Sångstund och lek.

Idag har vi varit och sjungit på babycafét. Var jätte mycket barn och mammor där så det var lite svårt att köra namnleken då man inte hade någon aning om vad alla barnen hette, men det gick så bra ändå och var väldigt trevligt. Dock tråkigt nu när dem har bytat lokal då det inte alls finns lika mycket utrymme där som innan. Känns som att alla går på varandra när man helst vill sitta tillsammans allihopa, men det blir nog bättre.

Jag har suttit på Tradera hela eftermiddagen känns det som, förutom när jag var och storhandla. Tycker det är så himla kul och sitta och buda då det finns så fina saker. Fick hem ett par skor till Ella som jag vann häromdagen. Super fina och helt oanvända med lappen fortfarande kvar, fick betala 46 kronor, så blev ett riktigt bra fynd och mer skall där bli.

Imorgon skall Ida och hennes Tuva komma hit på besök. Och Martin åker även iväg imorgon igen, och denna gången till Sthlm med jobbet. Skall ha konferens där torsdag-fredag, så det blir en sen älskling man får hem då.

Varit och hyrt en film, Invictus. Och Ella har precis somnar. Så nu skall jag ned och förbereda för bakad potatis som jag hade tänkt att vi skulle äta nu ikväll.





Där är dem nya skorna. Max och Maya, super söta.



Iphonen har kommit och gått.

Fick hämta ut min iphone häromdagen. Kom hem och skulle sätta in den i datorn för uppdatering men ingenting hände och simkortet verkade inte fungera. Åkte in med den till tre för att få hjälp, så hon tog bort pinkoden och jag åkt ehem igen för att prova vid datorn. Yes, det fungerade och allt var frid och fröjd. Men telefonen stängde av sig hela tiden, var helt fullladdad men ändå blev den svart och ingenting hände. Efter ett tag kunde Martin få på den igen och då fanns där ingen service. Ingenstans. Var ute, uppe men ingenting gick. Så idag har jag varit inne på tre och har nu skickat in den?? Detta tar aldrig slut. Fick ett nytt simkort och tänkte att det skulle kanske vara lösningen, men mottagningen hittades inte. Så nu fick jag skicka in den, skall vänta 10-14 dagar igen för att få en ny, Igen. Betalar 2700 för att få vänta flera veckor på någonting som inte fungerar, och undrade också om man kunde få ersättning. Men då skall jag vända mig till fakturaavdelningen så skall skriva ned en massa punkter som jag skall säga till dem så det blir rätt, för jag känner att jag är mer än värd ersättning efter detta.

Nu är vi iallafall hemma och Ella var såå trött att hon inte visste vart hon skulle ta vägen, men så fort vi satte oss i bilen så somnade hon och det slår aldrig fel. Kunde tillochmed lyfta över henne till vagnen utan att väcka henne.







Girls, girls girls.

Gårdagen var verkligen så trevlig. Catty, Malin med lilla Alwin i magen, Jessica och Nikki kom igår vid halv sju tiden och hade med sig ett par jätte fina blommor och en kopp med tallrik till. Så ska ta en kopp te ikväll för att inviga den :)

Jag hade lagat räkgryta med ris, och efterrrätt blev chokladmousse med crisp. Ella var så himla trött vid sextiden så jag la henne i vagnen så hon kunde få sova en liten stund. Men så vaknade hon såklart när dem kom så hon blev ju lite chockad och ledsen när hon väcktes men det blev omvandlat till skratt och lek efter ett tag. Nikki fick även prova på Ellas gåstol och tyckte det var jätte kul då hon märkte att hon kunde ta sig någonstans, så det blir säkert deras inköp härnäst.

Malin hade redan ätit med sina föräldrar så hon kunde springa ifrån lite om småtjejerna behövde lite lek, så vi andra kunde äta. Så tack så mycket gumman:)

Nikki somnade när hon hade fått i sig lite mat så vi ordnade en liten mysig hörna till henne så hon fick sova en liten stund innan dem skulle åka.

Så vid tio, halv elva tiden begav dem sig med bilen hem igen och Ella hade somnat i hennes säng och sov enda till klockan halv åtta i morse, så det kunde inte bli ett bättre slut på dagen. 
Tack så mycket tjejer!!

Idag kommer Ellas och min favorit hem, blir säkert sent i kväll men han kommer hem iallafall. Så idag blir en lugn dag hade jag tänkt. Ella ligger och sover nu och jag hade tänkt att lägga mig i soffan och kanske vila lite.























Namnam, mamma, dadada.

Underbart liv i huset!





Mamma,Mamma

Hon sa det faktiskt igår, Mamma. Och idag har det kommit jätte mycket. Låter iallafall som att det är en blandning på mamma och namnam :) Hoppas jag får med det på film idag. Hon gör något jätte sött med tungan när hon säger det så man blir helt tokig. Tog in henne till oss i morse vid halv sju tiden så hon fick ligga och mysa med oss båda innan vi alla gick upp då Martin skall upp till Örebro för att träffa en kompis, så han är borta hela helgen. (Kommer sakna dig älskling) Och så låg hon och gjorde det där söta med tungan att jag höll på att dö av skratt. Lilla loppan kan då få en trött mamma och pappa att lysa av lycka.

