Resesäng och en matstol.

Jag möttes av detta när jag kom hem från jobb igår eftermiddag, mina två små älsklingar står i fönstret och väntar på mig. Det roligare var att Ella tryckte upp hela ansiktet i fönstret och gjorde små grimaser, kunde inte sluta skratta när jag stog utanför. Dock fick jag såklart inte med någon bild på det för så fort man tar fram kameran vill hon inte vara med.



Kommer sedan in och får en världens efterlängtade kram av dem båda. Går in i köket och får syn på två champagneglas med champagne i givetvis och såklart en flaska med juice till lillan. Kvällen är fulländad :)

Morgonen började klockan halv sju för oss alla, hoppandes och bus i sängen när vi bar in Ella till oss och sedan ner och äta en megafrukost.

Martin skulle hjälpa sin mamma med att slänga lite skräp och även inhandla en resesäng och en matstol som Ella kan ha när hon är där, så jag anar att det kommer att kunna bli några övernattningar där ibland, eller? ;)

Ella somnade igen vid halv tio nu i morse och sover än, har en himla rethosta och är lite snorig, så kan vara det som spökar, då hon fortfarande sover.

Man njuter så jäkla mycket nu när det är helg, och är därför skönt att Martin också jobbar som jag, så helgen blir helg för oss alla. Man slappnade av riktigt ordentligt igår kväll och vi somnade nästan bums när vi la oss i sängen. Jag vaknade 06:12 och det har varit den tiden jag ställt väckarklockan på när det är dags att jobba och lämna Ella på dagis, så det blir väl en slags vanegrej, och plus att det är ljust är det så himla mycket lättare att kliva upp.
Fasar dock för hösten och vinter, burr, då vill man helst dra täcket över huvudet och sova vidare.

Nu inväntar jag Martin som är på väg hemåt, blir lite fika och sedan blir det säkert ut till lekparken och lite promenad på det.

Ha nu en underbar lördag.





Jag längtar så tills imorgon eftermiddag.

Förlåt, förlåt, förlåt för dålig uppdatering. Mycket händer och bloggen läggs tyvärr långt ned på listan för tillfället.

Jag har hunnit jobba en hel vecka sen jag skrev senast, men allting går jätte bra. Känns dock fortfarande väldigt overkligt och man saknas sin familj något otroligt mycket. Nu märker man ännu mer hur jäkla underbart det är att komma hem till sina, att få krama om dem och verkligen mysa ner sig i soffan.

Dagarna blir långa såklart, men Ella har det super bra på dagis och blir hämtad av Martin tidigare vissa dagar, och blir därför en helt perfekt blandning.

Jag jobbar nu ungerfär 90% och är super glad för att jag fick dem tiderna som jag fick. Tisdagar och Onsdagar slutar jag numera 15:30 istället för fem och gu vad det känns skönt. Den en och en halv timma gör super mycket för oss alla och vi får mer tid med varandra.

Helgerna kommer ju nu bli ännu mer underbara än vad dem varit förut. Nu blir det fredagsmys och allt vad det heter, och jag längtar så tills imorgon eftermiddag.

Men som sagt jobbet går super bra och jag har redan beställt en vagn, en Brio sulky, super fin och såklart till personalrabatt, perfekt. Kul att äntligen få jobba med produkter som man tycker är roliga, och kontoret är verkligen super fint. Varje gång man kommer in genom dörrarna blir man mött av glada färger, vagnar och en himla massa leksaker.

Tal om annat. Förra veckan hann vi med att åka upp till Sthlm på fredagen, dop på lördag förmiddag och sedan hem på kvällen för att sedan fira svärmor som fyllde 60 år i söndags. Intensiv men himla bra helg. Vi tog med oss mamma ned också, blev en super trevlig roadtrip på ca 60 mil, mamma fick mer tid att få träffa Ella och såklart oss, och sedan en efterlängtad brunsch på söndagen för att sedan ta flyget hem på kvällen. Kunde inte ha blivit en mer impulsiv och underbar helg.

