Mina små älsklingar

Har precis somnat. Jag själv känner mig inte så trött så jag satte mig här istället och tänkte att jag skulle uppdatera bloggen lite.

Var och vägde Ella i torsdags. Så nu är lillan inte så liten längre :) 5850 gram och 57 cm lång. Hon växer Perfekt efter kurvan :)

Åh. Hon blir så himla stor. Som Ellas farmor sa idag. Hon växer för varje gång hon kommer hit, om det bara är för en dag.

Hon växer ju inte bara med längden och vikten utan även personligheten har blivit så himla stark i sig. Hon kan ligga och prata i timmar och det är så himla mysigt. Ibland skriker hon till, och det låter mer som att hon tycker om att höra sin egna röst.

Jag har dock inte införskattat ett sådant gym till henne som jag velat ha, men dem är så himla dyra tycker jag. Så har försökt letat på blocket men vet inte riktigt. Jag vet ändå inte om Ella fortfarande inte lite för liten för ett sådant gym ändå. Hon leker ju inte med saker hon har ovanför sig eller vid sig ännu. Så det kanske inte är jätte nödvändigt ännu?

Jag, Ella och Jeanette har varit på Ikea och tittat runt på lite nya saker till vårt radhus. Men tycker inte att jag riktigt hittar någonting fint där, har blivit mycket sämre tycker jag. Hittade dock en väldig massa saker till Ella. Som handukar, hakklappar och lite annat smått.
Man blir så glad och stolt när folk kommer fram och beundrar sig i Ella. Hon är ju en riktigt liten pärla!:)

Idag har jag och Martin varit på Ilva och kollat runt även där, då vi vet att dem har fina saker. Och ja där har vi nog hittat allt vi vill ha. Så fina soffbord och tvbänkar, och även stolar och vaser.

Så där kommer nog bli vårt inköpsställe så småningom. Skall bli så kul att få designa och möblera exakt som vi vill, för nu skall vi verkligen ah det fint. I vår nuvarande lägenhet har vi inte alls blivit klara ändå fastän vi bott här i två år. Så det känns skönt att få börja om där borta.


Läkaren med Ella

Har varit med Ella hos barnläkaren idag. Fick en kvällstid så jag och Martin åkte dit med henne. Hon har ju varit så förkyld nu i flera veckor och har tyckt att det blivit värre den sista veckan.
Hon hostar väldigt mycket, mest på morgonen dock men ändå. Och även snorig och nyser väldigt mycket. Så vi kom dit och doktorn lyssnade på hennes hjärta och kollade näsan och även halsen. Men allting såg jätte bra ut.
Han skulle dock ta ned en smal slang i Ellas näsa för att se om hon hade någon täppa i någon utav näsborrarna.
Åh gu vad synd jag tyckte om henne, jag vågade inte ens vara kvar i rummet utan Martin fick hålla i henne. Klarar inte av att Ella ska gå igenom en sådan obehaglig sak. Stackars lilla gumman. Jag stod utanför och hörde henne gråta fastän jag höll för öronen.
Sprang in när doktorn var klar och tog henne i famnen!! Ush aldrig mer.
Men det var ingenting som såg konstigt ut alls, utan var bara en vanlig förkylning som kommer att ge me sig så småningom. Så det känns ändå skönt att vi var där idag, så mamma kan vara lugn igen :)

Nu sitter jag här själv. Lämnade Martin på Olearys idag. Skulle träffa ett killgäng som han skall åka med till Barcelona i Mars för att kolla match. Och jag har precis nattat Ella. Så det är väldigt tyst här hemma för en gångs skull. Dock inget roligt alls. Saknar dem båda jätte mycket redan.

