Peppar, peppar.

Underbara "vintriga" kväll. Har precis börjat snöa här. Sa senast i förmiddags till Martin att nästan all snö var borta här nere och att det hade regnat i natt. Visste väl innerst inne att det skulle komma minst en omgång till, men ville inte riktigt tänka på det. Jag och Ella var ute och gick för bara någon timma sedan och då var det grönt överrallt.

Tänkte att jag skulle gå ut med Ella och gunga och bara vara ute och gå lite, och en katt följer efter vart vi än går. Jag är verkligen inget fan utav katten över huvudtaget. Vi hade en katt innan men den var livrädd för barn och högg till när du minst anade det, så nej, katter är bara lömska. Ella är väl lite nyfiken på dem på håll, men så fort den kommer nära så blir hon rädd och vill komma upp. Så det blev en ca tre gungningar och sedan gick vi därifrån, den satte sig i sandlådan precis där vi var och sket.

Nu ligger hjärtat och sover. Har fått in en liten rutin nu igen "peppar, peppar". Jag sätter på henne pyjamas ungefär samma tid som varje kväll, ger henne välling, och sedan i säng direkt. Säger att mamma och pappa älskar henne, ger henne tusen pussar och lägger henne ner. Ger henne hennes snuttefilt och sätter igång speldosan en gång, säger att jag är precis utanför och stänger sedan dörren, dock inte helt. Knappt något gnäll, och sedan somnar hon. Så det känns skönt att försöka få in den där rutinen nu innan hon börjar dagis och allt. Sedan sover hon bara en gång om dagen, så det gör väl lite extra också att hon är trött på kvällen.

Nu hade jag tänkt att sätta mig och titta på Sofia Änglar, redan gråtit en gång det lilla jag hann se innan. 

Ha en underbar kväll.




Vår lilla Älskling. ♥



Koll, koll och mer koll.

Ja, det var ett tag sedan jag ens satt vid datorn. Har inte haft någon ork, plus att det har varit mycket familjemys, så bäst att passa på när man har tillfälle.

Vi har gjort en hel del, men nu är Martin i Karlstad och kommer hem på onsdag. Ella var ju dålig för några dagar sedan, men verkar ha gått över, förutom en liten hosta hon fortfarande har kvar. Brukar mest komma på kvällen/natten. Så vi har haft några jobbiga nätter, men har ändå gått bra i och med att vi har varit två som kunnat dela på att gå upp. Hon drömmer och drömmer och står ibland upp i sängen och bara gråter, stackarn.

Hur brukar ni natta era små på nätterna och sover dem sig igenom hela natten?

I förmiddags var vi iväg på banken och sedan åkte vi en sväng och hälsade på Malin och Molly, blev lite kaffefikande och spring för Ella. Hon ska verkligen vara Överrallt där hon inte får vara, såklart, och hon ska ha Allt. Får hon inte det hon pekar på blir hon tokig helt enkelt.

Nu har hon dessutom lärt sig att ta sig upp på fotöljerna här hemma och har jätte roligt varje gång hon tar sig upp, har nämligen ställt ihopa dem så det blir lite mer som en liten soffa. Nästan så att hon lärt sig att ta sig upp i soffan också, så nu blir det koll, Mer koll än vad man redan har. Går det?

Nej, nu vill Ella leka lite i sitt rum. Hoppas ni alla har haft det bra i helgen och att ni får en mysig vecka.







Sjukstuga.

Ja, idag är en sjuklig dag för Ella, dock lite för mig med. Kände mig hängig och ont i halsen när jag vaknade och min ständiga huvudvärk förföljer mig som ett svart moln dagarna i enda.

Ella sov oroligt i natt, och fick ibland små hostattacker. Så idag har vi varit och handlat hostmedicin som förhoppningsvis får bort det irriterande slemmet som sitter i vägen.

Tyvärr fick vi då lämna återbud till Tuvas 1-års kalas :/ Kändes jätte tråkigt då vi båda var så sugna på och få kalasa riktigt ordentligt. Och det var som jag sa, det ska tyvärr alltid vara när man ska hitta på någonting speciellt, slår liksom aldrig fel.

Men så förutom att vila idag, så tog jag med mig Ella ut så vi båda kunde få i oss lite luft. Hon fick även gå själv en liten stund, men såg sedan att hon såg jätte trött ut och blev kall om sina små kinder, så hon somnade i vagnen istället. 

