BVC och efterkontroll

Har precis kommit hem. Har varit på efterkontroll för min del idag, och allt har läkt och ser jätte bra ut. Så knipövningarna har gett resultat :)

Fick se min förlossningsjournal och det var jätte kul att få gå igenom dem med min barnmorska. Hon sa det att det var en väldig fort förslossning. Vi kom in 02:50 och Ella kom ut som sagt 05:33.

Därefter blev det en lång promenad i det fina vädret och fick även gå in och handla mat för ikväll.

Kom hem en snabbis och fikade lite och gav Ella mat sedan begav vi oss igen men då ned till BVC för att göra en läkarkontroll på lillan. Allting som allt annat såg jätte bra ut. Kollade blicken, ögonen, halsen höfterna och även vikten. Så nu är hon 54,5 cm lång och väger 4735 gram. Så allting går som på räls efter kurvan dem alltid går efter.

Vi pratade lite om amningen och om jag bara ger bröstmjölk eller om jag får ge ersättning också och det är jag tvungen till och det såg hon absolut inget fel i då det är många som får göra det. Men hon sa det att jag kan försöka att amma henne ca varannan timma i 2-3 dagar för att få igång produktionen ännu mer så jag ska försöka göra det nu och inte ge upp! :) Man vill ju att det skall räcka med min mjölk och inte behöva tänka på att behöva värma och alltid ha med sig extra. Så vi gör ett försök.

Nu sitter jag här och väntar på Martin och Ella ligger och sover. Hon är så himla söööt. Kan sätta henne i sin lilla stol och helt plötsligt hör man ett "joddel" och så ler hon sitt charmiga leende. 

Träffade en mamma nere på BVC som hade en dotter på 9 månader och hon var så himla söt. Hon både skrattade och kunde tom vinka så jag längtar till Ella blir i den åldern. Hon sa att ungefär vid 6 månader så är det jätte kul. För dåbörjar det hända ännu mer saker. Nu är det ju mer att mata mata och allt det där. Men jag tycker ändå att det är väldigt kul nu när hon är vaken mer utan att gråta och bara kan sitta och titta och vara med.

Här ligger lillan och sussar.


Bilder tagna från mobilen.

 

Förkylning för stackars Ella.

Igår var Jeanette, Linda och Louise på besök för att fika lite. Virrig som jag är hade jag knappt något kaffe hemma eller något att bjuda på?! Så Linda tog med sig både det enda och det andra! :)

Sedan kom Martin hem från Jönköping med jobbet, men fick åka hem en dag tidigare i och med snöovädret som man hört skall komma. (Snöar utanför fönstret nu)

På tal om annat. Min underbara mamma kommer ned om en vecka, rättare sagt den 2 Februari och stannar till den 5 februari. Ska bli så kul att kunna få lite egentid med bara henne.

Idag har jag tvättstugan, så det blir inte mycket mer än så. Ella har gått och blivit riktigt förkyld, så det är bäst att låsa in oss här hemma och kurera henne. Hon nyser, hostar och snörvlar. Låter också som att hon har slem i lungorna och det tycker jag inte alls är kul. tycker så synd om henne. Har köpt koksaltlösning som barnmorskan sa åt mig att göra men tycker inte att det hjälper. Har nu lagt kataloger under två av sängbenen så hon ligger lite mer uppåt och förhoppningsvis kan andas lite lättare. 
Man känner sig så maktlös och vill ju kunna hjälpa till så mycket det bara går.

Tant Louise med lillan :)Pappa och dotter.
Tavla och bild i tidningen

Vi har faktiskt äntligen fått tummen ur och beställt och även redan fått en tavla som vi gjort av våra bröllopsbilder. En förstoring på 60*80.

Tänkte att vi gör en chansning i och med att det var på nätet. Men den blev helt perfekt. Som Martin säger blir man förvånad varje gång man tittar på den för bilderna är så klara. Denna tavla skall vi dock ha i nya radhuset så vi har inte satt upp den.Visst är den fin. Nu vet vi hur bilderna blir och skall göra fler förstoringar därifrån. Japanfoto.se heter hemsidan.
Tänkt att göra lillans rum fint sen med en massa fina bilder.


