Väntans tider

Man går runt och bara väntar känns det som, försöker hålla igång som att städa (har det rätt så rent här hemma just för tillfället) eller gå ut och gå men inget ännu.

Lite fler inköp har gjorts i väntans tider. Martin var och handlade lite allt möjligt som kuddar och täcken och örngott. Bärsele och gosiga filtar.

Martin har ju kommit hem nu, kom igår. Så känns lite lugnare igen, och hon får Mer än gärna komma Nu. Man är alltid lika orolig när han inte är hemma och att vattnet skulle gå eller liknande. Vill inte vara med om det utan honom, men tyvärr är det som det är för tillfället.

Man känner ju sig mer och mer gravid för varje dag som går, och på ett sätt känns det som att hon kommer att komma snart, vet dock inte varför.

Pratade med min barnmorska igår i telefon och hon sa att Tänk, det kanske till och med blir ett November barn.

Nedanför är en del av inköpet min kära man köpte. (sängen är bäddad och klar också)

Den Stora magen som snart är väck tyvärr, har ju faktiskt varit väldigt mysigt med att ha den och känna sparkar och rörelser. Men så andra sidan kommer det blir skönare att kunna gå normalt och kunna ligga på mage när man skall sova eller så.Inget ännu.

Nej, inget har hänt ännu. Är fortfarande kvar hemma och bara väntar och längtar.

Martin åkte upp till Halmstad nu igen med jobbet och kommer hem igen på torsdag, om det inte blir tidigare såklart. 

Saknar honom något otroligt varje gång han åker.. men jag vet att det inte är för alltid, jag får ju se honom snart igen.

Vi har fortfarande inte hittat något skötbord, då vi inte vet vad som är bra och dåligt. 
Någon som vet på ett ungefär? 
Vi har tittat på ett ihopfällbart som man kan ha på toaletten, som både har skötbord och badbalja. Men då måste man ta bort baljan först för att fälla ihop den, kändes inte jätte bra. Sedan har vi sett något man kan sätta upp på väggen, men då vet vi ju inte hur vi skall sätta upp det då vi inte får borra i vårt badrum. och sedan ett sådant vanligt, som man kan ha inne i rummet.. men då är det inte nära till vatten. Så det är en djungel rent ut sagt. 

Vi hade ju bestämt oss för det ihopfällbara. Men sedan när vi kollade på det igen igår så kändes den inte allt för bra. 

Denna nedanför, den svarta. Jag undrar om det kan vara något? 


 

Väskan är packad

Tänkte att det är bäst att packa den lilla väskan i och med allt som händer nu. Så jag har lagt i både lite kläder till mig och till lillan. Två bodys, två trosor och även lite varmare tröjor och byxor plus sockor och en mössa. Detta var till snuttan såklart: )

Har även lagt i tandborste till både mig och Martin, kameran och filmkameran är laddade och klara. Måste dock packa något till Martin också, som någon t-shirt och underkläder.

Fick väldigt bra med tips av detta. Men det lät lite roligt att man skall ligga och ha musik i öronen som bara jag hör. Får ligga och digga och krysta samtidigt :)

 • Mödravårdsjournal.
 • Patientbricka.
 • Legitimation.
 • Toalettsaker. Det kan också vara bra att ta med amningsinlägg.
 • Inneskor. Gå inte runt i strumporna på förlossningsavdelningen. Om du lägger dig i sängen med dem på kan de utgöra en smittorisk.
 • Strumpor och underkläder. Mamman kommer att få underbyxor på förlossningsavdelningen som är anpassade för att användas med de stora bindorna som hon kommer att behöva efter förlossningen. Tar man med sig egna måste de vara stora. Det kan också vara praktiskt att ta med en amnings-bh för att slippa ta av och på bh:n vid amning.
 • Lite extra kläder.
 • Morgonrock. En morgonrock kan var skönt att ha med men det är inte nödvändigt.
 • Önskelista. Skriv en önskelista om hur födseln ska gå till. Kanske vill ni ha dämpad belysning, en viss förlossningsposition, musik eller vissa smärtlindringsmetoder. Men kom ihåg att önskelistan innehåller just önskningar. Personalen kommer att försöka tillgodose dem så gott det går men det är inte alltid säkert att de kan det.
 • Kamera och/eller videokamera.
 • CD-skivor eller ipod. Du kanske vill lyssna på musik under förlossningen.
 • Tidningar och/eller böcker. Det kan bli en lång väntan innan förlossningen. Det är också avslappnande att läsa när bebisen sover.
 • Telefonkort. Många förlossningsavdelningar har förbud mot att använda mobiltelefon. De flesta avdelningar kan dock ge er en vanlig telefon och koppla samtalskostnaden till ert vanliga telefonabonnemang.
 •  

  Och detta till lillan.