Ella har vaknat dem senaste dagarna vid sex, halv sju tiden på mornarna, så det är bara att raska upp ur sängen, ta upp lillan ur sängen, och Så startar morgonen.

Nu har hon precis vaknat ur sin lilla förmiddagslur, för jag kan höra henne prata i rummet bredvid :) Underbart att hon är så glad varje gång hon vaknar. Tittade in precis och då sov hon som en stock, trodde jag, men så nästa sekund är hon hur högljudd och pratglad som helst.

Så idag ser schemat ut såhär:

• Mata Ella
• Lämna filmen på Ica (The Bounty Hunters, inte att rekommendera).
• Iväg till Burlöv center för att hämta upp min iphone.
• Nova Lund och titta i affärer.
• Lämna tillbaka för stora kläder jag köpt till Ella
• Hem.

Trevlig fredag allihopa.





Uppdatering för dagen

Har äntligen klippt mig och det blev riktigt bra tycker jag. Ser mycket friskare och välvårdat ut så nu har jag även lagt i en toning i en nyans mörkare.

Innan toningen.


Efter.


På BVC gick det jätte bra som vanligt, Ella reagerade på alla plingor och pinnar barnmorskan Kerstin hade och hon skulle ha allt. Fick även ligga och krypa och var så duktig.
Uppdatering på vägning och mätning: 8810 gram och är nu hela 68 cm lång.

Hon har stannat upp lite mer på vikten men det har ju såklart och göra med att hon rör sig så himla mycket mer nu och det är i denna ålder allting händer. Allting är mycket roligare än att äta har vi märkt :)

Nu har Ella precis somnat efter att ha levt loppat i badkaret. Vattnet är överrallt och lika med Ella, vänder sig från rygg till mage och kravlar som en hund och skall ta sig framåt, haha, benen och armarna går i ett.
Hon var så trött nu innan vi badade henne att vi försökte göra allt möjligt för att hålla henne vaken en stund till. Skjutsade runt henne i gåstolen, och ta nappen i från henne och ge tillbaka den. Det tycker hon är det roligaste, behöver inte vara nappen heller. En leksak eller något annat roligt. Ge den till Ella, mamma tar den ifrån henne och hon tar den tillbaka. Så varje gång mamma vill ha tillbaka den så börjar hon skratta :)

Gav henne tidningen att läsa. När Ella och tidningen är i farten ser det ut såhär:



Hittade en smoothie till Ella i affären idag, har sett den innan men då har hon varit lite för liten för att dricka den. Men den har det passande namnet Ellas Kitchen! :)



Nu skall jag gå ned till älsklingen. Skall titta på Farsan och äta räkor! :)
Ha en underbar kväll allesammans.



Godmorgon kära ni.

Var uppe vid 06:00 idag och då var Ella piggelin. Kände att det var lite jobbigt att gå upp direkt då vi är så vana att hon sover enda till 07:00-07:30, så har blivit extremt bortskämda. Kan verkligen inte klaga på hennes sovrutiner, somnar alltid innan klockan 22:00 och sover sig genom hela natten och så får hon två utvilade föräldrar på köpet.

Nu sover hon dock igen och jag sitter och väntar på att vi skall iväg till BVC klockan 10:00. Lite nervös över hur håret kommer att bli idag också, men jag tror säkerligen att det kommer bli riktigt fint, iallafall vad jag hoppas. Jag får säga till dem att inte göra någon konstig frisyr som dem alltid brukar göra när man är hos frisören. Skall fönas in och det skall fönas ut och det är ett himla rundande med deras borste så man inte ser riktigt klok ut när man går därifrån. Bättre att man ser direkt hur det ser ut och hur man själv brukar göra hemma, för annars måste man ändå hem, tvätta håret, torka och platta för att se hur det verkligen ser ut.

Skall kanske in till Malmöfestivalen ikväll med Jeanette då hon slutar kl 20:00 så kunde Martin ha Ella här hemma. Men om det är sånt här väder som det är just nu så har jag ingen lust att åka in och stå och frysa. Hon hade varit inne där igår med Ellas farmor men där var det bara en massa strunt och höll nästan på att flyga iväg. Det värsta möget hon varit med om som farmor sa, haha. (Ja, på ett ungefär iallafall)

Lilla loppan och älsklingen hejar på när mamma klipper gräset.




Hon blir så stor.

Har fikat med Elin idag och haft det riktigt trevligt, som varje gång. Varit ett himla blåsväder idag så blev fika istället för att åka in till malmöfestivalen eller gå på Ribban.

Har inte gjort så värst mycket mer idag mer än att umgås och myst med Ella. Imorgon däremot skall vi först iväg och göra Boel-test på Ella, vet inte riktigt vad det innebär, men är nog lite att dem skall kolla hörseln och blicken? och sedan vägning och mätning som vanligt, men det var mer än en månad sedan vi var på kontroll så det skall bli väldigt spännande och se hur mycket hon har växt.

