Mycket trevligt.

Igår började vi med dem första flyttkartongerna, så nu är det bara att köra på.

Är så skönt nu när Martin är hemma. Som tillexempel i förrigår så var han uppe med henne på morgonen och sedan kom dem in och la sig hos mig igen och vi somnade om. Och även igår så gick vi och la oss allihopa innan lunch och vaknade 14:00. Så det var väldigt behövligt, så mysigt att ha Ella emellan oss och att vi somnar allihopa. Man märker hur mycket hon trivs där, antar att det är doften och närheten.



Idag har jag varit nere på babycafeet. Träffade Jessica och Elin, och även Jessicas sambo kom ned. Var väldigt trevligt att som sagt få träffa andra mammor också. Alla tre skall ju bli kompisar sen har vi sagt : )

Ella och Nikki tog varandra i handen och verkade redan trivas med varandra, hihi.

När jag kom hem så gick jag och Martin ut med Ella för att få i oss lite luft. Blev lite mer än 1 timmas promenad, vår i luften. Tror det stod att det skulle vara 18 grader idag och det var det verkligen.

Så idag är det exakt 2 veckor kvar tills vi flyttar och det börjar ordna upp sig. :)

Haha Ella hälsar.






Ikea är inte bra helt enkelt.

Var på ikea igår som skrivet innan men hittade Ingenting, eller jo förutom saker till Ella då. Skulle se om där fanns tvbänk och även soffbord men där fanns ingenting så vi gick till Ilva ändå och bestämde oss för att vi skall ha den tvbänken som vi hittat där innan. Visst priserna är lite skillnad, men hellre köpa något man Verkligen vill ha än att köpa något som man inte alls känner för. Vi har även köpt 4 barstolar där men hämtar dem den dagen vi flyttar. Verkligen jätte fina. Träffade Catty igår för en fika, inte träffat henne på jätte länge, så det var väldigt trevligt. Vi verkar verkligen ha samma smak. Dem har den tvbänken som vi skall köpa och dem har även stolarna vi har köpt. :)

Var också in på K-rauta för att handla flyttkartonger, så imorgon gäller det.

Idag har vi inte gjort många knop. Eller jag har varit ute och gått en runda och handlat lite och Martin har varit iväg lite. Han kommer komma hem lite senare idag så jag tänket ta en fika med Catty, Malin och Jeanette vid fem tiden. Om Ella vill såklart. Det är ju hon som bestämmer i detta hus nu för tiden. :)

Får hoppa in i duschen nu då jag precis fått Ella att somna.

Förresten så har hon tagit tag i sin andra fot också och även skrattat mer. Nu vill man ju bara få henne att skratta hela tiden då man älskar hennes skratt. Och vad är inte bättre än att få sin egna lilla pärla att skratta.

Ha det bra sålänge.







Ikea idag.

Nu så skall vi äntligen (!)  åka till ikea för att kolla lite till vårt nya och även köpa stol och tallrik med bestick till Ella. Såg dock att det skulle vara fint väder idag? Men vi kommer nog hem lagom tid så vi kan gå ut och gå iallafall.

Igår hade vi besök av svärmor, faster och hennes sambo Danne. Så fick chansen att prata lite och dem fick träffa och hålla pluttan. Är så konstigt egentligen. Man bor så nära men ändå så ses man knappt och när man bor längre ifrån ses man mycket mer.

Det skall bli underbart att flytta, men ändå synd att dem inte flyttar med :) För det är ändå en trygghet i sig att ha dem så nära.

Vi skall även köpa flyttkartonger, för nu är det 3 veckor kvar tills lasset går och då skall allt vara klart. Mamma och hennes sambo kommer ned den 13:onde och vi flyttar dagen efter så det kommer nog gå fort med själva bärandet.




Vi var även ute och provade vårt bärsele. Och det verkade fungera helt perfekt. Det är nog mycket roligare och sitta och titta än att ligga i vagnen och inte se någonting alls.






