Hunnit mycket.

I fredags var ju som sagt ute på lilla torg med några tjejkompisar och var verkligen super trevligt. Vi var ett gäng mammor som kände att vi behövde komma ut lite och prata om annat än Bara barn, som det blir mycket utav när man tex ses på babycafét.Jag fick äntligen dansa som jag verkligen saknat och kom inte hem senare än halv två ändå, så det kunde absolut inte bli bättre. Man fick sedan komma hem till sin underbara man som ligger och väntar på mig och vår lilla tjej låg och sov, och sov enda tills dagen därpå. Själv fick jag sova enda till halv tio på morgonen, och det var verkligen länge sedan. Så tack så mycket tjejer för en underbar kväll.

Martin hade varit och handlat alvedon, bullar och en massa massa godis till kvällen, så det kunde inte bli bättre. Vi fick även vilat lite grann på dagen då Ella också sov, så man orkade vara uppe lite längre.

Idag har vi varit och gått en lång runda ned till center syd för att vi hade tänkt handla någon fin lykta vi kunde ha utanför dörren, men såklart var just den butiken stängd så vi gick in och handlade lite chips och dipp till ikväll. Sista dagen för en massa gottis och i veckan börjar träningen igen.

Ella fick gunga och skrattade hela tiden. Hon är sån liten toka, för här hemma kryper hon runt och skrattar hela tiden och har en massa bus för sig. Nu vill hon nästan aldrig vara uppe i famnen, förutom när hon är jätte trött, utan vill hellre upptäcka världen på hennes vis.

Nu måste jag ned och lägga mig i soffan bredvid älsklingen, då jag precis fått Ella att vila lite innan hon ska nattas för natten.

Ha en underbar söndag.Väldigt skön morgon.

Jaa! Natten var fantastisk. Ella vaknade endast en gång precis när vi skulle lägga oss och Martin gick in och nattade henne. Sedan vaknade vi båda vid sju tiden i morse och frågade om den andre hade varit inne, men så var det inte och vi hade fått sova hela natten alla tre. Tänk vad glad man kan bli av en sån "liten" sak egentligen! Men sömn gör ju allt, får man inte sova, ja det klart att man inte orkar lika mycket.

Martin och jag, det är verkligen så enkelt och så fantastiskt och ha honom i mitt liv och i Ellas. Vi har alltid så himla roligt tillsammans och humorn är väl kanske inte den bästa vi har om man frågar andra, men Vi älskar den.

Igår var vi iväg på café som vanligt, dock kom jag senare än vad jag brukar. Hade mini coopern igår och skulle både lasta in Ella och vagnen, och det fungerade väl sådär, iallafall med vagnen. Åh, helt svettig var jag när jag åkte därifrån. Lastutrymmet i den bilen (?) och dem säger att det är en jätte bra familjebil. Ja, om man inte har med vagnen, och kanske lämna barnet hemma? För inte är det mycket plats iallafall. Alla fyra hjulen fick jag ta av och pressa in vagnen och smällde igen dörrarna snabbt som attan. Då gick det super!

Var även och klippte mig på drop in, och Jeanette kom ned och gick lite med Ella i vagnen. Snabbt därifrån och in till folktandvården med Ella. Där var det mest information om vad man Inte ska äta och vad man Inte ska dricka? Säger även att man ska ge dem vatten om dem vaknar på nätterna och ska ha mat. Lycka till för oss, Ella dricker inte speciellt mycket vatten då hon helt enkelt inte tycker att det är gott. Såg även att dem två små tänderna i undre tandköttet är påväg upp, och nu idag kände man ena ännu mer än igår.

Ikväll ska jag iväg med några tjejkompisar och dricka lite vin och ha det trevligt helt enkelt. Ska bli skönt att komma bort lite från hemmet, och kunna koppla av lite grann. Mannen är hemma med loppan och då Vet jag att hon har det bra. Bara hoppas på att hon vill sova igenom även denna natt. ♥


Fullspäckat var det här.

Fullspäckad dag har vi haft idag. Nu ligger Ella och sover i vagnen, då vi precis är inkomna från rusket utanför. Jessica och Therese med deras underbara små flickor tog bussen som gick för ca en timma sedan och innan dess har här varit fullt hus hela dagen. Så när Ella vaknar blir det en mamma som får plocka undan lite varstans, men vad gör man inte för dem små liven, kul har dem när leksakerna skall kastas kors och tvärs.

Vi var även ute och tog en promenad när det regnade som värst, det för att få Ella och Nikki att somna, enda som verkligen fungerar. Clara fick sova lite innan när hon fick mat, så nu var det de andras tur att få nanna lite.
Sa det innan, att man skulle velat haft det på bild när tre mammor med sina vagnar är ute och går i världens storm, allt för att godingarna ska få lite sömn.

Jag ordnade lite middag, köttbullar och spaghetti, men just som man skall sätta sig och börja äta, ja då börjar alla tre bli lite gnälliga och maten blev kall, som många andra gånger. Trevligt har vi haft och tiden bara springer iväg som alla andra dagar.

Var iväg till vårdcentralen i morse med Ella och där konstaterades det inte så värst mycket. Ingen öroninflammation, halsen var där inget svullet, och lungorna lät precis som dem ska. Så det vi kan tänka är att tänderna håller på att komma upp nu så tur det att vi ska till tandläkaren imorgon.

Om några timmar är mannen min hemma och då hoppas jag att jag hunnit städat undan det mesta så det blir en massa mys i soffan för oss alla tre. Nu håller vi bara tummarna att gumman kan sova lite mer i natt, för jag vet att det är två föräldrar som kommer vara himla trötta ikväll.
Kolla den du, inte många som kan stå sådär på tå.

Ella leker tittut bakom väggen.


Nikki var super glad iallafall.:)Inte lätt och vara liten..

Morgonen börjar, och tröttheten finns där hela tiden. Natten har varit ungefär som natten innan. Vaknar varje timma fram till klockan två, sen somnar vi båda om och får iallafall sova några timmar in på morgonen.

Hon sitter upp i sängen varje gång och är så ledsen att hon knappt vet vart hon är. Men nu har vi fått tid på vårdcentralen för såhär ska det absolut inte behöva vara, hon verkar ju ha ont någonstans. Fick tips om att det kanske kan vara öroninflammation och får ju ta det säkra före det osäkra och gå och kolla det. Det får inte låta fel nu, men jag hoppas att det är det och att hon då kan få någonting för det så det försvinner snabbt och smärtfritt. Alltid mycket skönare att veta vart problemet sitter och få hjälp direkt.

Tänder kan det också vara som jag skrivit innan. Jag försöker känna efter då jag känt någonting hårt i nedre tandköttet, men hon vill absolut inte att man ska in där och känna och blir helt hysterisk. Hon har fortfarande lite feber och verkar även ha lite magont. Så allt på en gång, verkligen inte snällt mot vår lilla pärla.

Som Martin sa innan, det är inte lätt att vara liten. Men inte heller är det lätt och vara stor!

Jessica med Nikki, och Therese med Clara kommer hit idag, och kommer vara här precis som jag fick tid hos vårdcentralen då dem tar bussen hit denna gång. Men dem får ta nyckeln och gå in och leka lite tills vi kommer igen.

Hoppas nu på att vi hittar felet! Vill ju att du skall vara den glada och pigga lilla loppan som vi alla är vana och se dig! ♥ Snart kommer pappa hem och då vet jag två som kommer bli glada!!