  • Kläder till barnet. Ni får låna kläder till barnet på bb men det kan vara kul att ta med egna. Tänk på att de ska vara lätta att ta av och på. Omlottröjor är bra. Ni behöver också ytterkläder och mössa till bebisen för hemfärden. Vad ni ska ta med beror såklart på årstiden.
  • Bilbarnstol. Om ni bor nära förlossningsavdelningen kanske pappan hämtar bilbarnstolen strax innan hemfärd. I annat fall bör ni ta med den. På vissa bb kan man hyra bilbarnstol. En del försäkringsbolag hyr också ut bilbarnstolar. Kontrollera hur det är där ni bor.
  • På en del förlossningsavdelningar måste man ta med blöjor till barnet. Kontrollera vad som gäller där ni ska föda.


  Vi köpte ju en bilbarnstol innan som vi var nöjda med, dock på blocket som vi nu inte riktigt blev kloka på då stolen skulle ha ett visst datum och en viss stämpel som vi inte hittade. Läste också om att det skall vara ett babyskydd som inte heller fanns med. Så vi har faktiskt handlat en ny istället från Babyland, som har Allt och mycket lättare att bära. Blev en röd/svart.
  Läkaren igår och idag

  Igår var jag nere på mödravårdscentralen då min barnmorska bokat tid till mig. Jag har kännt mig extra trött och benen plus fötterna har ju svullnat upp ännu mer, men det lägger sig ju för det mesta till kvällen igen.

  Jag har även fått en himla ryggvärk och har känt strålningar mot nedre partiet på magen. Har även haft mycket sammandragningar. Det är när det känns som att hela magen drar ihop sig till en stor boll och även trycks nedåt.

  Så det hon gjorde igår var och känna lite på rygg och även mage. Hon skulle även känna på livmodertappen där hon kände att den var förkortad, och med andra ord att man var ca 1 cm öppen (man är ca 10 cm öppen när man skall föda). Livmodertappen skall vara en ca 4-5 cm lång men min var ca 2, 75 cm nu. 

  Så i och med detta och allt annat jag förklarade för henne, så skrev hon på att jag blir sjukskriven from idag tom fredag i nästa vecka, då jag har bestämt att ta ut mammaledigheten from fredagen den 27/11.

  Då hon kunde känna att jag var öppen ca 1 cm så bad hon mig åka till Kvinnokliniken i Lund idag och göra ett ultraljud, där man kunde se mer.

  Jag skull egentligen åka dit imorse med Jeanette då Martin jobbar i halmstad för tillfället. Men då jag har en så fantastisk man ringde han mig ca 00:00 i natt och förklarade att han var på väg hem (är ca 15 mil enkel resa) då han inte ville att jag skulle gå igenom detta själv och ville vara med. Hur lyckligt lottad är man inte. Allt känns så himla mycket tryggare och man blir så mycket lugnare när han är i närheten.

  Men måste ju såklart tacka faster Jeanette för att hon ville följa med mig. Hon kommer bli världens bästa faster till vår lilla ängel!!

  Så först fick jag göra ett test på att se lillans hjärtljud och mina sammandragningar. Hjärtljuden var rätt så höga vissa gånger och mina sammandragningar var ca 3-4 gånger på 10 min, som då är rätt så tätt. Blev väldigt orolig första gången det steg. Kan förklara bara att det gick på procent, och gick där över 10 procent så räknades det som sammandragningar. Den första gången det gick upp var det nästan över 45 procent och var därför tvungen att ringa på en klocka dem har där (då läkaren hade gått ur rummet) men jag kände knappt någonting själv så var därför ingen fara.

  Efter detta fick jag göra ultraljudet för att se då om jag var öppen och det var jag som hon sa igår, så först sa hon att det kan vara bra att jag skulle stanna på deras observationsavdelning eller förlossningen om där skulle hända någonting. Men sedan bestämde hon sig för att det kan vara bäst om jag åker hem och bara tar det lugnt. Skulle det komma tätare samandragningar eller om vattnet skulle gå så skall vi åka in direkt.

  Jag är ju beräknad den 23/12 och är ju ca 4 veckor dit, men hon förklarade att Om det skulle det bli så att jag skulle föda nu så är det inga problem då lillan ändå är så pass utvecklad och klar som hon är. Skulle jag ha varit i v.32-33 så skulle dem stoppa värkarna/sammandragningarna då det ändå är rätt så mycket tidigare.
  Jag gick förresten in i v. 36 idag, 35+0.

