Alltid bäst hemma.

Nu är vi hemma och har redan hunnit sätta upp lite jul här hemma. Underbart att se hur alla fönster lyser och den vanligtvis gröna gräsmattan är fylld av tjock snö.

Vi har inte invigt snön riktigt än, men overall och kängor har Ella fått av sin underbara mormor så nu är det bara pulkan som väntar på att bli inköpt. Blir nog imorgon eller på onsdag och då ska vi ut i backen.

Resan igår tog sin lilla tid och vi var inte hemma förrens vid sju tiden på kvällen. Var in om affären och handlade glögg och pepparkakor, så igår var det första gången Ella fick smaka pepparkakor och hon älskade det verkligen.
Hon var så himla snäll hela vägen hem, inte ett enda litet gnäll från sessan och man vet själv hur jobbigt det är att bara sitta still. Hon sov ca 3 gånger i bilen, sedan somnade hon efter några timmars spring och lekande här hemma. Vaknade en gång i natt och sov sedan till halv nio.

Idag har hon knappt sovit en timma på hela dagen, så hon var helt slut nu när hon skulle nattas och slocknade direkt.

Nu har grinden här uppe kommit upp. Så nu kan man släppa lös den lille här uppe också utan att behöva oroa sig lika mycket. Så nu är det som sagt hennes rum som ska bli lite roligare att vara i.
 


Ella spanar på pappa medans det var dags att skotta.


Nej, nu kallar mamma och maten.




Underbara du.

Förresten. Ella måste nog vara den enklaste unge att åka bil med. Sovit, vaknat, lekt lite och busat med både Martin och mig. Stannat och bytat blöja och fått lite luft. Somnat igen, vaknat och vi har kunnat äta och sträcka på benen, Nu sover hon igen och vi har ca 2,5 timma kvar.

Underbara du! Tack för att du gör livet lätt för oss ♥





Grindarna är påväg hem.

Igår var vi även hos Ellas morfar, och han ser mycket bättre ut. (Han råkade ut för en stroke för några månader sedan) Sån jäkla skit som en helt frisk människa ska råka ut för, och inte bli helt återställd heller, utan det är såhär det får bli. Benet och armen på högra sidan hänger inte riktigt med och han kan inte klämma speciellt hårt med armen. Men, men man får iallafall vara glad att han är här hos oss! Han kan iallafall köra bil så det går framåt.

Vi fick två grindar som vi kan sätta vid trappan så nu Äntligen kan man ha Ella där uppe också utan problem. Så nu ska vi försöka få hennes rum ordnat där uppe också så hon kan få vara där inne.

Vi har precis haft lite paus på Rasta i Jönköping, så vi fick i oss någonting innan vi kör enda hem. Ella har varit super duktig och har sovit två gånger. Hon vaknade precis innan vi skulle stanna. Så hon kunde sträcka på benen och få i sig lite mat hon med.

Detta har tagit riktigt lång tid att ens komma till Jönköping, och vid denna tid hade vi varit hemma vid vanligt väglag.

Men nu är vi på rätt väg, mot Helsingborg. Så nu är det ungefär tre timmar kvar. Känns som detta tagit en evighet, men till Norrköping var vägen helt igensnöad och fanns knappt några körspår alls.

Nästa; Löddeköpinge.


Morfar, Pappa och lilla Ella.


Vadå Skön style. Ja, hon är Trött! :)



Utanför fönstret hemma hos Ellas morfar. Var en massa fåglar utanför men dem flög såklart när Martina är redo med kamera.



Tröttisen hälsar.




Snökaos är vad det är.

Nu sitter vi i bilen på väg mot skåneland. Koncentrationen är på hög nivå, motorvägen är knappt plogad och snön vräker ned. Trodde vi skulle hinna längre än vi gjort innan det skulle börja vräka ner ännu mer. Men tar det lugnt!

Denna vecka har gått tok för snabbt, men har haft att göra varje dag och haft super mysigt. Igår var vi och firade min kusin Michaela som blev 18 år. Stora tjejen, och det betyder ju tyvärr bara att jag blir äldre? Nej, ush, nu pratar vi om något roligare. Super god plockemat, champagne och trevligt sällskap.

Första glöggen och pepparkakor för oss igår och det smakade ljuvligt. Gott som alltid! Och ikväll när vi kommer hem så blir det lite mer glögg och så tända det första ljuset. Krypa ned under täcket i soffan och njuta av den fina och tjocka snön där utanför.

Jag hade lite planer på att stanna en vecka till medans Martin skulle hem om och flyga till Göteborg imorgon förmiddag. Sedan blir han borta i veckan och åker till Sälen för mässa på onsdag. Då var planen att han skulle köra hyrbil ned till Stockholm och sedan att vi skulle ta vår bil hem på lördagen. Men det kändes inte helt okej, och jag kände att jag ville åka hem och fixa lite med julsaker och annat. Plus att jag är en liten Martin toffel!;)

Snart är vi uppe igen och då blir det mormor mys för Ella igen och för oss också såklart. Mamma är så duktig med lillan och dem har haft så roligt tillsammans. Kul också att hon fick vara med och se hur Ella lärde sig mer och mer att gå när vi var där uppe. ♥ Världens bästa mormor till Ella såklart.

I fredags åkte jag och Ella in till stan och träffade Kim och hennes lilla Mio. Super kul att äntligen få träffas då det var flera år sedan. Kompisar blev dem direkt också dem små busungarna.




Leker tittut med Kim.



Hej mitt vinterland.

Idag har varit en super bra dag. Åkte in med Ella vid lunchtid och mötte även upp mamma vid slussen och sedan åkte vi vidare mot söder. Ella har absolut inga problem med att åka buss och vinkar till alla som hoppar på.

Vi fick en super god smörgås med lite vin till det och efteråt blev det fika med kaffe och en himla massa onyttigheter. Ella lekte och hade sig och fick även visa för gammelmormor/morfar allt hon har lärt sig.

Sedan åkte jag och mamma in till stan och gick lite för att kolla julskyltningen vid NK och även titta på pulka och overall. Kom därifrån tomhänt, var inne på Åhléns och hittade en superfin overall men den fanns bara i strl 80 och det är tok för stort för vår lilla plutta och pulka fanns där ingenting. Fick dock se att dem hade på Coop så det blir att åka dit på lördag fm.

Ella har verkligen börjat gå nu, och tar fler och fler steg hela tiden. Så idag fick jag faktiskt med det på film, så får lägga upp det sedan.

Imorgon ska vi träffa Kim och hennes lilla Mio och äta lite lunch, så ska bli himla kul att få se den lille.



Vi älskar snö båda två.

 


Mamma, Ella, gammelmormor och gammelmorfar.


Lilla underbara.




Det är bara att acceptera, hon älskar sin hand.


Gummistövlarna på.

Godnatt bloggen.




Torsdag redan.

