Vår fin fina tös.

Vaknade av att Ella var ledsen inatt så Martin gick in till henne och hon somnade om. En trekvart efteråt vaknade hon igen och jag gick ned med henne för ny blöja och välling sedan sov vi enda till tjugo i nio. Inte helt fel får jag säga.

Idag har vi tagit en promenad till Center Syd för att handla champagne och lite annat vi glömde igår, sedan tillbaka igen för att få i oss lite mat. Sedan bar vi iväg igen men denna gång till Lutz. Skulle se om där fanns något häftigt bord med stolar till Ella men icke, så det blev en liten grön matta till oss. Som vi nu inte riktigt vet vart vi ska ha den, haha. Ba val? Njae.

Nu har Ella nattats och vi sitter bänkade framför tv4 och bingolotto. SÅg dock att det bara var 2 spel och 50 kronor för det? Rena rånet om man såklart inte vinner.

Imorgon blir det underbara nyår, på dagen blir det att ta en promenad, sedan ska vi försöka få upp spegeln och hyllorna, och sedan på kvällen bara äta gott, dricka gott och Verkligen njuta som vi är så duktiga på!:)

Hoppas ni alla har haft en underbar torsdag. Sov så gott.








Underbar och nybadad.

Ella och jag åkte iväg till Ikea, men blev tyvärr inget bord och stolar då stolarna var slut, och kände därför inte för att handla bordet heller.
Dock kom vi därifrån med en hel del tavelramar, två stycken ramhyllor fast denna gång i svart då jag hade tänkt att vi skulle ha det i vårt sovrum, spegel till hallen och lite små saker.

Har varit en härlig dag även idag. Var ute en sväng med Martin och Ella också och åkte lite pulka och var sedan och hyrde film. Night and Day, ändå helt okej, men Cameron Diaz är jag inte riktigt ett fan utav.

Ella har slagit sig, två gånger på bara några timmar. Hela hakan i soffbordet så hon började blöda i munnen :/ Fick riktig panik får jag säga i och med att man inte varit med om det innan, men det slutade blöda fort och Ella blev glad rätt så snabbt. Måste ha varit att hon bet sig när det hände, ush lillhjärtat, får inte skrämma upp oss sådär. Andra gången var också i bordet men denna gång slog hon i huvudet, får skaffa hjälp till henne om det fortsätter. :)

Innan Ella somnade vid sju tiden, så badade hon och jag. Så himla mysigt att göra det ibland, men hade dock velat ha ett större badkar så hela familjen fick plats. Får bli nästa projekt. Skaffa jacuzzi, till vårt nya hus, som vi förhoppningsvis kunnat köpa om några år. Blir perfekt, älskar framtidsplaner.

Blir som sagt familjen på nyår och det kommer bli super mysigt. Äntligen få vara bara vi och njuta riktigt rejält och fira in underbara 2011. Måste ändå säga tack så hemskt mycket för förfrågningarna vi fått om att fira tillsammans med er mina vänner, men denna gång vill vi som sagt vara Vi!

 

 
Hon fick en liten bula när hon slog sig i bordet, som ni ser är det ett litet litet sår.


 
 

Stor och liten. ♥

 
Underbar och nybadad.
 
  

Nu säger vi godnatt för denna dag.




Hon älskar musik hon med.

Godförmiddags folks. För tillfället sitter jag och lyssnar på Justin Bieber (?) och Martin ropade precis från nedanvåningen att Ella dansar där nere! Gullunge. Älskar musik precis som sin mamma.

Om en liten stund hade jag tänkt att ta med mig Ella till ikea och strosa runt lite. Fick presentkort av svärmor till Ella, så jag hoppas jag hittar någonting behövligt. Vill ha ett bord och två stolar till hennes rum så hoppas vi hittar något fint.

Martin ska iväg och spela tennis med Andy, en kollega. Han brukar göra det en gång i veckan. Så tänkte att det var en bra ide att vi också åker iväg en stund.

Ska försöka hitta mig två bingolotto också, då vi kände oss lite sugna på och spela imorgon. Och förhoppningsvis vinna lite pengar?

Nej, nu ska jag klä på mig och sedan Ella.

Ha en super onsdag.

 



Mys i vårt hus.

Finns det något mer underbart än när familjen är samlad? Näe, faktiskt inte! Martin är hemma nu denna vecka och även nästa vecka, så vi njuter fullt ut, och verkligen tar vara på dagarna.

Har varit mycket nu med resande, kalas, julafton. Men nu så har vi chansen att ta igen tiden, och det är underbart. Ella är så glad att pappa är hemma, och vi leker så huset håller på att lyfta. Hon har fått super fina leksaker och äntligen har hon lite fler badleksaker när hon ska bada, så det blir lite extra roligt.

Vi var tvungna att ställa in Ellas släktkalas på söndagen efter att hon fyllt år då det tyvärr var lite sjukstuga här hemma, så vi firade Ella både i Stockholm och nu på Julafton. Så hon fick sina presenter då också, så det blev himla mycket extra. Men fina kläder, underbara morgonrockar, leksaker så det står härliga till, rosa bobby bil, learning poppy (lekande hunden som sjunger och lär) och en himla massa mer. 