Sedan skall mamma Martina iväg och klippa sig. Har bestämt mig att det skall bli kortare iallafall och skall väl förmodligen tona det mörkare, men det gör jag nog själv. Ringde till vårdcentralen igår angående mitt hår då jag tappar extremt mycket och det har jag gjort sen jag slutade amma om inte innan också. Men dem sa att det har att göra med att ens barn får all energi både när hon ligger i magen och när hon är utanför och skall ammas och hon jag pratade med hade fått precis likadant med alla hennes barn och var tvungen att klippa sig rätt så kort varje gång :) Så nu blir det min tur, ingenting är roligt med håret längre. Vill bara ha det uppsatt hela tiden och fått aldrig till någon frisyr. Men jag pratar alltid om att jag vill ha långt hår hela tiden och sparar och har mig, men när det sedan blir långt så vantrivs jag och får aldrig riktigt till det och det blir slitet.
Så hoppas nu på att jag passar i lite kortare, och om inte så växer det ut så fort.

Ella lärde sig och dricka ur sin flaska alldelse själv, hon satt upp, helt plötsligt låg hon ned på rygg och hade flaskan i munnen, duktiga lilla tjej.

Hon har inte riktigt förstått hur man kan ta sig upp från rygg sittandes och inte heller till stående i sängen, men det kommer väl när man minst anar det som allt annat har gjort. Och det är så roligt och se allting som händer, och det gör det nästan varje dag.






Vi älskar dig!



Pappersbröllop

Jag älskar dig.
För Evigt, För Alltid och i All Oändlighet.






Äntligen varit på Bakken

En helt underbar dag helt enkelt. Efter att Ellas farmor kommit hit och vi ätit frukost tillsammans begav vi oss till bussen för en lång tur in till Bakken. Buss till Bjärred för byte till Lund. Därefter tåget in till Danmark och vidare till Klampenborg. Förseningar blev det då alla var tvungna att hoppa av i Kastrup för att sedan byta till ett annat, men man hörde ingenting av vad dem sa i högtalaren så det var ingen som förstod vad dem sa heller. Men så tillslut efter en lång väntan kom tåget och vi kunde åka vidare. Ni som har varit där vet ju hur där ser ut, men för er som inte varit där så kan man beskriva det som en helt underbar miljö när man kommer innanför portarna. Det kostar ingenting att gå in och överrallt var det ängar och skog där folk förmodligen tagit med picknick och satt och hade det trevligt. Jag hade köpt med en liten champagne och vindruvor som vi tog fram för att fira att vi varit gifta i ett år. Egentligen är det idag som är vår exakta dag men vi tyckte det passade perfekt att fira det där.

Sedan bar det av. Åkte en massa karuseller och Martin blev åksjuk, haha. Stackaren. Vi skulle åka bläckfisken som vi trodde var ungefär som Twister, men icke. Den snurrade uppe i luften och runt och ned och jag vet inte hur länge vi åkte. Jag tyckte dock att det var jätte kul och skrattade mest åt Martin men älsklingen hade kul tills han kom ned på marken igen och blev lite illamående, men det löste sig efter att vi satte oss ned för att ta en öl och slappna av en liten stund.

Blev både bergochdalbanor och vikingaskeppet. Åkte även flumrider som nog är den roligaste att åka både där och på Lisseberg. Sedan var där ungefär som kärlekstunneln men att man skulle ha pistoler och skjuta på olika tavlor men dem verkade inte fungera? Hm, vi träffade iallafall inte. Lät i och försig inte som kärlekstunneln, haha.

Vi åt en god middag med förrätt och huvudrätt som bestod av räkcoktail och oxfilé med potatis. Sedan avslutade vi kvällen med att få skjuts hem från Svågertorp av Jeanette och Daniel. När vi kom hem sov gumman och det hade gått så himla bra. Vi ringde dock hem varannan timma, men det kändes mycket bättre i magen och man kunde slappna av mer efter att vi fått ett lugnanade samtal med svärmor att allt var okej.

Så tack så jätte mycket Erna för att vi fick åka iväg och ha en sån underbar dag och kväll som vi hade. Du är jätte duktig med Ella! :)















Malmöfestivalen

Ja, det blev att vi körde in dit och gick en runda. Blev det vanliga, att åka in för att äta :) Jag tog en Langos och Martin provade något med oxfilé med choklad, ingenting att rekommendera. Choklad? var det ens det i och oxfilén var torr och senig, så fick bli en langos för hans del också. Träffade på Elin, Fredrik och Matilda i mat oset, visste inte riktigt vad dem skulle ta för mat men det blev iallafall en sån med oxfilé för Elins del, men hon tyckte inte heller att den var god, så Elin, lyssna på oss nästa gång, haha.

Blev en lite nap för hela familjen när vi kom hem och nu är Martin iväg och dömmer match. Han är hemma vid halv nio tiden och då hade jag tänkt att vi skulle titta på film då jag precis fått Ella att somna, hon var så himla trött att Ingenting var roligt och allt hon ville ha var välling och få sova. 

Blir Valentines Day till film idag. Så hoppas den är något att se. Var iallafall bra skådespelare med om jag inte minns fel.

Imorgon beger vi oss till Bakken för en heldag, med en massa karuseller och god mat. Kan inte fatta att det är ett år sedan vi stod på landet och sa ja till varandra, det är för mig en gåta hur fort det kan gå? Ella låg i magen och var i femte månaden, och nu är hon ute hos oss och är redan 8 månader. Familjen min är den bästa som finns ♥








Avgjutning

Gjorde avgjutning av Ellas fot idag på babycaféet. Skulle ha gjort handen, men efter att tredje gången blev förstört så tog vi foten istället. Haha, Ella tryckte i sina fingrar alla tre gången så det blir inte så bra, men fotavtrycket blev jätte fint så vi får hämta dem i nästa vecka. Så får vi försöka på nytt med handen, för jag vill verkligen ha det också, så kan man hänga upp dem bredvid varandra på väggen.