Nu är det snart dags att få på Ella sin pyjamas och sedan bums i säng och hoppas hon kan sova bort det sjuka. Sedan slår det aldrig fel att någon utav oss är sjuka när Martin ska iväg, som idag. Han åkte till Sthlm och kommer hem imorgon. Typiskt!

Hoppas iallafall att ni andra där ute har haft en underbar dag och vaknar upp pigga och krya imorgon.





Sån dum mössa, såhär ser man den sitta hela tiden hur mycket man än försöker dra upp den.



Ella är ute och går.





Underbara två själar.

Har haft underbara faster Jeanette på besök idag, myst och lekt en massa med Ella, var ute och tog en promenad och var och handlade lite lunch, blev även semla till efterrätt. Vet att man kanske är lite tidig, men inte jätte lätt att låta bli när dem redan har börjat att sälja dem.

Sedan var vi en sväng på Center syd och gick och tittade lite, och Ella fick springa runt istället för att bara sitta i vagnen och uggla. Det var populärt får jag säga, hon var överrallt, samtidigt. Så istället för att vara där en timma, blev det väl två!:)

Nu är Martin och spelar tennis och jag ska snart bada lillan, då hon har sagt att hon vill det. Hon springer runt här uppe, ställer sig vid badkaret och vill bli upplyft, så hon ska snart få sin vilja igenom.

Imorgon blir det kalas för Tuva, så blir säkert en himla massa lek och ska bli kul att träffas nu då det var ett tag sedan sist.

Hoppas ni alla haft en trevlig dag.



Där, där, där!


Underbara två själar.




Då är man inte så liten längre.

Vi är ju så nöjda, dagiset var super på alla sätt och vis och jätte härliga fröknar. När vi kom in så fick vi gå runt lite och titta och Ella gick och lekte direkt, hon hittade både det ena och det andra. Dem hade satt upp Ellas namn på väggen, en glass med en kula på, såklart, för att hon är 1 år! Sedan fick vi vara med på en liten sångstund och fick varsin banan, dock är Ella inget fan av banan så det blir väl äpple eller päron för hennes del, den lille kräsne!:)

Ella hittade en tvättmaskin där hon stod och la in massa saker i, och en annan tjej gick runt med en massa väskor. Dem hade även en himla massa maskeradkläder som två utav barnen hade satt på sig, en polis och en ambulansförare.

Så nu har man fåt en inblick på hur det ser ut och hur det går till där om dagarna. dem hade en perfekt liten plätt för dem utanför med en liten rutschkana och lite annat roligt som dem leker med när dem är ute, och nu börjar snön försvinna också så det blir lite enklare för dem små att springa runt.

Nu så blir det att ordna ett foto på Ella, inga problem dock, här tas det ju ett antal bilder per dag. Så kan hon ha det ovanför sin lilla korg där deras kläder och skor kommer att vara. Sedan hade dem små korga till varderas blöjorna och även namn på madrasserna som dem vilar på när det är dags för det.

Dock lite svårt att tänka mig att Ella kommer att kunna slappna av och somna i början, men det blir säkert att hon tar efter dem andra, för det brukar ju faktiskt vara så. Fröken sa det också att det är många utav föräldrarna som inte riktigt förstår hur det kommer att fungera då det ibland inte ens går att natta där hemma, men det har inte alls varit några problem.

Så nu har man en riktigt skön känsla i magen och det är det som känns så skönt. 

Så gumman, du kommer få det så himla bra där, fastän din mamma och pappa kommer att sakna ihjäl sig efter dig, så vet du både vi och du att du kommer bli gott omhändertagen där på dagarna. Vår lilla pussgurka, dagis och allt, då är man inte så liten längre! ♥


Det finaste Jag har.







Finaste vi gjort!



Här blir det surf framför Idrott

Öppna förskolan blev det idag på förmiddagen, hade verkligen super trevligt och det var en himla lugn stämning tyckte jag. Ella sprang runt och lekte utav bara den, och jag kunde sitta och prata med dem andra mammorna. Det är så skönt att se att det går så bra när vi är borta, för hon leker ju verkligen, så detta är ändå ett litet prov för hur dagis kommer att bli. Jag vet att Ella kommer att få det jätte kul på dagis, och få en himla massa kompisar som hon sedan kommer att ta hem hit så småningom.

