Älskade människor i mitt liv.

Snart börjar även denna jobbdag komma till sitt slut. Varit och göra som vanligt, och som vanligt är det roligt. Men nu kan jag säga att jag längtar till att komma ut och känna på solen lite, få komma hem och hålla om mina små älsklingar och sedan slänga sig i soffan tillsammans. Im longin..


Älskade människor i mitt liv.



Välförtjänta semesterdagar.

Idag blev det mammas tur att lämna Ella på dagis, första gången och det hade gått jätte bra. Hon hade kramats och pussats och vinkat i fösntret när hon skulle gå.

Så nu kommer mamma snart sätta sig på bussen för att åka till Lund och invänta tåget hem. Tråkigt, men o andra sidan vet jag att hon snart kommer ner till ossigen, rättare sagt på lördag och på söndag åker vi allihopa till flyplatsen och avnjuter två veckors välförtjänta semesterdagar.

Ikväll kommer jag äntligen få träffa älsklingen igen. Inte vana att vara ifrån varandra såhär länge, så det ska bli så skönt att äntligen få sova tillsammans igen och Ella får ha sin pappa hemma nu. Det enda man hör där hemma är ju papa, papa.




Tummen upp för denna helg!

Hur kan en helg gå så fort? Måste vara för att man har o göra hela tiden. I lördags lämnade vi in min och Martins cykel så dem fick sig en rejäl service, så nu är det bara en cykelstol till Ella som skall inhandlas så är vi redo för en himla massa picknickhäng.

Efter det begav vi oss till Nova Lund och shoppade loss. Blev både skor, byxor och baddräkt till Ella. Så nu är vi ännu mer redo för Turkiet. Har handlat solkrämer så det sista som är kvar är en väska till Ella. Ja, det blir väl hon som har med sig mest gissar jag på.

Hem om och sedan ut på andra äventyr. Ella fick välja denna gång och då blev det såklart lekplatsen och rutschkaneåkande.

Alla tre var helt slut igår kväll så vi nästan deckade i soffan.

Idag har vi varit ute i skogen och gått och jag kunde springa ett varv. Blev lite mer "måsten" idag också, alltså shoppande.

Bästa tjejhelg med morsdagfirande och allt.

 

Älskade unge.


Världens bästa dotter och världens bästa mormor.

Måste ju visa mormor allt hon har lärt sig.. Kan själv!




Mamma måste ju också leka lite..



Finaste blomman, från den finaste flickan, på morsdag!! Tack mammas älskling




Hon sa mormor ett par gånger.

Nu är mamma nere och vad jag och Ella har längtat. I början var Ella lite blyg när mormor kom men efter bara några minuter så ville hon inte mer än att leka och busa. Hon vet tillochmed vem mormor är, så säger man "Var är mormor" så pekar hon på henne och säger där. Lät även som att hon sa mormor ett par gånger.

Själv var jag och klippte mig efter jobbet, då jag gick tidigare, och sedan hämtade jag loppan. Så nu sover Ella och jag och mamma sitter i soffan och har precis druckit lite vin och haft en massa mamma dotter mys.

Dock känner vi oss helt slut så det blir nog ett tidigt godnatt idag så vi orkar göra allt som står på schemat för imorgon..







Rufsigt hår..

Phu, en trött mamma och dotter idag verkar det som?

Jag vaknade 07:10 och rusade upp ur sängen, var dock tvungen att tänka några sekunder om det var helg eller vardag, och sedan sprang jag ner i trappan. Ella låg och sov och brydde sig inte alls om att en tokig mamma sprang rundor där nere och inte visste vart som var upp och ner.