Godmorgon? Eller ja, förmiddag blir det nog. Har legat och vilat både jag och Ella fram till nu ungefär. Vi har sovit hela natten, men ändå så är jag så himla trött hela tiden. Vet inte riktigt om det är vitaminer jag behöver eller om det bara är stress egentligen. Känns som att det är så mycket nu, och jag brukar ha lätt att stressa upp mig i onödan.

Jag känner mig aldrig riktigt utvilad på morgonen fastän jag får sova enda till klockan åtta.

Om ca halvtimma ska jag och Ella klä på sig för att ge oss ut i snön. Skall nämligen möta upp mamma för att åka hem till min mormor och morfar och hälsa på. Sedan får vi se om vi orkar gå lite i stan, måste verkligen handla en overall till Ella nu. Ska försig till Ullared om någon vecka, vet ni som varit där om dem är något att ha?

Ha en underbar torsdag.




Godnatt bloggen.

Var ute och gick på förmiddagen så Ella kunde få vila lite som vanligt. Snöade riktigt mycket då, men nu är snön verkligen mysig då den lägger sig på marken. Hade gärna velat haft en pulka som vi kunde åkt med Ella i, men det kommer säkert vara kvar när man kommer hem också, då det visst är mycket snö där också.

Ella går mer och mer här hemma och det är så himla roligt att se, att hon har utvecklas så på bara dessa dagar som vi varit här. Hon går några steg och så när hon antingen sätter sig ned själv eller om hon tar tag i väggen så klappar hon alltid efteråt. Det fick hon även visa för Johanna och Lejjne, som vi var och hälsade på idag. Åkte bussen med Johanna dit, andra gången vi åker buss med vagnen och det gick super bra. Så fick en himla massa fika och ett nytt chai te som var super gott, så det måste jag handla hem från EH. Ella fick visa sina färdigheter och sjöng en himla massa med Johanna. Då hon har jobbat på dagis i x antal år så har hon såklart lärt sig en och annan barnsång och det tyckte Ella var himla roligt.

Lejjne hade även en massa gamla foton som vi satt och skrattade till. Ändå inte så många år sedan, men att man ändå har förändrats så mycket.

När vi skulle åka hem så orkade inte Ellas ögon hålla henne vaken längre så hon somnade, dock vaknade hon när vi kom hem men fick i sig sin välling och nu sover hon så gott i sin säng.

Johanna och Ella busar.



Johanna säger till Lejjne att handla munkar med massa olika smaker, men så tar hon ändå den vanliga i mitten. Jag fick glatt nöja mig med choklad. Mums! 




Mmm, så gott med halsband?


Mobilen är redan en favorit hos Ella.





Tre underbara tjejer! Tack så mycket för ikväll ♥



Godnatt alla!




Världens bästa mormor.

Igår skulle jag egentligen ha träffat en föredetta kollega till mig som också har fått barn. Men han hade inte sovit så bra natten till igår så han tog igen det på förmiddagen istället så vi bestämde att vi skulle ses på fredag.

Så istället åkte jag och Ella till mammas jobb för att hälsa på och hennes kollegor äntligen fick se henne. Gick super bra och åka med henne dit ut, då det är två olika tunnelbanor. Hon var så snäll och så glad hela vägen. När vi kom dit så var hon överrallt och fick sitta i mormors knä när hon svarade i telefon.

Vi fick även vara med om en olycka utanför fönstret. Vi hörde bara att alla stod och skrek och tittade ut genom fönstret, så vi var ju såklart tvungna att gå dit. Då var där flera bilar som nästan var nära att åka ur vägen, och en bil hade åkt in i räcket och blev stående. Var sånt himla busväder igår och isit på vägarna. Mamma kunde gå tidigare igår så vi åkte hem alla tre och Ella somnade på två röda.

På kvällen klippte jag Martin innan vi skulle iväg och äta middag med Malin och Micke och lilla bebisen i magen. (2 dagar kvar till beräknat). Super trevligt hade vi och åt en underbart god mat. Jag drack även mina första glas julmust igår, och skulle kunnat dricka flera till, är ju så himla gott. Dock har vi sagt att vi ska vänta med glögg och allt vad det är till första advent. Vi spelade Yatzy och åkte sedan hem vid halv elva tiden.

Ellas mormor var barnvakt och det hade gått super bra förutom att hon inte ville ha mat och hon ville inte  sova i sängen heller, så det fick bli i vagnen tills vi kom hem. Så vi gav henne mat och sedan somnade hon så gott och sov till halv åtta i morse.

Nu väntar vi alla spänt på att lillen ska komma, vill ju vara kvar här uppe när det händer.







Du och jag mormor.

Mormor och Ella in action.








Ha en trevlig onsdag!




Underbarn

En underbart snöig dag har det varit. Var ute och gick med Ella innan idag och sedan har vi varit hemma och lekt. Hon står och går mer och mer nu så inom kort går hon väl säkert helt själv och man får hålla koll Ännu mer.

Martin kom hem vid halv tre och jag och Ella kunde sova en stund. Vaknade igen vid fyra tiden och blev det att vänta till mamma kom hem vid sex. Jag och Martin hade nämligen bestämt att vi skulle ta på oss gympaskorna och ut och springa. Tog på oss långkalsonger, mössa och sprang ca 4 km.

Nu har Ella fått på sig pyjamas och börjar bli super trött så vi får hoppas att hon somnar snart så vi kan ha lite egentid framför tvn med dem andra. Imorgon ska vi hem till Malin och Micke så mamma kommer att passa Ella så hon får natta henne också. Kommer säkert gå super bra, för Ella trivs så hos sin mormor.

Ha en underbar kväll.

Just i skrivandets stund hör och ser jag att Ella går runt överrallt. Hon bara släpper och springer iväg, haha lilla busungen.



Redo för snön.

Pappa på väg att tjäna pengar!;)

"Tittut"

Så mycket snö och så mysigt.




Snön fortsätter.

Känner dig utvilad idag. Ella somnade vio åtta tiden och vaknade vid halv ett utav att hon stod i sängen och grät lite. Säkert lite förvirrad och undrade vart hon var, men efter att hon fått lite mjölk somnade hon igen och vi alla tre sov till halv nio. Så utvilad var ordet. Mamma ville känna och se Ellas första tand igår men så tyckte hon att det kändes som att där var två, och mycket riktigt så har hennes andra tand kommit upp. Borstningen fungerar super bra nu och det är lika bra att börja i tid. Tänderna är super viktiga att dem hålls fräscha och även att hon ska vänja sig vid tandborsten. Nu snöar det utanför fönstret och vi hade tänkt gå ut en sväng. Martin ska åka och kolla däcket på vår bil, tyckte att den läckte luft när vi skulle fylla det, så vi får se. Sedan beger han sig till kontoret för att ha möte. Ikväll hade jag och Martin tänkt att gå ut och springa så får Ellas mormor ha Ella. Tyvärr har jag inte bilder, men lovar att ta tills ikväll.



