Trots väder och vind.

Trots väder och vind hoppar vi i och badar. Martin gjorde ett superhopp igår från bryggan med handduk och allt. Trodde väl att han kunde flyga? Efter kom jag springandes och hoppade i, kallt var det väl men kunde varit kallare.

Var borta igår enda tills tolv tiden. Vann ingenting men var riktigt mysigt att sitta i bilen när det regnade och jag hade gjort sallad och smörgåsar. Ella vann en tärning, Ella sa vilken färg hon ville ha och pappa gjorde som han blev tillsagd.
Var rätt mycket folk där men brukar nog vara mer, men det har nog mycket att göra vad det är för väder också.





Vi hade ett gäng gubbar framför oss som också tagit in bilen, och man kunde nästan följa dem från att ha varit helt nyktra till att bli stupfulla och blev så generösa med både öl och whisky dem hade med sig i Loka flaskor att dem gick och bjöd alla som gick förbi. Haha, kul att sitta och titta på när hästarna inte var igång.

Ella kunde sova i baksätet, helt perfekt då vi skjöt bak våra stolar och hade på liggläge, då fanns där ingen chans att hon kunde trilla ned.



Lugnt var det här.

Idag är det nog en sån "ta det lugnt dag". Martin gick upp med Ella vid åtta tiden och jag sov enda till kvart i tio. Och nu ligger Martin och vilar och Ella kommer väl snart vilja vila hon med. Har iallafall bestämt oss för att åka till trav även idag, skall tydligen vara midnattstrav enda till klockan 02:00 i natt. Vet ju dock inte om vi kommer vara där sålänge. Men skall vara en massa uppträdanden och andra aktiviteter så blir nog en trevlig utflykt.

Vi har iallafall bestämt att vi blir kvar här tills på söndag, eventuellt tills måndag morgon då dem flesta säkert åker hem på söndag. Så i nästa vecka är Martins sista semestervecka och får försöka hitta på något kul hemma och hoppas på att vädret blir bättre.

Har märkt på Ella att hon bara vill ha flaskan nu och riktig mat är inte jätte populärt. Gröt är väl sisdådär, men ger henne välling och mjölk sålänge hon vill ha det, skall ju inte tvinga i henne något hon inte vill ha.






Insjön nästa.

Varit i Insjön idag på eftermiddagen där dem har lite olika outlets. En butik som vi var i förra året hade riktigt bra priser, men i år tyckte vi att dem hade höjts rejält och var inte alls lika kul att gå där som då. Fanns inte alls mycket kläder till Ella, och om där fanns var det ändå rätt så dyrt så vi kom därifrån med ett par svarta strumpbyxor och en vintermössa till Ella. Gick även in en sväng på Clas Ohlson men var på tok för mycker folk för att vi skulle klara av att kunna gå där så vi begav oss till en restaurang som såg himla mysig ut. Låg precis vid vägen och hette något med troll. Trollskogen kan det ha varit. Åt pannbiff med potatismos och baconsås och Martin raggmunk med fläsk och för Ella blev det välling.

Hade en lugn och skön morgon och visste inte riktigt vad vi skulle hitta på men så kände vi att det kunde vara en bra idé att åka dit. Timmarna går ju och nu sitter vi här och hade tänkt att kolla på en film ikväll igen. Var någon film som går nu klockan 21:00 på tv6.

Man läser ju så mycket i tidningarna och nyheterna nu att det händer så mycket bilolyckor. Folk är tokiga i trafiken verkligen. Vi åker på en raksträcka med massa bilar i motsatt riktigt. Helt plötsligt kör en bil ut och skall köra om och kommer på vår vägbana och Vi är tvungna att väja för honom. Det kunde ha gått riktigt illa, men man förstår inte vad folk har i huvudet när dem gör vissa omkörningar eller dylikt. Det är en själv som får hålla koll på hur andra kör nästan mer än hur man själv är i trafiken.

Ella vill hellre leka med nappen än att ha den i mun, lilla bustrollet.






Den kom äntligen. Solen alltså.