Efter det gick vi och fikade och var lika trevligt som vanligt, Ella ville dock inte sova i vagnen men var ändå så trött så det mesta löser sig när vi sätter oss i bilen, då slocknar hon på två röda. Hon håller på och vänder sig till mage hela tiden och kryper uppåt/inåt i vagnen så det blir inte mycket sömn fö den lilla damen, haha.

Ut i skogen när vi kom hem och jag sprang 2, 5 km och känner mig väldigt nöjd. Martin har nyss kommit hem från första fotbollsträningen på mer än ett år och det hade gått riktigt bra, förutom att han var helt slut när han kom hem, men det är ju så det skall vara. Skall ju kännas att man gjort något.




Öppna förskolan

Har varit på öppna förskolan med Ella idag, och där var jätte trevligt. Lite äldre barn var där också men en var lika gammal som Ella. Vi satt och pratade lite och sedan gick vi in i en annan sal och sjöng. En massa låtar jag inte kände igen men som Ella glatt klappade och var med på. Hon var dock redan trött när vi kom dit då hon alltid brukar sova en, en och en halv timma efter att hon ätit på morgonen och nu fick hon inte den sömnen, men det gick så bra ändå. Men så fort jag satte henne i bilen så somnade hon.

Vi var även ute och gick en lång runda när Martin kom hem fastän det regnade. Ella hade det bra då hon låg i en varm, torr vagn. Tror nästan att det har regnat hela dagen idag, och då menar jag verkligen öst ned. Bara hoppas att det är uppehåll på lördag när jag och Martin skall över till Köpenhamn och Bakken.

Imorgon är det dags för babycafé igen och då skall vi göra avgjutning av våra småttingars fötter så det skall bli väldigt kul, har velat göra det länge nu men aldrig tagit tummen ur.






Absolut ingenting.

Har verkligen inte gjort någonting idag, inte ens tagit mig utanför dörren. Har kännt mig allmänt hängig och trött och inte alls på humör idag och vädret gör det ju inte bättre. Hur kan det regna så mycket som det gör? Här nere brukar det aldrig regna såhär utan brukar nästan alltid vara fint väder med strålande sol. Så det är tydligen uppåt som solen bestämt sig för att ta sin plats.  

Ella har iallafall varit på ett strålande humör och krypit omkring och varit där hon egentligen inte skall vara heller. Nu blir det mycket springande och hålla koll hela tiden, men det tycker jag är himla roligt också, för det är nu det roliga börjar. 

Skulle ha kollat på film idag, Farsan, men det blidde inte så då vår playstation inte tog den brända skivan. Vår dvd gick i sönder lite innan vi flyttade hit, men så kom vi på nu att vi kunnat använda playstation för att titta på film sålänge och det fungerade jätte bra när vi tittade på Avatar, men så nu bestämde den sig helt plötsligt för att inte ta den brända skivan. Fick låna en annan också utav Jeanette och Danne men den kom vi på att vi sett när vi satte in den i spelaren, så nu satte jag mig här i stället och Martin kunde titta på sina hästar på tv.

Imorgon skall jag och Ella på öppna förskolan som öppnar imorgon, dock är där äldre barn också, men det skall nog bli trevligt.

Det roliga är att Ella använder inte napp egentligen, men så ibland så har hon den i munnen en stund, spottar ut den för att sedan krypa och hämta den igen.  










Ella satte sig på knä

När vi la henne i vagnen så vände hon sig till mage för att sedan sätta sig på knä :) Hon är så duktig vår lilla tjej, och nu tar hon sig fram fort som attan. Stod och ropade på henne i köket och vips så var hon också där. Klappade och sa att hon var duktig, ja då klappade lillaskruttan med.

Har varit inne i folkets park idag och träffat Ida och hennes dotter Tuva. Flickorna var så snälla och glada hela tiden och skulle sno varandras leksaker. Eller Ella skulle ha hennes saker rättare sagt. Allt som någon annan har är alltid lite extra roligt. Satt och fikade ungefär en och en halv timma och sedan begav vi oss hemåt för att ut och springa i sandskogen. Vi springer med Ella i vagnen och hon älskar det verkligen, plus att hon efter en kort stund somnar, sittandes, haha, så det uppskattas. Att mamma och pappa får springa tillsammans gör att man blir ännu med triggad till att springa mer.

Nu har Ella precis somnat efter en lång dag med mycket lek och stoj. Men hon var nog inte riktigt klar med det hon skulle göra innan hon skulle sova, så hon fick krypa lite till. Sedan skulle jag lägga henne i vagnen för att se om hon gjorde samma sak igen med att sätta sig på knäna men då somnade hon istället. Så tog upp henne och la henne i sängen.











En film att rekommendera

Igår tittade vi äntligen på Avatar, den vi försökt se nu några kvällar, så tack så mycket Ella att du somnade i perfekt tid! den var ju ändå 3 timmar lång så man orkar inte se film allt för sent heller. Kan iallafall verkligen rekommendera den, riktigt bra. Man levde sig verkligen in i filmen och man tog med sig mycket av den någon timma efter att den var slut. Trodde den mer skulle vara som science fiction och har varit lite skeptisk ändå mot den men så var det inte, var med en äventyrsfilm och det är mer i min smak.