Idag skulle jag egentligen gått på mamma gympa, men kom inte iväg. Kände inte att jag riktigt orkade åka dit idag, så får bli nästa vecka. Så man kommer igång på riktigt med träningen :) har även fått låna en dvd av Jeanette med en massa övningar. Så kanske får göra lite sånt i sitt egna vardagsrum så länge :)

Bebis innan vi skulle gå ut och gå jag och hon.Pappa och Ella myser.Stumpan är såå duktig.
Tyst här hemma (förutom mannen som snarkar;)

 Just nu ligger både Martin och Ella och sover i varsitt rum!:)Idag har vi inte gjort många knop. Var en sväng till affären och hade också tänkt gå en promenad, fastän det var riktigt kallt. Men vi kom inte längre. Ella började gallskrika så det blev att gå raka vägen hem igen. Så var det tyvärr igår också. Martin och jag skulle ut och ta en lång promenad hade vi tänkt, fint väder och allt. Men nej blev en kort runda för att sedan få gå hem igen då stumpan började skrika igen. Är som att hon skriker för sitt liv, ush är så hemskt. Man vet verkligen inte vad man kan göra. Det är för det mesta mat, men om inte så är det svårt. Hade Jeanette och Erna på besök i dag. Perfekt att dem kunde komma så vi kunde äta middag. Men nej då börjar hon skrika igen så fick lägga henne vid bröstet och då blev hon lugn. 

Det kommer i vågor. Men jag är iallafall glad att hon sover så pass länge på nätterna, så får väl ta att hon är grinig. Går över. Jobbiga är bara att nu känns det knappt som att man vågar sig ut genom dörren om hon skulle börja skrika. Men måste ju få komma ut, både för hennes och min skull. Jag klarar inte att vara hemma flea dagar i streck.

Får väl ut och köra några rundor, för då brukar hon vara lugn iallafall. Skall förresten till Ikea och Ilva hade jag tänkt. Kolla lite på möbler och annat tills flytten i maj. Så man vet lite vad som finns :) Skall bli så skönt. Längtar mycket också såklart för att det är den tiden det börjar bli vår.Hon har verkligen mysat ned sig själv.

Haha muntergöken!!

Puss på lilla gumman!!


Helgerna är ju verkligen bäst.

I lördags morse var jag uppe med stumpan vid halv sex och hon somnade i min famn som alltid. Så jag la henne i sin säng för att kunna sova vidare, men det ville inte hon så jag fick gå upp med henne igen. Martin vaknade också så vi gick upp alla tre och la oss i soffan med kuddar och täcken. Ella somnade på en gång när jag la henne hos Martin. Så vi låg och kollade lite OS för att sedan somna. Var verkligen så himla mysigt. Åh! Hatar när det blir söndag och Martin skall upp till jobb.. Varför skall helgerna vara så underbara? :) 
Ella idag.

Idag har Ella namnsdag, så grattis gumman! :)

Just nu ligger hon i soffan och sover lite och jag får en liten stund för mig själv och kunna skriva här. Igår var jag ute på en lugn och lång promenad. Trodde jag? Efter halva vägen börjar Ella skrika hysteriskt. Jag panikslagen sprang hem och vad tror ni? det var ju maten hon ville ha, vad annars ;)

Så det blev ingen lång runda det inte. Skulle hämtat ut ett paket vi fått men det hann jag ju inte heller. Kunde dock hämta det sedan när mannen var hemma. Var ett paket från min pappas fru, med lite sockor och gosedjur. :)

På kvällen är hon så himla gnällig. Vet inte riktigt varför. Igår var det dock lite bättre, men annars så slår det aldrig fel när man skall äta. Då vill hon ha all uppmärksamhet såklart :) 

Hon somnar ju alltid så snällt i famnen men sen när man skall lägga henne så rätt var det är blir hon klarvaken och vill inte alls ligga i sängen.

I natt fick hon dock sova mellan oss, men gu så varmt det blir efter ett tag. Vi har ändå en 160 säng men blir väldigt trångt med tre personer i. Men hon brukar nästan alltid sova i sin säng, vill vänja henne vid det istället för att hon skall bli fast hos oss. Blir så mycket jobbigare då. 
Vi sitter ju ändå alltid och myser med henne på dagarna och kvällen :)

Nu märker jag tyvärr att mjölken börjar försvinna från mig. Tror jag iallafall? Försöker få upp produktionen genom att amma mer och mer, men tycker inte att det hjälper och hon är alltid mer hungrig när jag matat henne. Förutom på natten då.

Plus att jag har märkt att varje gång jag ammat henne innan vi skall ut och göra någonting eller bara ta en promenad så vaknar hon efter en kort tid och skriker. Men om jag däremot ger henne ersättning innan sover hon flera timmar.