Haha, skall alltid hända en massa när familjen Lönneström är i farten. Vi skulle börja med maten och Ella är bölig och skriker allt vad hon kan, Köttfärsen är seg och konstig av någon anledning, Martin skall få upp konservburken med vita bönor. Rätt var det är sprutar det överrallt med tomatsås, och smart som jag är har jag en vit klänning på mig när jag lagar mat. Ingen bra kombination. Får springa och snabbt lägga den i blöt. Får sedan se att Martin skurit sig på det vassa locket och börjar blöda. Ella får i sig lite mat och somnar tillslut. Phu!

Har varit ute med båten en liten runda och Ella var såklart med. Hon var dock lite trött och tyckte väl inte att det var jätte roligt just Då. Men bara hon fick stå upp gick det bättre då hon absolut inte ville sitta.



Solen har ju även varit framme idag och vi har spelat fotboll och kastat frisbee. Ella fick ligga i skuggan och titta på när mamma utklassade pappa. Spelade fotboll tills vi blev så varma att vi var Tvungna att hoppa i badet, har vi gjort dem sista gångerna nu och det är så skönt att hoppa i när man är så varm och när sjön verkligen svalkar. 




Gumman tar sig från olika ställen men vi vet aldrig riktigt Hur hon kommer dit. Men hon kryper mer i cirklar eller åt sidan. Hon har inte riktigt fattat hur man tar sig framåt, men rätt vad det är så har hon väl fått in snittsen på det också. Allting har sin tid!

Martin skrek precis till att Ella tydligen tryckt upp sig själv från att legat på hans mage eller varit precis bredvid honom i fotöljen. Så hon ställde sig nästan upp själv.




En bra blandning

Har precis kommit upp till stora stugan från att ha suttit och ätit räkor och bara haft det riktigt mysigt. Innan satt vi och körde Guitar Hero. Min kusin satt med det när han var här uppe och blev så sugna på att prova det vi med då vi aldrig gjort det innan. Var faktiskt riktigt kul men dock väldigt svårt. Men är man tävlingsmänniska så är man :)



Ella fick gunga lite efter att vi ätit klart och hon tyckte det var riktigt roligt trots att myggen gjorde oss sällskap. Nu sitter vi här och gumman får lite mat i sig och somnar nog efter det. Hade ju tänkt att vi skulle kolla på film nu i kväll så förhoppningsvis låter hon oss göra det :)








Solen, gör oss sällskap.

Har precis blivit själva här uppe på landet vi har precis varit ute och plockat hallon. Martin var och fiskade lite från bryggan men inget napp denna gång.



Har varit och handlat räkor och lite champagne för att ha lite mys ikväll och har även tänkt att titta på film. Fick låna lite filmer utav min faster så väljer nog mellan Pirates of the caribbean - död mans kista (alltid lika bra) eller en romantisk komedi som heter Om ödet får bestämma.
Men detta beror helt på hur Ella somnar i kväll för igår var hon uppe länge och var inte alls trött.

Hon har börjat bli lite extra gnällig och vill ha allt i munnen. Hon trycker sig emot både axeln och halsen med munnen så man tror att hon pussas, men det är nog mer att det kliar. Så kan ju vara tand nummer ett som är på G.

Vi har pratat lite om vad vi skall hitta på om vädret fortsätter vara såhär tråkigt. Så antingen blir det att åka hem och hitta på något där eller Sthlm. Men det är ju nästan lika tråkigt vart man än är när det är sånt här tråkigt väder. Synd bara då man har så nära vattnet här, stor gräsmatta att kunna spela fotboll eller annat dylikt och så mycket annat. Men dessa saker vill man ju helst göra när solen skiner.

Men vi gräver inte ned oss för det, så någonting kul blir det säkert utav denna semester älsklingen har kvar. Men om det är någon som har några förslag på vad man kan hitta på när man har en liten också att anpassa sig efter så är det välkommet :)

Lite bilder från när solen faktiskt var här.








Mys fastän regnet.

Min pappa, som skrivet innan, fick ju en stroke för några månader sedan och han fick ligga på sjukhus länge och visste inte alls hur det skulle bli. Men nu sitter han här hos oss på landet och är hur med och hur duktig som helst och han blir bättre och bättre för varje dag.

Han fick hålla i henne för första gången sen hon kom till världen i och med att hans arm inte alls varit med och den lever sitt egna liv. Men denna gång gick så himla bra och hon hade det jätte mysigt hos sin morfar.