Sprang upp igen för att väcka loppan men där stod Ella upp i sängen med håret åt alla håll och var på sitt underbara Ellahumör som alltid. På med kläderna, borsta tänderna och ut i bilen. Båda skrattade för att jag var så stressad men hon var förstående och på dagis var det inga problem att lämna, nu gråter hon inte ens lite grann utan strejkar lite när man lämnar över henne men så fort hon får ställa sig i fönstret och vinka så blir att så bra igen.

in i bilen igen, parkerade i parkeringshuset och sprang, ja, jag sprang hela vägen, tog inte en enda paus och phu kom in till jobbet 08:00 och jag börjar 08:00. Rätt så okej va?

Så nu sitter jag här med rufsigt hår, dricker kaffe och äter en bulle. Dagen började rätt så bra ändå tycker jag. Halvdag idag för mig och sedan blir det klipptid för att sedan invänta mamma som kommer ner från Sthlm.




Present från Ella.

Det var nog en fortsättning på sommarfesten idag på Ellas dagis kändes det som, var säkert för dem större barnen på dem andra avdelningarna men Ella fick också vara med och hade precis kommit in när jag kom för att hämta henne. Glad som hon alltid är när man kommer, springer och kastar sig upp i famnen och gosar in sig.
Det är kärlek.

Hon sträckte även fram en present som hon gjort till sin lilla mamma. Titta bara så fint hon har gjort.
 
 




Gungor på jobbet är inte helt fel..

Sån huvudvärk som verkligen inte vill släppa. Har druckit vatten, tagit alvedon, tagit ipren men icke. Så nu sitter jag med en redbull (?) bra eller dåligt kan man ju fråga sig men man kan ju bli lite pigg iallafall om så är fallet.

Har precis suttit och gungat lite på jobbet med två kollegor och skrattat till sunes sommar (?) ja roligt på jobbet har jag iallafall. Var en riktig avslappning och sitta på dem där gungorna att man nästan höll på att hamna i sovkoma.

Om en ca två timmar slutar jag och då blir det raka vägen till lillans dagis och hämta hem henne för att sedan hem och slänga oss i ett bad hade jag tänkt..





En fröken stod framför dem och viftade

Var på Ellas dagis igår vid halv sex och vi lämnade över Ella till förskolefröknarna och vi satte oss på vår filt vi tagit med oss.

Ut kom alla barnen gåendes hand i hand och ställde sig vid deras lilla scene dem har på uteplatsen. Det blev lite sjungande, och dem lite större barnen uppträdde till mama mia och killarna sjöng manboy fullt ut! 

Ella satt så still, aldrig sett henne sitta så still sen hon började gå. En fröken stod framför dem och viftade med både armar och ben och sjööng högt så var säkert det som var lite intressant att titta på. Visste även att hon började bli trött då tiden började bli framåt halv sju.

Dem lite äldre tjejerna uppträdde till mama mia, och killarna körde manboy på högsta nivå. Sedan blev det dags och få varsin glass, dock inte ätbar utan mer som rekvisita. Var nästa säkra på att Ella skulle börja äta på den, men istället doppar hon den i sanden, busungen. Som Marlene, en utav Ellas fröken sa, var att hon nog ville ha lite strössel på sin glass.

Efter blev det lite utdelning av presenter till fröknarna och till dem små. Ella fick en super fin soppborste som där stod en liten hälsning på.

Hade tagit med oss lite fika som vi åt upp fort då det var så kallt och sitta där ute. Blev lite små pratande med dem andra mammorna, man hinner tyvärr aldrig prata på mornarna när man lämnar, och sedan lite rustchkana på det.


Ser ni lillan? Hon sitter i rosa fleecejacka och är så lugn och fin :)

 
Lite fikatajm efter sång och lek.





Picknick skall tas med

Om en ca 40 minuter slutar jag och då blir det raka vägen hem fastän jag gärna hade velat gå in på Zara och shoppa loss lite.

Ikväll blir det sommarfest på Ellas dagis, så picknick skall tas med och vet ni vad? Ella ska uppträda med dem andra barnen på hennes avdelning plus några ifrån avdelningen över dem, 3-6 åringar. Ska bli så himla mysigt och spännande.