Pratade med mamma precis om detta, i och med att jag känner mig så dålig? varför kan inte jag ha mer mjölk som alla andra. Men det är inte bara jag som har det så och skall absolut inte känna så, och det vet jag innerst inne. Så man skall ändå vara väldigt glad att det finns annan mjölk att ge. Och plus att gumman är ändå lite mer än 2 månader, så det har ändå räckt ett tag.
Det är också så att när jag ammar henne så känns det som att hon spottar ut viss del av mjölken, och att hon även släpper och tar bröstvårtan flera gånger. Hon trycker och vrider sig och jag vet inte vad så det är inte allt för kul det heller.

Men som sagt. Skönt att hon ändå fått i sig min mjölk så pass länge ändå.

Hon är fortfarande förkyld stackare. Känns som att hon har varit såhär enda sen hon kom hem från BB. Men barnmorskan här nere säger ingenting, och tycker inte att det är någonting konstigt i det. Det är väl klart att det är lite konstigt att vara förkyld så pass länge? Visst Martin har varit förkyld och även jag, och sedan är ju folk i omgivningen också kanske sjuka, men tycker ändå att 2 månader är en lång tid?

Nu hade jag kanske tänkt att gå ut en stund och även handla för kvällen. Det är ju fredag och älsklingen kommer vara med mig och Ella hela helgen :)

Har dock inga nya bilder än. Men det kommer :)
Utvilad och Promenad

Idag har jag fått sova väldigt mycket. Somnade halv elva och vaknade halv sex, somnade därefter om till nio. Så nu känner jag mig utvilad. Har precis kommit in genom dörren. Varit på promenad med Jeanette, så skönt att inte behöva gå själv varje dag. Så tur att hon pluggar några veckor hemma :)

På schemat idag är det inte så mycket mer som händer. Väntar på att hon skall vakna, och jag har precis kunnat äta.

I förrigår var vi på Ellas farmos jobb och visade upp henne. Var där när hon bara var någon vecka gammal så det var kul att visa hur mycket hon har växt:)

Men efter att vi skulle gå hem igen så ville hon defenitivt inte ligga i vagnen. Stumpan lilla slutade aldrig gråta. kan ju inte vara kul att ligga där i, förstår ju jag med, fast att det är så varmt och skönt. Man vill ju såklart vara uppe och titta på alla människor och bilar.

Martin är i Göteborg idag för lite utbildning, så han kommer hem ca 17 idag. Sedan skall vi titta lite mer på OS. Jag tycker egentligen inte att OS är så speciellt roligt, iallafall inte vinter os. Men vad gör man inte för mannen, plus att det var riktigt kul att Ferry tog Guld. Ja och även Kalla. Så det är ju klart jag tittar när det är Sverige.

Jag börjar fundera lite på när man skall gå på babygym. Någon som har vet när man brukar göra det?

Imorgon är förresten Ella hela 10 veckor. Det är inte förrän nästa vecka hon skall iväg och vägas och mätas igen. tycker det är så kul att gå dit och se, så jag skulle nog ändå vilja gå varje vecka :)

Egentligen brukar man inte mäta sina små varje gång, men jag frågade förra gången om vi inte kunde göra det ändå, så ja, hon hade ju ändå växt 2 cm, så det är himla kul. (så kommer be snällt nästa gång igen)

Just det. Jag och Martin hade faktiskt lite kvalitetstid i lördags. Farmor tog hand om Ella dem timmarna vi var borta, och det kändes väldigt skönt. Visst man saknar ju såklart Ella så fort man inte ser henne, men det var behövligt att kunna vara bara Vi.

Mysiga bilder från dagarna som gått.


Ella är en stjärna.

Nu har jag och Ella dansat och sjungit till Cara mia.. Hon är såå duktig!! :)
Äntligen har Ella lite att göra.

Igår var vi hemma hos Martins kusin och hämtade hem ett babygym och en sängmobil. Så nu kan äntligen gumman ligga och titta på något när hon vaknar och även när hon har ätit kan hon ligga vid gymmet. Dock var detta gym inte det vi skulle haft egentligen. men det andra hittade dem inte pinnarna till, så dem skulle höra av sig om dem dök upp.
Tycker det är skönt att man har släkt och vänner som man kan låna saker utav. Dem används ju ändå så kort tid och det är väldigt dyrt.