Nu har jag precis varit inne i Ellas rum och tagit upp hennes resesäng istället, så nu får hon sova och leka i den ett tag då spjälsängen inte är ett bra alternativ nu då hon är så himla rörlig. Hon slår i både huvud och fötter när hon far runt i den. Kan ju isåfall bli att vi köper ett bredare skydd till spjälsängen då vårt vi har nu åker ned och Ella drar ju ned det hela tiden, om det nu finns andra sorter att välja på. Men nu bestämde vi oss för att prova den ett tag, och ja, Ella har precis somnat hör jag.

Ser kanske inte sådäe jätte roligt ut att ha den, men det får man ta när man vill sin lilla ängel det bästa. Vi skall inhandla lite mer saker till hennes rum. Vill ha en vit byrå och även en lådaav något slag man kan lägga hennes gosedjur och leksaker i. Skall även ordna lite tavlor, men det får bli lite suggesivt.



Hoppas på en underbar dag.



Lot´s of things to do.

Idag har jag varit med Ella på center syd och inne på name it och handlat lite nytt till hennes garderob. Fick ett presentkort igår från farmor, faster och Danne och känner man mig rätt så är jag nere direkt och handlar upp alltihopa! Älskar och handla kläder, och speciellt till henne.
Detta var det jag köpte idag.



Skulle ha träffat Elin idag men blev inställt då Fredrik blivit sjuk tyvärr, så därför bestämde jag mig för att åka ned och handla detta istället. Martin skulle dömma match idag så jag åkte in om där först och tittade lite, man blir så sugen på att börja själv så vi får se hur det blir med det. Så dumt, då både damerna och herrarna tränar exakt samma dagar så det blir ju lite svårt när man har en liten också, men grannen skulle kolla upp vilka tider så vi får hopaps på att det är innan eller efter.

Imorgon skall jag träffa en tjej som heter ida och hennes dotter som är 7 månader nu. Skall träffas i folkets park och fika lite och sedan på tisdag öppnar ju babycaféet här igen så då blir det att springa där och på onsdag kommer tant Louise ;) på besök och sedan är det torsdag och café igen, så har att göra nu i veckan och det är skönt.  
Jag och Martin firar även bröllopsdag nästa söndag, helt sjukt hur fort det har gått, så vi har bestämt att vi skall åka till Bakken (ungefär som tivoli i köpenhamn) och ta en heldag där på tu man hand så får Ella vara här hemma med farmor sin! :)




Ella ääälskar och äta mammas mobil.




Alltid lika trevligt med familjen på besök

Nu har precis faster, farmor och farbror Danne åkt hemåt i regnet. Ush sicket väder här har varit, regnat, åskat och blixtrat nästan hela dagen.

Vi bjöd på middag ikväll. Så har blivit lite champagne och en väldigt god mat vi gjorde för första gången, så tack Min farmor för receptet. Räkor med ris och lite annat smått och gott, och till efterrätt blev det Martinas äppelkaka ;) och lite glassbåtar för den som ville ha det.

Nu hade vi tänkt att titta på Avatar som vi egentligen skulle gjort igår men som aldrig blev då Ella absolut inte ville sova. Så hon har precis fått i sig välling och förhoppningsvis somnar hon snart då det blir en hel del gnugg i ögonen.








Äventyrsgolf

Vi har precis kommit hem från en liten minigolf runda, dem har gjort om deras vanliga minigolf där nere och gjort det jätte fint. Tyckte dock 12 hål var för lite, kunde visserligen ta 24 hål men då blir det samma banor igen så kände inte att det var någon mening.

Var jätte längesedan vi var och spelade så detta var verkligen jätte kul och det gick riktigt bra i början, haha fick tillochmed en hole in one! Woho! Martin fick också en, så han sprang runt som en riktigt dåre när den gick i. men, vad gör man inte för en hole in one.
Martin vann (morr) och vi hade slagit vad innan att den som förlorar skall göra en viss sak, så får se när martin kommer ihåg och påminna mig, haha. Jag kommer inte säga någonting ;)













Ella satt och tittade på så snällt, men blev mycket gladare när hon fick ligga vid banan och titta på bollen som kom. Då var hon snabb för att ta den men icke den åkte tillbaka, men in på banan kom hon krypandes haha.
Nu har hon blivit väldigt snabb för att ta sig dit hon vill. Låg i soffan vid mig och vips så var hon vid andra sidan. Var ju på caféet ifår med Ella, men då ville hon bara sitta och ta alla andras leksaker, men på kvällen igår och i dag så har hon varit en riktigt jäkel på att ta sig överrallt.

Elins flicka, Matilda, var helt vild igår, haha. Hon har gått från att ha varit en liten tillbakadragen tjej till att vara en riktig busa som kryper och skall vara överrallt, och detta har bara hänt på några veckor :) Så himal kul att se hur alla dem små utvecklas så därför tycker jag att det är väldigt kul att komma till dessa babycaféer också.

Nej, nu skall vi busa lite med Ella som precis vaknat och sedan äta. Skall kanske kolla på Avatar ikväll om Ella somnar en lagom tid ikväll. Ha nu en underbart trevlig kväll och helg.