Idag har varit ute och gått en lång promenad och även åkt och storhandlat, välbehövligt. Även inhandlat maten till nyår, tre rätters med endast jag, Martin och Ella. Har bestämt oss att för en gångs skull fira in året själva.

Därför att det inte blir så mycket skrivande här för tillfället vet ni nu, men jag hoppas inte att ni lämnar bloggen för det, för jag skriver så fort jag har tillfälle, jag lovar.


Haha nåågot för stora stövlar, men hey, funkar när man bara står.

 
 

 


Hoppas ni alla har haft en underbar dag och snart firar vi in det nya underbara 2011 med stormsteg.





Hoppas det lyfter.

Nu har mamma och Lennart åkt hem för detta år, hoppas på att flyget startar när det ska nu, så tradigt att behöva vänta.

Har haft så trevligt som varje gång dem kommer hit och lekt så mycket med Ella att hon precis har slocknat i sängen. Hon sover så bra nu om nätterna och det har säkert mycket med att hon leker dagarna i ända och blir väl helt slut på kvällen. ♥

Vi var hos svärmor igår och åt god mat med underbart sällskap. Kyckling, ris gräddsås och gele. Det är det bästa med hela julen, att man vet hur god mat man får efteråt när man ätit den ständiga julmaten och istället för att föräta sig på den så får man kyckling, himla bra tradition får jag säga. Efterrätt blev gröt, hallon, glass, marränger och chokladsås. Var så gott som det låter.

Denna jul har gått så fort, som alla andra. Men det var super kul att få ge bort julklapparna i år för dem vi gav bort var mer personliga. Massa nya fina foton till Mamma, svärmor och Jeanette och sedan fick dem bebisboken som vi suttit med nu i flera månader för att hinna bli klara med, och det var super kul att se hur glada dem blev.

Martin skjutsade mamma och Lennart till Sturup för en stund sedan, så ska försöka ta mig tid att duscha och göra mig lite i ordning, om det inte kommer någonting annat i vägen. Brukar bli så när det gäller mig, fixa undan kläder som ligger kors och tvärs, alla leksaker och disken. Hade tänkt att bege mig till center syd en stund för att se om där finns något på rean, även fått en himla massa presentkort till Ella på alla möjliga affärer, så hoppas jag hittar något. Behöver kläder nu till dagis, 7 februari.

Ikväll hade vi tänkt beställa hem thaimat och bara slänga oss i soffan och kanske hyra en film. Fick en DVD i julklapp, så får inviga den.

Ha en super söndag.


 
Den underbara klänningen och strumpbyxorna Ella fick i julkapp ska självklart invigas. Kladdis efter pepparkaka.

 
Ja, så sitter pappa Alltid när han dricker glögg. Inget fel, inget fel alls.


 
Älskade Ella och älskade mamma.





 
Fina mamma ♥

  

Underbara Ella. Vi alla älskar dig så.

 
Hej då för denna gång. ♥



Amatören är i farten.

Hur kan en unge få så mycket paket på en och samma gång? Helt otroligt vad julklappar Ella fick igår, super fina. Dock så var hon mer intresserad av nästkusinernas rum och korten som satt på klapparna.

Idag har hon dock kunnat landa lite med allt vad hon såg och fick igår och leker som aldrig förr. Sitter nere på golvet med sin mormor och leker med alla klossar, sin nya bil och en sjungande hund.

Vi var hemma hos Martins kusin ute i Tygelsjö och hade det super mysigt som alla gånger vi har varit där. Mamma och Lelle kom på natten till igår, då planet blev försenat flera timmar så dem var inte här förrens halv tre. Jag hade somnat i soffan och Martin var klarvaken efter att ha tagit en Red Bull, haha.

Ella fick öppna lite julklappar på morgonen här hemma, och sedan gick tiden så fort fram till att vi skulle åka. God mat, trvligt sällskap, tomten, underbara julkappar och såklart julklapps spelet och sedan hem. Klockan hann bli 23:00, Ella hade somnat i vagnen, sov enda hem, la henne sedan i sängen direkt och sov enda till halv nio i morse. Det kan man kalla utslagen!

Amatör som jag är hade jag glömt att ladda kameran, så det fick bli mobilbilder plus att vi tog en massa bilder med de andras kamera, så bilder kommer när vi fått dem skickade.

Idag har vi fixat och donat med allt vad vi fick hem igår och snart ska vi iväg till Ellas farmor och Ella kyckling som varje år. Mums!!

Hoppas ni alla haft en underbar julafton och god fortsättning.











Säga vad man vill om vädret..

Phu, nu så äntligen är alla julkappar inslagna. Tog sin lilla tid då Martin "inte kan" slå in, haha. Den ska jag köra med nästa år.

Har varit lite uppehåll här men nu jäklar ska jag ta tag i det igen, dock vet jag att jag sagt, när Ella blir ett år ska jag stänga ned bloggen och skriva ut till henne när hon blir 18 år. Känns dock lite sådär nu när jag tänker på att jag ska sluta helt, men tills jag har bestämt mig fortsätter jag lite till.