  Imorgon skall vi dit igen och se om det har blivit någon förändring. Så vi får se, det kan ju bli en liten flicka som tittar ut någon gång de närmaste dagarna, eller så stannar hon kvar lite till :)

  Men skulle hon komma ut nu så är hon Mycket Välkommen in i familjen ♥


  Så här ser magen ut nu..

  Var hos Louise igår och åt middag.
  Var tvungna att ta en bild, så så här ser jag ut nästan Just nu! Man har ju faktiskt växt lite på den senaste månaden. Jag kommer gå upp ca ett halvt kilo i veckan, och 300 gram går till henne så det är ju inte allt för konstigt att det är nu det börjar växa mer.

  Har än så länge gått upp 12 kg från start.   

   

   

   
  Den fantastiska nyheten..

  Då vi fick reda på att vi skulle bli föräldrar såg det ut så här. :) Det var den 14 april, på min födelsedag.


  Förslag?

  Några förslag på vad jag skall skriva här på bloggen. Något som någon vill veta, något som ni funderar på så hör gärna av er!
  Vår 2 års dag

  Måste bara lägga in denna bild som min älskling gjort så fint när jag kom hem från jobbet i onsdags. Han är otrolig. Det var den Perfekta 2-års dagen! Bara han och jag.. som det ska va.

   
  Ullared.

  Var på Ullared igår, lördag. Var först planerat långt tillbaka att det skulle bli jag, Jeanette, Louise, Linda och svärmor. Men några hoppade av så det blev "la familja" istället. Martin, jag, Jeanette och Erna.

  Vi bestämde att vi skulle åka kl. 0500 på morgonen, och så blev det. Tänkte att vi skulle vara där först och inte behöva köa, då förra året vi var där bara kunde gå rakt in. Yeah right. Så hade väl dem flesta tänkt. Vi kom dit kl 0700. Parkering var full och folk köade verkligen. För er som har sett såpan Ullared, det var Precis som det.

  Vi kom dock in hyggligt snabbt ändå, men vilket kaos det blev där inne. Folk gick "sprang" med sina vagnar där inne som galningar och det var verkligen agressivitet på dem flesta där inne.

  Vi fick iallafall handlat en hel del till både oss själva och till vårt lilla tillskott. Dock blev där inga julklappar då man inte orkade gå och kolla. Har tänkt att åka dit i början på December då Martin jobbar i Halmstad och jag kommer att vara ledig from den 1 December.

  Får köpa mer därifrån senare, då det fanns mest kläder till storlekar större. Men detta blev det iallafall (den söta nallen på kudden är en sådan som man kan dra i ett snöre så låter den, nästan så man somnar själv när man sätter på den):

  Plus att vi handlade påslakan och lite bodys.

   
  Kolla denna tuffing..

  Har inte kommit ut ännu men är redan en vinnare!


  Kaxig krabat Här är Owen Patrick Skeffington på ultraljudet


  Men måste bara få säga det själv att vår flicka är ett steg bättre. Hon gav ju mamma och pappa en pussmun när vi fick se henne på den lilla skärmen! :)
  Idag går Martina in i v. 35

  Dessa veckor går så himla fort. Man sitter och läser om både hur jag och barnet kan tänkas må. Hur mycket barnet växer och utvecklas. Och helt plötsligt går man in i en ny vecka med nya äventyr framför sig.

  Det står att mamman kan ha svårt att sova på nätterna och liknande. Men jag vaknar mest av att jag är kissig, och kan därefter somna om direkt. Så jag känner inte mycket skillnad där. Det man känner mer nu är när hon är vaken och när snuttan sover.

  Och tydligen är det så att så hon är vaken nu i magen, så kommer det ungefär vara utanför också. Så det blir inte mycket vila med andra ord. haha!

  Jag känner mest av i benen och fötterna än, att det blir svullet fort så fort man står ett tag. Lite känns också längst ned på magen att det sticker till och även i ryggen lite. Men jag har haft en udnerbar graviditet, och skall inte alls klaga på något sätt.

  Och mycket har man att tacka sin man för också, som tar hand om mig så mycket som han gör! Tack älskling.
  Min man är världen bästa

  Martin Lönneström om Idag är det min och älsklings 2 års dag!!:
  Hej min älskling!

  Ville bara säga att du är det underbaraste som finns och jag ÄLSKAR dig.

  Jag älskar dig mer idag än vad jag gjorde igår, men imorgon kommer jag att älska dig mer än vad jag gör idag....

