Kan slappna av, och pusta ut.

Vet inte riktigt om jag skrivit om detta innan. Men för några månader sedan fick vi reda på att Ella blivit allergisk mot mjölkproteinet och även ägg, och det genom att vi åkte till Eslöv för att göra pricktest. Ella har haft exem som inte velat försvinna, och dessa har mer kommit innifrån. Tipset vi fick var att smörja in henne med miniderm, och det var det Enda. Men ingenting hjälpte, och efter att vi fått detta svar ett antal gånger tog vi tag i det och bokade tid hos Barnspecialisterna i Eslöv. Då fick vi svar på vad det var, och det var då allergi. Provade även för fisk, men där visade ingenting. Detta kändes väldigt jobbigt i magen då man inte var riktig beredd på detta, men det har gått jätte bra och fick åka och prata med en dietist om Ellas mat framöver. Fick någonting som heter Nutramigen, som är istället för mjölken och fick absolut inte ge henne något med ägg. Mjölkfri välling fanns på dem flesta butikerna, och även vanlig mat var inga problem. Det enda problemet innan var att den ersättningen hon fick inte riktigt ville hålals kvar i Ellas mage och den var snabbt uppe igen. Efter många om och men så försökte vi koppla bort den helt och bara koncentrera oss på gröt, välling och annan mat, och med detta gick det kanon. Men sedan kände jag att mjölk, det vet man är väldigt viktigt för kroppen att få, så jag hörde mig för lite och det var ju rätt. Så jag kunde hämta ut en likadan burk med nutramigen med tvåan, och den har fungerat jätte bra och blir kvar i magen.

Men så idag var vi tillbaka i Eslöv igen på efterkontroll och för att göra ett nytt pricktest. Positivt svar fick vi tillbaka. Mjölken är helt borta och ägget har gått ned rejält. Så det var en glad mamma och dotter som åkte därifrån. Så nu skall vi börja lite suggesivt med mjölkintaget, och det känns verkligen som en lättnad att det just var mjölken som var helt borta och att ägget då var mycket mindre på. Förhoppningarna är ju nu att det också kommer att försvinna, men det sa dem att det nog inte skulle vara några problem, fastän att det kan ta sin lilla tid.

På tal om annat som också är en glad nyhet är att Ella ställde sig upp i sängen och stod och bankade i väggen, haha. Hon är så nöjd och lycklig när hon märker att hon klarar av saker på egen hand och nu är allt så mycket roligare för henne. Badade henne idag och det hon tycker är roligast är att sitta på knä och dra sig upp för att se vad som händer på andra sidan karet.

Fick också veta nu idag att Ellas mormor och gammelmormor kommer ned på måndag-onsdag då Martin inte är hemma. Skall blir jätte mysigt att ha dem nere och göra oss sällskap i mörkret. Också att dem får se hur mycket Ella har utvecklas på bara dessa månader som dem sågs sist.

Ella hade svårt att hålla ögonen öppna, så tillslut så somnade hon, framåtlutad. 










Kommentarer
Maria

Nämen jag har helt missat att hon var allergisk.. Maja har också haft mycket eksem på kroppen men det har blivit bättre tycker jag... Kanske också ska kolla upp det?!? Nu blev jag orolig!

2010-09-15 @ 11:25:50 | http://familjemys.blogg.se/
Mamma till Nim ♥

Sötnosen!!! Mår ni bra?

2010-09-16 @ 10:36:53 | http://attblifler.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback