Även missat..

När man ibland inte orkar skriva föra tt man lägger sig i soffan och därmed inte kommer upp igen, ja då missar man ju att publicera en hel del bilder, och det känns himla tråkigt.

Så helgen som var, ja, var väl sisådär 4-5 dagar sedan, bestod utav regn men jäkligt mycket skratt, bus och en himla massa mys. Vad hade man gjort utan er?


Vilka gömmer sig för regnet..

Hey hansome.

Pussar kan man aldrig få för mycket utav.





Kladda, Jag? nääääe.


En till Ella och en till mamma.


Avslutningsvis måste vi såklart visa Ellas fina vagn på nära håll.




Ella, nu ska vi åka hem.

Även en rengnig dag som denna var såklart familjen i farten och har både tvättat, handlat och besökt den stora lekplatsen.

Sedan blev det ett besök på mammas jobb och det bästa är såkalrt att springa direkt till vagnarna och dockhusen som finns där inne och sedan såg vi inte henne mer på en halvtimma.

Såklart blir det aldrig några glada miner när vi säger meningen"Ella, nu ska vi åka hem".




En tur på mammas jobb är aldrig fel.


Bebisen vill såklart också ha dricka.



Lektime.

Bilder säger mer än ord.. dem kan inte ha haft det bättre. LEKTIME med pappa är det bästa.


Ella har fått sin alldeles egna och första vagn utav farmor, även en docka som hon för studen bytte ut mot sin hund istället.




Ella är inte det minsta rädd för höjder. Visade hon bara med att fara rätt ut i rutschkanan utan några som helst invändningar.


Nallen ska med upp och såklart också åka rutchkana.

Gick inte så bra att gå upp..

..så vi åker ned igen.


Underbaraste med vinden i håret.

Iväg till nästa lekplats som ligger åt andra hållet provar vi ALLT!




Pappa, nu åker jag.. ja, bara du släpper mig först..


Kom igen nu pappa.. den är inte alls brant.

-"Vad har jag gett mig in på.. kan ju inte visa för Ella att jag är höjdrädd" De e ba åk! 


Världens bästa radarpar. Älskar er innerligt.




Närliggande lekplats.

Just nu är mina två älsklingar ute och leker hejvilt på en närliggande lekplats. Bästa av allt är att jag snart kan joina dem.





Sörjer med er.

Jag känner mig helt ställd, verkligen Helt ställd över vad som kom att hända i Norge i helgen. Jag finner inga ord.
Sörjer med er och med alla anhöriga till offren.



Trotsade regnet idag med.

Det blev en snabb löping i sandskogen idag. Martin fick veta att han skulle iväg tidigare än vi hade tänkt, ska på derbyt idag i Helsingborg.

Men vi fick ändå en mysig frukost som alltid och sedan åkte han. Passade jag på att städa undan här hemma, och sedan tog jag Ella i ena handen och vagnen i den andra och begav oss utåt. Trotsade regnet idag med, så vi gick till skolan som ligger precis bredvid oss och lekte i vattenpölarna.

Fick även till en liten lekdejt också med Cilla och hennes söta Melvin. Ella var lite blyg i början och ville bara vara hos mig, men sedan släppte det mer och mer. Blev lite frustrationer från dem båda, starka viljor med andra ord, då det bara fanns en liten leksaksbil liggandes och båda ville såklart ha den. Blev även en massa plaskande i vattnet, Ella ville inte ha på sig sina gummistövlar efter ett tag och sparkade av sig dem, tog av sig strumporna och sprang iväg. Ehm, ja, varför inte? 

Efter en super mysig lekdejt gick jag och Ella och handlade. Hade tänkt att hon skulle få lite mat innan hon somnade, men icke, blev att hon slocknade direkt i sängen.


Balansgång är ett måste.




Tittut, världens bästa tjej!

Du gör mig stolt gumman.


Stövlarna ska absolut sättas på själv, och envis är man.

Prova allt ska man göra.

Finns inget roligare än att blöta ner sig.. Helt.

Sedan kom lekdejten och då ska stövlarna av.

Lite diskuteringar kring bilen..