Jag har varit iväg hela dagen idag. Åkte först till banken, därefter skulle jag äntligen få mina naglar gjorda hos Jessica, super trevlig tjej verkligen. Har träffat henne några gånger på babycafét men när jag skulle boka för mina naglar visste jag inte att det var hon, så lite komiskt.

Men det är inte så smart att åka ut med bilen nu egentligen, jag vet. Men dum är man, så jag fastnade första gången när jag skulle parkera, pang, helt tvärstopp. Tillslut lirkade jag mig ut, andra gången var när jag skulle åka hem, gick super bra att parkera men när jag sedan skulle köra så var där samma sak där. Stod minst en halvtimma och försökte skotta bort snön under däcken med foten, hm. Ja, tillslut kom jag ut. Hade bokat tid hos vårdcentralen för min ständiga huvudvärk, fick dock boka om den till senare men fick komma dit iallafall, ja, gick inte därifrån klokare.

Ned till Center syd för att handla det sista och sedan hem med mat till familjen. Phu, en lång dag, men skön ändå, fått vara lite utan den lille och kunna ta det i sin egna takt.

Nu sitter vi och väntar på mamma och Lelle som ska ta flyget ned hit. Försenat flera timmar och fick precis veta att dem skulle slussas vidare från Bromma flygplats till Arlanda med buss, så vi får se om dem ens kommer hit. Säga vad man vill om snön, men nu räcker det. Hela landet står ju still när det blir såhär. Man vill kunna vara med sina nära och kära nu när julen är här, så vi får hålla tummarna.

Läste innan att 500 bilar stod helt still vid österlen, helt sjukt, 500 bilar. Det är som att världen tar en liten paus.

Ska gå ned och hålla Martin sällskap, Ella vaknade dock nyss och var super ledsen, men han nu somnat om, vet dock inte hur natten kommer att bli då hon vaknat och varit orolig, men febern hon haft har lagt sig iallafall.

Ha nu en underbar torsdagskväll, och imorgon är det julafton!

Detta kallar jag snö minsann. (På väg till förrådet)




Ja, vad är vintern utan att glädjeskutt.






We are on our way.

Nu är på vi vägen igen. Hade bestämt att vi skulle åka hem igår men stannade tills idag då vägarna såg ut som dem gjorde. Känndes lite osäkert att åka, egentligen nu också men det ser bättre ut iallafall och motorvägen är absolut inte som förra gången vi åkte hem. Nu ligger vi ändå i 110 så det går framåt.

Ella har gått och blivit sjuk, jätte varm igår och även snorig. Så igår sov hon igenom dagen och fick alvedon emellanåt. Även varm idag men kändes lite bättre, så nu ligger hon och sover så gott.

Åkte till Malin och lilla Wilma igår och fick hålla bebis. Så liten och gosig, känns som igår man höll en liten Ella i famnen. Martin och Ella fick stanna hemma igår så jag åkte själv. Kan inte fatta att det är ett år sedan lillan var så liten, nu går hon helt själv, hon förstår så himla mycket. Hon hämtar filten, bollen, hon går och pratar i sin iphone och förstår att det är en telefon. Säger man att hon ska hämta telefonen så kommer hon tlllbaka med den i handen. Det är så mycket som hon förstår, en riktig smartkid, så Martin och jag undrar lite vem hon fått det ifrån, haha. Om två månader går hon på dagis och leker och har sig med dem andra barnen. Gosungen!

Så som sagt, ska bli skönt att komma hem nu och kunna landa lite innan julafton.


Haha busunge!




Det blev ännu bättre.

Nu äntligen kan jag skriva på bloggen igen. Allt gick bättre än förväntat och han blev så paff, och hade inte anat någonting.

Vi hade planerat en överraskningsfest för min bror som fyllde 30 år i onsdags. Så vi har varit uppe i Sthlm sen i måndags så jag kunde hjälpa till med mat och annat som behövdes göras. Vi ordnade med plockmat som ostpaj, lufttorkad skinka, soltorkade tomater, pasta med pesto och en himla massa annat som var så gott.

Andreas blev så himla överraskad och blev precis som vi hade planerat fast bättre. Sandra, hans sambo, hade sagt att dem skulle åka hem till mamma för lite fika och att mormor och farmor och farfar skulle vara här. Men istället var vi 30 pers som skrek GRATTIS när dem kom innanför dörren och sjöng Ja Må Han Leva.

Så nu kan jag lägga ut bilder och skriva igen. Grattis igen Andreas!!





Surpriiisee!!







Bror och farfar är väldigt seriösa.

Sandra och Andreas.










30 år idag.

Grattis världens bästa bror på 30 årsdagen!! Hoppas att du har blivit firad riktigt ordentligt idag. Han pluggar på Gotland med sin sambo nu i 3 år framåt.

Ella och jag har tagit det väldigt lugnt, vaknade vid sju, fick i henne lite välling och sedan somnade vi om igen. Såg direkt att hon inte riktigt var utvilad när hon vaknade. Fick även vilat lite på eftermiddagen också, så nu ska man väl ändå känna sig rätt så pigg tycker man? Men icke, fortfarande rätt slö.