Just nu sitter vi och skall nog spela något spel eller bara umgås. Tror vi skall spela "Sanning eller bullshit"! Kan vara vilket svar som helst men vi vinner!!

Haha, "vad snackar du om?"




Sån blåst här är.

Vi är precis hemkomna från en liten utflykt till Lindesberg. Kollat på en häst där och hennes föl som var jätte gosig verkligen. Dem är ju så söta när dem är så små. Hade tänkt att grilla ikväll om det nu inte börjar regna då det är en himla blåst här. Hela havet är i gungning för tillfället. Haha, lät lite konstigt att jag skrev att vi skulle grilla direkt efter att vi tittat på en häst, men ni kan vara lugna. :)

Vill inte klaga, men detta vädret är ju helt världelöst på alla stadier. Alltid när man har semester så vänder det till det värsta. Mamma och Martin hade semester nu samtidigt och så blir vädret såhär. Jag är ju mamma ledig och har kunnat njuta av värmen, men tycker så synd om dem andra som verkligen sett fram emot semester. SKönt att vara ledig, men blir tråkigt i längden om det fortsätter.

Skall nog gå in och vila någon halvtimma med Martin då Ella precis somnat i sin säng. Hon har förresten börjat säga "dadada". Så när kommer det där efterlängtade mamma?

Klappa händerna och vinkar gör hon och är så himla go hela tiden. Folk säger ju det att vi skall vara glada att vi har sån fin och snäll bebis. Så vi njuter verkligen varje dag vi vaknar upp tillsammans allihopa och man får det där underbara leendet som bara vår stumpa kan göra.

Vi var ju förresten på trav igen igår, men gick inte sådär jätte bra. Tog bilder därifrån men har glömt att ta med sladden till den lilla kameran så får bli när vi kommer hem igen istället. Ella fick köra bil, så ville föreviga dem bilderna :)

Bilder någon dag innan vi begav oss uppåt. 






Myser med mormor!



Gumman har badat i havet

Blivit lite dåligt med uppdatering då internet varit så segt och jag inte riktigt orkat sitta och vänta på att alla bilder skall bli uppladdade. Men nu är jag igång igen.

Vi har haft full rulle här uppe dessa dagar med mycket folk. Har spelat både kubb, kort, badat och ätit gott. Vi var nere och badade med Ella i havet och fick ha på sig flytväst som fanns här uppe. Hon älskar ju att bada precis som hennes föräldrar så hon kommer ha roligt med oss när hon blir äldre och kan sitta och leka i vattenbrynet.



Idag fick mamma skjuts till tåget och min bror och hans sambo åkte bilen hem. Så i nästa vecka blir det förmodligen bara jag, Martin och Ella här uppe, så vi får lite egentid också. Kom också på en idé om att vi kanske åker till Sthlm någon dag så mamma kunde ha Ella och jag och Martin kunde gå ut och äta. Så vi får se hur det blir.








Ikväll skall vi åka på trav i Romme. Så håll tummarna att vi vinner dem stora pengarna denna gång!



Semester på landet.

Nu har vi äntligen kommit upp hit. Som vi har längtat. Har nästan gått ett år sedan vi var här sista gången, och det var då vi gifte oss. Man ser verkligen tillbaka på den dagen när man sitter här ute på verandan och tittar ut över sjön.

Kom upp vid halv nio tiden på kvällen igår och blev så välkomna av farmor och farfar som hade gjort sallad med rostebröd och vin till det. Vi tog med Ellas barnstol så hon kunde sitta med vid bordet.






Sedan tickade klockan på och det var dags för Ella att få nattamat. Så vi kom i säng vid halv tolv/tolv tiden och Ella sov så gott i sin resesäng. Tycker nästan att den sängen är bättre än hennes vanliga säng hemma. I och med att hon vänder och har sig hela tiden så kan hon slå sig lätt i spjälet på sidorna fastän man har det skyddet för och hon tar ju ut fötterna och armarna emellan.

Vi vaknade vid nio tiden allihopa och tog med Ella ned till bryggan i sin vagn så jag och Martin kunde ta oss ett morgondopp innan frukosten. Det finns nog inget bättre än att ta sig ett dopp på morgonen, skulle mer än gärna vilja ha en sjö utanför vårt hus.