Och sedan blev det kramar på det.





"Tack för idag Melvin"



Bästa ni.

Fick finbesök på jobbet idag. Ella älskar att vara här, och springer direkt till dockvagnarna och säger "Baa, baa" och så går hon runt med vagnen och en docka i såklart.

Blir dock inte populärt när man säger att vi ska gå och äta nu, eller överhuvudtaget att vi ska gå härifrån. Ja, då säger hon till "Nej, mamma och pappa, nu vill jag vara Här och jag tänker Inte följa med er". Men såklart, just Så låter det väl inte, men som man kanske hade velat :)


Bästa ni




Trotsar regnet.

Någon som trotsar regnet är iallafall vår lilla ögonsten. Regn, vad gör det?





Inte bara här?

Det är väl inte bara här det ser ut såhär?




Hon är tillbaka.

När jag kom hem bestämde vi oss för att ta på oss träningskläderna och gå ut i sandskogen. Tog med oss vår joggingvagn som vi köpte innan, men tyvärr har det hänt någonting med den och den drar bara till höger. Så den är inte världens enklaste att springa med, får snarare kramp i armen.

Så efter att vi sprungit ett varv var och Ella fått sprungit av sig och fått ännu mer miljöluft, då dem var i bokskogen innan idag, så begav vi oss hemåt.

Så skönt att kunna åka alla tre för att sedan känna sig duktiga också på köpet, mår verkligen mycket bättre när man vet att man har varit aktiv och jag med min huvudvärk känner att det hjälper.

Tal om annat så är det bara en vecka kvar tills semestern och då beger vi oss upp till landet, vår odylliska lilla oas. Dit man åker och verkligen BARA är. Jag längtar så jag spricker.


Underbara sessan på väg till sandskogen.. Hennes humör är Ella igen. Och fy jäklar vad skönt det är!



Om Ella skulle få bestämma Helt själv så skulle hon valt att få vara ute Hela dagarna..




Glass i stora lass.

Idag passade ju vädret perfekt för en tur till Folket Park med pappa och farmor. Jag har fått lite uppdateringar med både foton och samtal så jag har kännt mig lite delaktig jag med. En super mysig dag med både spring i benen, picknick och såklart tittat på djuren.

Hade även tänkt att ta en tripp till Parken också som ligger inne i Malmö vid casinot, men Ella gnuggade ögonen innan hon sattes i bilen och lite snuttandes med filten hann dem köra i sisådär 100 meter, så slocknade hon. 

 




Och vad är semester utan glass..




Efter att mitt jobbpass var slut kom jag hem till en pigg och glad Ella, en älskling i köket och vips stod maten på bordet. Kan man ha det bättre när man kommer hem trött och dann?

Sedan bestämde jag att Ella och jag skulle ut och gå, blev även lite spring med vår joggingvagn, och en massa lek vid lekplatsen. Så efter att Ella pussat godnatt till både mig, Martin, kossan, elefanten, kaninen och flodhästen, så slocknade hon direkt.




Vadå bus i blicken?


Äpple, jordgubbar, apelsin.. Men mamma det är ju faktiskt körsbär.

.



Paus för en liten fruktstund..

..För att sedan gå hem.

Godnatt alla.



Inte så sugen.

Jag har inte riktigt haft bloggen som första prioritet tyvärr, då jag först haft en liten älskling som varit sjuk, och sedan råkade jag ut för det själv också. Så denna helg låg jag med hög feber, ont i kroppen och på det halsont, så 25 års fest som var inplanerad blev inställd för min och Martins del, och fy vad det kändes surt.
Då vi inte gör så mycket av den sortens aktiviteter så ofta, såklart då man har en till liten underbar själ att ta hand om, så var detta riktigt otur i oturen.

Annars har jag tyvär inte känt mig riktigt sådär super sugen på att uppdatera på bloggen, då det känns ibland som att allt man skriver inte riktigt kommer ut till alla jag vill. Jag älskar verkligen att skriva, har på något sätt blivit en slags vardag för mig, iallafall innan jag började jobba.