  Din Martin  Idag är det min och älsklings 2 års dag!!

  Och fler skall det bli.

  Tänk att man har gått ifrån att vara singel och inte tro på någonting, till att bo nere i malmö, förlovat sig, gift sig skaffat underbara vänner och att vi snart skall bli tre i vår underbara familj.

  Man kan fortfarande tänka tillbaka till den dagen vi träffades, och det pirret jag kände i min mage när våra blickar möttes.

  Man känner fortfarande den glädjen och stoltheten man hade inom sig när vi förlovade oss. Vi förlovade oss efter ca 3 månader tillsammans, och det var det bästa jag har gjort.

  Men vem kunde tro att det skulle leda till detta som det är nu. Vi fortsätter vår resa framåt och vi kommer aldrig blicka tillbaka till det som en gång var. Det är han och jag och det kommer fortsätta i all oändlighet.

  Vi har varit på Gran Canaria, Fuertuventura, Bulgarien och i Mallorca och detta på mindre än 2 år.
  Alla dessa resor har varit en resa för sig.

  Jag har fått en underbar familj här nere, Jeanette och Erna. Helt underbara och känns skönt att vi kommer så bra överens då jag inte har min mamma här.

  Vissa gånger kan man verkligen känna att man saknar min mamma och min bror, men jag vet att dem finns där uppe och tar emot oss för varje gång vi bestämmer oss för att åka upp.

  Vill bara tacka för dessa år, och som skrivet innan, fler skall där bli.  Både idag och imorgon..

  Vår dag idag och imorgon, men på två olika sätt. Idag är det namnsdag för oss båda. Martin och Martina. Grattis!
  Uppdatering på tjockismagen

  Jadå, den växer och står i. Och mindre och mindre navel får man.. Det är verkligen något magiskt att bära på detta. Man känner sig heller aldrig ensam, då och då känner man en liten fot som sparkar till.
  Även valt färger och golv

  Vi var på flugger färg och valde ut vilka färger på väggarna och även vilka golv vi vill ha i det nya radhuset vi flyttar till i maj 2010.

  Svärmor var även med, kändes väldigt bra att få två ögon till som fick säga sitt. Ibland kan man bli så blind att man inte riktigt tänker efter.

  Var väldigt roligt plus att vi även fick träffa två utav våra grannar, så känns jätte bra verkligen.

  Jag och Martin var även Inne i huset och kollade hur det såg ut nu. Säkert inte tillåtet men vi gjorde det ändå.
  Svårt att se hur det kommer att bli, men fick ändå en liten bild framför sig. Gräsmattan och uteplatsen känns större än väntat och även förrådet.

  Åh! Detta känns så rätt, som allt annat i mitt liv gör!

  Slutet av dagen var jag Helt utslagen.  Sängen är monterad

  Igår var jag så hurtig så jag skruvade ihop spjälsängen till lillan. det var inte alls svårt, bara man tar sig tiden.

  Så nu står den i vårt sovrum och bara väntar. Så fin och blev perfekt med sådanna vyssan lull tassar på, blev precis som en vagga.
  Vi var även på Ikea och handlade mer lila backar till en hylla vi har inne i babyrummet. Har tänkt att kunna lägga lite gosedjur och kläder. Men Köp dem inte om ni hade tänkt det. Fick ju spel direkt. Det enda som står på instruktionen är Click. Och vi fick inte ihop det något jäkla Click, så vi råkade ta sönder en.
  Detta får ju verkligen inte ske

  Friska Foster Aborteras av misstag


  Feltolkade ultraljud samt dåliga rutiner leder till att helt friska foster aborteras. På flera av landets största sjukhus har man de senaste tre åren påträffat 24 fall där föräldrar skickats hem med besked om missfall när barnet i själva verket varit fullt friskt.  Skönt att höra att man är uppskattad

  Sitter ute och jobbar på luftfartsverket ute vid sturup och idag är min sista dag tyvärr. Handlar mycket om avtal hit och dit, så det var ingenting som hade med mitt arbete att göra.

  Känns ändå lite tråkigt att sluta, då jag trivts väldigt bra. Får ändå vara glad över få ha varit här längre än det var sagt.

  Fick precis höra att det var tråkigt att jag skulle sluta, att det har varit trevligt att ha mig här. Och även att jag har varit jätte duktig. Så när jag är redo för att börja jobba igen efter mammaledigheten så är det hit jag ringer direkt.
  Pirrar i min mage

  Åh! Jag längtar så jag dör.. Tänk att snart få ha sin lilla gosis i famnen.