Bara du som saknas.

Nu är det äntligen Desperate Housewife. Bunkrat upp med mackor, te och yoghurt. Ljusen är tända och lillan sover. Nu är det bara Martin som saknas så hade allt varit fulländat, men nu går inte det och jag får försöka njuta så gott det går :)

Idag har det gått himla bra fastän man inte sov i natt. Har dock inte sovit någonting på dagen heller, då det alltid är samma visa. När Ella sover så är inte jag trött och tvärtom, så det blev att ta det himla lugnt på morgonen ändå. Sedan var vi iväg och fick storhandlingen gjord. Dock har jag bara Froosh bilen hemma då Martin tog Volvon i och med att vinterdäcken är påsatta på den. Säkrast och ha den när man kör uppåt i landet och halt på vägarna, man måste ju vara rädd om sin man, vill ju ha honom hel när han kommer hem.

Froosh bilen, en mini cooper, är rätt så liten så jag precis fick plats med alla kassar, men bilen i sig är en klippa. Älskar att det är automat i den också.

Ella och jag var tillochmed ute och sprang 2,5 km i skogen och hon somnade direkt i vagnen. Så man var kanske en supermamma idag trots allt, hade man absolut inte trott i natt.

Nu tar vi nya tag, och ser vad man har och vänta sig. Nu är jag positiv och skall gå ned och ta på mig en filt och frossa i limpa. Ha en underbar kväll alla.


Älskar dig lilla busan.Det blev inte mycket sömn.

Natten, ja, vad ska man säga. Jag har iallafall inte sovit, och inte loppan heller. Var uppe tre gånger innan jag ens själv hade gått och lagt mig, sedan blev det varje timma. Sprang fram och tillbaka hela tiden, fick ta in henne till mig för att se om det hjälpte. Efter mycket snarkande, en hel del boxandes från hennes sida vaknade hon igen och jag fick gå upp och gå igen. Fick ge henne lite mjölk som hon inte drack mycket av, och så somnade hon igen. Så det var så min natt bestod utav, om och om igen.

Hade dock fått sova någon timma nu på morgonen, men blev väckt av att Ella stod och gallskrek i sängen. Upp igen och försöka vara den supermamman man absolut inte är idag, och hon har fortfarande feber.

Nu har dock Ella somnat, hon sover alltid så bra på dagarna, så jag förstår inte varför det blir såhär på nätterna. Så det är inte en längtan man har för att gå och lägga sig nu för tiden, i och med att man ligger på helspänn hela tiden.

Cafét hoppade vi utan att tveka idag, för Nu ska mamma gå och lägga sig i soffan.
Godnatt folks.

Nu sitter man här och har dushat och borstat tänderna. Precis pratat med älsklingen i telefon och sagt godnatt. Skall gå in och lägga mig alldeles strax jag med.

Ella och jag somnade en stund på eftermiddagen och vaknade inte förrens vid sex och det var kolsvart ute. Jag var dock tvungen att väcka Ella för annars skulle allt bli helt fel för natten.

Hon var helt slut, och var inte helt vaken på en tjugo minuter, så hon fick sitta i min famn och gosa som det inte alls blir så ofta nu förtiden. Blev lite bad och lite lek därefter, fastän att hon var väldigt gnällig och varm.

Fick i sig lite välling och somnade i min famn. Dock vaknade hon varje gång jag la ned henne i sängen och ville inte alls ligga där själv. Så tog ned henne och hade henne hos mig hela tiden och tillslut somnade hon. Nu så var jag inne hos henne igen då hon satt upp i sängen och grät. Måste ha varit någon elak dröm som inte ville försvinna.

Men nu så får vi se hur denna natt ser ut, blir glad om där bara blir en gång jag behöver gå upp, men nu ska jag absolut inte säga för mycket. Imorgon blir det förhoppningsvis babycafé om Ella känner sig bättre med febern och sedan hade jag behövt storhandla rejält imorgon.

Ha en underbar kväll och sov så gott.


Kan vara det som spökar.

I morse hade vi besök utav Jennie och lilla Dante. Har träffat dem på babycafé och ÖF, och tyckte det var på tiden att vi träffades och fika. Så med sig hade hon kanelbullar och jag fixade te/kaffe. Mycket mycket trevligt!

Så vi har haft en väldigt mysig morgon och förmiddag och Ella somnade tillochmed någon timma. Kände att hon var varm och tog tempen, och där var lite feber så inte så konstigt heller att hon är så trött och att hon sover lite olustigt på nätterna. I natt var jag uppe ett antal gånger och fick tillslut mata henne efter många gungningar och sång.

Men nu tror jag att det är tänderna som spökar, för jag tycker det känns som att där är någonting som vill fram. Fick faktiskt hem en kallelse till Ella att vi ska till tandläkaren nu på torsdag. Kändes lite lustigt ändå att redan få en i och med att hon inte fått några ännu, men det är väl mer information kan jag tänka mig.

Jennie och Dante gick vid tolv tiden och Ella vaknade och fick i sig lite mat. Någon timma därefter bestämde vi oss för att ta en lång promenad ut till sandskogen och Ella slocknade direkt så jag kunde gå och lyssna på musik och gå i min takt.

Vid denna tid brukar det alltid kännas i kroppen att man inte fått världens bästa sömn, men Ella har faktiskt somnat nu igen och funderar på att lägga mig en sekund och bara slappna av.


Bara vi igen.

Nu har Martin åkt igen och det blir jag och Ella i några dagar. Men han kommer hem redan på onsdag kväll så nu har jag försökt att boka in mig varje dag så tiden går lite fortare.

Igår tittade vi på film och Ella somnade i perfekt tid så vi fick lite tid för oss själva. Hade tänt upp med ljus i hela huset och satte ihop våra vita fotöljer och hade vår egna biosalong. Det negativa är bara att jag blir så himla trött alltid när man tittar på film. Spelar ingen roll om det är på dagen eller kvällen, ögonen går i kors när man tittat i en ca halvtimma/timma. Men jag höll mig vaken, det är ju alltid något och filmen var faktiskt helt okej.

Nu har Ella precis somnat och jag hade tänkt att försöka vila lite på soffan. Söndagarna är då jag har att titta på på tvn, så det blir både The Hills, The City och Gossip Girls. Förmodligen blir det väl Ensam mamma också vid åtta.Hon har det bra lilla loppan. 

Älskar er!Lördagsmys.

En himla lugn morgon. Ella sov igenom natten, förutom lite små gnäll. Har varit så nära på att gå upp ett par gånger men så när man precis ska resa sig ur sängen blir det tyst och Ella somnade om.

Vi gick upp allihopa tillsammans i morse och Ella fick i sig sin välling. Satt och tittade på Disney Dags tillsammans, dock saknade vi det vi brukar titta på, Manny tror jag det heter. Ella älskar det programmet. Himla bra för barnen då dem ändå får in engelska i vissa meningar och översätter för varje ord dem säger. Men nu fick det bli Kalle anka och Piff och Puff. Dock tror jag mamma och pappa tyckte om det mer än vad Ella gjorde just idag.

Sedan gick vi ned till Ica för att handla bullar till frukost. Brukar bli att vi handlar till en extra god frukost på helgerna.

Någon timma efter att vi fått i oss frukost alla tre och lekt en del så somnade vi alla tre i någon timma.

Ikväll blir det lite film mys, god mat och en massa tända ljus.