Men jag vet inte riktigt om det är så många trogna själar kvar där ute som fortfarande vill läsa om vårt rätt så vanliga liv. Jag skulle i såfall vilja ha lite push från er alla. Vill ni fortfarande ha regelbundna uppdateringar, och i såfall är det något ni speciellt vill läsa om, eller har ni några frågor/funderingar så bara skrik ut dem.

Jag skriver så länge ni vill ha oss, för jag älskar att kunna dela med mig av min underbara familj, för bloggen har ändå blivit någon slags dagbok som andra får ta del utav också.

Jag vet att min familj uppe i Stockholm läser flitigt och för det är jag himla glad. För på den vägen har dem chansen att följa med på Ellas resa och inte missa allt för mycket fastän vi bor så långt ifrån varandra.


Ella kommer med första frågan. "Vem vill fortfarande vara med och läsa min blogg, räcker upp en hand"?




Sjukstuga med 39,5.

Vår lilla solstråle har varit hemma från dagis idag och det blev min första Vab dag. Hade ringt från dagis igår redan på eftermiddagen så Martin fick komma och hämta henne, och då hade hon bara suttit i Marlenes knä och väntat på att få komma hem.

Så både kvällen igår, natten och morgonen har hon varit brännhet, men efter lite alvedon har hon blivit pigg i någon timma för att sedan bli trött igen. Men hon har inte sovit så mycket idag som hon egentligen borde ha gjort, men sen får man tänka att hon är 1,5 och spring i benen oavsett.

Hon somnade ungefär för en timma sedan och då stod termometern på 39,3, så vi får hålla tummarna nu att hon får sova igenom natten utan några avbrott för då borde det kännas bättre redan imorgon. Dock tar vi såklart en dag till imorgon.

Martin är ute och far med jobb så det blir jag och Ella som får fightas mot bacillerna.




God natt säger vi från familjen Lönneström.



Var det rätt?

Igår tog vi badväskan och åkte iväg till Vikhög, bad som ligger ungefär fem minuter bort, i bilväg. Perfekt för dem små att plaska runt i då det är väldigt långgrunt, det enda jag känner med det är att botten inte är den roligaste att gå på, men utöver det är det riktigt rofyllt att komma dit. På den platsen vi la os på var där inte en kotte och vi kunde bre ut oss precis hur vi ville.

Med en hel del lek i vattnet blev det dags för mat och sedan lite vilande för Ella i vagnen, somnade på två röda och sov nästan i 1,5 timma. Så det blev en hel del solande och avkoppling i solen för mig och Martin.

Tog sedan bilen hem för att invänta svärmor. Maten fick man levererad, kyckling sallad, vitlöksbröd och ett glas vitt på det. Hon ska åka till Sthlm imorgon och ville därför komma förbi och mysa med oss, med sig hade hon även ett helt kökssett till Ella med både kastruller, visp och en stekpanna. Där stod hon resten av kvällen och gjorde mat till oss, och Oj oj oj, där har vi den nya kocken i hemmet.

Därefter åkte farmor hem och Ella fick hoppa i säng, och jag och Martin kunde kolla på film, som varade i en kvart. Fick nämligen strömavbrott som höll i sig i nästan 2 timmar, så det blev godnatt för mig då jag nästan höll på att somna så Martin var iväg och hyrde om den idag. Dock tycker jag att dem kunde vara lite schysta och låta oss hyra om den utan en kostnad, men icke, rätt eller fel?


Ella görs redo för bad.

Dem finaste som finns är ni.

Mamma, håll nu i mig så du inte trillar.





Pappa och dotter går igenom allt man kan göra med iphone.



Dem gosigaste fötterna som man bara älskar att pussa på.

Gäääääsp.. Nu är jag vaken.

Anonymt.



The Black swan..

Igår blev jag så himla trött efter att vi hållt igång hela dagen och kvällen att jag inte ens orkade sätta på datorn och skriva på bloggen. Så jag tar igen det idag istället.