Bara kolla den kalufsen hon håller inne med. Haha, lilla busungen. Snart kan man göra flätor och fina frisyrer, ja, mamma längtar!:)



Nu är dem två hyllorna uppe, super nöjd även denna gång. Så nu är det bara att framkalla lite bilder så är det klart!



Kommer snart förstå.

Förlåt att jag inte uppdaterar så mycket här för tillfället, det finns en anledning och det får ni höra om om några dagar. Lovar!:) lite bilder kommer jag dock kunna lägga in så ni får se den lilla prinsessan. Jag och Ella tog ett långt bad innan idag och somnade så gott efter det. Sedan har det blivit en lång promenad. Ha en underbar tisdagskväll.



Im flying, my heart is taking over.

Im Flying, My heart Is Taking Over, The World Is Flashing By, Higher, Higher, Higher!!

Så mycket tankar som går runt i huvudet.

Ett år sedan har gått sen man fick den nu så stora tjej, som bara blir större och smartare och mer och mer medveten för var dag som går.

Kommer ihåg när jag låg i den trånga sängen på patienthotellet med Martin på ena sidan och Ella i sin säng sovandes på andra. Vi låg och tittade på finalen av idol när Eric Grönwall vann med låten Higher. Kände bara hur alla känslor gick runt i kroppen, och man var så varm, så fylld av kärlek. Vi hade blivit tre och känslan finns kvar som om det var igår.

När hon las på mitt bröst för första gången, hon var så fin. Hon var allt man någonsin kunnat önska sig och hon var vår, Är vår. Martin och jag har skapat denna lilla underbara ängel. Frisk, 10 fingrar, 10 tår och så fint mörkt hår. Hon andades så varmt och hon doftade underbart.

Martin sträckte fram sitt finger mot Ellas hand och hon greppade tag i det som hon aldrig gjort annat. Den bästa känslan brukar Martin säga, och han brukar tänka tillbaka till just det ögonblicket. Just när hon tar tag i hans finger, Den känslan kommer sitta kvar hela livet.

Första gången man riktigt fick hålla om henne, när hon fick ligga på mitt bröst och känna min värme mot hennes. Vi kunde ligga en evighet och bara va. Det var vi, för evigt, och det är vi för alltid!

Martin åkte hem till hos oss för att hämta nya kläder, jag sitter och ammar Ella och då kommer Higher på tvn för andra gången. Jag fick så svårt att andas och jag tar direkt upp telefonen och ringer Martin. Det enda jag får fram är gråt, gråt som aldrig slutar. Jag var så lycklig! All känsla, allting man varit med om, alla intryck och upplevelser under hela förlossningen. Det var en sån häftig känsla och allting var så perfekt. Martin var en kämpe där inne på förlossningsrummet, vi kämpade tillsammans och all kärlek gjorde att allting gick så bra. Han fanns vid mig hela tiden och jag är så stolt över honom. Jag är stolt över oss, alla tre! Utan all denna kraft och riktig kärlek som vi ger varandra varje dag hade jag aldrig klarat detta.

Jag älskar er, min underbara, fantastiska familj. Jag älskar att älska er, för evigt, för alltid och i all öändlighet.




20091210 - Ella Tindra Lönneström



Ellas första barnkalas.

I morse gick jag och Martin in till Ella och sjöng ja må hon leva. Hon fick sina allra första paket och fick öppna dem alldeles själv. Hon drog och slet i pappret och vi lekte alla tre i hennes rum. Därefter gick vi alla ned och åt en himla god frukost för att sedan ställa oss och städa och ordna med fikat tills alla barnen skulle komma.

Vår lilla plutta har haft sitt allra första barnkalas, och det gick så himla bra. Vår älskling är 1 år och det går verkligen inte att förstå. Hon är så stor och hon förstår så himla mycket.

Kalaset gick super bra och alla hennes underbara kompisar med deras mammor var här och förgyllde hennes dag på allra bästa sätt. Tårta, kakor, majskrokar och massa annat gott.

Efter att vi sjungt och ätit gick vi alla upp för att leka i hennes rum och lyssna på musik. Så himla kul att se hur dem leker med varandra och dem går ihop allihopa. Så det blir säkert många tebjudningar framöver :)

Tillslut blev alla tjejer så trötta och när alla hade gått så slocknade Ella direkt.

Tusen tack till er alla som kom hit och firade med oss! Super roligt hade vi båda två och tackar så mycket för dem fina presenterna. ♥




























Vi älskar dig!

Med endast lustgas som bedövning kom vår underbara lilla älskling till världen, Klockan 05:33 för ett år sedan. Hon vägde 3290 och var 48 cm lång. Det finaste vi gjort och det var självklart att du var en liten Ella Tindra Lönneström.

Kan inte förstå att det redan har gått ett år. Att man låg på BB med en underbar skapelse som vi gjort tillsammans. Allt annat runt omkring spelade ingen roll, utan det var bara vi tre som existerade.

Du var älskad från första stund, från den dagen vi visste att du fanns i mammas mage till det att du kom ut. Nu förgyller du våra dagar från det att du öppnar dina underbara små blå till att du släcker dem för kvällen.