Imorgon ska vi till dagiset och hälsa på, så det ska bli jätte spännande, och jag hoppas verkligen att det kommer att kännas bra när vi går därifrån. Att vi verkligen har valt rätt, men det kommer gå super!

Planerna blev ju därför lite ändrade då jag totalt hade glömt bort att vi skulle dit (minnet är sämre än sämst ibland), så det får bli skattkammarön i nästa vecka istället.

Idag har vi äntligen fått hem en väggtext som jag vann på tradera och den blev perfekt där vi satte den. Skulle egentligen haft den bredvid vitrinskåpet, på andra sidan då vi har Ellas fina tavla på den andra, men vi tyckte att den passade bättre vid trappan. Så varje gång man kommer ned från ovanvåningen blir man himla nöjd och det gjorde ett riktigt lyft för hela vardagsrummet i sig. Men sen får man ju faktiskt säga att det som gör Hela vardagsrummet är såklart tavlan på Ella. :) 

Nu har vi fått Ella att nanna, Martin ska titta på idrottsgalan och jag tänkte sitta här lite och surfa runt.

Hoppas ni alla haft en super dag ni med.








Vår alldeles egna solstråle. Du förgyller våra dagar varenda sekund.



Lekt med bilen.

Det blev inte hipp hipp igår, utan det blev filmen som gick på 3:an istället, upptown girls. Jag har sett den några gånger men aldrig sett hela kom jag underfund med igår. Den var riktigt bra och efter det gick jag faktiskt och la mig, vid halv tio. Skönt att bara lägga sig i sängen och riktigt slappna av och jag visste att Martin skulle komma hem vid tio tiden.

Ella vaknade en gång lite innan Martin kom hem, men sedan sov hon till tjugo i nio i morse. Idag har vi varit ute i vanlig ordning, tycker det är så skönt att komma ut på morgonen och Ella får sova vid sin tid på förmiddagen.

Vår byrå som stod i arbets/gäst-rummet fick vi sålt idag, en tjejkompis som var här såg den och vi skulle ändå sätta ut den på blocket då vi inte hade antingen plats eller användning för den, så dem köpte den idag. Så nu har vi lite mer space här inne och det behöver inet vara så trångt.

Nu i nästa vecka på tisdag ska vi till skattkammarön med en kompis och hennes barn, onsdag blir det nog relativt lugn, och torsdag är det dags för Ella att gå på sitt första, förutom hennes egna, kalas. Hennes kompis Tuva blir hela 1 år.

Nu blir det snart One three Hill för min del och vi hade även tänkt hyra film i kväll, men nu känns det riktigt mörkt ut på den fronten, känns som att man har sett alla som kommit ut, och det är väl typ en som har varit bra. Någon som kanske har något bra filmtips som ni vill dela med er av så är det välkommet :)

Jag och Ella har precis varit inne i hennes rum och åkt lite bil.









Hipp hipp såklart.

Jaa, hoppas nu att snön förvinner helt så man kan få en litet smakprov hur våren sakta men säkert börjar närma sig. Det är ju dock bara Januari, och kommer säkerligen komma lite snö till. Var ute och gick idag med Ella och Martin och det kändes verkligen som en tråkig höstdag, och som Martin sa, en riktig huvudvärksdag.

Vi var iväg på öppna förskolan på förmiddagen och Ella fick leka av sig lite och sjunga, och sedan gick vi hem och sov ett par timmar.

På kvällen kom Matilda på besök, hon som också flyttat ned från Sthlm, och Ella blev så glad direkt när hon satte sin fot innanför dörren. Mycket mys, god mat och mycket trevligt sällskap. Vi satt i flera timmar och bara pratade och lekte med Ella, och vi försökte hålla henne sysselsatt då hon endast sov en gång på dagen. Och vi lyckades, vid nio tiden blev hon nattad av Martin och hon somnade direkt.