Någon döljer sig bakom lamellerna.

Såklart var det vår lilla skatt.


Dem små blå.
Jag är med och tävlar." Jag tävlar om presentkort värde 1000 kr
från GEGGAMOJA i samarbete med WWW.JENNYN.SE

Var med och tävla HÄR du också! "Jag är med och tävlar.Jag är med och tävlar om en Brio Lära Gå vagn eller ett Laban Babygym. Tävla du med hos Malin och Toyland.
Tävlingen avslutas lördagen den 13 November. Lycka till.Ljuvliga kväll.

Hemkomna från underbara familjen Olsson. Härligt sällskap, super god mat och efterrätt och en massa bus med Ella. Dock blev hon väldigt grinig i slutet och däckade direkt när hon sattes i bilen.

Vi har även pratat lite om vår underbara resa hela familjen skall göra i juni månad i nästa år. Även Ellas mormor och farbror Lennart ska med. Vi firar hela 175 år och hade tänkt att vi skulle göra en oförglömlig resa allihopa tillsammans.

Man längtar så himla mycket och nu har jag, Martin och Ella även en resa innan det att se fram emot, så vilken lyx nu också innan man börjar jobba i slutet på februari. Komma bort lite och bara fokusera på den härliga familj som vi är och ta nya tag.

Nu har Ella somnat för natten, och jag och Martin sitter och kollar på idol, dock tycker vi inte att det är lika roligt denna säsong. Vet inte riktigt varför, men man känner att man blir så rastlös så fort man ska se någon sjunga. Men, det är ändå ett standard program vi har varje fredag ändå.Mamma har lagom roligt i baksätet.

Farmor och Ella.


Den fina klänningen och strumpbyxorna vi handlade igår.

Farbor Danne och Ella.

Mammas små älsklingar.

Om och om igen.

Nu ska vi snart iväg och först ordna en lampa i bilen som är trasig, och sedan hem till Jeanette och Daniel på middag. Idag blir det taccos och det ska bli så himla gott.

Jag har två sjusovare här hemma nu, bara jag som är vaken och håller ställningarna. Måste dock väcka dem snart tyvärr och det blir nog inte populärt från någon av dem.

Ella har varit en riktigt busa idag, hon är Överallt samtidigt. Lådorna ska hon Alltid dra ut, kasta ut allting vi har där i och sedan smita iväg. Mamma plockar upp, och så efter ett tag ser där likadant ut igen.

Jag ställde ut vår skohylla för några månader sedan som tidigare stod inne i klädkammaren. Men den fick åka in igen då det är samma sak där, hon kastar ut alla skor vi har och allting ligger i en enda röra. Så varje gång man skall förbi hallen och in på toaletten får man alltid hoppa över en himla massa saker innan man kommer fram.

Hon älskar även när man säger "titta där" och så pekar man på någonting som finns just där och man får ett himla smile och hon gör samma sak.


Mm, så gott med sko!Damm och disk.

Godmorgon, och vad roligt det är att se att fler har tittat inom bloggen. Det gör att man bara vill skriva mer och mer så ni läsare har något att läsa under dagen.

Ella har sovit extremt dåligt i natt, iallafall början av natten. Martin var inne hos henne vid tio tiden på kvällen och tillslut somnade hon, i tio minuter, sedan var det min tur att gå upp och försöka, tillslut somnade hon. Upp igen vid ett och sedan två, då fick det tillslut bli mat. Efter ett par rundor i rummet och sjungandes bä bä vita lamm somnade hon tillslut och sov till åtta i morse. Då tog Martin henne och gick upp, och jag märkte inte ens att Ella var vaken, då var man bra trött.

Fortfarande trött men disken står i högar där nere, dammet svävar runt i rummen och här sitter jag? Ja, jag känner att jag är värd det just nu och behöver ta det lilla lugna för en sekund.

Ikväll skall vi över till Jeanette och Daniel på middag, även svärmor kommer dit.


Vem är boven?

Här har vi den skyldige.Familjen kan man Alltid lita på.

Idag har varit en bra dag. Ella sov hela natten, man fick vakna upp med sin älskling och man var utvilad.

Var iväg på cafét idag som varje torsdag, och där var mer barn och mammor än någonsin innan. Var så himla roligt och Ella blir helt tills sig när hon kommer dit. Hon älskar att ställa sig upp mot allt och busa med dem andra barnen.

Blev en fika och lite shopping till Ella efter det. Köpte ett par strumpbyxor, byxor, klänning och en body.

Hemma igen har jag och Martin busat med vår lilla ängel och haft en helt fantastikt eftermiddag och kväll. Ella somnade redan vid sju tiden, så vi får se när hon vaknar. Antingen i natt eller imorgon bitti, hoppas på imorgon bitti. Var ute och gick lite, men fy vad kallt det var och en sån isande vind.

Imorgon åker jag nog med Martin in till stan och går lite där inne med Ella när Martin gör sina ärenden. Blir inte att vi åker in dit så ofta och tänkte att vi kan passa på. Lite trist att gå i samma affärer alltid, och då menar jag center syd och Burlöv center.

Ha en underbar kväll alla.


Vinterdäck, verkligen?

Det är verkligen sant, det snöar utanför fönstret. Det är rätt så sjukt, Oktober månad? Happ, måste sätta på vinterdäcken och köpa ny vinterjacka nu bums. Så himla kallt det är nu, att man knappt vill gå utanför dörren.

Kom hem för någon timma sedan, har varit i Malmö och fikat med Matilda och hade även med mig Ella. Hon blir alltid lika glad när hon får träffa Matilda och hon verkade känna igen henne fastän det var ett tag sedan dem sågs. Fast vem kommer inte ihåg hon som alltid leker så mycket med loppan när dem ses, en favorit redan från början.
 
Åkte in och mötte upp henne efter att hon slutat jobba och tänkte att vi skulle hitta ett mysigt café i närheten då vi båda var så sugna på kaffe. Skulle precis rulla in vagnen på detta mysiga café som fanns när baristan säger att hon precis skulle låsa för kvällen. En timma kvar tills dem skulle stänga och verkade tydligen ta det efter sina tider och stänga lite när hon själv ville och otrevlig till tusen.

Förutom det cafét fanns där inte så mycket annat att välja på utan fanns mest bara restauranger runt om så det blev ett ställe som hette Doc Pizza tror jag det hette. Blev en pizza för Matilda med en latte till, och jag tog en latte jag med med någon slags äppelstrudel till. Ella fick äpplejuice och majskrokar, fick dock smaka ytterst lite skinka från pizzan. Var så trevligt som det är varje gång vi ses, men nu tyckte jag att det var allt för lång tid det hade tagits sedan sist och Ella har ju växt så otroligt mycket också.

Ella är ju lite svår på att sitta still, men hur förståeligt är inte det om man är 10 månader och vet att man kan göra så mycket mer än att bara just sitta. Så upp i Matildas famn och busa, för att sedan vilja ned på golvet för att visa alla hennes konster hon har lärt sig, och mycket beröm fick hon. 

Sedan så tyckte Ella att det räckte med att vara där så då börjar vi bli lite ledsna och säger till oss att hon är trött och vill åka hem. Så på med kläderna för att nästan springa till bilen, så kallt och rått. Skjutsade Matilda till tåget och så åkte vi hem till pappa. 