Jag har förresten fått äran att bli gudmor till min bästa väns underbara lilla dotter. Och jag är så stolt. Allt gick super bra på dopet och hon var ju så snäll och så go. Efteråt blev det fika och presentöppning för att sedan som sagt ta bilen och köra hem igen. Vad gör man inte för sin guddotter:)

Nu ligger min lilla plutta och sover. Blev sent på dagis för henne idag då Martin är i Sthlm tills imorgon, så det blir inte många timmar man får se henne tyvärr. Imorgon blir det tidig hämtning för henne och sedan får dem bara invänta lilla mamman som ska komma hem också, slutar vid fyra på fredagarna så de är också himla skönt, och så blir det att ha en efterlängtad middag med taccos och fredagsmys.

Ha en underbar kväll.



Guddotter Wilma med sin gudmor.



Underbara svärmor.

Faster och gudmor Jeanette.





Tillsammans är vi starka



Fick Ellas mat värmd och serverad i denna snygga design. Fint ska det va.














Ella med bästa mormor.







Underbara "blåsiga" vårdag

Underbara vårdag, visst, det var lite blåsigt, men satt man i bilen eller var inne så kunde man riktigt känna våren/sommaren.

Imorgon börjar jag mitt nya jobb, och det känns himla nervöst, men ändå väldigt roligt. Ska bli upplärd nu i fyra dagar. Ska jobba på Brio som deras receptionist. Blir att ha hand om växeln, kunder och deras showroom. Har även ett café som både kunder använder men även där möten kommer att äga rum, så det gäller för mig att hålla det kliniskt rent! Känns som ett riktigt Martina jobb, och förhoppningarna är att jag kommer att trivas. Har fått en ca 90% tjänst, som jag själv har haft som förslag, och det beviljades. Så nu har jag ett toppen jobb och även tid för familjen. Kan det bli bättre? Några timmar mindre ett par dagar i veckan gör himla mycket nu när man är förälder.

Känns dock väldigt skrämmande att helt plötsligt börja jobba igen. Efter 15-16 månader är det dags för en värld utanför mammabubblan. Med lillan på dagis, ett dagis hon stortrivs på. Med underbara fröknar och super mysiga dagiskompisar kan en liten mamma sova gott om nätterna och även kunna vara lugnt på dagarna då jag vet att hon blir väl omhändertagen. Det är klart, familjen är ju den man helst av allt vill vara med 24/7, men verkligheten kommer så småningom i fatt en, och detta måste göras förr eller senare.

Ella har verkligen världens bästa pappa och kan nu även få lite mer tid med varandra då hon kan bli hämtad tidigare och även vara hemma någon dag, och det förtjänar dem båda två. Dem älskar att vara med varandra och så fort Ella ser sin pappa så springer hon med det största leendet. Mina älsklingar, det finns inget bättre än ni.  ♥

Idag har varit en liten shoppingdag och har nu inköpt en lite fräschare garderob och känns för en gångs skull kul att öppna upp och sätta på sig.

En bra dag som alla dagar.


 
Den finaste, och mest underbara unge.




Denna helg har varit den perfekta.

Då har det hänt mycket och som vanligt när det händer mycket i vår lilla familj blir det inte så mycket skrivande tyvärr. Men helgen har bestått utav familj, bus och en himla massa lek på det.

I lördags var vi iväg på en lång promenad och sedan gick vi till lekplatsen och åkte rutchkana. Hon är nog inte jätte glad för det riktigt än och klamrar sig fast och tar ett djupt andetag för att sedan pusta ut när vi kommit ned, men det kommer nog med tiden, väldigt nytt såklart.

I söndags åkte vi till barnens lekland i Malmö och lekte oss trötta alla tre. Även där blev det rutchkana, körde lite bil, var inne i bollhavet och dem större pilates bollarna tyckte hon var roligast. Efter några timmar så tog vi en lunch och sedan körde vi därifrån i perfekt tid, det skulle nämligen kalasas där inne för dem lite större barnen.

Med andra ord har denna helg varit den perfekta, för nu har vi alla tre varit hemma och kunnat rå om varandra riktigt ordentligt.












Mina underbara!
 



Busat och skrattat.