Igår när vi kom hem från badet så sov Ella i vagnen i hela 2 timmar, så vid fyra tiden vakande hon utvilad och vi kunde gå ut och leka vid lekplatsen för att sedan gå och äta på Dahls Corner här precis nedanför oss, närmare bestämt Löddeköpinge centrum. Vi har många gånger funderat på att gå dit, men aldrig blivit så, så nu tog vi tag i det. Tog varsin öl och Ella fick äpplejuice i glas med sugrör, och till det beställde jag pasta med kyckling och ostsås, och Martin tog grillspett med en sommarsallad. Maten var jätte god, förutom att Martins kött dock var lite för rött, men annars så var det jätte gott, super mysigt att även kunna sitta ute och Ella skötte sig exemplariskt. 

Kom inte hem förrens vid sju tiden och då blev det lite mer underhållning för lillan för att sedan gå och nattas. Gick inte många minuter innan hon somnade.

Jag och Martin hade hyrt en film tidigare, "The black swan". Inte att rekommendera om man Inte tycker om flummiga och små konstiga filmer, för det var precis vad denna var. Dock såg vi hela, och det måste nog vara rekord då vi alltid brukar stänga av, eller iallafall spola igenom filmen om den inte är bra.

Natt blev det för oss vid 23:00 tiden, och morgon blev det för Ella först vid fyra tiden, Oh nej. Fick lite välling och fick lägga sig mellan oss, men klockan sex tyckte hon att det var morgon på riktigt, och det var bara att öppna dem två och gå upp. Dock hann klockan bli sju och Martin gick upp. Tack älskling. Dock la sig Martin en stund när jag gick upp, så lite mer utvilad blev man väl, men man känner det verkligen nu på kvällen att man är Helt slut. 






Jag älskar er! 

Min andra, bättre, hälft.


Det kom en liten mus.. som skulle bygga huuus..

Sötnosen med sin otroligt blonda kalufs.



Dig älskar vi!
 




Bad och lek för hela slanten

Vi skulle egentligen haft besök utav min bästa tjejkompis Malin, hennes man och deras lilla Wilma, min guddotter, men tyvärr blev lillan sjuk och dem kunde inte åka iväg. Verkligen jätte tråkigt för det är inte ofta man har chansen att ses, men vi ska planera in en ny helg snart. Vi saknar ju dem bästa! 

Men så idag blev det en sväng till Segevång, ett bad som ligger i närheten av där vi bodde innan. Pool och framförallt en perfekt lekplats för dem små att leka vid.

Elin, Fredrik och Matilda var där med en kompis till dem och hennes lilla tjej, dock somnade deras tjejer rätt så snabbt efter att vi kommit så Ella fick leka med mig och Martin istället. Inte helt fel det heller.

Var där i ungefär 3 timmar och det räckte helt perfekt, och Ella fick sova i bilen på väg hem, dock sover hon fortfarande i sin vagn i hallen.

Själv sitter jag på balkongen, dricker ett glas rosé, bloggar lite och lapar sol. Martin intog den stationära i arbetsrummet.







Lill-Nisse i farten

Det hade gått super bra på dagis även idag, men var väldigt trött när jag kom och hämtade henne.

Men väl hemma blir man pigg igen, och det blev lite macka och smothie på balkongen, sedan bakade Ella lite kakor även idag till mig (phu, måste nog snart börja äta smalmat om det fortsätter såhär) byggde lite tågbana och sedan fick hon bada lite. Dock har vi bara dusch hit vi flyttade, men det går bra det med. Får göra det bästa utav det man har.

Sedan gick vi ut på balkongen igen och tittade på flygplanen för att sedan förbereda oss för natten. Gick in och läste i vanlig ordning, dock gick det så mycket fortare för henne att somna denna gång, så jag satt och läste för mig själv istället.

Idag blev det Lill-Nisse i farten, och det verkar ha varit både min och Martins favoritbok när vi var små då vi hade varsin, så nu går det vidare till Ella och hon älskar att titta i den.

Ps. Inget gnäll eller tårar idag över huvudtaget..




Ella kommer bli en riktig höjdare i köket.. lite skillnad från sin mamma.

Favoritboken går i repris.

Godnatt älskling.



Kaffe och cola

Lite trött är man allt om man både tar kaffe och cola i samma veva.



Är det nu man ska klaga på vädret tro?