Massagen var välbehövlig.

Åh. Det var så skönt att riktigt få slappna av. Hade så många knutor, och så stel längst upp på ryggen. Så nu känns det nästan som en befrielse. Vi åkte in till stan först och handlade lite. Hittade ett par byxor och en blårandig kofta. Därefter åkte vi ned till Västra Hamnen och fick vår efterlängtade aromamassage. Var så fint där inne och tjejerna var urgulliga. Fick ligga och bara njuta i 90 minuter, 90 minuter för lite :) Gick Verkligen för snabbt.

Därefter åkte vi in till stan igen för att äta planka. Mandos bästa :) Kom hem ca 17:00 och var mer än utvilad. Var en perfekt dag med andra ord att få sluta dagen hemma med mina små älsklingar.










Någon som vet vad detta kan vara?

Ella har haft dessa utslag någon vecka nu, men vet dock inte vad det kan vara.. Kanske någon annan som känner igen eller om era små har haft det?






Vi är med i tävlingen.

Vi är med i omslagstävligen, blir det du med. Tävling.







Aromamassage

En hel dag utan älskling och dotter. Hur skall detta gå? Har inte varit ifrån Ella mer än någon timma.
Skall iväg till stan vid 11:00 tiden med Jeanette och shoppa lite och därefter antingen någon fika innan vi skall ned till västra hanmnen för att få min efterlängtade massage. Tack älskling :)
Vill även tacka tjejerna!
Sedan efter detta blir det ett restaurangbesök på mando, så detta kommer bli jätte mysigt, fastän jag såklart kommer att sakna mina små älsklingar.

Som sagt första gången jag är ifrån så länge. Hade sagt till Martin innan att visst skulle det vara skönt att komma bort och göra någonting då man varit hemma i 4månader nu, men ville inte ha någon övernattning så detta blir en perfekt dag. Synd bara att det inte är det bästa vädret för att gå i stan i, men får klä på sig lite extra bara.

Nu sitter jag här själv, då familjen gick ut för att ta en promenad med svärmor och att jag skulle få vara lite själv och dusha och lite sådant. Tåget går 11:00, så snart dags att göra sig iordning :)

Ha en toppen dag alla.

Ella är redo för att ta en långpromenad. Så trött.






En nybadad Ella

Idag har vi inte gjort många knop. Jag var ute en sväng själv och gick, och sedan ned till affären för den ständiga mjölken och annat som man Alltid glömmer att handla dagen innan. Blir alltid så. Man står i affären båda två och säger att -"Har vi handlat allt nu så vi inte behöver springa här imorgon igen?" -"Jadå, nu kan vi inte ha missat något".

Vi har minnen som guldfiskar också. Igår sa vi att vi behövde handla alvedon, vi var nästan utanför affären. Vi glömmer alvedonen och köper en massa annat onödigt som vi inte ens har pratat om.

Jag har fixat lite med lillans kläder idag. Rensat ut dem hon har växt ifrån och lagt i det nya. Så nu använts strl 62 och i vissa plagg även strl 68. Tyckte mig nyss komma ihåg att Ella knappt kom i strl 50 då hon var så liten, och nu kan hon inte ens ha strl 56. Det är ju som dem säger, ta vara på tiden, för den springer ifrån innan man ens hinner blinka.

Vi badade Ella, som hon älskar, och hon fick lite massage som jag alltid gör efteråt. Gör det på mornarna också för det mesta och det verkar hon tycka om.

Ella somnade strax efter kl 20:00, men åt redan vid 18:00 tiden så vi hade tänkt att hon säkert sover högst någon timma och kommer vakna för att vara hungrig och sedan somna för natten. Men icke hon sov efter kl 21:30. Dumma oss, men vi väckte henne lite lätt för att få i henne lite mat och det gick jätte bra. Hon åt, vi bytade tillochmed blöja och hon somnade bums igen. Tummen upp för vår lilla Ella.