Martin har varit hemma idag men har ändå haft fullt upp med jobb så han har i flera timmar suttit instängd i arbetsrummet och svarat i både telefon och mail dumktig som han är. Kunde dock gå ut och gå en promenad tillsammans och det är ändå himla skönt att ha han hemma och veta att man kan få en puss och en kram lite när man vill.

Nu tror jag Ella äntligen har somnat, rättare sagt hon har somnat, var precis inne och tittade till henne. Hon har så svårt att verkligen slappna av när hon väl ska sova för natten att man får gå runt och sjunga och gunga henne i en evighet men just denna gång somnade hon av sig själv. Plus att hon är i en väldigt grinig period i perioder och det verkar klia fasligt mycket i munnen. Förståeligt att man inte kan slappna av om det gör ont i munnen.

Ska gå ned och pusta ut lite i soffan för att sedan gå och lägga oss tidigt och bara ligga nära.


Kärlek behövs.

Vår älskling kom hem idag! Världens överraskning och både jag och Ella blev så glada när vi såg pappa i dörren. När det är vi tre, ja, då är det verkligen vi tre. Älskar er mina underbara ♥

Idag var det beräknat att lilla Alvin skulle komma, Malin och hennes sambos son, men han bestämde sig för att komma tre dagar tidigare istället. STORT Grattis till familjen som blivit tre!<3Nästa gång en liten kommer till världen hoppas jag att det blir min Malin i Stockholm. Vi väntar på dig du lille och du får gärna komma tidigare än du är beräknad, 23 November.  

Nu ligger min underbara man och väntar på mig. Den sängen hade egentligen varit tom och kall tills på torsdag, men nu fick man turen med sig att den blev varm mycket snabbare. Så nu vill jag gå och lägga mig!

Sov så gott allihopa.
Klossar Är gott.

Nu är vi hemma från en jätte mysig morgon/förmiddag på babycafét och en lång promenad efter det. Ja som ni ser nedanför så är klossarna den bästa maten för barnen, vad gäller dem iallafall.

Nu har vi ätit lite både jag och Ella och så lyssnar vi lite på barnvisor på datorn.

Får se om vi går ut en sväng i eftermiddag också då jag tycks se solen titta fram och Ella kan få en liten vilostund till innan hon ska sova för natten sedan. Nu har hon börjat vakna igen på nätterna, eller det var en dag som hon sov en hel natt och då trodde jag att det säkert har gått tillbaka som det var innan, att hon sov nätterna igenom, men icke.


Regn, men vad gör det.

Nu bär det av till Babycafét. Ösregnar ute, men ingentign som stoppar oss, bara det inte stoppar dem andra så vi sitter där endamma jag och Ella!:) Men Ella blir nog inte så värst ledsen, hon får ju alla leksaker för sig själv.

Sätter på regnskyddet på vagnen och så skydd på mig så är vi redo för att gå.

Ha en trevlig förmiddag så hörs vi senare.

Dags för bikini igen.

Vi har haft en underbar dag som alltid med familjen Lönneström. Kände verkligen att vi behövde denna dag, för imorgon åker älsklingen igen och kommer hem torsdag kväll. Vi var nere i smygehuk och åkte även inom Skivarp, där vi hade hittat ett hus. Men det var tur att vi åkte in där och tittade för området var ju så himla dött med folk och man kände direkt att man inte skulle trivas där borta. Inget fel på huset men allt annat.

Nu ska vi äta pizza för sista gången på några månader, haha. Vill ju vara fin när man skall resa iväg och då går det inte äta som vi har gjort nu. Iallafall vad jag känner att man har gjort. Pizza, gottis och en massa cola.

Klart man får unna sig ibland, och det kommer vi absolut fortsätta göra, men man kan äta med motta. Alltid svårt i början när man ska sluta äta som man har gjort innan, men när man klarat det i några veckor är det inga problem, och nu är vi dessutom två som kan pusha varandra.
Underbara höstliga morgon.

Godmorgon underbara höstliga morgon.

Ella sov längre än vad vi gjorde i morse, och det var helt underbart men verkligen inte vanligt. Själv fick man en underbar morgon kyss och dagen var räddad.

Vi har hunnit ge Ella mat, ätit frukost själva och nu skall vi iväg och göra en liten utflykt. Blev lite ändrade planer idag. Skulle ha träffat Ida och hennes Tuva men Martin kunde ta ledigt idag och ville tillbringa dagen med oss, och i och med att veckorna ser ut som dem gör med Martins jobb så får man ta vara på den tiden man får. Och det tackar man absolut inte nej till älskling. Och tack Ida för att du var så förståelig :)

Annars så har Ella blivit lite förkyld igen, men sover ändå som en ängel så det får man vara glad över och hon verkar inte alls må dåligt utav det denna gång. Men det har väl med dessa tider att göra, nu är det nere på minus tror jag och kallare ska det bli. Dags att byta till vinterdäck om det ska fortsätta såhär, läste tillochmed att det redan varit olyckor ute på vägarna pga halka så varför riskera något.

Nej, nu kallar dem där nere, dags att klä på sig och komma iväg. Ha en trevligt dag.Höstlig bild från promenaden igår.
Resan fanns där vi ville.

Vi hittade en resa på Ticketmässan idag, till Gran Canaria den 26/1. Ska bli såå himla skönt och så mysigt att åka iväg hela familjen och bara vara Vi för en hel vecka. Det är inte varje gång vi har chansen för det.

Så mycket folk där var idag, och älsklingen min hade så mycket att göra hela tiden att han knappt kunde ta lunch. Men dock väldigt bra att det var så mycket folk just runt dem då dem får en helt annan reklam för Froosh också, och tydligen var där inte så många som visste vad Froosh var och fick nu chansen att smaka. Själv satt jag och fikade med faster och svärmor. Kände och känner mig inte jätte bra idag, känner mig yr och jag skakade i hela kroppen när jag kom dit. Vet inte riktigt vad det är heller, och jag la mig i soffan nu för en stund sedan men kände inte att jag skulle kunna somna heller. Ligger lite på helspänn också då Ella säkert kommer att vakan när somhelst, så inte helt lätt.

Martin kommer inte hem förrens sent i kväll/natt heller så det blir en inte allt så rolig lördag kväll och sitta här hemma själv. Han åker igen på måndag och kommer hem på torsdag, så det är inte en jätte rolig vecka att se fram emot heller på det sättet.
Får försöka tänka positivt, ha en hel del att göra i veckan ändå, så tiden går väl relativt fort också. Nu har vi iallafall resan att se fram emot.
Älskling in action. Förstår dock inte varför bilden blev så liten.
Idag blir det verkligen fredagsmys.

Min älskling kom hem vid halv tolv tiden och kröp ned hos mig, och pang så somnar man direkt. Ella sov igenom hela natten, första gången på flera veckor. Hon vaknade till första gången vid halv sju, dock trodde jag att klockan inte var mer än två på natten då det är kolsvart ute. Då var jag iallafall beredd på att gå upp men så somnade hon om till åtta och hon fick komma in till oss och gosa.

Pappa ropade till henne från sovrummet och det första hon gör är att börja vinka och ett världens smile. Det är pappas lilla flicka det där.

Idag blir det mys för hela slanten, underbart sällskap, god mat, gottis och så idol såklart. Nu är Martin dock och hämtar en massa Froosh på lagret som han skall ha tills imorgon på Ticket mässan. Om ni är i närheten så sväng in på Burlöv Center imorgon och ta ett smakprov. Där kommer han att stå hela dagen och så blir det förmodligen middag och så efteråt, så jag kommer nog svänga förbi där och ta en fika.