Ovädret kom

Ovädret kom

Ovädret kom och det snöar en hel del. Det är fint och mysigt Om man sitter inomhus med varm glögg, pepparkakor och en himla massa ljus. Men när man sitter i bilen och speciellt när man kör så är det inte så värst glamoröst! Vi åkte förbi en polisbil innan som stod och väntade. Vi hann precis åka förbi honom innan han körde förbi i ilande fart och körde in framför en bil och bakom en annan. Började lysa med blåljusen och bilen framför fick åka upp till första rastplatsen. Jag fick såna rysningar i kroppen att det hände precis framför oss! Vi har stannat en gång för att tanka, blöjbyte och mat till Ella, och nu är vi på vägen igen och Ella somnar nog snart igen efter att ha varit så snäll och glad hela tiden! Hon sköter sig som alltid och om några timmar är vi framme!




SMS-inlägg

img_4080 (MMS)

Bilen




Huvudstaden idag.

Nu sitter vi i bilen på väg upp till huvudstaden med man, barn och en fullastad bil. Ska äntligen få träffa dem underbara människorna som man saknar så mycket när man är hemma. Så nu blir det en hel vecka där uppe och kunna gå runt i affärer, träffa vännerna och släkten. Ska bli så himla kul att Ella äntligen får träffa sin mormor igen och lek kommer det bli.

Vi vaknade lite innan åtta i morse och gick upp alla tre för att packa. Känner att det är skönast att göra det samma dag man ska åka för då vet man helt säkert att allt är med. Ella fick i sig mat vid halv nio så hon klarar sig i några timmar och nu har hon precis somnat. Så detta kommer nog flyta på rätt så bra, bara lite orolig över hur vädret kommer att bli uppåt landet, för nu har det börjat regna.

På tisdag har vi redan bokat in middag med Malin och Micke om inte bebisen bestämmer sig för att komma tidigare. Hon är 5 dagar kvar i beräknad tid. Martin tror att hon/han kommer att komma ut på onsdag och jag har gissat på torsdag! :)

På lördag ska vi på 18 års fest hos min underbara kusin Michaela. Så vi åker dit allihopa!

Ha en underbar söndag (bilder kommer senare)



Mysdressen på.

God mat, ett (?) glas vin och världens underbara familj, Ja bättre kan det då inte bli. Fredagskvällarna är nog dem bästa, och kommer bli ännu bättre när jag börjar jobba, så vi alla får känna av att det Verkligen är fredag. Ska bli så mysigt också när Ella kan förstå det här med fredagsmys och att hon vet på fredags eftermiddagarna att varje fredag är det bara Vi och en himla massa mys.

Jag tog ned Ellas babysitter och skulle prova om hon kunde sitta i den och äta, och det fungerade super bra. Så hon kan sitta och mysa i den när det blir dax för eftermiddagsmat. Tog bort det huvudstödet så det blev lite större plats och la till en mysig filt. Men detta gäller bara då hon får mjölken, för annars så tycker jag så himla mycket om att sitta med henne i soffan och mata henne med välling.



Lite skillnad, pluttan!♥

Mysdressen på och sedan tar vi fredag.










Så mycket bättre.

Nu snöar det utanför fönstret, och jag gillar´t faktiskt. Iallafall att titta på innifrån, för nu är det nämligen blötsnö och det gillas dock inte.

Idag var jag och hälsade på dem underbara människorna på mitt förra jobb. Var så himla kul att få se dem igen. Ella var först lite blyg och ville mest bara gömma sig bakom mig, men så efter ett tag så började hon leka och ha sig med Maria. Var tvungen att gå lite emellan två kontor då dem höll på att bygga om sin vanliga arbetsplats. Så när det är klart där så kommer jag och våldgästar dem igen!:)

Ella somnade direkt i bilen, och hann knappt sätta mig innan dem små blå hann stängas.

Nu så ligger Ella i sängen, men tror dock inte att hon kommer att somna så vi får nog gå ned igen. Lite synd för hon kommer vara så trött vid fyra tiden, och då är det för sent för henne att sova om hon skall somna en bra tid ikväll. Om jag och Martin får bestämma så ska hon ha somnat innan klockan åtta, så det blir en liten mysfredag med god mat och idol i vanlig ordning.

Förresten, på tal om helt annat. Septembers version av Petters mikrofonkåt är ju bara för bra. Blev en favorit direkt när jag hörde den på "så mycket bättre" och har nu släpps som singel och går på radio konstant. Martin har dock favoritiserat Petters version av Di levas låt "Dansa din djävul", så får se om den också släpps. 

(Ella somnade visst iallafall) Perfekt!

Ha en underbar fredag!


Underbara Maria och Ella myser. Maria är en favorit redan:)

Mamma och dotter.


Ella ville gå till Maria (behöver ju inte fokusera på Min konstiga min)






Eloge min älskling.

Inte så mycket att skriva om egentligen, då det inte har hänt speciellt mycket. vaknade av att jag kände mig lite hängig och förkyld så jag och Ella stannade hemma/inne idag. Känner mig dock bra nu, förutom trötthet men det har säkert med att göra att man inte hållit igång som man brukar. Var dock iväg efter att Martin kommit hem för att åka och handla och komma ut lite själv.

Skulle mest bara skriva här för att jag Verkligen vill berömma min underbara man. Han ville natta Ella idag, och det tog säkert minst en trekvart tills hon beslutade sig för att inte spreta emot och sova istället. Hon har haft så svårt till att verkligen somna och gallskriker emellan åt när man lägger ned henne. 
Hon låg och gnuggade ögonen konstant hela tiden sa han men ändå så ville hon inte somna. Men han ville absolut inte ge sig. Han vaggade henne och sjöng, drog i hennes speldosa om och om igen och  tillslut så hörde jag att det blev tyst där uppe och tänkte att hon måste ha somnat. Pappor kan precis som vi mammor! Behövs bara tålamod.

Imorgon ska jag iväg och träffa mina underbara kollegor på mitt förra jobb. Saknar dem så mycket och det har verkligen varit det bästa jobbet jag har haft någonsin. Så vi åker iväg någongång på förmiddagen och det ska bli så kul att få visa upp lilla (stora) tjejen då det var flera månader sedan sen sist.

Godnatt!



Efter klockan 22:00

Äntligen har Ella somnat! Hon har varit vaken sedan halv tre och varit så himla trött sen sex tiden men vägrat att sova. Men så tillslut så verkade hon ha somnat då jag gått runt med henne, men så fort jag la henne i sängen så blev hon ledsen. Man tycker så synd om henne, för det är säkert den andra tanden som håller på att komma upp och det gör ju satan så ont. Men ändå så blir man så frustrerad då man inte kan göra någonting. Man gör så mycket, och går runt och bär och kånkar för att hon ska ha det bra och känna sig trygg, men så fort man lägger henne i sängen, som förmodligen är kall och utlämnad för henne, så blir hon hysterisk och super ledsen.

Hon fick iallafall komma upp igen efter många om och men, men vi har haft himla kul och lekt en massa och hon går bara mer och mer. Ibland är hon så himla snabb att hon inte tänker på vart hon går någonstans. 