Så nu vet ni vart vi befinner oss klockan halv sex ikväll.




TÄVLA OM EN WILLWIN VÄSKA

TÄVLA OM EN WILLWIN VÄSKA

                               
 "Jag tävlar hos mammasvardag.blogg.se om en valfri skötväska ifrån Willvin.se"

Nu har en lycklig vinnare chansen att vinna hem en valfri skötväska ifrån Willvin.se. Väskorna är mer än populära, snygga och praktiska. De kan nämligen användas som mer än bara skötväska vilket är ett extra plus.

En lott:
Skriv en kort motivering om varför du borde vinna och varför du behöver en skötväska ifrån Willvin och lämna namn, e-post och ev bloggadress i en kommentar.

Två lotter: Gilla Willvin på facebook.

Tre lotter: Kopiera även bilden samt kursiva texten ovan och publicera dem i din blogg, se till att länkarna fungerar! Har du ingen blogg så tipsar du i stället minst 5 vänner om tävlingen via e-post och skickar samtidigt en kopia till mig ([email protected]) så att jag ser att det är "riktigt gjort". Lämna då här också din direktlänk till ditt tävlingsinlägg/alt skriv att du mailat vänner.

Fyra lotter: Lägg till på bloglovin så missar du inte andra spännande tävlingar, nyheter etc.

Tävlingen avslutas den 31 maj 2011! Lycka till!




Jag är med och tävlar.




Jag tävlar om en Iphone 4 (vit) 16 gb minne. Mobilen är upplåst också. Bra va?

Reglerna är inte svåra, det du behöver göra är:
1.) Länka detta innlägg i din blogg om tävlingen.
2.) Lägg till Stella på bloglovin - KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA DIT
3.) Gilla Stellas blogg på facebook - KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA DIT
4.) Kommentera att du är med!

Tävlingen avslutas den 8:e juni, glöm inte att skriva din mail adress. Lycka till.



Pipa i radion..

Lämnade Ella imorse och det gick bra som alla gånger. Hon blir lite, lite ledsen vissa gånger men så fort hon får vinka i fönstret så skiner hon upp igen.

När jag sen satte mig i bilen för att bege mig till jobbet så satte jag på radion som vanligt, och jag har faktiskt börjat lyssna på guldkanalen i stället för nrj som jag alltid lyssnade på förut (samma låtar om och om igen), och Celine Dions låt Im alive börjas spelas. Sätter volymen på max och sitter och sjunger med som en galen tok i trafiken, men jag kan inte låta bli. Hon är ju så sjukt bra, och jag och Martin var på hennes konsert för några år sedan när hon uppträde i Danmark. Om det är någon som verkligen, Verkligen kan sjunga så är det hon.

Vi hade ju även valt två låtar av henne på vårt bröllop, så det är inte mer än konstigt att jag höjer volymen när hennes pipa hörs i radion... 




Ja, är det nu trotsen börjar smyga sig på tro?

Kom och hämtade Ella på dagis vid halv sex och där var bara min lilla loppa och en tjej som var lite äldre kvar. Verkade dock haft det himla mysigt där inne, såg att Ella satt i frökens knä och läste eller om det var pussel dem höll på med så det gick ingen nöd på Ella inte.

Dock känns det så hemskt ibland när man kommer så sent och hämtar och det bara är hon kvar, men som tur är händer det inte så ofta.

Vi var iallafall och handlade innan och såklart hade jag glömt en femma/tia hemma så jag kunde inte få tag i en kundvagn. Så Ella blev överlycklig när hon fick springa runt fritt i butiken. Allt skulle plockas med och sedan kastas åt sidan för att ta nya spännande saker. Vi var inne i leksaksaffären jättekul så hon fick leka med lite andra saker än bara salladshuvudet eller falukorven.

Rutschkana hade dem även utanför butiken som gärna ville provas på, när jag sen skulle ta upp henne och gå blev det ett jäkla liv, viker hela kroppen och lägger sig ned på marken och vill absolut inte gå därifrån. Ja, är det nu trotsen börjar smyga sig på tro?