Matilda kom vid sex tiden igår och åkte inte förrens tio, så detta måste vi göra om tusen gånger om. Nästa gång får vi åka till deras nya lägenhet. Dem har nämligen fått en lägenhet i Limhamn, så det känns lite bättre att åka in mot Malmö än mot Helsingborgs. :) 

Ikväll ska Martin iväg till en killkompis och ha en liten grabbkväll och jag och Ella blir här hemma. Tänder lite ljus, sätter oss i soffan och bara myser. Blir såklart lite gottis till Hipp Hipp också.

Lite underbara bilder från igår.

Ella skulle visa pappa vart bollen var, och så blev det lite mys på golvet.



Mysdags med Matilda. Trogna vänner måste man hålla hårt i, annars försvinner dem! 








Ett, två, tre och så pekar vi.


Fick för sig att hon skulle hämta något under sängen.



Och så sa vi godnatt för denna kväll.




Inga problem.

Babycafet idag faktiskt, fast i Arlöv. Var inga problem att vi kom dit nu någon månad till innan verkligheten kommer ifatt oss.

Ella hade så roligt och sprang runt, absolut inga problem med större barn heller, då det var några stycken där som sprang runt. Dock var det en större tjej som drog i Ella två gånger och en utav dem ramlade hon. Vad sur man blir, säkert inte meningen, men man blir ändå lite små sur, för en sekund. Men det gick bra och Ella struntade i det och forstod nog inte ens vad som hände.

Snart kommer faster/gudmor Jeanette och Daniel på besök och ska äta lite middag här. Kött, pommes och beainesesås, gott ska det bli. Bad även Martin köpa hem gottis till ikväll. Förstår inte, jag är så sugen på godis och allt onyttigt hela tiden nu. Försöker att dämpa suget med knäckebröd eller vatten, men spelar ingen roll och efter ett tag blir jag sugen igen. Då tänkte jag att, istället för att gå runt och vara sugen hela tiden så kan man lika gärna äta det så kanske det blir bra sen?





Isbana var det här.

Natten gick super bra. Vaknade två gånger innan vi skulle sova, men så sov vi oss igenom hela natten utan något som helst gnäll.

Martin åkte upp till Sthlm i morse men är på flyget på väg hem nu, skulle upp på möte och lite annat så det är skönt att det bara var över dagen.

Idag har vi haft besök av underbara Malin och hennes söta Molly, 5 månader. Jag tog fram både babysittern och babygymmet som Ella haft, så det var kul att det kom till användning igen. Vi fika, satt och pratade i flera timmar och sedan avslutade vi dagen med en lite ledsen Ella som absolut var så trött men ville självklart inte sova. Så jag tog på henne overallen, la henne i vagnen och hon somnade direkt.

Nu på eftermiddagen har vi varit iväg en snabbis till Jessica då en av mina naglar gick av när jag skulle knäppa Ellas overall, så tur var det att hon hade tid idag, känns inte riktigt kul att gå runt med en söndrig nagel och man vet själv att man går och stör sig på det.

Sedan skulle vi hem, vila lite och börja med fikan då tjejerna skulle komma hit, för ja en ca kvart sedan, men tyvärr blev det inte så. Vägarna är isbanor för tillfället och en massa olyckor har hänt nu på kvällen så vi får ta det en annan dag. Pratade precis med Jeanette som också skulle komma hit men med buss direkt efter jobbet, men sa att det nog inte är någon idé och får försöka oss på det imorgon istället. Tråkigt faktiskt då jag hade sett fram emot att träffa dem, ses inte så ofta längre.

Nu får vi bara hoppas att Martin kommer hem i goda händer, han flyger men har dock bilen på sturup.


En liten luuring.


Ella tittar beundrat på lilla Molly.



Malin och Molly


Titta vad fina dem är.






Drömmar, både onda och goda.

Blir lite halvt som halvt med bloggen nu ett tag. Men får ju inte glömma bort den helt ännu, någon månad kvar tills jobbet börjar igen.

Idag var jag och Ella iväg till kyrkis efter en rätt så kämpig natt för oss alla tre. Hon vaknar flera gånger på nätterna nu och är super ledsen. Hon nattades nu för någon timma sedan och har redan varit ledsen en gång, stått upp i sängen och sagt där, där. Så det säger väl allt, hon drömmer ju. Nu går ju verkligen allt runt i huvudet på henne och det är klart man får mycket drömmar, goda som onda. Idag har hon nästan lärt sig att klättra upp i soffan och fotöljerna, och det komemr hon säkert drömma en del om ikväll antagligen. Men så fort man kommer in och gungar lite så somnar hon om, så om det blir en massa spring även denna natt så flyttar vi in sängen till oss.