Vi finns här för dig i vått och torrt, solsken och regn och vi kommer alltid, alltid att ställa upp för dig. Vi älskar dig i all oändlighet gumman!


Älskad från första stund!!



Underbara varelse..

Vi denna tid var jag och Martin på väg in till BB för första gången. Hade suttit i en bil och även gått på Ullared med värkar, ja, jag vet! Men tillslut orkade jag inte mer och vi åkte in, dock öppen bara 1,5 cm och fick åka hem igen. Åkte hem för att gå i trapporna och gå runt kvarteret med Martin, men ingenting hände och vi fick åka hem ännu en gång. Därefter tog det timma efter timma med mer och mer värkar, telefonsamtal till BB, och lunkandes hemma. Fram och tillbaka. Sömnen fick jag strunta i, för Ella ville ju såklart skynda på detta så fort det gick.

Sista telefonsamtalet ringde jag vid halv 3 på natten och då klarade jag inte mer och vi åkte in..



Fortsättning följer..



Det är väl klart.

Babycafé idag, vi kom iväg, såg dock inte ut som det i morse. Ella var gnällig, jag blev gnällig och det snöade när vi skulle bege oss. Men väl därborta var det jätte mysigt och Ella hade super kul som vanligt. Åkte rutchkana men skulle förgäves gå upp andra hållet än trapporna och det gick väl sådär!

Sedan åkte jag ned och fikade som vi bruakr göra, men det var nog ingen bra idé egentligen. Såklart att en 1 åring som precis har lärt sig att gå inte vill sitta still i stolen eller i mammas knä, kunde jag ju tänkt på innan. Men men, jag har lärt mig en läxa. Fika passar bäst när dem sover eller om man är hemma hos någon.

Ella somnade vid halv fyra tiden med många om och men, så nu låter jag henne sova till hon själv vaknar. Svårt att underhålla Ella när hon väl är vaken, då hon vill göra saker på egen hand. Hon upptäcker saker, och det är väl kanske roligast själv för tillfället.






Kalas för hela slanten

Fick besök av Jeanette och Louise innan, hade med sig pizza hade dem också. Så onyttigt och så gott. Tanterna fick mysa med mammiga Ella, klänger på mig som en igel när det kommer folk, men så efter ett litet tag märker hon att det inte är någon fara och blir sitt vanliga lilla jag. Jag kunde tillochmed åka och hämta ut ett paket på posten.

Tavlan har kommit, och den är så jäkla häftig! Så nöjd är jag och den ska upp imorgon förhoppningsvis om grannen kan komma in och hjälpa oss, har ingen betongborr.

Vi åkte faktiskt iväg till Ikea ändå och skönt var där då det inte alls var mycket folk. Bra tid är nog vid halv två tiden, lite på eftermiddagen. Hittade tavelhyllorna jag letat efter, så köpte två vita som ska upp i Ellas rum så fort som möjligt. Sedan blev det lite små saker som två svarta förvaringslådor till Ellas leksaker, två julklappar till busan och lite ljus.

Ush, jag vet inte vad det är, men jag har inte känt att jag har varit en rolig mamma dessa dagar. Allmänt trött och hängig men att jag verkligen försöker hitta på saker hela tiden ändå för att inte tänka på det. Så jag tycker så synd om Ella, vi har inte lekt lika mycket som vi brukar och jag hatar att känna så. Men igår tog vi iallafall igen det genom ett långt mysigt bad tillsammans.

Jag är trött konstant känns det som och man känner sig aldrig Riktigt utvilad fastän man fått sova en hel natt. Vitaminbrist eller bara vädret?

Imorgon kommer iallafall älskling hem igen, och det ska bli underbart och på fredag blir vår sessa hela 1 år och då blir det kalaaas för hela slanten!


Underbara ni!



Hon somnade till Celine Dion.

Nu är vi vakna och pigga. Var uppe en gång i natt och sedan sov vi till halv nio. Lyx lyx!

Satt och funderade på om vi skulle åka till ikea för att se om där finns en liten hylla som man kan sätta upp på väggen. Hade velat sätta en massa små ramar och foton på den. Men nu när jag känner efter känns det sådär.

Så får se vad vi hittar på, måste åka och handla till både barnkalaset på fredag och släktkalas på söndag, så antingen det eller handla byrå? :)

Tagit lite bilder på Ellas rum nu, och tycker det känns lika bra varje gång vi går in dit och i och med att vi fått upp grinden i hallen här uppe också så är det roligare att vi kan leka i hennes rum. Jag bara längtar till vår fina tavla kommer till vardagsrummet, men i och med att det tagit sån tid att få den än sålänge, så ska jag inte vara allt för exalterad att få den idag heller. 

Just för tillfället sitter Ella i mitt knä och håller nästan på att somna till Celine Dion - The reason. Den underbara låt vi hade på vårt bröllop. (Hon har somnat och ligger i sin säng)

 

 
Det som saknas är gardiner och en liten vägghylla som hon kan ha lite fina foton på.







Klart lillsessan ska ha sitt egna fina rum nu när hon snart är 1 år!



Ett litet mirakel.