Ella har somnat som hon alltid gör vi denna tid, underbara är att hon somnar i min famn när vi sitter och lyssnar på musik. Blev så glad igår när vårt Spotify fungerade igen, har legat nere av någon konstig anledning så nu kan vi äntligen lyssna på barnvisor igen. Alltid uppskattat! Själv har jag tagit en dusch, sitter och ska försöka få in lite mer i bebisboken och sedan bara invänta Martin för att kunna ta en promenad sedan.

Hoppas ni får en underbar dag, och om ni har några frågor eller bara vill skriva något men tvekar. Gör inte det, jag Älskar kommentarer och Ella med! :)


Mamma och Pappas älsklingstjej.
Jag är med och tävlar!"Jag tävlar hos Familjen Larsson/Sjölin om en personlig sagobok från Sagor och Ting. Tävla du också!"
Nu är man bra trött.

Nu är vi hemkomna från Emils kalas, alltså Ellas nästkusin. Han blev hela 7 år idag, stora killen. har inte träffat dem sen i Juli, när vi hade Ellas dop och det är för tok för länge sedan. Måste verkligen se till att träffas oftare, vi bor ju så nära varandra allihopa och det är därför det är så himla konstigt att det alltid blir ju närmare man bor varandra desto mindre träffas man.

Ella gick ihop med killarna direkt, och var med när dem lekte. Så roligt att se att hon inte alls är blyg och verkligen tar för sig, sån riktigt liten busa. Hon kryper kors och tvärs och ställer sig överrallt där det går att ställa sig. Håller i sig med ena handen och så vinkar hon med den andra.

Till mat blev det hemmagjord gulashsoppa som var så otroligt god och jag sa det att vi äter nästan aldrig soppa, men det får man verkligen ta och ändra på för det är ju så gott. Speciellt när den är hemmagjord och det blir lite mer mat utav det, för vissa kan ju vara så himla blaskiga. Till det serverades vitlöksbröd och ost.

Bästa efterrätten som bestod av glass, maränger och chokladsås, bättre kan det inte bli.

Blev välling till Ella i bilen och nu så ligger hon och sover för natten och jag väntar på Martin som kommer hem om någon timma.

En bra kväll!Haha, vems fot är det?Sitt underbara jag.

Idag är det bättre igen med Ella och hon var varit sitt underbara jag som vanligt. Kom iväg på babycafé idag och lika trevligt som vanligt. Ella kryper iväg direkt och ska upptäcka allt nytt som inte finns hemma. Så fick jag chansen och sitta och prata lite mammasnack, och det uppskattas alltid.

Åkte sedan vidare ned till Burlöv Center för en fika med Sofia och hennes Elias (Han är ca 2 veckor äldre än Ella). Behövde kaffe kände jag och så blev det en muffins. Vår kaffekokare har gått i sönder och det vi har hemma är med kapslar som jag inte är jätte glad för, speciellt inte när man verkligen är sugen på vanligt bryggkaffe.

Ella och Elias fick äta först och blev samma mat för dem båda, spaghetti och köttfärssås, Ellas älsklingsmat, tror jag iallafall, dock äter hon allt :). Och lite efterrätt som vanligt. Sedan tog vi en sväng runt och tittade, åkte hem med ett par toffsar till Ella.

Sitter fortfarande och längtar tills vi kommer iväg till ullared, så får se när vi tänkt åka. Dock sa Sofia att dem skulle åka i mitten på November och där fanns förmodligen en plats över så om jag och Martin inte bokar in så åker jag gärna med.

Nu är Ella precis nybadad och sover så sött i sin säng, och det passar perfekt i och med att vi ska på kalas ikväll. Ellas nästkusin tror jag det blir fyller år? Pappas kusins barn, så kan nog stämma. Ska vara där vid halv sju ikväll, så ska se till att göra mig i ordning nu i god tid så det inte blir stressigt sedan, och alltid enklare när loppan sover.

Lite halvsunkiga bilder, då iphonens kamera inte är den bästa inomhus.


Här försöker Ella ta Elias kex, går väl sådär.


Elias tyckte att det var bättre att mata Ella.


Majskrokar fungerar alltid.Ikväll/natt kommer älskling hem och jag får ha honom helt för mig själv hela dagen och hela kvällen imorgon. Äntligen!Inte konstigt att man inte vill dit.

Phu, nu är vi hemma. Jag och Ella har varit iväg till sjukhuset i Lund.

Var så att till lunch fick Ella burkmat som vanligt och det var en ny maträtt som hon inte provat innan. Allt var frid och fröjd men sedan flera timmar efteråt så fick hon lite nässleutslag på händerna och blev helt plötsligt jätte röd runt munnen. Sedan började hon klia hysteriskt i ögonen och var helt röd på vissa ställen i ansiktet. Så jag ringde först upplysningen, men fick sitta i kö i evighet (och jag har dock ingen bra erfarenhet av dem sen innan heller) så jag tog bilen och Ella och körde iväg till akuten. Hon kunde dock andas som vanligt och var inga andra problem förutom kliandet, men det la sig också snabbt när vi kom in i bilen.

Väl där fick vi vänta och då hade såklart dessa utslag lagt sig någorlunda, som det nästan alltid gör när man kommer till dessa ställen och kan därför inte visa upp hur det egentligen såg ut. Då kunde vi konstatera att där var lite ägg i den burkmaten hon fått i sig, och i och med att Ella är allergisk mot ägg. Vi tycker att vi är så himla noga med att alltid titta på innehållsförteckningen och tyckte vi hade gjort det denna gång med.

Som tur var så la sig utslagen snabbt och Ella kunde andas och var lika pigg som hon alltid är när vi var där. Hon kröp så fort att jag var tvungen att springa efter henne, lilla busan.

Efter att vi fått träffa första läkaren, skulle vi sitta ned och vänta. "- Dem tar snart emot er, lät det. Tog en och en halv timma tills en otrevlig läkare kom in och skulle titta lite på Ella. Så man satt och väntade på denna surkärring rent ut sagt i flera timmar och sedan var det klart. Ella fick en medicin, och denna medicin fick hon inte från doktorn utan en sjuksköterska skulle komma in och ge henne den, så det blev att vänta Igen. När sedan hon kommer in, ger hon Mig en spruta med medicin för att Jag skulle ge den till Ella. Går därefter utan att säga någonting och lämnar oss där inne själva.

Ja, herregud, alltid skall det vara såhär när man skall till läkaren. Inte konstigt att man tar sig för att åka dit.

Nu sover iallafall Ella så gott efter att fått i sig mat och snart ska jag också gå och nanna. En lååång dag/kväll!

Jag är med och Tävlar!"Jag tävlar hos Familjen Larsson/Sjölin om en personlig fotokalender från Önskefoto, var med och tävla du också!"Lekland någon?

Är det någon som vet något bra lekland man skulle kunna åka till med Ella? Vill ju hitta på lite andra saker än att bara gå och fika eller gå ut och gå. Ella är ju så pass stor nu också.
Vill också.

Morrn morrn. Redan varit ute och tagit en promenad och hämtat D-droppar till Ella. Nu är vi själva igen och Ella somnar nog snart, så hade jag tänkt att fortsätta med Bebisboken.