Ystad Saltsjöbad

Äntligen har vi bokat! Nu får jag och Martin vår efterlängtade dag/kväll/natt för oss själva som vi bara kan rå om varandra. Den 10 september åker vi dit och Ella får vara med farmor hela kvällen, det kommer hon säkert uppskatta väldigt mycket. Får dem mer tid med varandra också och lära känna varandra mer! :)

Vi la till två behandlingar som vi får när vi kommer dit och sedan trerätters middag senare på kvällen. Kan nog inte bli mer behövligt för oss båda.

Denna behandlingen blev jag så sugen på då jag pratat länge om en ansiktsbehandling, och Martin den under.

Face Aroma 50 min
Detta är en ansiktsbehandling som inleds med ryggmassage. Vi använder Decléors underbara aromterapi med fuktighetsgivande produkter. Du får rengöring, peeling, ansiktsmassage, ansiktsmask och handmassage. Vi avslutar mede BareMinerals vårdande foundation.

Jordaniens Guld 50 min
Unna dig en kroppsinpackning med lera från Döda havet. Vi peelar kroppen med salt från Döda havet sedan packas du in med den läkande leran. Vi avslutar med en härlig bodylotion




Nu när allting har öppnat igen.

Idag var jag förbi babycaféet i arlöv då det var första gången nu efter sommarstängt. Jätte kul att se hur alla barnen utvecklats på bara dessa veckor som gått och träffa mammorna igen. Tog sedan en sväng till Espresso House med dem andra och tog en fika och gick in om Jeanette också då hon jobbar på Ticket inne på centret.

I nästa vecka öppnar caféet här i Lödde också så får gå dit och sjunga lite där också, ska faktiskt bli väldigt roligt, och kunna lära känna lite folk här runt om också.

Gumman när hon är på sitt bästa humör. :)






Nu går det fort framåt :)

Så här går det till här hemma





8 månader

Lilla älsklingen blir hela 8 månader idag, vi älskar dig så. Du är allt och himla mycket mer.








Iphone

Åååh, min iphone har gått i sönder. Tappade den på stenplattorna ute för bara några timmar sedan och displayen kraschade helt :/ vet inte vad som hände, den bara flög ur fingrarna på mig och ned med displayen före. Happ, ingen försäkring hade vi ordnat heller då jag tog över den av Martin då han fick ny telefon på jobb. Så skickat in den och får en ny om ca två veckor, sådan onödig kostnad för ett sånt dumt misstag, men det kan verkligen hända så lätt, men åh vad ledsen man blir ändå.




Något vid sidan av

Ella skall vara överrallt, och då menar jag Överrallt. Och kommer hon inte dit hon vill så börjar hon gnälla tills man hjälper henne. Men helst av allt vill hon vara uppe, antingen gå eller vara uppe i famnen. Så det är lite gnälligt i huset för tillfället, iallafall när hon inte får som hon vill.





Tidningar är en favorit. Riv, kasta och skjuta iväg det är nog det bästa hon vet. Så när man tar bort dem små bitarna av det hon har rivit så hon inte tar det i munnen, ja då blir det ett himla liv. Hm, vem är chefen hemma hos oss? Ja, inte är det hennes föräldrar iallafall.



Mulet och grått idag med ja, inget ovanligt. Vaknade i natt av att det regnade in och blev livrädd. Droppade något så högt att både jag och Martin hoppade upp ur sängen. Eller hm, jag bankade på Martin så var väl därför han hoppade till, haha.

Skall invänta Martin från första dagen på jobbet nu efter semestern. Skall ut pch springa i skogen hade vi tänkt. Får turas om då någon måste gå med vagnen och jag har inte sprungit på jätte länge så får se hur det går.

Har funderat lite på om jag kanske skall börja spela fotboll här i Lödde, har ett lag som nyligen startat och kanske kunde gå dit och träna någongång, skall försöka få med mig Jeanette också ;)
Fick också höra någonting om Beachvolley som Matilda hade anmält sig till och frågade om jag ville följa med, men får se då jag hade riktigt haft det i tankarna. Men man kan ju alltid prova och se om det är någoting man vill fortsätta med. Har även velat gå på någonting med musik, har gjort det innan rätt så mycket, men vet inte riktigt hur man skall gå vidare med det. Får sätta mig här någondag och sitta och söka lite olika saker och se om där är någonting som skulle vara kul. Martin kanske skall börja spela fotboll igen och skulle vara kul om man själv också hade någonting man kunde sysselsätta sig med vid sidan om allt annat.

Nej, nu har Ella tråkigt så får väl gå och underhålla henne. Ha en toppen dag.






Nu har det också kommit.

Ella har nu lärt sig att ta sig framåt också, så nu är hon verkligen överrallt och det är så roligt. Hon lärde sig det igår och både jag och Martin fick tårar i ögonen. Tycker detta är en stor händelse och det är nu man förstår också hur fort det egentligen går. Hon kommer säkerligen sätta sig upp i sängen själv snart också, för varje gång vi kommer in när hon vaknat på morgon så lyfter hon upp hela kroppen och det har bara blivit mer och mer :)

Nu ligger hon bredvid mig och skjuter iväg saker för att sedan hasa sig för att hämta det. Det är inget krypande men hon hasar sig fram men hjälp av händerna/armarna och fötterna/benen.