Nu sitter vi på verandan och solar och Ella ligger i sängen hos oss och har precis somnat.

I eftermiddag åker vi alla in till Rättvik för att se vår travhäst, Ginalaya, starta. Så håll nu alla fingrar och tår för att det kommer gå ännu bättre denna gång!

Förresten. Ella sa hej hej igår ;)



Ella Tindra

Nu har lilla gumman döps och det gick så bra. Kan faktiskt inte ha gått bättre. Hon var så tyst och så snäll och hon tittade så lugnt på prästen när han hällde vatten i håret.

Sedan åkte vi hem och hade mottagningen här hemma. Smörgåstårta med vin och öl som dricka blev det till middag och så hade vi handlat glassbåtar och kakor till efterrätt. Glassbåtarna gick hem hos barnen får jag säga. Jag räknas nog till dem? :)

Sedan presentöppning. Jätte fina smycken, pengar, kläder och massa annat. Och Ella blev så glad för allt, fastän hon satt med morbror och läste en bok så tittade hon upp ibland.

Hon var/är så glad hela tiden nu. Hon skrattar verkligen åt allt och är så busig nu. Det bästa är också att hon kan sitta hos andra också nu. Innan var det bara mamma och pappa. Men man märker fortfarande att hon blir ju som lugnast när vi tar upp henne om hon är ledsen.

Sedan bjöds det på gottis och dricka och vi satt och hade det jätte trevligt hela kvällen. Idag beger vi oss upp till landet och har semester minst 2 veckor där uppe. Packningen står redo för att kastas in i bilen. Mamma, Lennart och mormor har precis åkt med Martin till Lund för att ta tåget hem och min bror och Sandra är på väg till helsingör. Sedan träffar vi både dem och mamma på landet sen.





























Släkten är nere

Nu har äntligen en del av släkten kommit ned. Mamma och hennes sambo, och min mormor har kommit ned idag och skall sova över hos oss tills på söndag. Imorgon vankas det dop och då är vi alla samlade.

Hela dagen har varit fullspäckat från morgon till sent på eftermiddagen. Fladdrat och farit med inhandling och även städning av hela huset. Skulle haft min faster och kusiner på besök idag också och skulle ha tältat på vår baksida men dem hamnade hos en kompis i Helsingborg så vi ses imorgon istället.

Min bror och hans sambo kommer ned och dem har faktiskt tänkt att tälta så kommer bli jätte mysigt. Kan sitta tillsammans allihopa sent in på kvällen och bara ha det trevligt. Man träfafs ju tyvärr inte så ofta, men det beror ju självklart på att man inte bor så nära längre. Så man får ta vara på dagarna och kvällarna så gott det går.

Så håll nu tummarna att allting blir kanon tills imorgon och att vädret håller i sig. Gör det inte det, jaja då blir det att hålla sig inne till middagen.

















Jag är med och tävlar




Jag är med och tävlar hos Majbebis08 om ett set från Babybjörn med glas, tallrik och haklapp.
Vill du också vara med och tävla? Klicka in HÄR







Snart dax

Dopet börjar nu närma sig, men känner mig inte stressad då allting är ordnat. Prästen kommer hem till oss om ca 10 minuter och efter det vet vi precis hur allt kommer att gå till.

I natt har man sovit väldigt bra igen som förra natten. Innan har det varit så varmt att man bara vänt och skruvat på sig. Men jag och Martin har gjort så nu två nätter i rad att vi tar oss en kalldusch precis innan vi skall gå och lägga oss och man sover verkligen mycket bättre har vi märkt.

Idag så blir det nog att ligga på baksidan och sola lite, orkar faktiskt inte åka iväg för att leta efter något ställe för oss att kunna ligga vid. Har ju en sån bra plats här hemma och Ella kan vara både ute i skuggan och inne. Och snart så åker vi upp till landet också så känns inte som att man har någon press på sig heller att komma iväg någonstans. Vi åker redan på söndag eftermiddag då vår fina häst Ginalaya startar igen i Rättvik så passar ju perfekt då vårt landställe ligger i Dalarna.
 




Bättre lycka nästa gång.