Grattis till Malin och Micke som Äntligen har blivit föräldrar till en underbar liten prinsessa. Hon väger 3650 gram och är 48 cm lång. Perfekt årstid att fylla år på, och bara 3 dagar innan Ella blir 1 år. Grattis ännu en gång kära ni! ♡                                               
                                                                        




Hunnit med en himla massa.

Idag har vi hunnit med en hel del får jag säga. Natten sov vi igenom båda två så vi var pigga och glada när vi vaknade.

Därefter begav vi oss till babycafét så Ella fick leka med allt vad dem har där borta och dem andra barnen. Sedan gick vi hemåt och fick i oss mat och sedan slocknade vi båda två och sov ungefär en timma.

Sedan har vi ordnat med Ellas rum. Ordnat i hennes graderob med kläder hon inte kan ha längre och sorterat med vad vi ska spara och inte. Satt upp en hylla och satt upp vår väggtext som vi vann på tradera. Ella - Älskad från första stund - ovanför hennes säng. Är så nöjd och hoppas gumman sover gott i hennes "nya" rum nu.

Innan hon somnade så hoppade vi båda i badet efter en stunds plaskande fick hon i sig välling och därefter tog det inte lång tid innan hon stängde dem små blå för idag.

Nu är det Desperate Housewife, dock missat några avsnitt men man kommer snabbt in i det igen.

Tyvärr inte blivit några bilder idag, men bjuder på denna underbara.


Godnatt!




Personen i vårt liv.

Min underbara älskling. Du kämpar och står i på jobbet och är en helt otrolig man och pappa. Det finns då ingenting som denna person inte klarar av och allt du gör, gör du med 110 procents styrka, om inte mer. 

Du förgyller våra dagar och man skrattar och gråter tillsammans, och när du är borta och jobbar räcker det att jag tittar på vår underbara Ella här hemma så ser jag dig i henne. Vet att det har varit mycket resande och det har varit riktigt kämpigt för oss alla tre, men vi är så vana att ha dig här hemma. Du kämpar för Oss, att vi ska ha det bra och inte behöva stå utan tak.

Du ska bara veta hur mycket du betyder för mig älskling! Säger det tusen gånger om dagen, att jag älskar dig, men det räcker inte, för jag vill kunna visa och säga det ännu mer.
Din familj är och kommer alltid att vara stolta över dig.  ♡

Vi älskar dig till månen och tillbaka flera gånger om. 


Detta är kärlek och inget annat.




Bäst och passa på.

Ella och jag var iväg till Elin och lilla Matilda idag vid lunchtid för att fika lite och åka pulka med tjejerna. Dock börjar snön töa bort sakta men säkert så vi fick försöka dra dem på sidan av vägen. Vi sprang runt som två fån runt i snön med tjejerna i pulkorna. Såg säkert roligt ut när vi sprang där och tjoade.

Så tråkigt att det blivit plus grader och imorgon stog det tillochmed att det skulle bli sol, så vi får väl se hur det ser ut på vägarna imorgon. Hoppas dock inte på en massa slask.

Nu ikväll har Ella varit super duper trött då hon knappt sovit någonting på dan, så har verkligen försökt underhålla henne i flera timmar. Men så vid sju tiden somnade hon.

Det måste klia något enormt i munnen för hon gråter, är gnällig emellan åt och har nästan hela handen i munnen. Hennes framtänder har nästan kommit fram nu så det kan ju vara det som kliar och gör ont. Gav henne alvedon och masserade in lite på tandköttet också.

Jag har precis unnat mig en ansiktsmask och sitter och tittar på Hollywoodfruar.
 









Mörkt redan vid fyra.

Nu har vi invigt pulkan och det gick super bra. Hon tyckte att det var roligt men hon blev så kall om kinderna och man såg på henne efter bara några minuter ute att hon hellre ville in till värmen. Och vem vill inte det egentligen?

Jag tog på mig mina täckbyxor och sprang upp och ned för backen ett antal gånger så det blev lite åk i backe också, men hon tyckte att det var roligt när jag sprang på plan mark med henne. Mest jag som tjoade men det var super mysigt. Känns så himla konstigt men ändå så underbart att man själv får dra sin egna lilla dotter i pulka. För inte så många år sedan åkte man ju själv när mamma drog en, och ville bara att det skulle gå fortare och fortare och mamma sprang och slet och var helt varm när hon kom in. Och det var precis som jag var när jag kom in.

Ska ut imorgon igen och åka så hon får göra det när det är ljust istället, hann bli mörkt innan vi kom ut. Dock blir det ju mörkt redan vid fyra tiden.

Efter att vi lekt lite här inne så hoppade vi båda i badet i nästan en halvtimma och nu sover Ella och jag sitter här. Jag satte upp gardiner i vårt sovrum och det var på tiden, och det känns nästan som ett helt annat rum. Tänk att ett par gardiner kan göra så mycket? Nu är det bara lite foton och annat som ska upp på väggarna både i vårt rum och Ellas. 