Matilda kom på lunch idag på mitt jobb och det är trevlig varje jäkla gång! Och nu har vi dessutom lagt in i alla kalendrar som går att vi ska träffas allihopa och äta middag tillsammans. Känns som att allt skjuts upp, man har semester när den andra inte har, och om man har semester så brukar det bli att man åker iväg. Annars jobbar man och då blir det så sent på eftermiddagarna. Så Augusti är månaden det händer. Vet att det är långt tills dess, men bättre sent än aldrig.




Håll nu tummarna.

Natten har varit sisådär. Ella vaknade vid halv två i natt och bara gallskrek, och efter att Martin stått i ca 40 minuter och vaggat så gick det inte mer och hon fick komma in till oss.

Efter att ha gosat in oss alla tre i sängen så kunde man väl så smångom somna om. Varm och dann vaknar man av att Ella ligger med halva kroppen på mig och snarkar. Så började vår morgon, hur började er?

Sedan har vi det här med smygandet på morgonen. Mina två älsklingar ligger och sover bara rummet bredvid och själv går man runt och tycker att man tassar, men när man ska vara så tyst man bara kan, ja då låter Allt så jäkla mycket mer istället. Bara rinnande vatten som skall hällas i kaffebryggaren låter som ett högt vattenfall, och vips blir det översvämmning.

Ska bre en macka som man tycker inte borde låta något speciellt, men just det dr pappret som brödet ligger i ska ju fasiken låta som om man tar upp en chipspåse på Biografen, och istället för att andra hyssjar åt en så står man i köket och hyssjar till sig själv istället. Och samma där med stolen man ska dra ut och sätta sig på. Knaaaak!

Idag blir det en lång dag för både mig och Ella då Martin ska iväg idag och kommer inte hem förrens i natt och jag slutar inte förrens vid 17:00, men som det hade gått igår så hoppas jag att det går lika bra idag. Håll nu tummarna!


Vår lilla maskot här på jobbet.. så söt!



Ögonen går i kors

Hade gått så bra på dagis idag, och hon fick automatiskt två lugna föräldrar. Vad man kunde slappna av efter att man fick det underbara beskedet.

Tänk vad mycket det kan göra, går allt bra för henne och har hon det bra så går allting bra för en själv också och man kan slappna av mycket mer.

Väl hemma hade det gått jätte bra och inga gnäll överhuvudtaget, och även när jag kom hem var det knappt någonting, förutom när några små saker inte gick hennes väg, precis som sin mamma.

Ella har bakat en himla massa kakor till oss i sin första egna spis. Fick den igår då jag beställde från jobbet, Jätte fin Svart Brio ugn/spis, nästa projekt blir att inhandla kastruller så Ella kan laga en massa mat. Populär var den verkligen. Glömde dock att ta fram kameran då, men annat är att vi kört bil ute på balkongen och tittat på flygplanen som åker över hustaken.





Ella är nattad och klar för ca 1,5 timma sedan. Blev lite bokläsning i hennes säng och sedan somnade hon på två röda, kommer nog snart vi också göra. Känner att ögonen går i kors så med det säger familjen godnatt även denna kväll.











Knutor och stelhet

Läkarbesök idag för min ständiga huvudvärk, och blev inte så mycket smartare när jag gick därifrån. Ska på en tredje röntken och se hur det ser ut Denna gång. Visar det inget konstigt så blir det att gå till sjukgymnasten (som jag förstås redan provat) och se vad dem kan göra.

Spänningshuvudvärk säger dem flesta jag pratat med, och det kan det säkerligen vara, men vad gör man åt det? En massa övningar som man, iallafall inte jag, lägger någon märke till att det blir förändrat. Kanske har att göra med att jag inte orkar väntar heller, vänta på att det ska ge resultat, och därför lägger jag av efter första, andra gången.

Får väl kanske gå till en massör också, eller naprapat och försöka trycka ut alla knutot och stelhet man håller inne med. Sedan är jag väldigt dålig på att ge mig den tiden också, tycker inte att jag har någon tid alls över, man vill ju göra så mycket annat och hinna med sånt som man hellre tycker är viktigt. Men där får man försöka bli bättre, mer det är nog värt det än att gå runt och ha det så här hela tiden.
                           