Vi var hos Malin och Alvin på förmiddagen, och han är ju så himla söt. Och så liten, såklart!:) När jag höll honom i min famn så kände jag direkt att jag vill ha en till liten till familjen så småningom, men det får vänta lite till. Men det var var så himla kul att få se honom och även få höra hur allting hade gått till och hur allting fungerar nu med ett nytt tillskott i familjen.

Imorgon blir det babycafé som vanligt på torsdagar så Ella kan få leka av sig ännu mer och sjunga med dem andra. Blev bjuden på lekdejt imorgon, men det var lite synd att det var på en torsdag då vi nästan alltid åker dit bort. Men hoppas att det kommer flera gånger och förhoppningsvis en annan dag, Sophie!:)

Nej, nu kallar sängen och min underbara älskling som Precis har kommit hem.  



Dem två små busungarna!


Har jag något mellan tänderna?

Den underbart söte Alvin!

Hej hej, hej på dig!

Mamma, mamma tar du emot mig?!




Dumma, dumma golv.

Dumma golv som var där just då, kunde det inte ha varit en mjuk madrass eller en gosig filt istället.

Ella stod upp mot väggen och skulle ta några steg och plötsligt så ramlar hon så hela läppen slår i golvet!! Fick då se att Ellas läpp hade börjat blöda och man som mamma, ja, vad gör man? Först blir man ju jätte rädd men försöker ju inte visa det utan tar upp henne snabbt som attan, in och hämtar papper och sjunger lite och sedan försökte jag att badda lite med en isbit. Och efter bara en kort stund så gick det från tårar till en glad liten tös igen som försökte ta isbiten från mamma men som hela tiden gled ifrån henne, och Det var roligt!

Tyckte jag fixade det bra för att vara första gången. Jag vet hur stirrig jag kan bli om något sådant händer och vet inte vad jag ska göra en kort sekund, men det jag ju såklart inte göra henne ännu mer ledsen och rädd så jag löste det. Var mest orolig över tandköttet och hennes lilla tand, att det inte hade hänt någonting där. Men det såg jätte fint ut och det var läppen som fick ta all stryk.

Efter denna mardröm så tog vi en promenad så hon fick vila lite (detta hände nästan precis efter att jag skrivit det förra inlägget)

Sedan har vi lekt en himla massa, hela dagen och kvällen och hon har tagit flera, flera steg och tyckt att det varit jätte roligt. Lekt tittut i vitrinskåpet och i tunneln. Så nu var hon helt slut och däckade på två röda. Saknar henne verkligen så mycket redan men jag hoppas verkligen att både hon och jag får sova i natt och vi båda vaknar upp pigga och glada för då är det en ny dag med nya möjligheter. Då ska vi nämligen hem till Malin och hennes lilla Alvin som blir hela 1 månad idag, helt sjukt! Han kom ju ut precis :) Så det ska bli super mysigt och får väl se om jag vågar hålla honom om han är vaken. Imorgon kommer även älskling hem igen från ett snöigt Falun så det ska bli kul att Ella kan visa allt hon har lärt sig på bara dessa dagar!:)

Om ca en kvart är det Desperate Housewife och då är det jag som bänkar mig framför med varm oboy! Ha en underbar tisdagskväll.





Kontrollen är genomförd.

Idag har Ella blivit vägd och mätt och allt såg prima ut som vanligt. • 9310 väger hon nu och är 71 cm lång. Hittade inte lappen vi fått skickad hem till oss där tiden stod, så jag ringde på morgonen. Som vanligt ringde dem tillbaka rätt så fort och sån tur var det, då vi hade tid redan halv tio och klockan var då lite över nio. På med kläderna, värma vällingen och ut i det kalla. Efteråt gick vi till babycafét och hade det super trevligt som vanligt. Sjöng och pratade med dem andra underbara mammorna sedan gick vi hem så Ella fick i sig lite mat. Hon har nu dock inte sovit sen halv nio i morse, så hade tänkt att gå ut på en promenad och även handla lite så hon kan få sin lilla vila.

Hon vaknade redan vid tolv igår kväll och sedan vid tre. Tror att hennes andra tand är påväg upp nu och plus att hon är lite täppt så säkert det som spökar. Mycket att ta in nu också för henne då hon lärt sig mer och mer att släppa taget och gå några steg. Hon älskar att stå vid tv-bänken och släppa taget för att ta några steg mot mig, och så fortsätter det gång på gång tills benen inte orkar mer. 

 



En super trött tjej.

Natten till idag var super, och Ella vaknade bara en gång. Lite konstig tid, lite mer mitt emellan natt och morgon, men klockan 05:00 vaknade hon. Fick i sig lite välling och ny blöja, sedan trodde jag att jag skulle få vara uppe med henne sen dess, men icke. Hon somnade som en stock igen och sov till halv nio. Underbart? Jaaa!

Ella har fått ha sin söta lekkamrat på besök idag, och haft för sig en himla massa bus. Trappan var favoriten hos dem båda och allt dem inte får, klart att det är roligt. Gått promenader både till och handla lite lunch och sedan för att titta lite kläder till dem små och även få dem att vila lite till på eftermiddagen. Jag handlade en till pyjamas och en super söt kofta på h&m. My dad loves me stod där på pyjamasen, kunde ju inte passat bättre.

Bestämde oss sedan för att göra lite middag, så det blev spaghetti och köttförssås med Dolmio. När vi ätit klart och jag tänkte ställa mig och diska lite snabbt, jo vad händer då? En spindel kommer krypandes fort som attan (ryser i kroppen bara jag skriver om det). Var en riktigt stor med långa ben, och vi blev som två små flickor som bliev skrämda av ett stort stort äckligt monster. Haha, skulle killarna sett oss. Om det är något jag är riktigt rädd för är det spindlar.

Efter lite skrik och spring så dog den (tyvärr!?). Och jag kunde lugnt diska vidare.

Ella och Nikki blev lite gnälliga framåt sex tiden, och det slår aldrig fel. Brukar visst vara så hemma hos dem också. Så, så gott det gick så försökte vi uppmuntra dem och leka så mycket vi kunde. Ella visade Jessica att hon kunde ta några kliv helt själv och stod jätte länge utan stöd. Ja, då blir man en riktigt stolt mamma!

Efter att dem åkte hem efter en jätte trevlig dag och kväll så gick jag upp och badade med Ella och sedan fick hon i sig välling och sover nu så gott. Hade tänkt att jag också skulle gå in och natta snart, och nu ska jag verkligen göra det också och inga undanflykter.


Mamma och dotter

Vår lilla nallebjörn redo att inta vagnen.

Blev kö i tunneln







Godnatt bloggen!



Mörkret faller in.

Ella uppvaktade sin pappa idag, så ordnat en god fruksot med bullarn juice i champagneglas (fint ska det vara) och kanelbullar till fikat. Hon hade även valt ut en speciell t-shirt som där stod Världens Bästa Pappa och skrivit ett underbart kort. Hon är så duktig den lilla, och hon älskar såklart sin pappa över allt annat!
Det är verkligen pappas lilla flicka och det har hon och kommer alltid att vara.   