Skall ned och handla batterier idag så både mobilen och gymmet kan låta och spela musik. Det uppskattas säkert. Så fort hon såg det så började hon le. Nu är det verkligen så himla mysigt när man kan få dem där underbara leendena och gurglen. (vet dock inte hur man skriver, men ni vet säkert vad jag menar)

Jag gjorde ett eget gym till henne innan, haha. Hängde upp en sån mobil i ett snöre i vardagsrumsdörren!:) Var inte världens bästa men det fungerade ändå.
Gumman har varit jätte duktig inatt. Vi nattade henne vid 22:00 tiden igår, och så sov hon nästan hela natten. Gick upp med henne ca halv sju. Visst, hon har låtit lite och man har trott att hon vaknat. Men annars har man fått sova väldigt länge:) Tack prinsessan.
Var så gulligt. Jag la henne i hennes säng igår kväll så hon kunde få titta lite på mobilen. Sedan när jag kom tillbaka låg hon med armen runt sin lilla kanin :)


Världens bästa pappa och världens bästa dotter!


2 månader igår

Ja! Tiden bara rusar iväg. Igår blev Ella två månader och idag har vi varit och vägt och mätt henne. Så nu är vår "lilla" stjärna 56,5 cm lång och väger 5290 gram :)

Det var idag som vi också skulle prata med mig och fick fylla i ett formulär. Hade också lite frågor som jag fick svar på så det kändes väldigt skönt.
Stannade också kvar på babycafét en liten stund för att sjunga lite och träffa dem andra mammorna, så det var väldigt trevligt. Ella var inte minst denna gång ;)

Både igår och idag har hon dock varit väldigt bölig och inte vetat alls vad hon velat. Fick gå upp i natt och lägga mig på soffan och massera hennes mage, så vi har inte fått mycket sömn tyvärr. Hon somnar till ibland och så vaknar hon lika snabbt.

Nu på dagen har jag kunnat sova någon kvart kanske, för hon verkar sova så himla oroligt och sedan börjar hon gråta hysteriskt stackarn.

Men nu har jag satt henne i sjalen för att se om det hjälper.

Efter att Martin slutat jobb så skall vi åka till hans kusin för att hämta ett babygym. Så vi får igång Ella lite :)

Vad bara tvungen..

Denna söta lilla dress fick Ella ifrån Sara, en väninna till mig. Tack så jätte mycket!! :)


Hissen, ett himla meck vissa gånger.

Så himla jobbigt. Vi bor ju högst upp i ett åttavåningshus och man känner ju ibland att tänk om hissen inte fungerar nu. Det hände idag, eller den fungerade men i källaren stod dörren uppställd som den har gjort två gånger innan så ingen kan åka. Tänk om den varit så när jag skulle ned med vagnen. Hur skulle jag då kunna komma ned? Jo, det blir i såfall för mig att först gå ned med lillan för att kolla vid varje våning om dörren står uppställd och sedan upp igen för att åka ned. Det känns lite sådär.
Skulle ned och kolla tvättstugan om den var ledig nu på dagen och då hände det att dörren var öppen där nere, så jag fick gå ned med Ella. Så detta känns inte jätte kul varje gång.

Men Ella hon är alltid glad ändå :)Så nu sitter lillan hos mig och är redo för att hjälpa mamma med tvätten.Trodde jag ja. Skulle inte ha nämnt tvättstugan för henne. Hon är så lat!! :D

Dags för att fräsha upp sig till sommaren! :)

Igår natt var Ella lite ledsen och hade nog lite magknip. Gick upp med henne kl 0400 och la mig i soffan för jag ville att Martin skulle få sova. Jag la mig i soffan med Ella och masserade hennes mage. Hon somnade till lite och jag med men efter någon halvtimma vaknade hon igen och skrek. Tycker så synd om henne för man vet inte vad man skall göra för att få henne att må bättre. Vi vet ju hur jobbigt det är att ha magont, men för henne måste det vara värre då hon inte vet vad det är ens.

