Vill önska Er ett Gott Nytt År

Från oss. Hoppas ni får ett underbart nyår och så kör vi igång ett nytt underbart år 2010.
Vår lilla Ella


God fortsättning

Då var julafton slut som man längtat efter så lång tid tillbaka. Mest för att lilla Ella skulle komma till världen då.

Mamma, Ellas mormor och hennes sambo kom ned i onsdags till oss och fick träffa Ella för första gången. Mormor var helt tagen av henne och höll henne så fort hon fick chansen, såklart.

Firade julafton hos Martins kusin med man och barn, jätte trevligt verkligen. Kom dit kl 1500 och åkte hem ca 0000.. :) Så en väldigt lyckad julafton med andra ord. I slutet blev stumpan lite ledsen, kan ha varit magknip eller liknande. Fick henne i säng ca kl 0100 och sov enda till 0700 på morgonen, hon var uppe väldigt länge dagen innan så det var förståeligt.

Hon är så himla snäll vår skatt. Hon har ett underbart minspel och sina små ljud. Speciellt dem på morgonen när hon verkligen sträcker på sig och vaknar till liv.

Det är underbart att vara förälder, speciellt också när man har en underbar man att vara förälder tillsammans med.

Martin och Ella, jag älskar er!
Blir lite mellanrum.

Blir lite mellanrum här i bloggen nu i och med att man inte riktigt hinner skriva här alltid. Inte så konstigt heller då man har en liten sprallig vaken flicka, som håller oss vakna om kvällarna och nätterna! :)

På dagarna är hon väldigt lätt att ha att göra med, man matar henne och hon somnar. Men på kvällen kan vi sätta oss ned och mata henne kl 1900 och blir klara ca 2300. Så hon är en riktig kvällsmänniska.

I natt däremot fick hon sova på mitt bröst och då sov hon flera timmar, men det är så fort man lägger henne i hennes säng börjar hon svänga med armarna och gny :) Vår lilla snutt!

I dag skall jag nog ta en liten promenad med henne i vagnen för vi orkade inte igår. Får se när Martin kommer hem om han vill eller om jag skall gå tidigare.

Vi har ju förresten köpt gran, så mysigt med alla lamporna. Är faktiskt min första riktiga gran, annars har vi bara haft fuskgran!

Nej nu kallar lillan. Vi hörs lite senare.1 vecka för Ella igår.

Ja Tiden går ju så otroligt fort. Igår var det redan en vecka sedan Ella föddes. (20091210)
Jag och Martin var ute och gick för första gången med vagnen hemma och var in om svärmors jobb för att visa upp vår lilla skatt. Alla ville komma fram och titta på henne.

Svärmor var förbi en sväng hemma hos oss och fick hålla henne för första gången. Såg att hon trivdes väldigt bra i hennes famn då hon somnade så sött.

Jeanette var också förbi, men det var i onsdags och även hon fick hålla i sin brorsdotter för första gången och ville därefter inte släppa henne! :)

Jag hann även med lite bullbak igår så nu har vi frysen full med lussekatter, och förhoppningsvis har vi några kvar tills mamma kommer ned! :)Ella fick sitt första brev idag från mormor.


Prinsessan!!


Första bilderna på Ella stumpan

Nu har vi varit hemma en och en halv dag ungefär och det känns som att vi kommer in i rutinerna mer och mer. I natt var hon väldigt frustrerad och var så himla hungrig så vi fick till och med ge henne lite ersättningsmjölk. Efter det somnade hon som en stock igen.

Martin begav sig till jobbet imorse då jag och Ella gått upp för att mata henne. Efter det somnade vi två igen och vaknade igen vid 10 halv 11 tiden, så känner sig väldigt utvilad nu.

Man blir bara så orolig över minsta lilla, men det har väl att göra att man faktiskt är förälder och det hör ju säkerligen till.
Vi ringde dock till patienthotellet då man kan få tag på dem direkt och frågade lite olika saker som vi funderar över och fick jätte bra svar och vi kunde lugna ned oss igen.

Tänkte lägga upp några bilder på Ella då det är många efterfrågningar, Såklart! :)
Världens underbaraste och finaste bebis. Ella Tindra Lönneström 20091210
Vi älskar dig gumman / Två Stolta föräldrar
Vi får åka hem

Ja. I eftermiddag kommer vi att bege oss hemåt. Allt har nu gått jätte bra och Ella går jätte bra att mata nu med bröstet. Nätterna har gått så himla bra, hon vaknar ungefär var 3:dje timma eller något tidigare och vill ha mat. Efter det så somnar hon om så sött och hon är Så himla duktig.

Hon börjar växa till sig mer och mer och börja bli riktigt mysigt rund på magen, och är ett mycket gott tecken på att hon får i sig bra med mat.

Martin min är så himla duktig han med och är en riktig kämpe. Han finns där hela tiden och han är så himla duktig med vår lilla dotter. Skall bli kul att få lägga upp en massa bilder på henne och oss.

Skall bli så skönt att äntligen få komma hem, så vi får sova i vår sköna säng och Ella får inviga sin egna säng.
Jag och Martin har sovit i en 90 säng tillsammans dessa dagar. Finns visseligen en soffa som är bäddbar men vi sover mycket bättre när vi får sova tillsammans.

Jag sitter själv här nu på hotellet och är nyduschad och redo för att snart kunna mata gumman igen.
Martin är iväg på några kundbesök och kommer i eftermiddag igen. Han är så duktig där med, han kämpar för oss och vill att vi skall ha det bra. Han var väldigt vemodig med att han skulle upp till Halmstad nu men tvingade iväg honom då jag vet att det kommer kännas skönt för honom sedan.