Så nu är det väl dags för oss att nanna tror jag. Skall kolla med mannen! :)

Vi hörs imorgon igen, God natt!

Haha Ella älskar att ligga och prutta med munnen. Nästan det första man hör på mornarna och ja, resten av dagen :)







Från mage till rygg.

Hon gjorde det för första gången idag. För 10 minuter om jag skall vara exakt :) Dock inte kunnat ta bild då lillan ligger naken och luftar sig lite :)

Allting som man har längtat efter att hon skall göra händer på bara några dagar. Först tog hon tag i sina tår som Martin fick vara med om för första gången, efter det så fick jag vara med om Ellas första skratt (Hon skrattade en gång till dagen efter) och sedan det som hände idag. Ella har två stolta föräldrar vill jag säga.
Jag satt faktiskt och funderade senast igår när det skulle hända, och så vips, där var det. :)

Hm, igår var vi bara hemma och gömde oss under täcket. Var sådant tråkigt väder så var lika bra att vara hemma och mysa lite extra istället. Vi gjorde förresten hembakad pizza med skinka, champinjoner, banan lite curry och ananas. Och så mycket ost såklart:) Mycket godare än hämtpizza vill jag lova.




Idag ser det väl lite bättre ut på himlen, men då jag hade täntk att gå ut (kl 8:00 imorse) så började det regna. Hade tagit på Ella kläder och lagt henne i vagnen och vips så sov hon. Men hon fick ligga kvar och sova sina 45 minuter blev det så kunde jag och Martin ligga i soffan och ta igen oss.

Är det någon mer som får sova hela nätterna?
Ella var dock väldigt pigg igår och ville absolut inte sova mer än ca 20 minuter åt gången. Och på kvällen var det verkligen lek och stoj för la man henne i sängen så ville hon upp igen. Så alla tre gick och la oss ca kl 22:00 och vi sov till ca 06:30. Så helt okej så man ju säga :)

Man vaknar ju direkt iallafall när Ella har sovit klart, man kan inte undgå att hon är vaken. Där är det liv och rörelse direkt. Hon skriker när hon pratar, och älskar att prata med fingrarna i mun.

Hade tvättstugan igår och mer än hälften är ju alltid Ellas kläder och handdukar. Man blir alltid lika glad ändå när man hänger upp hennes kläder, kan fortfarande inte fatta att denna lilla sparvel är vår.

(Det märks att vi tvättar)







Stolt mamma.

Lillan är så duktig. Haha, bara kolla stajlen.





Tänk att små barn kan vara så viga. Skulle jag göra så skulle jag ju fastna.

Godnatt alltihopa. Kram.



Promenad, blöjbyte, matning. Ja en vanlig dag :)

Dagen börjar som alltid med en god frukost. Om ni inte provat jordgubbar på mackan så gör det.




Idag har jag varit ute och gått en lång runda med Elin. En tjej som fick barn i februari, lilla Matilda som är 2 månader :) Så det var jätte trevligt att få prata lite mammasnack. Ja, som blöjor, amning och annat roligt :)

Vi tyckte att vädret inte såg så roligt ut men när vi kom ut så var det faktiskt skönt. Blåste inte som det brukar göra annars. Så när man nu tittar ut så är det grått och trist, så tur att man kom ut när vi gjorde.

Martin är idag i Helsingborg och kollar Helsingborg-Malmö med grabbarna så jag är hemma med lillan. Har precis lagt henne i vår säng då hon var så trött.
Det är så kul, för man märker direkt när hon är trött. Hon smaskar lite med tungan och gnuggar sig i ögonen. Då vet man exakt att det är dags att nanna en stund.

Funderar fortfarande på om jag skall börja packa? haha, tar aldrig tummen ur och börjar. Varför är det så svårt? Jo för att det är Verkligen inte kul att packa, så är det bara. Det är himla kul att flytta men allt annat runt omkring får gärna sköta sig själv.