Inget lekland då Martin slutade tidigare, måste ta den tid som finns nu med familjen och verkligen ta vara på den. Så vi åker nog dit på söndag istället och busar.

Mycket bus har det blivit här hemma iallafall. Åkte och hämtade Martin vid tre tiden inne i Malmö, och Ella sken upp i ett underbart leende när pappa hoppade in i bilen. Vidare hem och det har inte varit en lugn stund här hemma. Ella har sprungit rundor här hemma och busat och skrattat och samma har vi gjort.

Gu vad Ella älskar att springa efter en här hemma. Antingen jag eller Martin springer och gömmer sig bakom väggen i köket, och hon är så smart för hon vet exakt vart man är någonstans, så springer man ena hållet så kommer hon andra och kommer ifatt, busunge.

Jag provade på en ny maträtt idag, från Majapirayas blogg. Snabb räkpasta, och så god den var. Räkor, advokado och pasta, allt vi älskar i denna familj. Roligt att prova på lite nytt, som vi även gjorde förra helgen som bestod utav lövbiffsgryta med pasta.

Gu vad jag skrattade åt Ella idag. Hon gick och hämtade mina skor i hallen för att sätta dem på mina fötter och hade då innan tagit av mina strumpor. Då tar hon mina strumpor, går in på toaletten och lägger dem i tvättkorgen, haha.

Nu ska Ella nattas, hör jag nerifrån att vällingen håller på att förberedas, och sedan håller jag och Martin kväll tillsammans med vaniljglass och en lakristopping som han fått på jobb, en ny sås som har kommit ut på marknaden, tror jag.

Hoppas ni haft en toppen fredag och trevlig helg.


Ja, vem älskar Inte att kladda? :)




Vår underbara skapelse ♥



Och en himla massa bus såhär på kvällskvisten.







Malmö eller Lund?

Idag mår jag bra, har min lilla loppa hemma och Martin kommer hem i kväll.

Innan dess ska vi bege oss till Lekland med Elin och Ellas kompis Matilda, vet dock inte om det blir inne i Malmö eller Lund. Andys lekland har vi varit på innan och där var det ändå helt okej, men skattkammarön har fått bra betyg av dem jag pratat med som varit där. Fanns där något annat också tro?

Efter det hämtar vi upp pappa och åker hemåt, familjen samlad igen. Mycket att se fram emot och jag bara älskar det.

Jag hoppas ni alla får en underbar fredag.


Underbara unge.



Lekland, here we come!!

I morse var jag och lämnade Martin vid citytunneln inne i malmö för att sedan åka vidare till Köpenhamn för konferens både idag och imorgon, och nu sitter man här och det är kväll. Tycker verkligen att denna dag har sprungit iväg.

Kom hem för ca två timmar sedan, varit och fikat med några utav tjejerna, och var verkligen super trevligt. Ett nytt ställe, Barista, har öppnat ute på Burlöv Center (där vi bodde innan) så det blev lite variation än bara Espresso House varje gång. Ella och Jessicas tjej Nikki sprang rundor inne i köpcentrat medans "tanterna" sprang efter och busade. Dem fick tillochmed sitta uppe på Cattys axlar medans hon sprang runt och runt. Ella tyckte det var så roligt och bankandet i Cattys huvud var nog pricket över i´et.

Hon charmade varenda förbipasserande när hon stod där och spana med sin blonda lilla kaluffs, så efter all spring i benen och mys så var hon helt slut och deckade direkt i bilen, öppnade inte ens ett litet halvt öga för att se vad som hände när jag lyfte över henne från bilen till vagnen, och vidare från vagnen till sängen. Så nu har hon dock inte fått sin kvällsvälling, men vaknar hon nu eller i natt så vet jag att hon är hungrig. Åååh, man bara älskar henne!

Nu så hade jag tänkt att hoppa in i sängen och ligga och läsa lite, imorgon är det fortsatt mys med Ella, och lekland, here we come!!

Sov så gott. 



Bilder lånade från Catty.se
 




Allt ska sättas på huvudet..

Idag blir Ella hela 15 månader, underbara klippa.