Tog även en runda med vagnen när vi kom hem så vi fick lite luft innan vi gick in och sedan var det dags för Ella att inta pyjamasen och välling. Så nu sover hon så gott och jag sitter här med slingfärg i håret och är snart redo för att skölja ur det. Man vet dock aldrig vad man kan vänta sig när man gör sånt själv, så håll tummarna för att det inte blir grönt iallafall.

Nu är det bara Martin som ska komma in genom dörren också så kan jag slappna av..








Rätt är nog det närmsta ordet jag kan komma.

Kom på en sak, jag har ju inte berättat att vi ska flytta, och därav rensning av förråd och garderob.

Jag har tagit upp det innan några gånger att vår månadshyra inte riktigt stämmer överens med att det just är hyres. Hyran ligger på 11000 och dessa pengar ser vi inte röken av sedan, och därför har vi funderingar på att istället köpa vårt egna hus, och det är på gång, dock ingen brådska då vi inte hittat vårt absoluta favorithus än.

Vi vet nog på ett ungefär hur vi båda vill ha det och på det sättet är det himla skönt att man är överens om vilket stuk huset ska gå i. Dock är nog Martin mer inne på att köpa ett renoveringsobjekt och jag är på den nivån att köpa ett klart hus att bara flytta in i, men det är också ett projekt i sig. men det vi är överens om är att vi vill bo i ett enplanshus och hoppa trappan totalt.

Men med det ville jag ju berätta att vi ska flytta in i en lägenhet precis bredvid oss och går ner väldigt mycket i hyra varje månad. Rätt är nog det närmsta ordet jag kan komma, och nu kommer Ella äntligen kunna springa in i sitt rum när hon vill och inte behöva tänka på vår trappa och grindar hit och dit. Nu får hon äntligen sitt egna lilla bord med stolar som hon kan sitta på och måla när hon vill och när hon sedan blir lite större och får sin riktiga barnsäng kan hon springa in till oss när hon har vaknat.

       Renoveringsobjekt                                   VS                               Nybyggnation?
     



Hederlig husmanskost.

deI söndags blev det att tömma förråd och garderober, och det blev två hela lass av skräp som vi åkte och slängde och nu var det verkligen att all skit åkte ut, och inget "denna kommer jag säkert ha nu i sommar" eller "denna kommer säkert bli värd om sisådär 30 år". Nu åkte verkligen allt ut och det känns jätte skönt.

Allt detta blev en helddag så Ella spenderade sin tid hos farmor och det ingen nöd på henne. Nu har hon även lärt sig att säga gris "Is, Is" och så pekar hon på grisen. Lär sig nya saker för varje gång hon är hos farmor, som förra gången hon varit där hade hon lärt sig säga varm, "va ,va".

Vi blev bjudna på en hederlig svensson mat som bestod utav hemmagjorda, ruskigt, goda köttbullar, Nypotatis, gräddsås och gele till dig. Precis som det låter, var det så goooooott.

Så nu är vi inne i en ny jobbevecka, och det med bara två veckor kvar till utlandsresan. Så helgen som kommer består utav handling av ny bikini till både mig och Ella och lite annat som är bra att ha med sig.

Nu ropar mannen nedifrån att det väntas mat.


Vår egan lilla stjärna.




Vaknar 06:30 och är på sitt underbara Ella humör.

Dagen börjar med en morgonpigg Ella som mer än gärna vill komma upp ur sin säng och in till oss. Sover hela nätter gör hon också, och vad gör då det att hon vaknar 06:30 och är på sitt underbara Ella humör.