Som sagt, var i väg på kyrkans timmar idag, dock var där super lite barn, men Ella sprang runt och lekte och åkte rutschkana flera gånger om. Hon var dock runt ett par större killar ett antal gånger och verkade ha super roligt. Hon tillochmed sprang dit när dem satt och åt sin smörgås, haha. Så det kommer nog inte vara några större problem med att lämna henne på dagis. Hon går ju ihop med alla barn och det är super kul att se. Vuxna är dock lite värre med. Så fort vi kom dit så kom det fram en av dem som jobbar där och skulle säga hej till Ella, då började hon gråta direkt.

Imorgon får vi både fikasällskap på förmiddagen och eftermiddagen. Ännu en ny bekantskap ska titta förbi imorgon med sin lilla dotter. Lärde känna varandra på babycafet och är verkligen super trevlig, som alla andra. Känns dock himla tråkigt att inte få gå på just babycaféerna längre då Ella är för stor, för man har ändå lärt känna folk där.

Får blir Öppna Förskolan nu eller så får vi åka hem till Ellas kompisar eller dem komma hit och leka.

Sedan imorgon eftermiddag kommer några av tjejkompisarna och hälsar på en stund.


Underbara prinsessan leker vid sitt slott.






Hoppas på natten.

Ja, man får nog kalla natten en utav dem jobbigaste på länge, det positiva var dock att mannen också var hemma så vi var två som kunde hjälpas åt.

Ella vaknade var och varannan timma och skrek rakt ut. Så varannan gång gick vi in och vaggade henne, somnade gjorde hon nästan direkt men när man stängde dörren bärjade hon skrika igen. Så höll det på ungefär hela natten. Sista timmarna på natten fick vi väl sova en timma men utöver det så var man som en zombie.

Så idag har vi fått barnvakt några timmar hos Ellas farmor som snällt ville hjälpa till och det hade gått hur bra som helst. Så jag och Martin åkte direkt hem och la oss i sängen, somnade på stört och sov tre timmar i streck.

Så när man vaknade var man lite mer människa och det var faktiskt riktigt skönt att få vara själva för en stund.

Nu på eftermiddagen har Jeanette och Daniel varit här och fikat. Även hjälpt oss upp med hyllan och tavlan på Ella så vi är riktigt nöjda. Dock va vi och handlade en tavla som också skulle upp, men var tyvärr helt sne så får åka och byta den imorgon.

Nu blir det välling för Ella och bums i sängen. Håll tummarna nu att det går bättre denna natt!!




Bästaste faster och Ella.



Lot of love.

Ja, här hemma är det rätt så gnälligt för tillfälligt. Gnäll, gråt och sovande, vad är det? Tänderna är på gång, dem 5-6 bredvid framtänderna. Och klart man förstår att det gör fruktansvärt ont ovh kliar och allt vad det gör.

Ja, för tillfället försöker vi med allt här hemma för att ha Ella vaken någon halvtimma-timma till då hon inte ville sova mer än en halvtimma nu på eftermiddagen.

Har precis ätit fajitas. Eller ja, vi skar grönsaker som i taccos men köpte mix för fajitas. Helt okej dem första tuggorna men efter några så blev man rätt trött på smaken, så det var inte riktigt vår smak, så får bli vanlig taccos hädanefter.

Så som sagt nu försöker vi hålla henne vaken och vi får hoppas att tänderna snart ploppar upp så hon får vara glad igen och såklart jobbigt för oss också. Stackars lillstumpan!

Lite mys och massa lek vårt hus.

 
 
 
 
Haha, min kära man ja.


 

Ha ni också en underbar kväll.



Nej till nyårslöften.

Tack så jätte mycket för kommentarerna ang tandborstningen, alltid roligt att få lite tips och se hur andra har det. Så det inte bara är vi som har en liten gaphals här hemma så fort tandborsten ska in i mun!:)

Tänkte bara lite på det här med nyårslöften som många bestämmer sig för att ha. Jag själv har alltid haft det och det har nästan alltid handlat om hälsan. Träna bättre, äta bättre, och inget godis på vardagar. Jag läste Hanna Graafs krönika som hon alltid skriver i Klick på fredagarna om just detta med nyårslöften. Hon har alltid som dem flesta lovat sig själv alla dessa saker jag precis skrev upp men så detta år kände hon att nej, nu får det räcka.