Imorgon ska jag och Ella mysa hela dagen, för att sedan invänta älsklingen som kommer hem från Köpenhamn imorgon em. Sedan är det mysfaktor Deluxe Hela helgen. Så nu håller vi alla tummar och tår att vi alla tre får vara friska och att vädret håller i sig. Behöver iallafall inte snö/hagla/regna som det gör just nu.

Ska inte vara den som klagar på vädret, då det är så många andra som gör det åt en, så jag tänker hålla god min och längta tills det blir sisådär April/Maj, då borde iallafall våren vara på ingång. I Februari-Mars det är månaderna allt kan hända.

Mysmorgon med Ella.


Hm, vart ska denna sitta? Där är den nya lekmattan förresten.

Hon är så duktig på att lägga den rätt.



Allt ska provas att sätta på huvudet, för att sedan vara snabb med att ta bort det lika snabbt.



Wiiie, ha en trevlig torsdag.



Sov enda till halv sex i morse, lyx

Ella och jag var vid lekplatsen igår och tänkte att hon ville gunga, men icke, hon tyckte hellre om att springa runt i sandlådan eller vara uppe i den borgen med rutchkana som fanns, och vad gör man inte för sin dotter. Borgen var inte stor, iallafall inte att jag fick plats, och när jag tog tredje trappsteget upp fastnade jag med ryggen, och fy vad ont det gjorde. Ja, Ella tyckte det var roligt dock. Men på något sätt lyckades jag komma upp och ned kom vi med kanan. Blev dock bara tre gånger för hon tyckte att var roligare med ljudet som kom ifrån en lastbil lite längre bort.

Sedan begav vi oss på en liten promenad då jag trodde att hon kunde få vila lite, annars vet jag en som är super trött vid fem tiden, men icke.

När vi kom hem så blev det lek, bad och så hopp i säng vid kvart i sju. Sov enda till halv sex i morse, lyx. Hm! Men och andra sidan, hon har ju ändå sovit ja, sisådär 11 timmar.

Min förkylning är inte bättre, efter antal alvedon blir man väl lite piggare, men täppt som bara den, och det är inte ens roligt att äta längre, kan ju nästan äta vad som helst nu. Så det är kanske nu man ska prova på någon maträtt som man verkligen ogillar, för att sedan kunna säga att man faktiskt har ätit det, rätt smart.

Hoppas ni alla har en mysig onsdag.


Du är världens finaste.







Vi älskar dig!




Har ni några tips?

Malin - Mamma till Lily  ([email protected]) om Ja, det tar sin lilla tid.:
jag har så jäkla problem med tandborstningen av min lilla tjej då hon total vägrar öppna munnen då jag tar fram en tandborste. Är glad omdet blir 5 sekunder med tandborsten i munnen på henne.. :S
Är ganska orolig då hon äter väldigt mycket sött.. Hon är sjuk hela hela hela tiden och matvägrar allt. Hon äter inte välling eller gröt.. inte fil, dricker inte mjölk. det enda hon dricker är saft :S och ger jag henne inte det så torkar hon ut då hon knappt äter något och så har det varit i fyra månader nu:S

Så är jätte orolig att hon ska få hål i tänderna :((
Någon som har ett knep med tandborstningen? har provat olika tandborstar, eltandborsten går liiite bättre men inte alls så jag hinner ta på varje tand..





Ja, vem har sagt att man inte ska ha blöjan på huvudet?

Ja, idag är det Kvinnodagen och Fettisdagen. Vet inte riktigt hur man firar kvinnodagen, och om ens någon gör det? Semla blir det ingen för mig heller idag, känner ingen smak överhuvudtaget och det är så trist.

Vi har legat sjuka allihopa ihelgen, förkylningar som har inneburit hosta, konstant rinnande näsa och halsont som man knappt vågar svälja för. Så det blev att ta det väldigt lugnt, tog dock bilen och åkte iväg lite i lördags för att köpa potta till Ella, och ska väl så småningom köpa en ny vagn också. Blir en sulky då hon knappt kommer att vilja sitta i vagnen längre och den vi har nu är rätt så klumpig att ha med i bilen. Men det kravet vi har är iallafall att hjulen på sulkyn ska vara stora.