Dagen började med god frukost, sedan blev det jobb och fix i trädgården hela två timmar. Klippt gräsmattan, spelat boll med Ella, rensat i rabatten, spelat lite mer boll med Ella och sedan blev vi klara. Lite lunch på det, vilande för både Ella och Martin i ungefär 1,5 timma medans lilla mamman fick sola sig lite och sedan begav sig jag och Ella på utelek. Var borta nästan 3 timmar och på den tiden blev det väldigt mycket åkande i rutschkanan, springandes fram och tillbaka i klätterställningen och en himla massa skratt. En massa mamma och dotter mys helt enkelt.

Tog en liten paus från allt lekande och drack lite juice i solen, sedan var det igång igen. När vi tyckte att det räckte tog vi en promenad till center syd för att handla lite, hittade lite kläder till Ella, såklart. Men dock ingenting till mig, är ute efter en massa klänningar och kjolar, men kunde inte hitta någonting som kändes roligt, så det slutade med hårfärg för min del. Lite mathandlande till middagen som vi nu ätit upp, hemmagjorda hamburgarna med pommesfrites.

Ella har somnat precis, blev uppe lite längre idag då vi lekte för fullt där nere och glömde totalt bort vad klockan var, men nu så deckade hon på tre röda.

Så nu blir det soffmys med älsklingen med jordgubbar, ananas och såklart chooklad!
Ha en toppenkväll.








Åååh hopp, åååh hopp.













Sunkiga, halvdanna tröja

Nu är det fredag eftermiddag och jag sitter med en kopp vaniljte och ett äpple och inväntar helgen. Har varit och göra hela dagen och det är skönt, älskar att ha saker att göra. Tiden går men även att jag gillar att få springa och vara den där lilla spindeln i nätet. 

Helgen består av skogsvandringar skulle jag tro, mycket för att Ella älskar, och då menar jag Älskar att lunka runt där inne. Upptäcka kottarna, små myror eller något annat spännande som kanske ligger just i hennes väg som bara Måste utvärderas i alla olika vinklar.

Så lite promenader är där planerat iallafall. Vi ska även rensa ut förrådet, RENSA med STORA BOKSTÄVER. Var inte länge sedan vi flyttade in, men ändå samlar man på sig så jäkla mycket saker. Saker som bara står, absolut ingenting man använder, men ändå så blir dem kvar av någon märklig anledning, så Nu ska det väck! Samma sak gäller med kläder. Varför är det alltid så? Man vet ju vad man använder, men ändå så hänger den där sunkiga, halvdanna tröjan som man tror man kommer att använda ändå kvar i garderoben!

Vad ska ni själva hitta på denna, förhoppningsvis, soliga helg?

Ha en riktigt bra fredag eftermiddag och kväll,






Bullerbyracet.

Idag har Ella sprungit Bullerbyracet på dagis, Ellas första lopp. En medalj som måste upp på väggen, det är en sak som är säker. Hade bjudits på fika efteråt och hade drop in för oss förälder fram till klockan 17:30, så tyvärr kunde jag inte delta på det då jag slutar klockan 17:00 på torsdagar, men som tur var kunde Martin vara med en stund.

Ella har lärt sig både det ena och det andra, och igår skulle hon visa mamma och pappa att hon misann kunde säga plan. Hon pekar upp när det kommer ett flyplan och säger paan, paan. Såklart kan hon lätet av hund och kossa också och traktorn vet hon säger brom brom. Idag pekade hon på jackan i hennes bok och sa ka, ka, och är ju självklart att det är jackan hon menar. Mycket heter Baa, Baa nu för tiden och med dem orden förstår vi Precis vad hon menar.  







Dig älskar vi



Tävling! Vinn den underbara namnmössan

Jag är med och tävlar om en super fin namnmössa. För att vara med och tävla skriver du om tävlingen i din egen blogg, kopiera bilderna och tävlingsregler och länka till både http://innaj.blogg.se/ och Therese.

Skriv en kommentar med blogglänken,ditt namn och mailuppgifter i hennes inlägg så hon kan dra den lyckliga vinnaren! :)

Vinnaren dras om 1 vecka, den 25 maj! Lycka till.