En lugn dag, med regnet utanför.

Just nu har Ella precis somnat i min famn. Finns nog inget mysigare när man kan få sin dotter att somna hos dig, att hon känner sig trygg just hos dig. Kan ta i hennes hår, smeka hennes kind och bara hålla om. Vår dotter, vår ängel är världsbäst. Vi älskar dig ♥




Ella, du har en familj och släkt som älskar dig så. Du kommer Aldrig behöva känna dig ensam, det lovar jag!

   




Västra hamnen

Solig dag, men det hade inte smhi lovat, utan där va det mulet och regn. Har inte sett något regn än? Vi åkte iallafall iväg till västra hamnen. Hämtade upp svärmor i stan och gick sedan en lång promenad runt hela hamnen. Handlade först lite fika och satte oss och njöt av den fina utsikten och solade lite. Var länge sedan jag och Martin fått se just solen. Så nu äntligen.

Ella fick åka både gunga och någon annan slags platt sak man kunde sitta på och få fart på, så Martin fick bli den som puttdae på. Lite svårt att föklara men vi båda tyckte den var rolig iallafall :) Ella kommer vara helt slut när hon kommer att följa med mamma till lekplatsen när hon är lite större, för då blir det ingen lugn stund kan jag lova :)

Efter detta begav vi oss hemåt för att få en skymt av solen även där, men då gick den i moln. Men vi satt ute och läste lite och Ella tränade på att dra sig fram, duktig flicka. Och nu ligger båda mina älsklingar och sover så gott. Jag kunde slumra till en stund men vaknade att ett himla oväsen utanför så gick upp hit istället.

Hoppas ni också haft en underbar lördag. Ikväll skall vi ge det ett nytt försök med att grilla.

Lite bilder från dagen.



















Perfekt dag med andra ord.

Slängde in oss i bilen och åkte iväg till Arlöv för att träffa Jeanette. Har inte träffat henne på flera veckor nu så det var jätte kul att äntligen träffas igen. Ella var så glad hela tiden, men hon har blivit en riktigt liten busunge. Varje sak hon får i handen slänger hon ned på marken för att vi sedan skall ta upp det. Så höll det på om och om igen, så dem bredvid oss blev nog lite less till slut efter att behövt ta upp gång efter gång efter gång, men skitungen brydde sig inte för det.

Sedan skulle Jeanette in och jobba så vi begav oss vidare till svärmor och hälsade på. Hon charmade hela gänget även där och var så glad hela tiden. Känner verkligen att denna tiden är den roligaste för nu skrattar hon och pratar (dadada) hela tiden. Behöver bara titta på henne så skrattar hon (ja, man ser väl så rolig ut). Hon komemr väl snart börja krypa också, eller ja, iallafall dra sig fram. Nu drar hon sig i cirklar istället och så rullar hon fram.
Att gå är hon riktigt duktig på och är så himla stabil, så man vet ju aldrig, hon kanske börjar gå innan hon ens hinner lära sig att krypa. Var ju som min kusin, hon började gå redan när hon var 9 månader :)

Vi åkte iväg dit där Martin och hans familj har haft stuga innan. Det är som en egen liten by att gå runt och titta på alla dessa fina stugor som ligger där inne och dem har tillochmed dansbana och även haft lottohjul och dansband på plats. Var flera år sedan Martin var där efter att dem sålt det, så kan förstå hans känsla i kroppen när vi gick där inne. Mycket pga att hans pappa levde då han var där sista gången. Men det var jätte kul för mig att få se hur dem hade det när dem var små, visst mycket har förändrats men man kunde ju ändå få sig en liten glimt av hur där var förut. Dem hade mycket kompisar runt omkring och tillochmed sin mormor och morfar hade dem som granne.



Sedan kände vi inte riktigt för att åka hem, så vi åkte iväg till pildammsparken och strosade runt medans Ella sov så gott i vagnen.




Nu hade vi tänkt att sätta på grillen och göra mat, men regnet öser ned för tillfället. Kom precis efter att vi hunnit in då vi var och handlade lite och även hyrt en film. Så vi får väl steka köttet i pannan istället, går ju det med.

Försöker även hålla Ella vaken nu till nio tiden, ja om det nu går, hon verkar ju pigg nu iallafall, så vi kan få lite filmtid och mys i soffan :) Hyrt Shutter Island, så en liten skräckis. Får väl se vem som gömmer sig under filten först.

Har även fått sockorna och strumpbyxorna jag beställde för bara någon dag sedan, så fort gick det verkligen och så söta. Haha, dock väldigt svårt att få en bra bild på strumporna då hon rör sig ständigt hela tiden.





Haha, vadå jag bestämmer?




Lundmyr of Sweden

Har nu beställt dem första plaggen till Ella från Lundmyr. Tycker egentligen att det är lite för dyrt, men dem hade lite på rea och vissa plagg kan man ju nästan inte motstå. Det var ett par byxor och en jacka till det, mer som en mysdress men inget utav det fanns på lager och kunde därför inte beställa. Men det blev ett par strumpbyxor och sockor.