Varför lova sig själv saker som man själv tycker är tråkiga och jobbiga. Att man vet precis hur det kommer att bli, ska man ställa sig på den crostrainern eller löparbandet på gymmet med alla andra som lovat sig själv precis samma sak som du. Varför inte lova sig själv roliga saker istället, som att göra saker du aldrig riktigt vågat innan? Ha kul istället! Träning kan bli super roligt om man verkligen tycker att det ska bli kul, så kan man inte börja i april, eller september istället för att det just inte ska bli så tråkigt sedan, att man har den pressen att happ, nu är det snart nyår och jag vet vad jag har lovat?

Precis som folk och som mig själv också för den delen lovat att nej, nu på måndag ska jag verkligen ta tag i det, och så skjuter man fram det tills det just precis blir nyår.

Men ni som ändå har gett er fan på att ni ska ha detta nyårslöfte så kämpa på. Ät god mat, njut och ha kul när du tränar, då blir allt så himla mycket enklare. Jag själv är ute och går med mannen varje dag, dock inget nyårslöfte utan det har vi gjort nu ett tag, i rask takt och det är verkligen så himla mycket roligare. Så om ni kan gå ut och träna med någon kompis eller familj så kommer det genast bli mycket enklare! Lycka till.

Igår var vi ute och myste lite i snön på baksidan, Ella var väl sisådär road. kallt som attan var det, så det blev en kort vända.








Hoppas ni alla får en trevlig lördag.



Super fredag.

Filmen igår var riktigt bra får jag säga. The Experiment, fick faktiskt en femma från oss förutom att den kunde gärna få vara lite längre.

Natten har varit mycket bättre än innan, och hon vaknade bara en gång vid fem och fick mat. Drack upp all välling och somnade direkt igen så vi fick sovmorgon till halv nio, verkligen inte fel.

Vi var iväg på vår dagliga långpromenad som tar en ca timma och sedan kom Ellas farmor på besök som för tillfället är ute och går med henne i vagnen. Så nu har jag precis klippt Martin och så fint det blev.

Svärmor hade med sig mat som vi kan äta ikväll, köttgryta med ris så längtar så till ikväll. Älskar verkligen den maten också som allt annat hon gör!:)

Ikväll blir det nog rätt lugnt, äta den goda maten, kanske hyr en film även till ikväll, är ju verkligen bara ren soppa på tv nu för tiden. Sen idol försvann på fredagarna så finns där verkligen ingenting att se.

Vi ska väl kanske försöka gå ut med Ella en gång till sen så hon får leka lite i snön annars så blir det mest lek här hemma som står på schemat.

Ha en super fredag.



Titta farmor, hunden pratar.


Ååh, en farmor puss!





Detta blev långt!!

Jag glömde att jag och Ella blev inbjudna på fika hos Jessica, Benji och lilla Ronja i tisdags. Jessica gjorde mina naglar innan jul och kände att vi verkligen klicka, verkligen en super trevlig tjej och alltid roligt med nya bekantskaper.

När man ser lilla Ronja (6 månader snart tror jag det var) och får hålla i henne så är det verkligen som att man längtar till en till. Nu är det bara spring i benen här hemma som gäller.

Ella har lärt sig att ställa sig upp från krypställning också, så där super gulligt när dem ställer sig upp och putar upp med rumpan. Så nu behöver hon inte ta hjälp av väggen eller liknande när hon ska springa iväg, och så himla mycket fortare det går.

Hon älskar när man springer och gömmer sig så hon kan smyga fram, att man springer efter henne och sedan lyfter upp henne. Det kan vi hålla på med en evighet här hemma, så varm i kläderna är bara förnamnet. Hon skriker av glädje varje gång.

Från detta till något annat. Borsta tändera, hm, inte det mest populära här hemma för tillfället. I början gick det super och hon öppnade munnen direkt. Nu är det bara en massa skrik så hon får hålla tandborsten själv och efter en stund går det lite bättre, men ack så svårt ändå. Hur gör ni, och fungerar det bra hos er?


Så här får det bli en stund.