Förhoppningsvis så kommer faster Jeanette och farmor Erna på besök när vi kommer hem. Om vi känner att vi orkar, men det gör vi säkert en stund. Klart att dem skall få träffa henne och Ella vill ju självklart träffa dem också.

Om lite mer än en vecka är det julafton och min mamma, mormor, och Lennart kommer ned. Så skall bli så underbart att få träffa dem igen, och att dem skall få träffa stumpan och få pussa och krama henne så mycket dem bara vill.
Ni är mer än välkomna skall ni veta.

Ha det så bra nu alla så hörs vi när vi är hemkomna och bilder läggs upp.

//Kram från oss alla treEn helt fantastisk familj

Hej alla, och kul att det är så många som är inne och läser och tack så jätte mycket för alla gratulationer.

Allt går jätte bra här och vi alla mår toppen. Vi är kvar på patient hotellet och blir kvar iallafall en natt till. Får hjälp med diverse saker som amning och hon har fått tagit lite hörselprov och blodprov.

Idag har vi även varit ute och gått för första gången med vår fina vagn som Martin var hemma och hämtade hos oss.
Det var två otroligt stolta föräldrar som var ute och gick.

Har precis matat stumpan och lagt henne i sängen. Nästa gång vi skall upp och mata henne bli ca kl 0100 i natt.

Nu hade jag tänkt att försöka få lite sömn, får försöka få Martin i säng också.

Skriver mer när vi är hemma och hur förlossningen gick.

Ha det så bra så länge / Familjen Lönneström

Ett Under har skett..

Idag klockan 05.33 föddes lilla Ella Tindra Lönneström. Hon var 48 cm lång och vägde 3290 gram.

Allt har gått kanon bra, både jag och Martin mår bra.

Mer info kommer....
Närma sig med stormsteg

Nu börjar det närma sig med stormsteg, om hon nu kommer på beräknat datum.

Jag har börjat känna av en hel del molande känslor i magen, känns mest som mensvärk, och även stickningar i rygg och ben. Så kan ju komma att närma sig ännu mer och kanske är det detta som är en liten del av värkar.

Alla har vi ju olika slags känslor i kroppen. För vissa går ju vattnet och för andra är det mer värkar som sätter igång det hela, så vi får se hur det blir för mig.

man vet ju inte alls hur det skall kännas, men i natt höll hon på och knuffas för fullt och hon känner väl kanske på sig att det börjar bli dags, så vi får se vem det är som har rätt på tävlingen!

Jag själv tror att hon kommer runt den 20/12.


Glöm inte att fortsätta rösta i inlägget nedanför!! :)
En liten tävling..

Tänkte att det kunde vara lite kul att lägga in en tävling här. (rättare sagt Martin som kom på det) Den som gissar rätt datum då lillan kommer ut får ett litet pris.

1. Tippa datum
2. Utslagsfråga (Tippa lillans vikt)

Om någon gissar på samma datum så avgör vikten det hela.


Kom igen nu folk.. ser att ni är inne och läser, varför inte bara lägga ett litet tips när ni ändå är inne! ;)
Magen rör sig mer och mer nedåt. 
Barnmorskan idag

Då har man varit där idag och allt såg himla bra ut. Hon ligger fast med huvudet nedåt nu, så det enda hon kan göra nu är att komma ut, ingen återvändo för henne nu!

Jag sover desto sämre på nätterna nu, ryggont och även magont. Så man vet inte riktigt hur man skall ligga.
Uppe och kissar ca 3 gånger på en natt, så det blir inte mycket sovande direkt.

Har även gått in i v. 38 så nu är det bara att invänta det lilla livet. Det stod någonting om att man kan känna någon slags elektrisk känsla nedåt magen och benen och det är precis så som jag har känt nu några veckor. Och det är visst när lillan stöter emot nerver i bäckenbotten.

Hon växer Helt perfekt efter den där lilla kurven man mäter efter, och hjärtslagen var jätte bra. Så det är väldigt skönt att man få gå på sådanna besök och se att allt ser ut som det skall.

Min barnmorska beundrar alltid min mage när jag är där. Då den inte har fått en enda bristning och att den växer så fint rakt fram.

Någon som vet om man kan snabba på värkarna lite, som ni har läst eller liknande, så hör gärna av er! ;)

Nej, nu skall jag väl försöka fixa tvätten lite och dammsuga kanske.. kliniskt rent här hemma.
Väntar med spänning

Nej, det har inte kommit någon liten prinsessa ännu, och vi väntar med spänning. Minsta lilla onda man har i magen tror man att det kanske är dags, men icke.

Man har blivit så otålig känns det som fastän att det ändå är ca 20 dagar kvar till beräknat. Det var mer för att både barnmorskan och läkaren sa att det säkert snart är dags och att det kan ju faktiskt till och med bli ett November barn. Detta har satt sig i huvudet och tror därför att det kommer att ske snart.

Kan ju till och med bli övertid för den lille krabaten. Men det hoppas jag inte.. Om jag skulle få bestämma så vill jag gärna att hon kommer ut några dagar innan julafton, så vi kan få fira den allihopa. Mamma och hennes sambo kommer ned den 23 december och skulle därför vara perfekt.

Man ser den lilla sängen som står i vårt sovrum som hon skall ligga i varje morgon och kväll och kan inte fatta att där kommer ligga en mysig, kramgo och varm liten flicka om några veckor.

Vi får hålla tummarna allihopa.