Nu sitter man här själv, så det är väldigt tyst. Martin åkte vid tre till Sturup för jag övertalade honom att flyga istället för att köra. Känns skönt att veta att han inte sitter i en bil såhär på kvällen, nu vet jag att han sitter i ett varmt hotellrum istället och att han kommit fram okej.

Jag har suttit och letat lite olika foton på Ella som vi tänkt göra en svartvit förstoring på och ha i vardagsrummet. Vi hade tänkt att sätta oss ned när han kommer hem och välja ett utav dem, men jag tror jag vet vilken det blir.

Satt och tittade på det sista The Hills avsnittet idag, men blev faktiskt lite besviken, då jag hade trott att det skulle sluta på lite annorlunda vis. Men, men känns ändå väldigt trist att det inte kommer att sändas mer, så får nöja mig med city sålänge. Och såklart gossip girl, typiskt är bara att dem har nu börjat sända Teen Mom igen på mtv, exakt samma tid som gossip girl såklart, så får trycka över lite då och då.

Imorgon får jag och Ella besök av Jessica och Nikki, så dem äntligen får leka igen och vi med såklart.

Ska snart gå in och lägga mig och hoppas på att kunna somna också. Sov så gott så hörs vi imorgon.


Ella fick lite clementin att äta, uppskattades väl.



Hejdå bloggen!



Bowling och Korra Pong.

Min och Martins 3 års dag blev helt perfekt från morgon till kväll. Ella blev passad av hennes farmor medans vi åkte in med bussen till Big bowl och för att sedan äta middag efteråt.

Bowlade i en timma och åt sedan på Korra Pong, en thailänsk restaurang som serverar helt underbar mat. Tog kyckling med röd curry, och det var nog det godaste jag ätit på väldigt länge. Martin hade varit där en gång innan och berättade om just den rätten.

Därefter hade Martin handlat en present till mig, överraskning som vanligt, världens finaste halsband. Guld med ett hjärta och med en diamant inuti. Fick ett på alla hjärtans dag för något år sedan, som jag alltid haft på mig, men nu så fick jag byta ut det mot det nya. En liten historia bakom hade det hade det också.

Vi hade så himla trevligt och så roligt som vi alltid har. Vi är verkligen ett par som kan göra Allt tillsammans om inte mer och allt blir så himla perfekt.







Jag älskar dig!








Nu kan man vara super lugn.

Jaaaa! Ella har kommit in på det dagiset som vi mest av allt ville att hon skulle gå på. Bullerbyn, på avdelning Sländan!Åh, vår lilla plutta ska gå på dagis, om bara några månader skall hon skolas in och bli en ännu större tjej än vad hon redan är.

Vi fick reda på det igår kväll genom mailen på mobilen. Både jag och Martin sprang upp för att logga in och se vilket dagis det blev. Kunde dock inte skrika för Ella somnat, men gu så glada vi blev. Man har en sån himla skön känsla i magen och kroppen och nu kan man pusta ut.

Vi har bestämt oss för att bo kvar i Löddeköpinge då vi trivs så himla bra. Det känns verkligen som att vi har hittat vårt kall, och varför då flytta ifrån det? Det är som sagt lite för dyrt tycker vi, men snart börjar jag att jobba och kommer definitivt märkas i plånboken så så är det absolut inga problem. Står i fler köer här runt om, och dyker det upp någonting som låter bra och som då såklart har lite lägre månadshyra så slår man ju till. Man vill ju ändå bo bra, och det känner vi att vi gör. Har fått i ordning mer och mer på nedervåningen nu också. 

Sländans vision är:

Sländan är en småbarnsavdelning med 14 barn i åldern 1-3 år.
Vi tycker mycket om  att sjunga och spela.
Vi arbetar med rörelse, sång, musik och sagor. Sländorna tycker om att leka mycket, både inne och ute.
Vi har en trivsam atmosfär och skrattar mycket.



Underbar och älskad.

Ella och jag har hunnit städa undan lite hemma och dammsugit. Vi har även kastat lite boll som hon är super duktig på och Ella har tränat ännu mer på att släppa taget.

Nu sitter vi och väntar på att Martin ska komma hem från ett tennispass med en kollega, så hade jag tänkt åka ned till center syd själv och strosa runt lite. Så svårt att titta och prova kläder när man har lillan med sig så då blir det mest bara att man går runt och tittar.

Pratade precis med min kära Malin uppe i Sthlm ska väntar på att deras lille ska komma ut. Dock ingenting ännu men så vips var det är går allting igång och hon/han är ute. Längtar så himla mycket, och jag får hoppas på att lillen har tittat ut om två veckor, för då ska jag, Martin och Ella upp till sthlm och vara där en hel vecka.








Godmorgon bloggen

Ellen tog sitt första steg idag. Hon kröp fram till pappa, sedan ställde hon sig upp en liten bit ifrån utan stöd och sedan tog hon det underbara klivet. Åh, både jag och Martin blev helt ställda och tog en liten stund innan vi förstod vad som just hade hänt! Du gör oss så stolt Ella, varje sekund, minut, timme och dag! För att ta fler steg krävs ett!

Idag är jag faktiskt lite seg, blev ju champagne igår, så säkerligen är det därför jag är lite trött ;) Ella har sovit som en liten prinsessa inatt igen, underbart att äntligen få sova om nätterna igen. Så det blir nog inte så värst mycket gjort annars för oss idag, regnar gör det, och två tröttisar här hemma. Ella somnade på två röda när jag la henne i sängen, så nu hade jag nog tänkt att lägga mig ned för en sekund jag med.

Ha en underbar fredag så hörs vi säkert senare.

Jag är super dålig på att ta foton men skärpning till nästa gång!



Mycket kärlek blir det när man Verkligen Älskar!

Jag var och handlade jordgubbar, melon och mörk choklad som jag hade tänkt smälta. Bad Martin gå upp med Ella en stund på ovanvåningen så jag kunde ordna lite till oss. Skar melonen i bitar plus skalade jordgubbarna och värmde chokladen som jag hade tänkt att vi skulle doppa frukten i. Därtill blev det vår underbart goda champagne. Ingen utav oss har varit glada för champagne innan, men denna och en annan är våra favoriter.

Satte oss vid bordet och Ella fick såklart sitta med och äta både majskrokar och melon. Hur underbart är det inte när alla tre kan sitta vid bordet tillsammans och ha det så underbart mysigt? Ella, lilla gosunge, vi älskar dig!

Gott var det och vi firar in våra underbara år tillsammans. Min Martin, min plutte och mitt allt. We against the world! ♥

Mycket kärlek blir det när man Verkligen Älskar!




Jag älskar dig!