Till vardagsrummet har vi ju beställt en stor tavla på Ella som nästan ser ut som att den är ritad och i svartvitt. Tyvärr blev det något halvtokigt med hela leveransen så dem skulle skicka en ny och på det fick vi 25 procent rabatt. Hoppas bara att den kommer i denna vecka så man kan få upp den och hoppas såklart att den blir precis som vi vill ha den.

 
 
En super nöjd med overallen, och perfekt med reflexer.



Babypulkan.

Nu är pulkan babypulkan äntligen inhandlad, men hade även velat ha en som jag kunde sitta bakom henne så vi kunde åka tillsammans, men det får bli efter att vi provat denna. Ella fick sitta i den direkt så hon fick känna på den lite. Dock höll hon nästan på att somna i den då hon verkligen hållt sig vaken nu i flera timmar och i bilen på väg hem slocknade hon. Kunde bara lägga henne i sängen så somnade hon direkt, så det blir att åka efter att hon vilat och fått i sig mat.

Snöar gör det också, har nog snöat hela natten och nu är älskling på väg till Stockholm. Alltid ska det var sånt skit väder att köra i och man är alltid lika nervös när man vet att han är på vägen. Dock kör han med en kollega så dem kan byta av, men ändå.

Han ska få sin Froosh bil inbytad mot en helt ny BMW som han fått välja själv, så det ska bli himla kul att se den. Dock vet jag inte riktigt om den är stripad ännu, men snygg kommer den bli.

Nu tänkte jag få i mig lite att äta och sedan fixa här hemma. Ha en bra dag.

Haha, vadå butter? Hoppas hon blir piggare på att åka i backen.




Födelsedagsfirande

Hela familjen begav sig mot Arlöv och Jeanette och Daniel idag på förmiddagen. Jeanette blev firad och vi fick super god brunch bestående av goda mackor och all sorts pålägg. Efterrätten blev tårta med blåbär och choklad, super gott, så det var synd bara att man blev så himla mätt. Men man får skylla sig själv att man äter som mycket som man gör också.

Innan det var vi inom Coop för att köpa pulkan till Ella, Men såklart när man ska ha någonting så var dem slut, så får ta nya tag imorgon och åka till Ica maxi och se om dem har där. Martin åker upp till Stockholm ännu en gång imorgon vid lunchtid och kommer inte hem förrens torsdag. Så det blir inte av att vi alla tre kunde åka med Ella men jag får gå ut med henne själv, för åka ska vi!:)

Nu på eftermiddagen fick alla tre lite vila och har haft en super mysig kväll. Lagat god mat, lekt med Ella och vi "vuxna" har lekt kull, haha. Ja, det är det vi brukar underhålla oss med här hemma. Var några månader sedan som jag och Martin skulle underhålla Ella med någon konstig slags dans med en stekpanna och kastrull (?) och grannarna var tvungna att ringa för att se om vi mådde bra.

Nu så ska Ella snart nattas och vi ska väl försöka se "Så mycket bättre". Hoppas ni alla får en underbar lördagkväll.

Passade på att få lite familjefoton.

 
 
 

 




Fotbollsproffs redan nu.

Snart är Martin hemma, sitter på flyget nu. Så jag ska sätta på maten och i dag blir det annat än tacos som vi brukar ha på fredagar. Tyvärr blev jag super sugen på det bara för det. Men det blir istället fläskkotlett med pommes och kantarellsås. Inte helt fel det heller.

Ella och jag har spelat lite fotboll och försökt hålla henne vaken för hon är så himla trött nu. Men helst vill jag vänta att natta henne iallafall till halv åtta. Men det får vi se hur det blir med det, kan ju inte hålla henne vaken om hon verkligen verkligen vill sova.


Fotollsproffs redan nu.



Jag ser det snöar, igen!

Ännu en härlig morgon, förmiddag och även eftermiddag. Åkte iväg med Ella och handlat ballonger, ljus och lite annat till hennes kalas som hon ska ha nästa fredag, för då fyller nämligen älsklingen hela 1 år. Glömde dock det viktigaste, två ståstjärnor till Ellas rum, men får åka imorgon. Ska till Ellas gudmor imorgon och fira henne, hon fyllde år igår. Så det blir lite lek och mys där och sedan ska vi försöka in om Coop och köpa pulkan, för nu kan vi inte skjuta på det längre. Snart är det säkert blask och sol igen, iallafall vad som stod på vädret.

Jag har även inhandlat en kjol som jag tyckte Ella ska ha på sig då vet dock inte vad hon ska ha till den men det löser sig. Köpte även ett var vita strumpbyxor och två par vita strumpor/sockor med såna prickar under, gu vet inte vad det heter? (Men ni förstår nog vad jag menar) så hon inte går och halkar runt här hemma.

Blev även ett par vinterskor som jag hoppas nu att jag inte fryser i (bilden nedanför från Dinsko). Dock brukar jag frysa ändå oavsett sockor i eller inte, men men det är jag.   

Warm lined high boot


Ella var såå himla duktig och så snäll hela tiden som vi gick i butiker. Hon busade med kassörskorna och en kund som stod i kön. 


Hon ville så snällt ge flaskan till damen som stod i kön.


Den fina kjolen blir det på kalaset.


Jag ser det snöar, igen! Mysigt. 