  Vi var på mödravårdscentralen idag och lyssnade på hjärtljuden och mätte magen och pulsen. Allt var på topp som varje gång. Känns väldigt skönt.

  Fick också chansen att prata lite med min barnmorska om hur jag känner mig och när jag har tänkt att ta ut mammaledigheten. Så vi får se hur länge till jag klarar att stå på benen.

  Men som jag sa till henne så har jag För höga krav på mig själv, jag vill inte ge mig. Jag vill jobba in i det sista, men sen är det lite själviskt också mot vår dotter.

  Snart har denna dag också gått och man får en underbar helg med sin älskling ännu en gång!!
  6 veckor, och det tickar nedåt..

  Det är idag som jag går in i v. 34. Så alltså är det 6 veckor kvar tills det beräknade datumet, som ju är 23 December. Sedan kan där bli både tidigare eller senare såklart. Fick jag bestämma så skulle det antingen få bli några dagar innan eller i Januari. Bara en önskning... Som kanske slår in? :)

  Inatt hade jag lite svårt att sova dock. Hon sparkade till flera gånger (då hon ligger med huvudet nedåt så är ju fötterna uppåt) på mina revben, och Det är ju inte jätte skönt alla gånger. men jag klagar inte.. icke då.

  Springandet på toa fortsätter. Kissig direkt. Det kan kännas direkt efter att man har varit och kissat att man behöver gå igen.

  Sedan får jag sådanna ilningar och stickningar längst ned på magen som kommer och går.. men såklart klagar jag inte. :) Detta är bara mysigt, att vara gravid. Jag känner redan nu att jag kommer att sakna att ha magen. trivs väldigt bra med den och ät Väldigt stolt. Men sedan har jag ju något Ännu finare att visa upp.

  Jag och Martin funderade på att göra ett till UL men då med 3D/4D. Han har visserligen bokat tid för det på måndag, men sen så kändes det lite onödigt. Det kostar ändå 1700:- och hon kommer ju ut till oss snart ändå, Men sedan tänker vi att det är ju ändå vårt första barn ochkan vara en upplevelse det också. Men vi får se.


  4D-Ultraljud upplevelse
  Den lille skruttan

  Igår var vi på det sista UL som gick jätte jätte bra. Om hon fortsätter att växa efter kurvan så bra som hon gör så kommer hon att väga ca 3500 gram när hon kommer ut. 

  Som jag och Martin tyckte iallafall så log hon och gjorde en pussmun till sina föräldrar! 

  Man ser inte lika bra på dessa bilder som det man fick innan, det är bara för att man inte kan få med allting på en och samma bild. Plus att hon har ju en väldig liten plats att röra sig på. Ush jag skulle få klaustrofobi om jag låg där inne:)  Lillans fot och lillans profil (bara se vilka fina läppar hon har)

  Åh, kan ni förstå?

  Det är snart bara 6 veckor kvar, en och en halv månad kvar!? ... Är såå himla förväntansfull. Man känner av små sammandragningar och imorgon skall vi på vårt andra UL kl 16:00. Då får vi se vår stjärna en gång till innan hon kommer ut på riktigt.


  Jag är en Lycklig blivande mamma!
  Vi var duktiga igår.

  Nu är både vagn, säng och även resesäng inhandlat till familjen Lönneström. Nu väntar vi bara på att vår lilla ängel skall komma ut till världen och se vad vi är för några människor som skall ta hand om henne och uppfostra henne på bästa möjliga sätt.

  Vagnen vi köpte är en Brio -07 och har allt man behöver. Både regnskydd, myggnät, "titthål", åkpåse och även skötväska. Kan även ta av liggdelen så man kan ta in henne i tex. affären om hon sover.  Vi fladdra och for igår och vem hade trott att vi skulle komma hem med allt detta. Men nu är det gjort, och det som saknas är ett skötbord. Vi var innan och kollade på detta bord på Babyland. Tyckte det var väldigt smart gjort då det både ingår badbalja och skötbord i ett. Och man kan även fälla ihop det på bästa sätt.


  Vi köpte även en spjälsäng som har tre olika ligglägen och även sådanna smarta vyssan lull tassar som man lätt förvandlar sängen till en vagga.

  Vyssan Lull

  Sist men inte minst, så köpte vi en resesäng som man lätt kan ta upp när man skall åka bort eller bara gå över till grannen. tar ca 30 sek att packa upp, och den är perfekt att ha hos mormor när vi åker upp till henne i Sthlm.


  Vi längtar efter vårt mirakel och hoppas att hon har det bra i magen, och lovar att stanna där i några veckor till! Vi älskar dig snuttan.