Idag firar jag och min älskade man 3 år tillsammans. 3 helt underbara år! Under dessa tre år har vi hunnit med fyra utlandsresor, jag har flyttat ned till Skåne för att få vara med dig, vi har förlovat oss, fått veta att vi skulle bli föräldrar, Vi har gift oss och blivit världens lyckligaste, fått vår underbara lilla Ella. Dessa tre år är bara början på vår oändliga resa tillsammans. Tillsammans är vi starka ♥ Jag älskar dig Martin Lönneström.




Underbara dag!

Jag och Ella begav oss till babycafét innan idag så att Martin kunde få jobba i lugn och ro. Var rätt så lite folk där men vad gjorde det, Ella leker så duktigt ändå. Allt är ju så himla roligt och leksaker man har hemma är roligare borta.

Tog sedan en fika med Elin och lilla Mtilda och sedan en shoppingrunda, eller mer en fönstershoppning. Blev iallafall en klänning och en kofta till Ella som hon skall ha på julafton. Har tittat på den varje gång vi varit där inne och nu börjar julafton komma närmare och närmare och ville inte riskera att den tar slut så nu slog jag till. Hittade även en superfin klänning som jag nog tänker handla till Ellas 1 års kalas, super fin på Lindex.

Nu sitter man här och jäser efter vår middag, phu blev super mätt och Martin med, så han tog en liten nap på soffan :)

Måste få gratulera min älskade vän Matilda som tog sitt körkort idag!! Grattis gumman, ÄNTLIGEN!!




Vad hände?




M&M och Ellas 11 månaders dag.

Idag är det Martin och Matinas dag plus att Ella blir hela 11 månader. Om exakt en månad blir loppan 1 år och det ska firas med god tårta, ballonger och en massa leksaker.

Har inte gjort så värst mycket idag då jag helt enkelt inte kännt för det. Huvudvärk ständigt hela dagen, trött och så har man en liten gnällis om hon inte får som hon vill. Det bästa hon tycker nu är att bli buren och när man sätter ner henne blir det ett himla liv.

Blev överraskad när Martin kom genom dörren, med massa choklad och jätte fina röda rosor. Alltid varit en romantiker min underbara man, och imorgon firar vi hela 3 år tillsammans. Det ska vi fira med att gå ut och äta antingen på fredag eller lördag och bara få vara Vi!

På söndag är det dessutom farsdag, och funderar på vad man ska göra eller köpa. Men vet nog på ett ungefär!

Hoppas ni alla haft en underbar dag i antingen snöstorm eller regn?





Tävlingsblogg

Jag har ordnat en tävlingsblogg som ligger under mina länkar. Så tävlingarna jag är med i ligger alltså där.

http://frumammapappabarn.blogg.se/tavlingar/





Sång och bus.

Nu har vi kommit hem och haft en jätte trevlig dag med massa lek och sång. Så kul att se hur alla barnen skrattar och klappar med och att dem leker så bra ihop fast dem knappt träffats innan. Ella gungade på en häst, dök i poolen, och stängde in sig i ett skåp, haha.

Efter sångstudnen gick jag och Ella och tog en liten promenad för att sedan gå hem så hon fick i sig lite mat, så nu har hon precis somnat.

Iskallt ute nu och man känner att man måste behålla vantarna på för att fingrarna inte ska bli till is. Måste iväg och handla en riktig overall till Ella nu, då vi inte gjort det ännu. Det har ju blivit så kallt så fort, att vi inte ens tänkt på det. Fick pengar utav Ellas mormor för länge sedan för just en overall, så nu får vi verkligen handla den också.

Inte världens klaraste bilder, men hey, något att titta på iallafall!:)



Haha kolla denna, var inte bara Ella som tyckte det var roligt, utan en annan kille kröp också in.



Tror att denna bil får bli en födelsedagspresent till lillan från oss.



Godmorgon

En bra morgon! Ella sover i vagnen och jag har kunnat fixa mig i ordning, hade nämligen tänkt att vi skulle gå iväg till cafét idag. Var stängt där i förra veckan pga höstlov, så nu är vi båda taggade att få sjunga lite.

Perfekt att hon kunde somna nu, så jag går om en liten stund så hon får sig en liten vila och kan vara glad och pigg där borta. Brukar hon dock bli fastän hon inte sovit något, alltid rolit att prova nya saker och träffa nya kamrater.

Hon har sovit väldigt bra i natt, somnade redan vid åtta och sov sig igenom förutom en gång när hon grät till men så fort Martin ställer sig upp för att gå in till henne, då somnar hon. Vaknade igen vid sju och älsklingen tog henne, underbara du.

Han jobbar i malmö denna vecka så det känns himla skönt att veta att han är här nere och att han kommer hem på kvällen och kan äta middag tillsammans. Hade tänkt att vi skulle försöka oss på vårt vitrinskåp också, så det blir gjort.

Vi hörs igen senare, ha en underbar tisdag.





Mästarna.

Matchen igår går inte att beskriva, vad så jäkla häftigt. Hade ståplats så lite kändes det i benen och fötterna, men vad gjorde det? Vi vann ju! Under hela matchen var där en sån stämmning, och precis när domaren blåste av strömma folket in på plan för att hylla sina hjältar. Var även puplikrekord denna gång, så ni kan ju tänka er hur mycket folk där var. Vi blev kvar för att se när dem tog emot bucklan sedan begav vi oss till bilen. Hade ställt oss på möllevångstorget då vi träffade dem andra där för att äta lite, så det blev som sagt en bit att gå, men var ändå väldigt skönt att ha bilen med sig. Ska man hem vill man bara hem fort.

Ella hade varit så snäll här hemma med farmor och hade inte sovit någonting efter klockan 14:00 men hon var så pigg och glad när vi kom att hon somnade en timma efter att vi kommit hem. Fick gå upp med henne en gång i natt, men hon somnade snabbt igen.

Idag har Martin åkt upp till Sthlm men kommer hem igen ikväll, så det ser jag fram emot. Jag har varit såtrött och slö hela dagen idag, så det jag har orkat göra är att sätta upp en utav dem två tavlorna som ska upp på väggen.

Nu sover lillskruttan så jag kan ta det lite lugnt och bara mysa ned mig i soffan med en filt.







Utan stöd.

Ella har stått själv nu flera gånger idag. Det börjde igår att hon tränade att släppa och jag satt och pratade med mamma i telefon, och blev helt till mig. Sedan idag så satt jag på golvet och Martin stod bredvid och helt plötsligt släpper hon och står hur läneg som helst utan stöd. Och ännu en gång till. 

Var tvungen att ringa mamma direkt, haha, man blir ju helt till sig verkligen och mamma sa att hon hade blivit precis likadan när jag stod för första gånger. Lilltjejen börjar bli Riktigt stor nu, och hon är inte ens ett år! :) 

Snart skall jag iväg och hämta svärmor för barnpassning till Ella idag och ikväll då jag och Martin skall iväg och kolla MFF- Mjällby, sista matchen så kommer bli riktigt kul. Skall möta upp några kompisar till Martin innan för att ta någon öl och sedan vidare. Kom igen nu MFF!!!