På tal om annat, läser på många bloggar att dem ska till Ullared idag, blir så himla sugen själv att åka dit. Vi har pratat om det länge, och det har blivit vår årliga tripp dit dessa år som har varit så jag hoppas att vi kommer komma dit detta år också. Tror att Jeanette och Danne skulle dit den sista oktober och att dem isåfall kunde passa Ella när Vi åker. Kan ju vara skönt att åka dit själva och kunna strosa runt i sin egna takt.

Imorgon hoppas jag vi kommer iväg till babycafét då hon känns mycket bättre nu. Dock vaknat i natt också och var väldigt svår att natta igen efter att hon fått mat. Kändes som att hon vaknade var och varannan timma och gnällde så sömnen blev väl sisådär. Undrar egentligen vad det beror på att hon vaknar varje natt och är ledsen, antingen en fas, mardrömmar, magknip eller så är hon helt enkelt hungrig? Ja, vad vet man egentligen.Snart är du hemma igen.

Ella verkar redan piggare och bara lite snorig så det var nog ingenting ändå. Tur det, för imorgon ska Martin iväg igen på konferens i Tyskland, och det brukar alltid vara någonting när han ska iväg, så vi håller tummarna nu att det håller i sig till det bra. Han skall åka hemifrån vid 04:00 i morgon/natt för att dem skall flyga från kastrup, och ja, jag tycker otroligt synd om dig mitt hjärta. ♥

Vi har varit på 10 månaders kontroll idag och allt gick så himla bra. Lika stolt när man går därifrån. Ella fick visa upp alla hennes färdigheter, som att ge och ta en boll, klättra upp på doktorn för att visa att hon kan stå upp, krypa, prata och doktorn fick ett hejdå genom en massa vinkningar.

Längden och vikten är perfekt och gumman väger nu 9010 och är 71 cm lång.

Familjen var även ute och tog en promenad i det fina höstvädret, och nu känner man även att elementen måste sättas på för det är riktigt kallt nu. I morse var det ju frost och endast 1,5 grad ute.

Åh, jag sitter och ordnar med Ellas bebisbok som jag gör på internet, fick tips om det. Har precis börjat med den och det är himla mycket att skriva i men samtidigt väldigt roligt och där kan man ju lägga in bilder direkt istället för att behöva framkalla och klistra in. Vi ska dock framkalla bilder också men det är mer för att ha i album till sedan.

Ella har somnat, och Martin sitter nere och tittar på fotboll så ska göra han sällskap tänkte jag så vi kan njuta av den tiden vi har nu tills han åker. Ha en underbar kväll.Så fort pappa kommer blir det ett stort leendse på läpparna


När ska det ta slut?

Gah, Ella har blivit förkyld igen. Har lite feber och snorig igen och så på det hade hon magknip i natt så det blev att springa upp ett antal gånger. När ska detta försvinna egentligen? Bara tänka hur det blir när dagistiden är på ingång.

Skulle till cafét idag hade jag ju tänkt då jag tyckte att vi var friska båda två, men så blev inte fallet denna gång heller. Var kanske för tidigt att gå med Ella förra torsdagen, men trodde att hon var helt frisk. Jaja, inte mycket att göra åt, utan får låta det gå över utav sig själv som dem andra gångerna.

Själv sitter man och känner sig så rastlös. Har rensat ut ur vårt lilla förråd här inne, och lagt undan sommarkläderna/skorna. Och det kändes inte roligt får jag säga, ush.

Behöver verkligen, verkligen komma bort nu. En utlandsresa skulle sitta riktigt fint nu, så vi får se om vi kanske bokar in den innan jag börjar jobba igen i februari.

Den lille sjuklingen, när ska det ta slut?

Bilen är inte alltid så kul längre.

Sov igenom natten faktiskt och i morse var jag helt borta att jag knappt visste vad jag hette. Så Martin gick så snällt upp med Ella så mamma fick sova lite till.

Idag åkte vi allihopa iväg och åt en jätte god frukostbuffé hos en utav Martins kunder i Limhamn. Sedan åkte vi vidare till några fler kunder då han behövde ha lite material och foton.

Vi gick även ut i skogen när vi kom hem och tog vår promenad runt och njöt utav "vårvädret". Känns verkligen som vår, en kall sådan, men iallafall. Men så kommer man tillbaka från drömmen och inser att det är Oktober och snart vinter, brr!

Ella har precis badat, och blir för tillfället nattad av sin pappa, så jag passade på att sitta här en liten stund.

Sedan blir det mys i soffan och ullared? Finns inte mycket annat att titta på!

Ha en underbar måndagskväll, snart är det tisdag och en dag närmre helg! :) Spelar inte så stor roll för mig Egentligen, men helgerna har ändå sina dagar då man vet att det inte är jobb för älsklingen (som dock jobbar nu på lördag för en gångsskull, hm) och att det bara är familjen. Blir ännu mer att man njuter sedan när jag börjar jobba igen och så blir det fredagsmys som Ella förhoppningsvis kommer att längta till.

Försökte underhålla Ella medans vi väntade på pappa, fungerar alltid när hon får stå upp. Hon är inte alltid rolig att åka bil med när hon är vaken längre. Säkert för att hon vet att hon kan röra sig fritt överrallt när hon är hemma men när hon sitter där, ja då sitter hon där vi har satt henne.

Ja, en liten stund går det att underhållas, men efter någon minut kastas flaskan eller det hon håller i och det blir ett himla gnäll.
10 månader idag älskling.

Ella, vår skatt. Idag blir du hela 10 månader. Två månader kvar och du blir ett år, då du får äta hur mycket tårta du bara orkar och du får äta den hur du vill. Och nej, går inte att ens försöka förstår vart tiden tar vägen, och det säger man varje gång Ella blir en månad äldre. Denna tid har varit helt underbar, och vi ser fram emot att få följa din resa! Vi älskar dig gumman. ♥

Mys i Lommahamn.

Hela familjen, precis som det skall vara. Martin har varit och dömt match här idag, och jag gick ned efter en stund för att titta en liten stund hade jag tänkt, blev hela matchen. Var riktigt spännande plus att solen var framme och värmde. Tyckte dock att bortaspelarna var mer på domarn än på plan och skulle bara klaga. 

Är precis hemkomna från en tripp till Lomma hamn. Satte oss och fikade lite i solen och Ella fick ett bröd som baristan sa skulle vara bra. Jag och Martin tog var sin varm macka som var super god och en kaffe till det för min del och en lite annorlunda dricka till Martin. Smakade lite småkonstigt men det var inte smaker man var van vid.  

Skulle även försöka ta lite kort på lillan, men hon är expert att titta bort varje gång man ska ta då hon inte verkar tycka om och vara med på bild. Antingen ser hon butter ut, tittar bort, eller så ser man själv flummig ut, haha men några blev det iallafall.

Nu ligger mannen och vilar lite på soffan och Ella sitter/står här bredvid och kastar ned allt hon ser på golvet eller river sönder allt som går att riva sönder. Ja, det är som vanligt med andra ord.

Ikväll blir det en lugn och mysig kväll med god mat, underbart sällskap och en bra film. Älskar er!

Äntligen, äntligen fredag!

Det känns som att det går en timma mer för varje natt som går. Började med att Ella vaknde vid halv två, sedan halv tre, igår var det halv fyra och så i natt halv fem. Har en underbart snäll liten ängel som somnar om efter att ha fått en ny blöja och lite mat. Ush, det är hemskt att blöjorna är så tunga när man ska byta. Kan Verkligen inte vara skönt och ligga i en sån, så vi byter nog kanske mer än vad man behöver på vår lilla tös. Men bättre det än att hon ska må dåligt och rumpan bli röd.