Men på dagen sen och natten till idag har gått jätte bra igen. Så hon somnade för kvällen kl 21:00 och vaknade inte förrens 0200 och därefter kl 0630. Martin gick upp då då han åkte till friskis för att träna innan jobb. Så duktig. Vi har lovat varandra nu att vi skall komma iform igen. Så vi har målet att känna oss nöjda med oss själva i maj :) Jag gick ut på en lång promenad efter att jag matat gumman. Så blev en rask takt i ca en timma. Sedan skall Martin och jag göra övningar här tillsammans på kvällen.

Martin har ju, som skrivet innan, bytat jobb och har nu tjänstebil. Vi har därför gjort oss av med både Volvon och Saaben vi hade innan och köpt en Seat Leon till mig som jag kan ha om jag skulle behöva åka iväg någonstans. Blir ju inte mycket åkande just nu, så vi kände att saaben blev för dyr för att bara stå.
Men vi var iallafall och tittade på en ny tjänstebil som Martin skall få välja i Augusti/September i söndags.

Ella mår väldigt bra annars och hon blir bara större och större. Skall iväg på kontroll igen nu på torsdag, blir nu varannan vecka istället för varje. Men denna gång skall vi mer prata med mig som mamma, hur allting går och hur jag känner. Skall även väga och mäta gumman också. Alltid lika roligt när man skall göra det, så man ser att allting är okej och att hon växer och står i. Men det är det ingen tvekan om att hon gör! :)

Min vackra familj.

Bilen som vi förmodligen skall välja!:)
Mamma har åkt.

I tisdags kväll kom mamma, Ellas mormor, ned och myste med oss. Hon stannade till idag, så har nästan precis varit och lämnat henne vid tåget. Känns tomt här nu igen, dagarna går ju så himla snabbt. Så mamma det var underbart att ha dig här och du är välkommen När du vill. Ella längtar efter dig! :)

Det är ändå skönt att tåget går relativt fort ned hit och tar man flyget går det ju ännu fortare.

Hon tyckte att Ella blivit jätte stor, och hon låg hos mamma och skrattade jätte mycket. Så söta tillsammans.
Och hon har ju verkligen växt (Ella alltså :P) och kan ju nu verkligen le, gurgla, skratta till och hon sprattlar som aldrig förr! :)
Hon är idag 8 veckor och 1 dag. Så snart 2 månader.

I onsdags var vi och hälsade på mitt gamla jobb, Tetra pak, och alla var jätte glada att vi kom. Hade ju lovat att komma och hälsa på och det är klart jag håller vad jag lovat, och det var verkligen jätte kul att träffa alla. Man saknar ju verkligen kollegorna och jobbet.

Alla ville hålla i lilla gumman och hon var så snäll. Hon somnade till och med i Michaelas famn! :) Så Michaela din tur nästa! ;)

Sedan har vi varit ute och gått långa promenader och umgåtts på tu man hand, jag och mamma. Men såklart Martin saknades, som alltid när han inte är där! :)

Man längtar så himla mycket nu till våren och kunna gå ut och gå utan att tänka på att man inte kan gå överrallt då dem plogat dåligt.

Lite bilder som alltid! :)

Blä blää du kan inte ta miig!!Haha supermaaaan!!

Pappa fick en kram innan han skulle åka till jobbet igen.


Brukar lägga Ella på magen några minuter per dag så hon kan träna på nacken och ryggen, och hon är verkligen såå himla duktig.
Hej då sålänge! :)
Bästa flickan

Här ligger hon på på pappas ben och myser.Pappa och dotter myser, som alltid.

Godmorgon.
Idag sov gumman enda till klockan 06:20. Hon somade 20:30 igår kväll, så mamma och pappa har fått en väldigt skön natt. Hon sover jätte bra på nätterna nu, så jag klagar verkligen inte. Jag blir utvilad och orkar väldigt mycket mer på dagarna :)


Så här ser det nästan Alltid ut..

efter att man satt på Ella strumporna.. Tar någon minut sedan är strumpan spårlöst försvunnen.


Här är idag vid frukosten. Strumpan är på väg av foten, och i nästa ögonblick ligger den bredvid henne. Haha lilla loppan.