Ännu en lördag.

Nu är min älskling på herrmiddag, jag sitter här och ordnar lite med Ellas kalas och inbjudan och Ella ligger och sover. Skönt att kunna ha lite egentid, för blir inte så mycket sånt här gjort när lillan är vaken, då vill man helst bara leka.

Jag, Martin, Ella och Ellas farmor var iväg på barnmässan tidigare idag, Varning för barnen, men kändes inte speciellt värt pengarna i entrén. Dem hade knappt några erbjudanden, dem som stod i montrarna pratade så tyst att man inte hörde vad dem sa, och det var inte alls så mycket att titta på, så en liten besvikelse faktiskt.

Men vi tog bilen vidare till Ikea istället, Igen, haha har nog aldrig varit där så här många gånger ens på ett år. Men Ellas farmor kunde handla sitt bord som hon hade tittat på och jag kunde handla den leksaken vi glömde handla när vi var där igår. Så alla blev nöjda och glada iallafall. Det är den tunneln eller vad man kallar den som är på bilden nedan.

Får se när Martin kommer hem ikväll/natt, om jag skall komma och hämta honom eller om han tar taxi hem återstår att se!:)

Ha nu en trevlig lördag.






Jag är med och tävlar, gör det du med.




MansonDust har en tävling hos Barnskohopen.se där Du kan vinna ett presentkort med ett värde av 300:- Var med och tävla du med.








Jag är med och tävlar.

MakraMera.se är ett UF-Företag som drivs av en 18 årig tös vid namn Sanna.
Hon knyter armband av alla dess slag - helt efter kundens önskemål!
Den perfekta gåvan/julklappen till både tjejer, killar, barn och vuxna!

Vinnaren får välja fritt bland alla armband som finns på hemsidan!



"Jag tävlar hos Familjen Larsson/Sjölin om ett valfritt armband från
makramera.se
Den perfekta gåvan/julklappen, tävla du också!"



Ikeamaraton.

Nu så har vi varit på Ikea, hela två gånger idag. Blev inget besök på Lutz, tar det då det har lagts sig lite med nyöppningen. Räckte med ett stort varuhus idag, och det var folk överrallt. Man blir inte klok på det, speciellt i restaurangen, då folk är som gamar.

Vi var först där på förmiddagen och åt brunch efter att vi lämnat volvon på service. Hann dock inte gå där sålänge då Martin hade tid hos tandläkaren vid ett och volvon var klar. Så allt efter att vi fått det gjort åkte vi tillbaka till Ikea för att handla vårt efterlängtade vitrinskåp och en till tavla, så nu ska vi bara ta tummen ur och sätta upp alltihopa. Får antingen bli på söndag förmiddag (ska på fotboll på eftermiddagen) eller i nästa vecka. Kunde dock sätta upp tavlan i hallen, då vi bytade ut den vi hade mot den nya. Ska ha två ungefär snarlika bredvid varandra i vardagsrummet, kommer bli super fint.

Träffade Jessica, Kim och lilla Nikki på Ikea också som också skulle handla lite, alltid lika trevligt.

Nu ikväll ska vi äta taccos och titta på idol som vanligt. Hör Ella i trappen, tokungen klättrar som aldrig förr i trappan, men Martin är bakom henne och håller koll. Glömde inhandla grindar idag men hade tänkt att åka tillbala till Ikea en snabbis imorgon för att köpa det och även handla en leksak till Ella som vi också totalt glömde bort. En sån typ tunnel som dem hade på Andys lekland, för märkte att hon tyckte den var rolig. Det bästa är att ta med Ella så hon kan prova dem olika sakerna som finns på barnavdelningarna, så det inte blir en himla massa onödigt krimskrams hon ändå inte leker med.

Innan vill skulle bege oss tänkte Ella äta lite skärp först, Mmm.




Hahaha, kolla den coolingen med majskrok i munjipan (Inte Martin denna gång (;)


Busan på jakt efter det bästa vitrinskåpet.


"Pappa vad tråkig du är, lägg ned telefonen"


Mina två små älsklingar.




Äntligen hemma! Ha en underbar fredag.



En himla massa bus.

En underbar dag har det varit idag. Jag och Ella har busat och lekt hela dagen och hon är så duktig. Skrattar hela tiden, åt det mest knäppa man gör. Blir mycket skratt med andra ord, då det bara händer en massa knäppa saker här hemma!:)

Har äntligen tagit tag i bilderna som jag tog igår på fikan med tjejerna. Har försökt att få bort röda ögon på några utav fotona, men har verkligen inte klurat ut hur man skulle göra då det inte fanns någonstans på photoshop. Men så nu tillslut hittade jag det, på det mest konstiga ställe. Ikonen var ett plåster? Hur skulle man egentligen kunna veta att det var där redigeringen var för röda ögon. Inte är det lätt varje gång.

Imorgon som sagt blir det Ikea och XXXLutz, dock kan vi nog inte handla speciellt mycket då vi bara kommer att åka runt i mini coopern. Volvon skall in på service för en trasig stöddämpare, och vet dock inte när den kommer att bli klar. Skulle vi hitta något så får vi isåfall åka in igen på lördag.



Här får man väl ha fötterna på bordet när man äter?

Puss puss

Tant Louise och Nikki

Flickorna busar..

och tant Linda får springa efter.

Vilket håll ska vi krypa?



Så glad ser man ut när man kommer upp i famnen. Drar lite i halsbandet iallafall.





Bus och lek.

Idag har det varit en super skön dag verkligen. Hade lite saker jag skulle göra idag så jag och Ella hoppade över babycafét idag.

Tog en väldigt lugn morgon med lek och bus och sedan tog vi en promenad i regnet. Men tillslut så började det verkligen ösregna så det blev en lite kortare runda denna gång. Dock somnade Ella som hon brukar göra, men så går vi förbi en dagisfröken med sina barn och hon skek nästan när hon pratade så precis när vi går förbi skriker hon till och Ella vaknar.

Nu har jag iallafall fått lite saker gjorda och Ella har precis somnat, helt utslagen stackarn.

Längtar till imorgon då Martin kommer kunna vara lite ledig och vara med oss. Hade tänkt att åka till Ikea och äta lite frukost för att sedan gå runt lite och se om där finns någonting behövligt. Har hittat ett vitrinsskåp som vi ännu inte har inhandlat och sedan en till tavla. Hade tänkt att vi skulle åka förbi xxxLutz också, nyöppnat. Har allt från möbler, till vaser och barnartiklar.  

Dem vita fotöljerna vi har är köpta där, dem hade en provbutik innan denna för att utbilda personalen, och hade då en himla massa öppningserbjudanden då också, även vårt soffbord och tvbänk kommer därifrån. Hörde dock att där var jätte mycket folk så det är det väl säkerligen imorgon också, men hade tänkt att åka dit i en bra (?) tid, så får vi hoppas på det bästa.







Regn och rusk.