Idag tog vi en promenad ned till center syd och shoppade lite. Skulle även lämna tillbaka en kofta jag köpte igår och köpte en stor och mysig halsduk istället på hm.

Var inne på veromoda och handlade ett par riktigt häftiga leggins, hade tydligen precis kommit in och fick prova både dem och en militärgrön kofta tillsammans och visa butikpersonalen. Hon var riktigt trevlig och alltid lika kul och gå in där då jag vet att man får ett leende och ett hej.

Ella var så snäll hela tiden, mamma fick dock muta med några majskrokar, men iallafall. Hemåt och väl hemma så lekte vi och lekte lite till så nu däcka Ella i min famn så jag lyfta precis in henne i sin säng.

Varje gång man öppnar en dörr, kylskåpet, frysen, toalettdörren. Ja, vem är där då? Ella, haha hon älskar att öppna och stänga och även ställa sig upp och inspektera, iallafall kylen. Och även när man har gjort lite mat till en själv, då är hon där, snabb som blixten. Så man kan inte ha någonting på tvbordet för då är hon där. Så när jag och Martin skall äta så har vi varit tvungna att sätta henne i gåstolen, annars har vi ingenting kvar på bordet.

Toaletten är ett underbart rum, ja, iallafall om man frågar Ella. Toarullen skall hon ha, klättrar ju upp för att få dra ned den. Toaborsten, och toaletten, oj oj vad roligt det är. Så nu får man sätta upp allt som finns på golvet!

Läängtar så jag dör nu, vår älskling är hemma om några timmar och det pirrar i magen, som alltid!! ♥En bra dag med andra ord.

Äntligen blev det babycafé. Såg att Ella tyckte att det var jätte roligt, hon ställde sig tillochmed upp på en gåvagn dem har där och började gå lite smått. Så nu har jag varit och handlat en play 2 gåvagn, en lite mer avancerad så hon har någonting att trycka och lyssna på också. Man kan även göra så att den bara kan stå också, så Ella bara kan stå och trycka och lyssna på musiken. Även att den talar om vissa saker som är rätt och fel, och att djuren talar om vad dem är för djur.

Jag fick Äntligen träffa mammorna också, var ett tag sedan nu. Och så sjöng vi som vanligt. Många utav låtarna där sjunger vi hemma också såman ser att Ella känner igen dem.

Efteråt var jag som sagt och köpte gåvagnen, och sedan mötte jag upp Elin för lite fika och shopping. Tydligen skulle dem ha en modevisning ikväll som vi stod och tittade lite på. Jag trodde att det tjejerna hade på sig när dem tränade var kläderna som gjorde reklam för, haha. Men så var nog icke fallen, för dem såg inte speciellt roliga ut när jag tänker efter.

Jag hittade ett par jätte söta rosa vantar till Ella, och så köpte jag två maraccas så hon hade någonting att göra i vagnen medan vi gick och provade skor och annat som inte alltid uppskattas.

Jag köpte ett par skor som jag velat ha, så jag tog tag i saken och handlade dem. Blev även ett skinnjacka och en kofta. Dock provade jag inte koftan och såg nu att den nog var rätt så stor, så får lämna tillbaka den imorgon.

Så en bra dag med andra ord!!


Vår för evigt!

Finaste här på jorden. Mamma och Pappa älskar dig loppan.
 
Snart kommer han hem.

Natten gick bättre. Vaknade vid halv tre, som vanligt och ville ha mat och sedan somnade hon om direkt och vaknade inte förrens halv nio, så tack så mycket för det lillgumman.

Jag mår bra idag med halsen så imorgon blir det café. Tycker så synd om Ella som inte fått träffa dem andra barnen på jätte länge nu, men vad gör man om man är sjuk. Har verkligen gått runt och runt hur länge som helt nu, konstigt men såklart bra att Martin inte blivit sjuk, så får hålla tummarna att han slipper det.

Har varit och storhandlat och även varit ute och gått i blåsvädret. Dock väldigt skönt bara man klär på sig. Ella låg så skönt i sin åkpåse, och var varm och go när man tog upp henne efter sin nap. Blev dock inte en lång sovstund så hon kommer säkert somna snart igen. Hon sitter i min famn nu och ser jätte sömnig ut. Har även städat lite grann, kunde inte dölja dammet mycket mer. 

Ja, såhär kan man hitta lilla busungen när det blir lite tyst.

 Hoppas på café.

Ellas farmor kom hit idag vid lunchtid och gick ut med Ella direkt. Jag hade egentligen tänkt att vila lite, men det gick inte så jätte bra så jag tog ett bad istället. Har nog bara badat här en gång innan och det var på kvällen och Martin var hemma, läste lite skvaller och kunde verkligen koppla av.

Känner mig ännu bättre nu så imorgon är det säkert helt bra och kommer säkert kunna gå på babycafét på torsdag. Ella saknar att träffa dem andra barnen så förhoppningsvis kan vi åka.

Var även ute en liten runda med Ella så vi kunde gunga och leka lite i sandlådan, dock skulle all sand in i munnen så det blev inte långvarigt där i. Så direkt när hon las i vagnen somnade hon och jag kunde gå en liten runda till.

Nu har Ellas somnat för natten och jag tittar på DH, äntligen har det börjat igen och efter det blir Cougar Town.

Ha en trevlig kväll allihopa och sov så gott.

Utvilat var det här.

Stumpan vaknade första gången klockan 04:49 i morse och ville ha mat, därefter somnade hon faktiskt om till klockan nio. Åh, äntligen en pigg liten mamma. Kändes det som iallafall en halvtimma, sedan efter ett tag, som nu känner jag mig jätte trött igen. Ellas farmor kom för en tjugo minuter sedan och kunde ta Ella igen för att gå en långpromenad så jag kunde ta det lite lugnt och försöka vila lite.

Ringde henne imorse och sa att vi sovit mycket bätte inatt men att hon fick komma hit ändå om hon ville gå ut och gå eller bara träffa Ella, då det inte blir allt för ofta. Så detta passade jätet bra och plus att hon är ledig.

Halsen är bättre idag iallafall, men känns fortfarande såklart och pencillinet gör en säkert trött också. Så nu blir det en stund i sängen så hörs vi senare.

Vem kan det vara?


Tittut!!
 Blev en liten utgång ändå.

Det blev en liten promenad och lite gungning för Ellas del. Kom en mamma med sin två-åriga son, ja, jag frågade åldern :) Börjar bli en standard fråga när man träffar folk med barn. Man vet ju aldrig och skulle aldrig kunna gissa. Så precis när jag hade tänkt att sätta mig bredvid Ella en liten kort stund och gunga bredvid så kom den lille och ville ha just den gungan!

Ella, som säkert dem flesta barn, älskar ju att gunga men just denna gång blev hon lite uttråkad fort då hon var trött så det blev en kortis för att sedan gå en liten runda för att mamma skulle få lite luft i sig också och sedan hem och helt plötsligt blev hon pigg igen. Ja, det är ju som man säger, hemma är verkligen bäst.

Nu nannar hon så gott i sin säng och jag funderar på att gå och lägga mig iallafall relativt bra tid. Bara det att jag har så svårt att bli riktigt trött när Martin inte är hemma. Så fort han kommer hem kan jag somna på två röda, haha. Låter som att så fort jag ser honom blir jag trött, men det är faktiskt positivt då man slappnar av på ett helt annat sätt för då är familjen samlad igen, precis som det ska vara.