Härliga torsdag.

Nu har vi haft vår underbara tant Louise på besök och ätit en himla massa nyttigt. Wienerbröd är väl inget socker och fett i väl?

Ella har blivit så mammig på sistone så varje gång det kommer någon så blir hon så klängig och ledsen. Men så efter ett tag så blir hon sitt lilla vanligt jag igen, dock vet jag inte om hon kanske börjar få mer tänder? Hon har varit rätt så gnällig dem senaste dagarna och har fingrarna i munnen nästan hela tiden. Det återstår att se, förra gången tog det en himla tid innan dem äntligen kom upp. Hon somnade i min famn medans jag och Louise (Louise) pratade högt, haha. Och det är inte ofta hon gör det, så man vill nästan inte lägga henne i sängen utan sitta och hålla henne tills hon vaknar. Men nu ville jag ha lite tid med bara Louise också.

Ella sov ungefär en 40 minuter och efter det har hon varit vaken hela tiden. När Louise åkte hem efter några timmar hade det precis börjat bli mörkt, men då bestämde sig jag och Ella för att gå ut och göra snön lite.
Blev lite gungande och så lite lek i snön och sedan fort in, Ella blev jätte kall och röd om kinderna så då var det dags att gå hem. Dock inte blivit någon pulk inhandling heller, men snön kommer vi kunna njuta utav länge länge till.

När vi kom hem lånade jag en spade av grannen så man kommer in och ut från oss utan att behöva få med sig halva snön in.

Nu i skrivandes stund har Ella precis somnat, var och satte på henne pyjamas och värmde välling sedan tog det inte lång stund innan dem undebara små blå släcktes för idag. Dem ser vi igen imorgon, kanske i natt, vem vet. Men imorgon är det en ny dag med nya möjligheter och Martin kommer hem, kan ju inte bli mycket bättre än så.

Ha en underbar kväll och sov så gott.














Insnöat var det här

Ja, det blev som jag hade trott. Inget café idag, och helt ingensnöade. Så vi fick traska ut en liten sväng och få i oss lite luft, dock går det inte super bra att gå ut heller då man får trycka allt man har när man ska gå med vagnen.

Det måste ha snöat hela natten för allt vi hade skottat innan har täckts av ny snö och det kommer även lite nu med. Så det fortsätter säkert till slutet av veckan också. Jag tycker faktiskt det är riktigt mysigt får jag säga, men det är värre när man ska ut med bilen, så den får man nog låta stå i garaget en stund till.

Snart får vi fikabesök av tant Louise.  







Baka, baka en massa kaka.

Nu har jag äntligen bakat mina efterlängtade lussebullar. (Jennie, dem blev goda, jag lovar) Hade i kesella för första gången. Tog en himla tid att baka idag då man hade ett sött litet troll som ville ha uppmärksamhet emellanåt. Vi kunde bada och mata mellan jäsningarna, så Ella somnade vid åtta och jag kunde därefter fortsätta.

Åkte iväg med Ella lite innan sex tiden och handlade saffran och allt annat som behövdes. Känns inte speciellt kul att åka ut med bilen i detta väder, för man känner direkt att den slirar. Snöat nästan hela dagen och ska nog snöa resten av veckan också.

Blir antagligen inget babycafé imorgon om vädret är detsamma som nu, så får isåfall ta en lite kortare runda till Ica max för att se om där finns någon pulka, tydligen har dem tagit slut direkt. Men jag hoppas på att jag kan ge mig iväg då det var ett tag sedan vi var där.

Nu har jag precis duschat och hade tänkt lägga mig i en tom, kall rent av tråkig säng nu när Martin inte är hemma. Hoppas på att somna fort.

Sov så gott.


Utanför på vårt bort som vi glömt (?) att sätta in i förrådet. Där kan man iallafall se hur mycket snö vi har på ett ungefär.  



Lite pyssel är aldrig fel.

Igår blev det babycafé och sedan mys med hela familjen på kvällen, och idag var vi iväg till kyrkis med Jennie och hennes små. Dem hämtade upp mig så vi kunde gå tillsammans, aldrig varit där förut. Var super trevligt och skönt med lite variation. Andra låtar på sångstunden och lite nya leksaker för Ella och efteråt blev det fika med smörgås och vatten/kaffe. Det blev även lite pyssel för vår del, en tomte gjord av tallrik och bomull. Ella var super duktig och hjälpte till med snöre och annat.

Kom hem vid halv tolv för att säga hej då till älskling som nu sitter på ett plan till Stockholm, Igen. Han ska sedan bila därifrån till Borlänge om jag inte minns fel, sova över där och sedan enda upp till Sälen tills på fredag. Han ska stå på mässa och man vet aldrig, kanske blir lite skidåkning?

Nu har Ella precis somnat och jag hade tänkt att städa undan lite, ordna med lite foton, och sedan får jag väl antagligen slänga i en maskin tvätt även idag. Har fortfarande lite att göra med bebisboken så den blir klar i tid.

Får se hur mycket jag hinner innan hon vaknar igen, så bäst att passa på Nu!






Ellas fina tomte får nu stå i fönstret.