                                                                          
                                                                              Tack för att jag fick gnälla av mig lite.. :)




Landsdofter

Det fortsätter tyvärr att vara gnälligt här hemma, iallafall när hon inte får det hon vill eller när vi inte förstår henne. Gu vad frustrerad hon blir. Och det kan jag förstå, när det gäller just förståelsebiten. Hur jobbigt måste det inte vara när ingen förstår vad du menar, eller förstår vad du vill. Förlåt gumman! Men vi försöker verkligen innerligt för att allt ska vara lätt för dig och att du ska ha det bäst.

Ella har inte haft det lätt nu såklart med utlandsresa, flytt och på detta har dem bytat dagis då dem ska göra om köket. Kunde inte kommit olägligare. Man tycker så jäkla synd om gumman, och det gör verkligen så ont i hjärtat att behöva lämna henne. Dock vet man att det inte håller i sig länge när hon blir ledsen, för så snart har hon glömt varför hon var ledsen och börjar leka istället.  Hon ska vara där i två veckor till där sedan blir det tre veckors semester och pappamys delux. Sista veckan kommer lilla mamma och gör dem sällskap för då blir det en tripp upp till Dalarna, dofta in landsdofterna och få njuta tillsammans.


Här är ett av Ellas favoritställen för tillfället. Hon får stå på sin pall och tvätta händerna, och säger man att hon nog borde vara klar så skakar hon bara huvudet, säger nej med bestämd röst och fortsätter med sitt.



Hon har bestämdheten i sig minsann.

Var och handlade efter att jag hämtade Ella på dagis, och handla med henne är faktiskt inte det lättaste. Ibland kan det gå jätte bra och andra gångerna går det inte alls.. Man får ta det man ska ha, foort, och sedan utspringandes som en jäkla dåre.  

En bestämd dam är vad vi har, och får hon inte som hon vill direkt, ja, då visar hon det. Spelar ingen roll vart vi är någonstans.. Hon ville gå ena hållet och vi skulle det andra, såklart. Då blir det självklart ett jäkla liv. Även när man kommer hem, hon vill absolut sitta kvar i vagnen, och tar man upp henne därifrån så lägger hon sig raklång på golvet och skriker.

Är det någon mer som har en himla bestämd och envis raring hemma hos sig?

Är det nu trotsen börjar smyga sig på tro?



Men men men, det är ju bara 10 kronor, för TVÅÅ!

Om Ella får bestämma, helt själv, blir det detta som får följa med hem. (Dock säger inte mamma nej varje gång)

Tjejen som man mest är van att se henne..



Lilla fot eller lilla hand

Det blev en jobbig natt då Ella vaknade till var och varannan timma, kändes det som iallafall, orkade inte ens kolla på klockan då jag var så trött. Var även så jäkla trött när jag gick upp i morse men Ella var pigg och glad som vanligt. Dock får jag säga att det är himla mysigt att känna hennes lilla fot eller lilla hand på natten och veta att man inte är själv.

Hon var så ledsen när jag lämnade över henne på dagis i morse, ush, ville bara gå in igen och ta upp henne i famnen igen. Men ibland har hon sina dagar att hon blir ledsen när man går men efter bara en liten stund har hon glömt det och springer och leker istället. och vissa dagar räcker hon ut armarna till fröknarna, dock har hon såklart sina favoriter och är inte dem där blir det väldigt svårt att släppa taget.

Nu längtar jag bara så mycket till henne igen, älskar att komma in på dagis och se att hon verkligen tar fart för att hoppa upp i famnen på mig. Så nu ihelgen blir det bara en massa kvalitetstid, bara vi tre.

Mannen i huset kommer hem ikväll så om jag tror rätt kommer det nog se ut på ett ungefär såhär:

Ella somnar vid 18:30
Martin kommer hem vid 19:00
Taccosen väntar på att bli uppäten
Ett glas vin och en öl till det
Sedan ligger vi båda (jag) och snarkar.
Det är fredag, och det är Underbart! :)

Ha en underbar helg underbara människor.


En liten Ella