Springer iväg..

Får tyvärr göra ett litet inlägg från mobilen istället för datorn då den knappt varit igång överhuvudtaget idag och den stationära är inte direkt den snabba varianten. Här springer dagarna iväg och endast veckor kvar till Turkiet resan. Min kära svägerska har precis kommit hem ifrån Turkiet dåden åkte iväg på studieresa med jobbet och det kunde inte blivit lägligare. Kunde dock tänka att det var lite tråkigt för henne att redan ha varit där, Side, och sedan åka dit igen men hon längtar bara tillbaka så det säger rätt så mycket. Hon blev super frälst utav landet och tillochmed varit på visit på vårt hotell och inte mindre pratat med managern, så nu jäklar, fint ska det va. Vad ska ni underbara hitta på för något mysigt i sommar? Annars så växer Ella gumman och står i som vanligt, och hon bara växer i mina ögon för varje dag som går. Lär sig nya hyss och en himla massa gos blir det. Jag var och mötte upp familjen i sandskogen efter jobb och så hon sprang mot mig och världens kram på det. Då hon kommit in i en mysfas tackar jag definitivt inte nej till. Kramar och pussar från både mannen och dottern kan man inte få för mycket av. Martin och jag fick en övernattning och utomordentlig skaldjursbuffe i födelsedagspresent utav svärmor och Jeanette. Välbehövlig avslappning med det bästa sällskapet, supergod mat och ett toppen avslut. Den helgen tog man nya krafter och kom tillbaka utvilade. Dock vaknade jag exakt 06:30 då Ella alltid vaknar här hemma, det är som en inställd klocka jag har i huvudet. Nej, nu kallar sängen. Älsklingen ligger reda och snarkar bredvid;) Ha en underbar fortsatt kväll och sov så gott.



Man längtar för varje morgon

Tyvärr blir det inte alls lika mycket bloggande längre, men jag vill ju inte sluta skriva helt heller, för detta är ändå någonting som har följt med sen Ella låg i magen och hela resan från att hon kom ut tills nu.

Jag hoppas ni fortfarande vill komma in här ibland för att läsa för det är ju för er jag skriver, och såklart även för mig själv och min familj. Det jag hade velat göra är någon slags utskrift för denna blogg, då jag har tänkt att ge det till Ella när hon fyller 18 år. Är det någon som vet hur man kan gå tillväga? Om det kanske finns någon sida som gör böcker eller annat liknande?

Annars har här hänt saker hela tiden, Ella grov som aldrig förr och tiden bara rusar förbi. Ser tjejer på jobbet som snart ska gå på mammaledighet och längtar själv tillbaka till min ledighet med vår Ella. Jag saknar henne innerligt varje dag som jag inte får vara med henne. Jag saknar den tiden vi hade tillsammans och jag är så jäkla stolt. Så stolt att få vara mamma till en så fin, så frisk dotter som hon. Jag vill kunna hålla henne hårt i min famn och aldrig släppa, och det är det som är det jobbiga när man lämnar henne på dagis, att det inte längre är jag som får vara med henne hela dagarna, utan det är dem.

Man längtar för varje morgon man lämnar henne efter att få hämta henne igen och även ännu mer till helgerna då man vet att man får någon extra dag att verkligen få rå om varandra ännu mer.

Men sen vet jag att Ella har det så himla bra på dagis, det är där hon utvecklas så mycket som hon gör, och det ska jag inte sticka under stolen med. Bara det att jag kanske är lite självisk och vill ha Ella för mig själv såklart. Har man varit hemma med henne så länge som man varit är det inte konstigt att man vill vara hemma med henne ännu mer och vara där för henne hela tiden.

Men snart så åker hela underbara familjen Lönneström/Olsson på en välförtjänt semester och kan nu äntligen få rå om varandra extra exta mycket.

Så jag hoppas ni där ute orkar vänta på mina inlägg ibland, och hpppas att ni har lite tålamod.