En blogg jag läser flitigt http://ellenojag.blogspot.com/ hade lagt ut lite från deras nya höstkollektion, ett par strumpbyxor som var som skor längst ned och även lite annat som nu kommer komma till hösten. Fanns även en sån söt mössa som också kommer komma till hösten. Sitter här i bilen och regnet öser ned så man kan ju tro att det är mer eller mindre höst? Tycker det finns så fina höst/vinter kläder till våra små så man längtar ju ändå lite grann. Men så fort solen är framme så är vintern långt borta.





Nu sitter vi som sagt i bilen på väg hem och det känns ändå rätt så skönt. Visst tiden har gått riktigt fort och det känns verkligen som att vi åkte hemifrån igår. Tråkigt att behöva säga hej då till alla, och speciellt mamma. Men jag vet ju att vi ses snart igen!



Slänga in all tvätt i maskinen och sedan lägga oss i soffan och bara ha en underbart trevlig kväll.





Är det bara jag som tycker att dessa majskrokar är himla kladdiga? Ella bryr sig dock inte, gott var det iallafall.




Snabbvisit.

Idag har jag träffat världens bästa Malin. Hon kom och hämtade mig och Ella så vi kunde åka och fika, hon fick även träffa Martin då hon inte gjort det innan så vi kom överens om att Malin och hennes kille ska komma ned till oss i början på september så vi kan ha en liten parmiddag och även åka över till Köpenhamn.

Malin skall ha barn i November så hon är så fin i sin mage, blivit så stor sens jag såg henne sista gången. Längtar lite tillbaka faktiskt, men det är väl inte så lång tid tills det börjar bli dags för nästa :)

Är precis hemkomna ifrån Ellas gammelmormor/morfar och har fikat och pratat en massa. Kul att få träffa min morfar nu då det aldrig blir av annars. Han kan tyvärr inte ta sig någonstans och behöver ha syrgas 24 timmar om dygnet så detta passade mer än bra.

Imorgon åker vi hemåt. Åker då vi blir klara i morgon bitti. Så 60 mil har vi framför oss och hoppas allting går bra, men om Ella är som hon alltid är så kommer det gå finemang.









Ella är en pigg liten räka

Haha, hon är så söt. Nu skrattar hon och ler och har sig hela tiden. När man håller i henne så hon kan gå så springer hon fram och pratar samtidigt. Hon har fått en massa läten för sig så nu vill hon höras vart hon än är.
Hon är en riktigt envis liten pingla, hon skall ha Allt och får hon inte det, ja då är det bara och börja gnälla och skrika. Knäppis, har hon fått från sin mamma :)

Hon har precis somnat så vi skall också gå in snart. Har ätit räkor idag igen med farmor och farfar och har precis kommit ned från att ha tittat på Emma Green, bra jobbat får man ju säga. Trodde själv att hon skulle få en bronsplats så detta är ju ett snäpp bättre.

Nej, nu ska vi bege oss in mot sängen för imorgon åker vi till sthlm :)

  
                    
Ring inte mig om du bara vill prata skit om denna person. Vet ändå att du går tillbaka. Bara trist för mig att behöva höra en massa strunt som ändå bara är luft efter några dagar. Var tyst istället! :)!!  Vill inte veta.
Tack. sov så gott!                




En natt till iallafall.

Har bestämt att vi skall vara kvar här tills imorgon för att sedan åka ned mot sthlm. Får faktiskt låna min farmor och farfars lägenhet om vi ville i och med att dem kom upp till landet idag. Hemma hos mamma kan vi också bo såklart, men hon har haft en vattenläcka och har därför en stor illa låtande fläkt som står på 24 timmar om dygnet. Har inte riktigt sagt heller när dem skall ta bort den så hon skulle ringa imorgon för att få mer information så kan vi bestämma därefter hur vi vill göra.

Var lite kallt igår och då åker mössan på.




Vi är inte riktigt redo för att åka hem ännu då man ändå kommer att sitta i huset enda tills det blir kallt och mörkt och snön kommer. Åker nog hemåt på torsdag så man har några dagar så man kan fixa i odning och tvätta allt man haft med sig för att kunna koppla av en dag innan Martin börjar jobba igen. Men det bästa är att han har två veckor kvar att kunna ta ut när han vill, så vi funderar på att kanske ta det till hösten för att åka iväg någonstans eller så tar han den någon vecka innan jag skall börja jobba igen i slutet på februari och åker på en restresa.
Vi har även ett presentkort som ligger och väntar på oss där hemma till ystad satsjöbad. Martin fick det ifrån eniro när han vann en tävling och vi har verkligen längtat tills vi kan åka dit.

Hade tänkt oss till vår bröllopsdag den 22 augusti (gaaah, snart ett år sedan nu) eller i början på september och nu är snart den dagen kommen så skall bli jätte mysigt. Vi bestämde oss innan att vi inte ville lämna ifrån oss Ella för tidigt då hon inte riktigt har varit okej med andra personer och har blivit ledsen. Men det är dock nu vi har märkt att Ella har blivit så himla bekväm och mer självsäker på sig själv att hon kan vara hos andra förutom mamma och pappa. Så vi ångrar inte en sekund att vi väntat den tiden, för man får ju tillbaka så himla mycket mer nu. 

Fina familjen väntar på lunchdags. Åt oxfilérulle och gu så god den var, rekommenderar jag starkt. Ella fick dock nöja sig med sin bitring.