Men sen är det så svårt för man vet aldrig vart man skall börja. och det är nog där det säger stopp. Äsch, vi tar det till helgen. Nu är det bara drygt 3 veckor kvar, så hm, börja kanske.

Inte världens bästa bild, då stumpan alltid rör på sig men ville visa att hon faktiskt håller i tån! :)



Ha en underbar tisdag.
Kram.




Goodiebag.

GOODIEBAG!!!


"Jag tävlar hos knoddenojag.blogg.se om en barn goodiebag
i samarbete med:
http://mybabys.se ,
http://gladagrodan.se ,
http://Discshop.se ,
http://Inneonline.se ,
http://Babysmart.se ,
http://Namnnappen.se ,
http://IOB-BUTIKEN.se ,
http://Hippahem.se ,
http://Sakfabriken.se ,
http://GurraJr.se ,
http://Barntrygghet.se ,
http://Ungers.se ,
http://annacill.se

Tävla HÄR du med!"




Fil eller nagelklippare/sax?

Hur gör ni. Använder ni fil eller nagelklippare/sax? Jag använder mig av en fil men känns alltid som att hon har någon nagel som river och hon får rivmärken i ansiktet eller på benen då hon sprallar så mycket :)
Känns som att man får allting när man väl filar men ändå så är där någon som stör. Man missar nästan alltid på sidorna.

Inte så fint och inte skönt heller för henne heller att få rivmärken.

För varje dag som går nu så tar hon tag i sin fot och håller i längre och längre. detta är den vänstra foten och man ser att hon verkligen försöker med den andra också. Vips vad det är så kommer hon hålla i båda och säkert suga på tårna :)

Tycker allting har kommit så fort. Både detta och det mysiga skrattet som kom.
Hon har även sina fingrar och ibland halva handen inne i munnen, haha. Knäppis. Nu börjar man undra när hon kommer börja få tänder. Ush, det borde göra jätte ont och klia något förskräckligt mycket. Har hört att man kan använda sig av en bitring och lägga den i frysen en stund. Blir väl som en bedövning.

Fotografen har varit framme som vanligt ;)









Stumpan ville sitta på bordet för att se vad mamma höll på med. Hunden var tvungen att följa med upp annars gick hon dock inte med på det. :)



Ha en underbart fortsatt dag.





Verkligen myser.

Pluttan och jag var ute och gick i morse. Inte en kotte ute förutom vi kändes det som.

Jag tror hon myser :). Man blir nästan lite sugen själv på att hoppa i och lägga sig. Lilla gosis.






Dagarna går..

Trodde man skulle umgås mer med dem som fått barn ungefär samtidigt som en själv, men så blev det tydligen inte. Kanske bara inte vill umgås helt enkelt och man får gå ut själv (som man nästan gjort dem första månaderna) Nu har jag det försig väldigt bra då älsklingen är hemma och vi kan ut och gå och umgås hela dagarna. Men sedan när han börjar jobba, hur kommer det bli då? Kommer jag sitta ensam hemma då eller gå ut och gå själv igen? Då man försöker höra av sig till folk men att det ändå inte händer någonting i slutändan. Äsch jag skall inte haka upp mig på det. Vill man inte umgås så skall man inte det helt enkelt.

Men det blir säkert bättre när vi flyttar och förhoppningsvis så kommer förskolan där vara lite bättre. För där vet vi att vi skall bo en längre tid. Och även lära känna nytt folk. Så konstigt ändå. Att man tror att det skall bli annorlunda men så blir det inte så ändå.
Man känner inte så många här nere som har barn, så det är alltid lika svårt. (man får höra att många vänner uppe i Sthlm får barn och skall ha barn, så det är lite synd att dem inte är här nere)

Jaja, detta blir säkert bra tillslut.