Natten till idag har varit skrik, skrik och skrik från Ellas sida. Hon fick sina sista vaccinationssprutor för två dagar sedan när Martin var på BVC med henne så kan ha varit det som spökade för hon hade lite feber. Kan även vara fler tänder på gång och lite magont. Men vi var uppe i omgångar och gunga och hade oss, fick i henne mer mat men inget hjälpte. La henne i vår säng men där skulle hon bara tramsa runt så det gick inte heller.

Tillslut fick Martin henne att somna och vi fick sova ca fyra timmar i natt. Det har varit Martin som har fått natta henne dessa dagar då hon bara gråter och tramsar när jag ska försöka. Vet inte alls vad det kommer ifrån, men jag har nästan alltid tagit upp henne och vaggat tills hon somnat medans Martin mest har stått och vaggat henne i sängen. När jag nu ska försöka mig på det går det inte alls, förrens idag. Jag fick henne att somna tillslut utan något skrik alls så det kändes jätte skönt. Hon börjar bli tung och det känns inte jätte bra för ryggen att behöva gå och vagga henne fram och tillbaka.

Skönt att ha mannen hemma och vi har verkligen gett varandra tid och avlastning. Jag har kunnat åka iväg och kollat kläder i lugn och ro, och Martin har åkt och spelat tennis. Och det behövs ibland.

Vi ska gå och hälsa på på Ellas avdelning om två veckor och det ska bli så spännande och se hur dem har det och hur fröknarna är. Och det bästa är att vi bara har hört positivt därifrån, så det känns super.

Vi skulle egentligen haft Ellas farmor, faster och Danne här på besök idag och äta ihop, men fick ställa in det tyvärr då det snöade så mycket och bussarna var försenade. Vägarna var ju inte dem bästa heller. Dock hade både jag, Martin och Ella feber igår och även haft lite idag så var väl bäst ändå att vi bara kunnat vara hemma och ta det lugnt. Vilat rätt så mycket förutom när vi var och hyrde film. Dock väldigt svårt att gå med vagnen då dem inte direkt hade hunnit ploga så vi fick gå på vägen. Och jag var tvungen att gör en snöängel på vägen hem, hela skolgården var täckt av fin snö och ingen hade hunnit gå där så jag var ju bara tvungen.  

Detta blev verkligen långt så jag hoppas ni har orkat läsa, blir lätt så när man inte riktigt prioriterat datorn just för tillfället.  

Ha en underbar kväll.


Min fina snöängel.


Lättast att gå på vägen.






Den underbara är du vår älskling.



Denna underbara tröja och byxor loppan har på sig kommer båda från PoP.



Sol, sol vart är duuu?

Även idag har det varit en skön dag. Fick sova till åtta och äta frukost med dem underbara sedan tog vi på oss och gick en långpromenad. Ella pekar på allt och säger där, där, där och hon älskar traktorer.

Sedan har jag varit iväg på Nova Lund och strosat lite för mig själv. Hittade äntligen min klänning jag letar storlek på, mitt framför ögonen hängde den och va ju så tvungen att handla den. Så med den klänningen inköpt känns det inte alls lika långt till Turkiet, såg framför mig hur jag skulle bära den och vara underbart solbränd och vara med mina nära och kära. Sooool, du är efterlängtad!

Martin var och spelade tennis en stund efter att jag kommit hem så jag har ordnat lite med hemmet, som jag älskar! Jag älskar verkligen detta hus vi bor i och det blir bara finare och finare. Så nu är det vårt rum som skall fixas lite med en hylla och inköpa en tv. Vet, vi har sagt innan att vi inte ska ha tv i sovrummet, men det är ju så mysigt. Att ligga tätt intill och titta på en spännande film och kunna somna när man vill.

Vi hyrde en film igår som hetter The killers inside me. Lite små skum och väligt mystisk film, men den var ändå helt okej. Var en film man tyckte var sisådär i början men som man absolut ville fortsätta se ändå. Hyr och få din egna uppfattning, alla har ju som sagt olika smak.

Pluttan så go och glad som vanligt!








Ta vara på den.

Ja, har tagit vara på tiden med familjen och det har varit underbart. Tycker dock inte om att Martin börjar jobba igen, för jag älskar verkligen familjetiden och att man Verkligen tar vara på den.