Nu är man hemkommen ifrån en jätte mysig fika med mina tjejer. Ella fick äntligen träffa sina små "tanter" och satt och myste jätte länge med sin faster/gudmor Jeanette.

När vi åkte hemifrån så började det såklart ösregna och tror att det kom lite hagel också, och så mörkt såklart. Tycker egentligen inte om att köra i mörker men det gick himla bra ändå. Hemvägen var samma visa, regnade och blåste, skulle ta Ellas filt som låg under vagnen i bakluckan, och höll på att blåsa iväg så det var skönt att komma in.

Ella fick välling när vi åkte hem och somnade direkt när hon sattes i bilen, dock var jag tvungen att ta av henne kläderna och byta blöja så hon vaknade såklart till. Men efter några varv runt hennes rum med henne i famnen så somnade hon och ligger nu och sover för natten.

Ella var så busig idag på köpcentret. Först när vi kom så var hon himla trött och satt som sagt och mös hos Jeanette och tog det himla lugnt. Men så efter lite juice och en riskaka fick hon ny kraft igen. Både Ella och Nikki kröp runt, Linda sprang efter och jag kom med kameran, haha. Måste sett himla roligt ut!

Nu tänkte jag gå ned och ha lite kvalitetstid med min älskling. Känns knappt som att vi har setts någonting idag, så nu får man ta vara på tiden när lillan somnat.

Bilder kommer imorgon!



Snart är den lille här.

Nu är vi hemma från en himla skön promenad. Ella sov nästan hela vägen och vaknade när vi var nästan var hemma.

Pratade med min älskade Malin som ska ha barn i slutet på November. Hennes sista dag på jobbet idag och sedan kan hon bara fokusera på att ta det lugnt och sedan bli mamma. Så mysigt, och längtar verkligen tills jag får se det lilla underverket. Dem vet ännu inte vilket kön det kommer att bli så det kommer bli en extra överraskning. Förstår dock inte hur dem har klarat av att hålla det hemligt för jag och Martin var så nyfikna direkt att vi inte kunde hålla oss från att kolla direkt när man kunde. Bara synd att du inte bor här nere Kodo!♥

Nu sitter Ella här bredvid och river en massa gamla räkningar, kunde dock få ha varit nya räkningar också :)
Ska snart få henne att vila lite då hon börjar bli trött, så kan jag få en lite lugn stund och ta en dusch.


Vårt lilla pyre.


Vad ska vi göra nu då?





Gummistövlar nästa.

Ännu en morgon och en hel dag framför oss. Tyvärr är det inte klarblå himmel och sisådär 30 graders värme ute som man gärna hade önskat varje morgon som man öppnar upp persiennerna. Men nu är det bara att gilla läget och traska ut ändå, hade dock velat ha ett par gummistövlar, men har icke inhandlat det ännu. Om jag ens hade tänkt göra det egentligen.

Natten har faktiskt varit helt okej, fick bara gå upp en gång i natt, och det var halv tre sedan sov vi allihopa till lite innan sju då Martin så snällt tog henne så lilla mamma fick sova någon timma till. Man har det allt bra när mannen är hemma och det märker man på Ella också att hon mer kan slappna av, iallafall vissa nätter.

Martin har åkt iväg till jobb och vi tänkte snart gå ut och ta vår dagliga promenad. Ikväll blir det lite fika med tjejerna så hade tänkt att ta med Ella också då det var länge sen dem fick se henne, Stora tjejen.

Ellas dagar:

• Kryper
• Ställer sig upp mot allt
• Vinkar hejvilt
• Klappar händerna
• Som på bilden "Boorta, Eller, vad hände nu"
• Nickar "Ja"
• Skakar på huvudet "nej"
• "Titta" och pekar 
• "Dääh" och pekar

Ja, listan kan göras lång, och hon är snart "bara" 11 månader. Lilltjejen har blivit stor, och det bara fortsätter.



Hoppas ni alla får en underbar onsdag.



Man är ju trots allt barn fortfarande.

Ny dag med nya tag. Natten var väl sidär, Ella hade inte sovit mycket alls igår på dagen eller eftermiddagen så hon var så trött redan vid sex tiden på kvällen, men både mamma och pappa försökte med alla medel att hålla henne vaken iallafall en timma till, och det gick med lite bad och sedan i med välling. Dock somnade hon inte direkt, utan fick nya tag och blev piggelin igen. Tillslut kunde dem små blå inte hålla sina ögon öppna längre och somnade. Fram till klockan ett, på natten. Pigg var hon igen och jag försökte verkligen få henne att somna om igen, men så i med lite mjölk och ny blöja så somnade hon tillslut.

Vaknade igen vid halv sex tiden och var pigg på nytt så pappa gick ned med henne. Vi bestämde dock att Martin kunde komma upp vid sju och byta av med mig. Kändes som jag precis hade somnat om och var inte på ett jätte bra humör just då, haha. Efter att Ella fått leka av sig lite och i och med att hon varit uppe några timmar så fick jag henne att sova, till halv tio och jag kunde ju gå och lägga mig vid Martin en stund till.

Ja, så såg vår natt och morgon ut!

Martin åkte till jobbet när vi kom upp och jag fick i Ella lite mat för att jag tänkte att vi kunde gå iväg till babycafét och sjunga lite. Men snopen som jag blev när jag såg att allting var nedsläckt och låst kom jag på att dem har höstlov och det blev en lång promenad för oss två istället. Skön höstmorgon/förmiddag i sandskogen.

Nu på kvällen har vi alla tre spelat fotboll här hemma, eller ja det blev Martin och jag i slutet, på blodigt allvar, haha. Ja, en utav oss vann, och host host, inte var det jag! Hm, men det var vi igen nästa gång. Man är ju barn fortfarande trots allt.


Ella hade tänkt hjälpa till med tvätten, inte säger väl vi nej till det.




Andys Lekland

Det blev en himla massa lek idag. Hade inte tänkt göra någonting speciellt idag egentligen, förutom att vi skulle ta en långpromenad, som det blev iallafall.

Vi var först ute och tog en långpromenad för att jag tänkte att Ella skulle få vila lite innan lekdags, Men så blev det inte, utan allt annat runt omkring var så himla roligt att titta på istället, så det blev att hon somnade precis innan vi kom hem.

Men det passade ändå jätte bra, för då kunde hon få i sig mat hemma och vi kom iväg när dem andra ungefär skulle dit också.

Elin och Jessica med dem små plus papporna var där, så det var bara Martin som saknades, men han kunde faktiskt komma förbi en liten stund i slutet så vi kunde åka hem samtidigt sedan. Var jätte mysigt och såg verkligen hur Ella sken upp när pappa kom. Jag och Elin fick tillochmed hoppat lite studsmatta.

Ella var både i bollhavet och uppe i klätterställningarna, åkte även rutchkana och gungade. Det roligaste var nog alla bollar som rulla runt lite överrallt som hon absolut skulle ha. Och så fick Ella träffa sin små kompisar också. Så tack för en jätte trevlig lekdag idag!