Halsen börjar kännas helt okej nu iallafall, så tabletterna gör susen. Vet dock inte hur länge det måste gå innan man kan träffa folk på babycafé utan att smitta, någon som vet kanske? Annars kanske jag kan söka det på internet.

Hoppas att man får sova skapligt, som natten till idag var faktiskt helt okej fastän jag var uppe med Ella en gång, för hon somnade fort igen efter att hon fått mat och sov igenom natten. Så det ska jag absolut inte klaga på, men om jag får bestämma så, inte fler gånger! :)


Det var visst det.

Ja, det var streptokocker/halsfluss, som jag hade. Fick pencillin nu som jag skall äta i tio dagar framåt. Åkte ned direkt till center syd och apoteket och hämtade ut dem så jag kunde börja på en gång. Ella och hennes farmor var ute och tog en långpromenad medans jag var borta och stumpan hade somnat i vagnen.

Så himla skönt att ha lite hjälp såhär ibland. Bara några timmar gör väldigt mycket, och man får ny kraft. Känns lite, kanske är inbillning, men att halsen redan känns lite bättre. Skönt iallafall att man vet att det går mot bättringsvägen och att jag verkligen gick dit, hade inte tänkt det först.

Ella somnade för någon timma sedan igen, och jag har även kunnat vila lite grann på soffan, så har denna dag snart gått också. Funderar dock på att kanske gå ut en liten sväng med Ella jag också, så man får lite mer luft i sig. Får se hur det artar sig när hon har vaknat och fått i sig lite mat.

Hon är så rolig, för hon Älskar att leka titt-ut. Vart hon än är så gömmer hon sig och tittar sedan fram och blir alltid lika glad när man säger -Var är Ella - Tittut! Även om hon står vid bordet lutar hon sig ned med huvudet för att sedan titta upp igen och säga - Tittut.

Annars blir det inte allt för mycket mer gjort idag förutom att jag skall tömma maskinen som precis blivit klar. Sitter även och kollar lägenheter och hus lite överrallt i Sverige. Har hittat ett helt perfekt 1-plans villa i Skivarp, Skurup. Så skall åka och titta på det nu till helgen om vi nu kommer att hinna det. Mäklaren skulle ringa tillbaka då det var ett annat par som kanske inte heller kunde den tiden på lördag och kanske kan få in en annan tid i nästa vecka istället. Vi ska dit iallafall! 

Vår fina lilla kladdfia!Ändå helt okej.

Ella vaknade i natt vid två tiden och var ledsen så gick ned och matade henne direkt istället. Ny blöja och lite mat somnade hon om igen och sov faktiskt till halv nio i morse.

Jag själv har väl sovit helt okej ändå. Dock alltid samma sak när min älskling inte är hemma. Kan ligga trekvart/timma och bara snurra fastän jag är trött och gäspar stup i ett. Men man känner ju att hans värme inte är där och det är den jag behöver för att kunna sova riktigt bra. Jag vet... jag är kär! :)

Halsen är inte alls rolig just nu. Ellas farmor kom hit precis då hon är ledig denna vecka och kan ta Ella lite nu när jag inte mår så bra, så var väldigt tacksamt från min sida. Har även fått en tid på vårdcentralen nu kvart i elva, så får vi se om det är en vanlig förkylning eller om det är halsfluss.

Skall klä på mig nu så jag kan gå och sitta vid dem andra sjuklingarna på vårdcentralen!

Ha en bra dag, så hörs vi senare.Vår lilla skatt! Älskar dig.Kommer det alltid vara såhär.

Jahapp, då var man sjuk igen då. Lite ont i halsen igår kväll, men så inatt och i morse kunde jag knappt svälja, eller rättare sagt jag ville inte svälja då det gjorde så fruktansvärt ont. Har feber och knaprar alvedon, muccoalgin och dricker mängder med te och honung.

Tyvärr blir det inget Stockholm för mig och Ella, är så himla besviken då jag verkligen sett fram emot det, och även vetat att jag skulle få träffa min älskling på eftermiddagarna/kvällarna nästan hela veckan. Och nu får jag istället ligga här hemma, och längta! Känner mig så dum mot Ella också då jag nog är världens tråkigaste mamma just nu. Så har fällt en eller flera tårar idag då jag verkligen tycker detta är jobbigt. Men vad skall man göra? Jobbigaste är att sitta i en bil i sex timmar och må dåligt, även vara hemma hos mamma och kanske smitta henne. Skulle inte vara så kul då hon och Lennart skall åka till Mallorca nu på lördag, så det här är nog det enda bästa just nu. Kommer ju gå flera tåg, och jag vet att Martin kommer åka upp till Sthlm snart igen och då följer vi med.

I och med att vi skulle köra upp i volvon tillsammans så hade vi inte tänkt att någonting annat skulle hända, men så blev det såhär och visste inte riktigt hur Martin skulle ta sig upp. Han skall både vara i Sundvall, Karlstad och Stockholm och flygbiljetterna skulle kosta en förmögenhet, så han bestämde sig för att köra upp i Froosh bilen och sedan samåka med en kollega till dem olika ställerna.

Så, om någon timma kommer han åka och vi kommer bli själva igen. Men veckan får gå fort, för vi vill ha han hemma igen.


Familjen är samlad.

Nu har äntligen älsklingen kommit hem, så familjen kan vara samlad igen. Han kom hem för några timmar sedan och vi kunde äta sallad och ha det mys. Man blir så lugn i kroppen när han är hemma att man riktigt slappnar av som jag inte kan göra när jag är själv.

Ella börjar nog bli lite bättre nu iallafall, fortfarande snorig och dann, men iallafall på bättringsvägen. Imorgon skall vi nog försöka att ta det relativt lugnt då vi åker upp till Sthlm på söndag och vill ju såklart vara pigga.

Vi har tagit upp Ellas säng lite grann så den lutar, så förhoppningsvis kan hon andas lite bättre då hon kommer upp lite grann och att vi får sova lite ikväll/natt. Håll tummarna för oss och att Ella vaknar upp imorgon lite kryare än vad hon varit idag.

Vi älskar dig stumpan ♥

Godnatt!
Hoppas på bättringsvägen

Natten har vi inte sovit igenom. Vet att hon är förkyld, men hur kan det alltid bli samma tid varje natt? Oavsett om hon somnar åtta eller som igår vid tio tiden vaknar hon Alltid vi tolv. Vänder och vrider på sig, gråter och tillslut får man gå upp med henne även denna gång vid tre. Är den någon som har samma problem där hemma?

Ush, man mår verkligen inte bra när man inte får sova på nätterna, och man blir själv grinig och det är det minsta man vill bli. Man vill ju kunna vara världens bästa och roligaste mamma. Vi får hoppas att det bara är en fas hon har just nu, och att förkylningen snart går över. Kan ju inte hålla i sig så länge till tycker man.

Händer inte så mycket idag annars, skall ned till apoteket bara och handla koksaltlösning till Ella, och sedan försöka ta en liten kort promenad om jag inte hellre ligger i soffan och tar det lugnt? Gumman har somnat iallafall.

Försöker ta kort på Ella, men det är verkligen inte lätt. Hon står eller sitter aldrig still. Inte ens för mammas skull :) Men några bra blev det iallafall.


Vår alldeles underbara stjärna!