Vi har även skickat in en bild till Sydsvenskan:


Måste bli bättre

För många dagar emellan varje inlägg, och det är inte bra. Vill ju att folk ska kunna följa oss så mycket det bara går! :)

Vi har varit och vägt Ella, som vi gör varje vecka för att se att allting ser bra ut, och det har det gjort nu varje gång vi har varit där nere. Så mjölken gör susen.

Nu är Ella 53 cm lång och väger 4155 gram och idag är hon även 6 v. och 4 dagar. Tycker tiden bara rusar förbi och hon växer verkligen i våra ögon för varje dag som går. Hon har nästan växt ut strl 50 på kläderna och får nu ha 56. Finns vissa kläder som har 50/56 som hon kan ha.

Har även varit på babycafé, försig förr förra veckan, så tror inte jag har skrivit det?
Den minsta var ca 5 månader så Ella var såklart minst. Men det var ändå väldigt trevligt att få träffa andra mammor och se deras barn. Men vet inte riktigt om jag kommer gå dit flera gånger, kändes sådär ändå :) Men man vill ju ändå ha någon/några man kan prata med om sina problem och det underbara som händer som man inte kan prata med vem som helst om.

Ja! Vad har mer hänt? Vi är ute och går så mycket jag bara hinner och orkar. Kan inte göra så jätte mycket nu när vädret är sådär lagom roligt. Längtar så tills det blir vår och tills vi flyttar. Sitta på uteplatsen och bara ha det skönt och Ella är då ca 5 månader och blivit en stor flicka.

Snuttan har sina egna små sätt att somna på :)

 
Inte många knop

Idag har man inte gjort många knop. Lillan har vaknat, ätit, somnat till lite i min famn och sedan när man försökt lägga henne i sin säng vaknar hon och är hur pigg som helst. Då är hon hungrig igen och så går det om i samma veva. Nu har jag lagt henne i sängen för tionde gången, så vi får se om hon somnar, på riktigt! :)

Ja. Det har inte hänt så mycket annat på dessa dagar. Har bara haft det skönt och gårr runt och fixat lite här hemma. Har även slängt ut granen och alla julsaker. Så nu är det våren vi blickat framåt till och vår flytt.

Man längtar väldigt mycker nu. Få sin egna trädgård och börja om på nytt. Slänga gammalt och köpa nytt.

Den där sjalen förresten som jag beställde kom på bara en dag. Så jag fick den dagen efter. Har använt den några gånger och börjar få in snittsen på hur man sätter på sig den. Ella trivs väldigt bra i den, Ibland. Var ute med Martin och hade henne på magen och då sov hon hela tiden och även när jag var här hemma sov hon hela 3 timmar i den. Men dem andra gångerna har hon somnat till och vakant igen och varit ledsen. Så vill inte ha henne där i om hon gråter.

Men det kommer nog komma att hon känner sig mer och mer trygg i den. Det är ju som nu. Hon somnar alltid i våra famnar när hon både ätit och bara fått ligga där. Men så fort vi lämnar ifrån henne så blir hon ledsen eller vaknar och är pigg igen, lilla busen.Vi har ju även köpt en babysitter som är helt perfekt som har en liten vibrationskänsla i sig som man kan sätta på för att lugna. Man kan även vagga den. vet dock inte om hon är lite för liten för den ännu. Hon sitter i den en liten stund sen blir hon ledsen. Men hon blir väl rastlös haha.Vår lilla krabat ler åt något utanför fönstret.Hm, tar en liten funderare.Åh! Hon ser så ensam ut. men ändå så cool :DKram från oss!
Bärsjal till mig och Ella

Nu har jag beställt en bärsjal, en Looma Sino. Istället för att behöva gå runt och bära på henne och bara ha tillgång till en hand, om ens det. Så kan jag ha henne både nära och göra annat samtidigt.
Känns som en bra investering tycker jag, så jag får hoppas att den känns bra att ha på sig också. Verkar bara lite svårt att få till det, hur man skall snurra ihop den, men finns manual. Om det är enklare att förstå vete sjutton.Nu sover Ella i sin säng, och jag har varit och lämnat Martin på sitt jobb, då han fått sin tjänstebil nu.