Sitter här och funderar på om man skall börja packa lite. Har fyllt några lådor men man vet inte riktigt vart man skall börja. Vi har tänkt att sätta ut lite möbler på blocket som vi egentligen tänkt slänga. Bättre att det kommer till användning någon annanstans och att kanske få lite extra pengar för det.

Var ute själv i det fina vädret i morse, då Martin blivit fökyld. Sedan när jag kom hem skulle jag sätta mig på balkongen hade jag tänkt och sola lite, då hade tydligen solen försvunnit och ersatts av vit/gråa moln. Så det blev att hålla sig inne istället.

Ella har provat en ny smak nu med smakportionerna. Denna gång blev det potatis/morot och den tyckte även jag var godare än den med majs. Så den smaskade hon i sig som hon aldrig ätit någonting annat :) Hon fick även tag på sin fot ännu en gång till och denna gången höll hon den jätte länge. Men detta händer när hon ligger naken. För det är svårt att kunna få upp fötterna lika högt när man har blöja och massa annat som tar emot.








Jaaa!

Nu har Ella skrattat. På RIKTIGT :) Trodde att det var ett skratt hon gjorde innan, men detta var ett riktigt. Sånt som kommer enda ifrån magen och som bara är så glatt. Åh hon är underbar.

Jag satt med henne i knät och lekte lite och så vips så kom det. Martin satt i datarummet och hörde det enda därifrån. När han sen kom med filmkameran i högsta hugg ville hon inte. :) Såklart!

Skulle bara hoppa in och säga det :P

Ha en underbar lördag.



Ingen som läser kanske? : )

Har en del som är inne och läser min blogg, men det kanske inte är någon med barn kom jag på :) Jag frågade om vad ni gör på dagarna med era små. Så det är inte så lätt att skriva något svar då :)

Jag brukar iallafall sjunga och dansa med Ella. Och Martin är väldigt duktig på att leka med henne. Senast idag skulle vi prova vårt bärsele som vi haft men tyckt att Ella varit lite liten för att sitta i. Men nu passade det jätte bra. Så vi lekte lite med henne i den om vem som kunde ta vem, och det tyckte hon var jätte kul. Fick tillochmed ett litet skratt som vi inte hört förut.

Har även henne så hon kan sitta på vårt knä och hoppa lite. Sedan får hon ligga lite i gymmet så hon kan spralla av sig lite. Och även om hon skall luftas lite.

Sedan är man ju ute med henne i vagnen varje dag. Men ibland kan man undra vad alla andra gör. Det är ju inte så lätt och verkligen leka med dem när dem fortfarande är så pass små.

Men skrev också att igår var första gången hon tog tag i sina tår, och det fick jag uppleva idag. TVÅ gånger :) Så himla roligt. Man har tänkt att det snart kopmmer hända då hon verkligen kastar upp sina ben i luften och tittar förvånat och nyfiken på dem. Precis likadant när hon tittar på sina händer. Hon kan ligga och verkligen inspektera dem.

Hon växer i ens ögon varje dag. Igår började hon med sånna pruttljud med munnen och gör det även när hon skall äta eller när hon vaknar.

Det bästa är också när hon vaknar och man får höra att hon ligger och pratar och har dina ljud för sig. Och när man kommer fram till sängen så får man världens smile.
Hon sov från kl halv elva till kvart i åtta i morse. Det är första gången jag fått sova en Hel natt utan att blivit väckt av att Ella rört på sig eller något annat. Vi kunde inte tro det när vi tittade på klockan. Martin var tvungen att fråga om jag varit uppe i natt :)







Springer iväg.

Ännu en promenad i det fina vädret. Träffade även på två vänner som också fått barn nyligen och deras sambos. Så det var kul att prata lite bebisprat! :)

sedan har vi faktiskt inte gjort så mycket mer idag. Ella har sovit och vi har sovit nu på dan men blev väckta av en konstig man som stod och skrek utanför fönstret.