I söndags var vi dock också iväg och fick lite barnpassning av svärmor medans Martin och jag fick lite tid för varandra. Ja, vart hamnar vi någonstans? Toys ´r us och Ikea, på en söndag, som Martin sa jag måste vara sjuk att jag ens säger att vi ska åka till ikea på en söndag, och ja, det var han också. :) Men vi ville ha en matta till Ella som hon kan leka på i vardagsrummet. Allt ljud går ju verkligen uppåt i vårt hus, så när lillan är igång tidigt på morgonen när den ena bara är uppe så är det inte allt för lätt att sova för den andra.

Efter en liten vila körde vi hem till svärmor igen för att få en utav dem godaste maträtterna som jag tycker att hon gör, blev dock så besviken för jag kände inte ett dugg, inte ens en liten smakupplevelse fick jag känna. Och vad får vi till efterrätt, om inte jordgubbar och kladdekaka:/ Hoppas vi blir bjudna på exakt samma maträtt snart igen så jag får vara med och smaka också :)

Snart blir det att gå ut i det underbara vädret och hämta hem lillan och kanske gå till lekplatsen som ligger här i närheten, åka lite rutschkana och gunga. Vi hoppas även på att vi alla håller oss friska nu till helgen för då ska vi till lekland och leka av oss allihopa.

Ha en underbart solig tisdagseftermiddag.

Lite får man väl roa sig med när man sitter i baksätet, det bjuder jag på, som alltid.




Ella provsitter pottan. Inga problem där inte.


Ja, vem har sagt att man inte ska ha blöjan på huvudet?





Ja, det tar sin lilla tid.

Nu är Ella fix och färdig för natten. Blir dock lite extra utöver det vanliga, då hon är sjuk. Mycket mediciner och dylikt, för nu vill vi verkligen att dem dumma bacillerna ska väck.

Numera blir det:

• Byte av blöja
• Insmorning av mini derm, len och fin hud.
• Pyjamas
• Alvedon
• Hostmedicin
• Näsdroppar
• Pencillin (Lider med henne när hon måste ta den, smakar säkert som den luktar)
• Tandborstning
• Slutligen välling

Ja, det tar sin lilla tid, men när medicinen är väck blir det betydligt mindre. Borstar ni tänderna på era Efter att dem druckit välling eller Innan? Vi får göra det innan då Ella nästan alltid somnar när hon får välling, så känns lite dumt att väcka henne för att just borsta tänderna.  

Annars har vi mest tagit det lugnt, var ute och gick lite nu på eftermiddagen så vi skulle få i oss lite luft. Men annars är det nog bäst att hålla sig inne när pärlan inte är riktigt hundra ännu. Men öronen verkar betydigt bättre redan, vet ju själv att pencillin börjar verka nästan direkt. Kände jag när jag hade halsfluss för några månader sedan.

Vi var ju som sagt på vårdcentralen igår och där var en yngre tjej som tog emot oss, och kändes riktigt orutinerat från hennes sida. Fick tillochmed ta in en läkare som fick hjälpa till istället. Men, det var ju bra, så vi gick därifrån med rätt information.

Nu hade jag tänkt ta lite egentid nere i soffan och invänta älsklingen. Kommer dock i natt, men vet iallafall att han kryper ned hos mig. Ha nu en underbar kväll.

Bildregn, märks väl att jag älskar att fota vår lilla stjärna:) 



Ella älskar att titta ut, vinka till grannarna eller bara titta på fåglarna.





Vår fina lilla sessa.



Knack knack.


Sunshine of my life.



Inga tvivel på romantik.

Nu, snart kommer Martin åka ifrån Sundsvall där han står på mässa för Froosh, för att mellan landa på Arlanda, då det inte går några direktflyg, vänta 3 timmar för att sedan kunna ta flyget till Sturup och hem. Har blivit långa dagar och kvällar för honom nu i flera veckor, och han är Grym!! ♥

Om även långa arbetsdagar, 60 mil ifrån om inte mer, så skickar han ett blombud, det är min man det, romantik är det inga tvivel om i vårt förhållande.