För varje dag som går blir Ella bara större och större och hon är så söt med sina underbara ljud hon har för sig. Ja förutom när hon skriker som en toka! :)

Helt plötsligt kan hon bara skrika ett litet skrik som att hon försöker prata, och så ler hon. Så ljuvlig är hon när hon är på sitt lugna och harmoniska jag. Hon är snart 5 veckor och kan redan röra sitt huvud upp och åt sidan och bak. Hon är verkligen jätte stark i nacken och om man har henne på sitt bröst kan hon helt plötsligt ta upp huvudet och titta på dig. Så detta är jätte spännande, att få följa hennes resa till att bli en stor flicka som inte behöver mamma och pappa längre, för att hon tror att hon kan klara sig så mycket bättre själv! :) Men det skall vi visa att hon inte kan! ;)

Hon har för tillfället mörkblåa ögon, som tycks bli lite ljusare. Vet dock inte när det är helt klart vad hon kommer att få för ögonfärg? Men det borde väl bli blå antar jag.

Jag själv hade ljusblåa ögon när jag föddes och har det fortfarande, så vi får se vad det blir.

Vi var nere på BCV i torsdags och vägde och mätte henne igen. Hon är nu hela 51 cm lång och vägde då 3900 gram, så nu har hon ju förmodligen gått förbi 4000 grams strecket hoppas vi iallafall, för då vet vi att hon får i sig maten hon äter iallafall.

Nej, nu tänkte jag sätta mig och kolla lite på The hills som jag har laddat ned när jag ändå har lite tid för mig själv. (Hör dock lillan väsnas inne i vårt sovrum)Pst. Uppmärksamma det söta lilla leendet! ;)Det är vi.

Hej alla och förlåt för den dåliga uppdateringen, men att ha en liten är verkligen ett heltidsjobb om inte mer. Men ett jobb som jag verkligen trivs i. Man har kommit in i föräldrarollen direkt och känns som man ändå allt har haft barn.

Men allt som jag och Martin tycker är konstigt (som nog egentligen inte är det) blir man orolig över det minsta lilla.
Om hon råkar gråta lite för mycket, så blir man orolig över det. Sover hon inte som vi är vana vid, så blir man orolig över det.

Just nu handlar allt bara om att komma in i rutiner. Det skall matas, det skall bytas, och det skall sovas. Det skall matas, det skall bytas och det skall sovas. Det är ju det man gör för tillfället.

Tiden här hemma går så himla fort också. Ella sover ca 3 timmar i taget och sen är det dags igen. 3 timmar låter mycket, men är egentligen inte det. Om du tänkt att du skall ägna dig åt lite andra sysslor så hinner man inte mycket förräns hon är uppe igen.

Igår var lilla familjen ute på promenad i ca en timma. Det är verkligen så skönt nu när Martin är hemma. Att vi alla tre får vara familj. Dock börjar han jobba på måndag (ett nytt jobb också) och Jag känner mig lite nervös inför det. Kommer jag verkligen klara av att göra detta själv? Det är detta som har gjort mig så bortskämd då Martin alltid funnits där vid min sida.

Men jag måste skriva att det är Helt underbart att vara mamma. Nu känns det konstigt att vi har varit utan henne. Känns på ett sätt att hon Alltid funnits här hos oss. Så mysigt när man kan gosa och känna hennes kind mot min. Känna hennes värme och hennes andetag.

Igår somnade hon på mitt bröst. Men så fort man skall lägga henne i sin säng så börjar hon skrika och röra på sig. Fastän hon verkar sova så tungt hos dig, så känner hon när hon inte längre är där hon somnade.
Man märker att hon blir lugn utav vår närhet och värme. Och det är någonting vi kommer att ge henne och även varandra i för alltid.

Lite fler bilder på lilla undret såklart.