Dagarna bara springer iväg och snart får man träda in i vårt fina radhus för att verkligen få flytta in. Jag längtar iallafall väldigt mycket.

Bara en fråga för er som har små. Vad brukar ni göra om dagarna? Leker ni mycket med era barn eller låter ni dem lika i gymmet eller vad gör ni? :)

Fick precis höra av Martin att Ella tagit i sina tår för första gången! Han stod och bytade blöja på henne. Så gulligt!! :) 



 









Solen kallar istället.

Idag skulle jag egentligen ned på babycaféet som vi har här nedanför oss, men känner inte för att sitta inne när det är sådant fint väder ute. Verkar knappt blåsa någonting heller så det blir en långpromenad idag med.

Jag har knappt varit här nere på caféet at någon konstig anledning, men det har inte varit så jätte roligt har jag tyckt så har nog därför blivit att jag inte riktigt haft lust att ta mig ned dit. Plus att nu så kommer vi att flytta och har läst om en öppna förskola där så kommer nog bli bättre. En kompis till Martin som också har barn berättade att det tydligen var jätte bra där och följer gärna med mig dit när vi kommit i ordning. Så jätte snällt :)

Men jag har en väldig tur nu får jag väl säga ändå. Martin är hemma så hela familjen är samlad och vi kan gå ut och gå och bara vara hemma och mysa. Så jag njuter så mycket jag kan nu.

Ella är jätte duktig med smakportionerna också. Så himla roligt för hon verkar verkligen tycka att det är gott. Så får hon ca i tesked och så sköljer vi ned med lite vatten, så det fungerar jätte bra.
Imorgon skall vi ge henne potatis med morot. Smakar väl ungefär samma som den med majs i. Barnmorskan tyckte att det var en bra idé att vi tog dem "mindre goa" och gav henne nu i början. Så hon vänjer sig. För sen kan det bara bli godare :)

Martin hade tydligen en favorit när han var liten och det var visst ärtpuré. Ush, jag som själv inte ens tycker om ärtor nu :)

Vi har ännu inte kommit till ikea. Ska ju köpa en stol och lite sånt till Ella men det är ingen brådska.

Nej. Nu kallar solen utanför fönstret.





Ella och farmor.



Idag fyller mamman år!

Ja, jag alltså! :) hela 24 år. Har haft en jätte mysig dag. Och vädret har ju varit helt fantastiskt. Var ute i morse och gick med Martin och Ella i en timma. Och sedan har vi fikat med lite tårta och present. Fick massage ifrån min älskling. Skall på aromamassage nästa fredag med Jeanette i 90 minuter. Skall bli så himla skönt.

Fast först blir det shopping som jag fick ifrån Jeanette och hennes sambo. Därefter blir det massage, och sedan middag efter det. Skall bli jätte skönt att verkligen få slappna av på riktigt.

Var sedan ute en timma till och gick. Vill verkligen inte missa den underbara solen. Man känner att kroppen får en ny energi nu när det börjar bli vår.

Har även suttit ute på vår balkong och solat och haft Ella bredvid. Hon satt i sin stol så snällt och lekte och verkade trivas.
Hon har börjat med fler läten nu, så det är så himla roligt. Ibland kan man komma på sig själv att sitta och skratta åt henne för att hon är så gullig.

Just det. Var hos BVC igår. Ella väger nu 7095 gram och är 62 cm lång. Växer perfekt! :)





Pluttan älskar att smaka på allt som kommer i hennes väg.











Första titten på vårt fina radhus.

Vi har varit och fått sett vårt nya radhus idag för första gången. Har haft pirr i magen nu i flera dagar då det har närmat sig för varje dag. ååh. Vi är så himla nöjda och så glada. det är så fint och färgerna som vi har fått välja blev perfekt. Man hade nästan glömt bort vilka färger och golv vi hade valt i alla rummen men det kunde inte bli bättre.
Både jag och Martin har ett sådant lugn i kroppen nu och kan verkligen slappna av.