Jag är med och tävlar.



Jag tävlar hos Ellenojag om en underbar Namnmössa från mirasmamma.blogg.se/syblogg




Massa slängpussar

Min underbara mamma har varit nere och hälsat på lilla familjen. Mamma bor ju, som skrivet, inte här nere, och blir ju därför svårt att träffas så mycket man vill, men närväl hon kommer ner så får vi verkligen kvalitetstid. Och Ella blev så glad så, lite avvaktande precis i början, men sen var det bara skratt och en himla massa bus från dem båda.

Mamma satt i trappan en dag, och Ella gjorde precis likadant och skulle minsann också sitta där. Så för varje gång och sprang dit och satte sig skrek hon wieee och klappade. Hon var ju så duktig så vi var ju också tvungna att klappa såklart.

Ella fick även visa för mormor vad hon mer lärt sig. Och det är att hon börjat snurra, runt och runt tills hon blir helt snurrig och då stannar hon upp och står helt still. Sedan börjar hon igen, och igen och igen.

Hon ger även bort en himla massa slängpussar när det är dags att säga hej då. Hon kan stå en evighet med att vinka och slänga iväg en massa pussar innan hon går, för att sdan komma tillbaka igen och göra samma sak.

Lärt sig att bygga höra torn med sina klossar, helt plötsligt en dag så satt hon där och byggde och byggde, och för varje gång hon satte den ena på den andra så klappade hon. Tycker verkligen att hon kan så mycket för att bara vara 14 månader, sån riktig liten smartkid :)

Denna tid och ålder är så himla rolig, man kan verkligen leka med henne på ett helt annat sätt och hon är så jäkla rolig i sig utan att veta om det själv. 

Hon är dock expert på att göra efter det man själv gö, så det gäller att tänkta efter vad man gör och när man gör det. :)

Här knackar Ella mormor på ryggen och varje gång mormor vände sig om så kiknar hon av skratt.  




Hon pratar med klossarna innan hon bygger. Hon är riktigt grym på att bygga höga torn, som ni kan se.







Såhär kunde hon hålla på hur länge som helst. I stolen, ur stolen, flera gånger om. Ville helst av allt hänga med benen i stolen och ha kroppen utanför?








Hej då för denna gång mamma/mormor, ses snart igen. ♥




Nu var det dags för en uppdatering

Det kändes som att det var ett tag sedan jag skrev, och det var det ju faktiskt. Har tyvärr en liten tös som är himla sjuk, så har liksom inte prioriterat någonting annat än henne för tillfället. Inte så konstigt! 

Vi var precis hos vårdcentralen som då kunde konstantera att hon hade öroninflammation, ush, jag lider verkligen med henne och man får så ont i mammahjärtat. Ska åka ned till apoteket så fort hon vaknar, hon somnade direkt när vi gick därifrån.

Tog väl så mycket på krafterna, då hon var så ledsen. Dem skulle titta henne i öronen, lyssna på magen och ryggen och sedan på det, ett stick i fingret, stackaren. Då brast det. Och plåstret hon fick på fingret var nog det jobbigaste hon varit med om på väldigt länge, det skulle bara Bort!

Natten till idag har varit väldigt jobbig för oss båda, och man har verkligen inte vetat vad man ska göra då ingenting var bra. Hon bara grät och grät, sedan somnade hon en liten stund för att sedan vakna upp igen och gråta. Sov i vår säng, då Martin inte är hemma heller, men det gick inte så bra då hon inte riktigt kan komma till ro. Dock var det väldigt mysigt när jag la henne där i början, hon såg så nöjd ut och man kunde riktigt sådär mysgosa med varandra. Febern var nästan 39 grader, hosta som aldrig ger sig trots hostmedicin och en näsa som rinner konstant. Och så på det, öroninflammation.

Men hon är så himla go på dagen och sprnger runt och är sig själv, förutom att hostan blir så jobbig för henne ibland att hon nästan klöks, och det låter så hemskt. Så vi får hålla alla våra tummar på att det onda snart försvinner.

Lilla sjuklingen, men ändå så tuff! Nya tröjan från sin mormor och farbror Lennart.