Dock ha jag honom hemma fastän han jobbar, så jag vet ju att han är nära. Är ute och går minst en timma nu varej dag och vädret är ju helt underbart.  Nästan, nästa som att man känner våren. För någon dag sedan låg temperaturen på noll och snön började tina lite grann, droppade vatten från taket och solen var framme.

Våren måste nog vara en favorit, älskar fågelkvittret, när solen verkligen börjar värma och att man vet att det är lite för tidigt att ta av sig jackan men man gör det ändå. Så vår, du är mer än välkommen. Jag var snabb med att ta bort julgrannen får jag säga. Är det Januari och nytt år, ja va gör julen fortfarande kvar hemma när man kan blicka framåt några månader och rensa bort det gamla, kalla och tråkiga.

Nu trodde jag att Ella sjulle sova så jag och Martin kunde ta lite fika och mysa ned och i soffan, men icke blev fallet. Istället sitter hon klarvaken i sin pyjamas på nedanvåningen och leker för fulla muggar. Dock har hon varit underbar med nattning dessa dagar. Borstar tänderna, sätter på henne pyjamas, ger henne välling och sedan lägger vi henne i sängen med sin snutte. Somnar direkt utan några som helst gnäll och sover sig igenom hela natten. Bortskämd som man är trodde man väl att det skulle fungera även denna gång.









Ella har på sig ett par underbara strumpbyxor från Gotland (inköpt av mormor)
Klänningen kommer från Kappahl (Om jag inte minns fel, inköpt av faster)
Och slutligen den underbara Zip jackan är från Polarn och Pyret.



Perfekta är det rätta.

Kvällen igår blev bättre än vad vi förutsett.

Vi hade bestämt oss för att bara vara vi detta nyår och det var ett himla bra val. Ella somnade lite innan åtta och vi fick förräten klar. Först blev det fördrink som bestod av Mojito sedan blev det förrätt. Avocado med lyxig räkröra och vitlöksbröd. Mellan förräten och huvudrätten tog vi varsin drink till och lite förberedelse av huvudrätten.

Räkor i starksås och ris, svärmors recept och som jag fick första gången jag var på middag där. Kan bara säga att det är en utav dem bästa maträtterna som jag ätit.

Blev perfekt gjord och till det drack vi lite vin. Sedan väntade vi lite så våra magar fick vila lite. Efterrätten ville vi ta lite senare så vi låg lite i soffan och hade det mysigt.

Vid halv elva tog vi äppelpaj med vaniljsås och fick känna på sommaren lite (den kommer med stormsteg).
Åt perfekt mycket och vi la oss tillsätta i soffan. Måste ju vara helt ärlig och berätta att jag somnade på Martin i en ca 40 minuter, till att Martin väckte mig tio i tolv och tog fram champagnen. Upp och hoppa till övervåningen för att titta på fyrverkerier och skåla.

Ett underbart 2011 att se framför oss. Nu kör vi!!

2010 har dock varit en underbart år från första början. Ella kom ju till oss och förändrade allt, till det positiva såklart. Så har varit himla mycket som har hänt, från 2009 var det körkort, bröllop, utlandsresa, Ella föddes och därefter flöt man bara med på 2010 och nu sitter man här och vet att man ska börja jobba om 2 månader? Vill inte ens tänka tanken egentligen. Känns för mig helt sjukt, Ella börjar på dagis den 7 Februari (?) Jag vet! Jag vill leva i mammalivet flera år framöver och att Ella förblir så här liten (?) hon är nu och vi kan gå ut och gå med vagnen, träffa Ellas små vänner, och se vad dagen har att bjuda på för varje morgon som man vaknar. Men men någongång tar det alltid slut och man måste in i allvaret igen, och positivt är det också för Ella får träffa en himla massa barn hela dagarna och leka och sjunga dagarna i enda. Och det är det man mest av allt önskar. Att ens lilla ängel ska ha det bra, ha det bäst, och det kommer hon att ha fastän hon inte träffar sin mamma dagarna i enda.

Bjuder på lite underbara bilder från igår.  

 
Dig älskar dig.

 

Nyårs puss till mamma.

 
Ella gav pappa en underbart blöt puss och sa godnatt för detta år.


Underbara förräten.


Underbara 2010 blir underbara 2011!!