Så nu är det bara gräset, kyl/frys och ugnen som skall sättas på plats.

Imorgon skall vi bege oss till Ikea och säkert Ilva också för att se vad det är vi skall inhandla till det nya. Lite saker har vi redan bestämt, men nu känns det ännu bättre och lättare då man fått sett det hela.

Grannarna verkar vara ett toppen gäng allihopa. Då det är en bra blandning på lite äldre och även barnfamiljer. Var tillochmed en familj som hade en liten på 1 månad. Så detta kan inte sluta mer än bra! :)

Känns underbart att man skall få bo i sitt egna radhus. Giftermål, barn, volvo och radhus. Nu är det bara hunden som saknas... men det får nog vänta några år! ;)

Ella älskar att åka runt på våra små äventyr. Det syns va? haha!






Ellas första mat

Vi provade att ge Ella smakportioner för första gången igår, och det gillade hon faktiskt. Vi köpte potatis och majs som första mat. Dock tyckte jag inte att den var speciellt god men huvudsaken att hon verkade göra det! :) Vänta bara och se hur hon tycker att tex päron eller mango är då. Mumma :)

Vi skall köpa en stol till henne och även tallrik och sked, så det blir lite roligare att äta (:




Ella ville ha mer mat ;)



Skall ned till BVC imorgon. Inte varit där på flera veckor nu så skall bli kul att få komma ned och kolla Ellas vikt och annat. Skall även prata mer om det här med smakportioner och vad där finns mer, och även hur mycket man skall ge.




Hurra hurra hurra

Idag blir Ella hela 4 månader och det tycker jag vi hurrar!! Grattis älsklingen vår. Hurra hurra hurra! :)

Kan man tänka sig? Lilla stumpan har helt plötsligt blivit stora stumpan.. :) Ella vi älskar dig!! (Skall bli kul när du får läsa mammas blogg när du blir större)









































Minnesbok

Vi håller på och skriver för fullt i Ellas minnesbok och det blir så fint. Det är foton som saknas bara, men skall framkalla så fort vi har kommit i ordning i det nya boendet.

Vi gjorde Ellas fot och handavtryck igår, eller vad det kanske i förrgår?
Trodde inte det skulle bli så kladdigt, haha men där hade vi fel. Det började bra med foten, men när handen skulle doppas i färgen blev hela armen och konstigt sätt magen och lite av ryggen med, men kul var det.



Ella pratar och pratar så det dånar här hemma. Det roliga är när hon stoppar in fingrarna i munnen och börjar prata. Snart så kommer det nog komma att hon får tag i sina fötter. Hon sitter och tittar på dem, och när hon ligger ned så kastar hon upp benen jätte högt i luften och ligger och tittar på dem där och nästa snuddar vid dem.



Funderar

Sitter och funderar lite på hur man egentligen kan vara så här lycklig? varför fick jag inte träffa min man för läänge sedan istället och vara lycklig direkt istället för att man skall behöva vara olycklig innan? Det kanske är så det skall vara? Att man måste vara ovetandes och inte veta någonting annat förrens man får vara med om det själv.

Tänkt nu några dagar på vad jag gjort med mitt liv innan jag träffade Martin. Man har bara kastat bort sitt liv känns det som på Ingenting. Man har trott att jaha, är det så här det skall vara?
Trodde ju defenitivt inte på giftermål. För varför skall man gifta sig om man ändå inte skall få barn? För det var det jag kände. Jag ville inte ha barn, då jag aldrig trodde att jag skulle hitta Han. Men så sitter man här. Lycklig och glad för varje lilla sekund som går.

Det bästa var när jag fick träffa älsklingen och nu när Ella har kommit till världen och även komma ifrån Stockholm och få en nystart och verkligen ha det bra, för det har jag verkligen. Äntligen!
Synd bara släkten bor där uppe, men det får ju bli att dem kommer ned och vi åker upp. Men kan säga så att det känns inte bra att komma upp till storstan i och med att jag ville bort därifrån så länge. Så får hoppas att kanske mamma flyttar ned inom en snar framtid!! :)

Att man har lilla Ella (som för tillfället ligger bakom mig och pratar för glattalivet) och att hon är en del av mig och Martin. Att hon har legat i min mage i 9 månader och är nu ute i stora vida världen. Och hon är så duktig, Hela tiden. Jag berömmer henne hela tiden, för det tycker jag är viktigt. Hon klarar allt lätt som en plätt och att hon inte verkar ha gjort någonting annat! :) Hon är så kramgo och när hon är ledsen är det ännu mer underbarare och hålla om henne och få trösta henne och ge henne all kärlek hon behöver och ännu mer.

Man skiner upp när hon ger det där lilla leendet. Speciellt om hon legat och sovit antingen i sängen eller i vagnen, och man kommer fram för att ta upp henne. Då smälter man av det där leendet. Hon har lärt sig skrik/prata Helt själv och hon kan skratta. Hon kan stå när man håller i henne och hon kan sitta och även ligga på magen. Ryggen och nacken är så starka, och kan inte förstå hur en sån liten plutt kan ha lärt sig allt detta på sån liten tid? Ella blir 4 månader imorgon, men kan inte förstå det?

Ella låg i min mage vid denna tid för 4 månader sedan och om några timmar så var hon ute hos oss och skulle börja leva utanför den där varma och sköna magen som skötte allt för henne. Hon fick mat och hon fick närheten och värmen på en och samma gång. Nu var hon tvungen att sköta detta själv med hjälp av sin mamma och pappa såklart.
Det första hon gjorde var att ta tag i Martins finger. Det är så stort för en förälder, att få känna det där fingret för första gången.
Och den där sugförmågan? Hur kan dem veta att dem skall suga för att få mat? Jag förstår inte hur en människa som inte ens har hunnit bli någonting ändå förstå saker och ting. det är som ett mysterium som man nog aldrig riktigt kommer att förstå.

Ja, livet är bra märkligt ibland!! Men ush så underbart.

Jag bara älskar att älska er!







Då var man hemma igen.

Och nu blir det full fart framåt. Packa packa packa. Flyttdagen börjar närma sig med Stora kliv. Den tolfte maj får vi nycklarna till vårt nya boende.

Vi har ju som som sagt varit i Sthlm över påsken och några dagar till och släkten har fått sett Ella för första gången och alla ville hålla henne! :) Hon har varit jätte duktig.

Hon var även en pärla på att åka bil. Hon sov nästan 45 mil och därefter så blev det väl lite jobbigt att bara sitta och var lite ledsen, men det fixade vi med lite mer mat och lite lek i baksätet.

Ella fick träffa sin morfar (min pappa) som för någon månad sedan fick en stroke. Han har blivit mycket bättre och har även lärt sig att gå skapligt igen. Men var dock väldigt tråkigt för mig att se, då man inte visste hur han skulle se ut. Men han är väldigt stark och kommer klara detta galant. Du är bäst pappa.

Jag har även träffat Malin som jag inte träffat på flera flera år och det var jätte kul och prata en massa minnen och även massa nytt som hänt i våra liv.
Träffade även Lejjne och Johanna och var också jätte mys. Alltid kul att få träffa vänner som man inte kan träffa lika ofta i och med att man bor här nere, men vi har fortfarande kontakten och får försöka träffas så ofta det går. vet iallafall att Malin kommer att komma ned! :)

Kom hem igår eftermiddag och det kändes väldigt skönt då man ändå tycker det är skönt att vara hemma där man har allting.

Men som sagt nu börjar det jobbiga, men även det roliga. Packningen!!

Lite bilder från dagarna som gått.