Idag har vi haft besök utav faster Jeanette, även Ellas gudmor (dop på lördag) så nu fick hon umgås flera timmar med lilla prinsessan och jag kunde åka iväg och handla lite. Skulle in på willys och handla till att kunna baka muffins för att ta med tills ikväll och en helt vit body till Ella. Ja, det slutade med två kassar med kläder till Ella och färdigbakade muffins, haha.

Var så fina kläder på name it som jag hade missat förra gången jag var där och gick även in om Lindex då deras barnkläder är riktigt söta. Så ännu lite mer nytt i Ellas garderob. Så mycket roligare att handla till henne än till sig själv, finns mycket mer fina kläder att välja på till dem små tycker jag.





Sedan begav vi oss till Jägerso med grannarna och deras son + kompis för att spela lite på hästar och hade även tagit med oss lite mat. Grannarna var rediga och hade gjort alltihopa själva. Gjort mackor, bakat kakor och tagit med kaffe. Ja, vad hade vi gjort? Köpt kycklingrulle och cola från Sibylla och muffins som var köpta på Willys. Det är familjen Lönneström, inget hemmagjort här inte :)

Gick dock inget bra med spelningen denna gång tyvärr, och i sista loppet var det målfoto och någon millimeters skillnad, och såklart var det Inte vår häst som hade nosen innan. Så bättre lycka nästa gång. Ulla vann 120 kronor, så det var storspelaren denna kväll.

Men vi har haft väldigt trevligt, och Ella var så himla snäll och så glad hela tiden. Och hon hann även sova en stund också.



Ella 7 månader

Ja, hon blev ju faktiskt 7 månader den 10 juli. Och hon har nu visat att hon är en stor flicka genom att både vända sig från mage till rygg, förstått att hon kan ta även sin tå i munnen (som allt annat) och så har hon börjat klappa.

Det måste vara det sötaste jag har sett. När man klappar med händerna och sjunger klappa händerna, klappa händerna så börjar hon klappa och le.

Hon har även kunnat ta sig fram på hennes sätt. Hon ligger på mage skjuter iväg kroppen och förflyttar sig. Så det är på god väg till att börja krypa. Ett litet busfrö är hon också. Hon skall ha Allt som mamma och pappa har. Hon river sönder pappas travtidningar, hon stoppar allt i munnen och hon rullar runt och vänder på sig och helt plötsligt är hon på golvet.

Ja. Det är väl nu med andra ord som jobbet Verkligen börjar?






Otursdag

Verkligen! Vi hade tänkt att vi skulle bege oss till något badställe som vi fått tips om av grannen. Så vi packade ned allting (?) som vi behövde ha och packade in i bilen. Sätter i Ella i bilstolen och går och låser dörren, utan att ens komma ihåg att jag lagt min mobil på taket. Sätter mig i baksätet och vi åker iväg. Någon kilometer bort hör vi ett konstigt sviss, ja som att det är något som åker på biltaket och sedan försvann det. Efter ett tag letar jag lite efter mobilen och försöker tänka vart jag packat ned den. Neej, skriker jag till och kommer på att det som lät innan var min telefon.

Jaha, då var väl den krashad men åkte tillbaka för att försöka se om vi kunde hitta den. Martin släppte av mig där vi anade att den kunde ha varit och så just några meter fram låg telefon. I Gräset!! Telefonen fungerade men sim-kortet hade låst och därför vi trodde ännu mer på att den var helt i små bitar då Martin försökte ringa till den.
Mobilen hade fått sig en sväng på kanterna men displayen var helt i sin ordning. Detta är också en Iphone och har ju större display än en vanlig mobil och är mer känslig om den skulle hamnat med displayen, speciellt på asfalten



Glada igen åker vi vidare och Ella börjar bli hungrig och tänker att perfekt, kan ju stanna och mata henne. Då kommit vi på, eller rättare sagt jag, då det var jag som hade packat, att jag glömt mjölken hemma. Hade varit så duktig och värmt upp vatten i termos och tagit med flaska. Men mjölken, nej, den stod så fint hemma i skåpet.

Ella kan ju underhålla sig själv? Istället för mat, ja vad är inte bättre än sin stortå?



Happ. Fick åka in för att handla välling, men hade inte den vällingen där så fick åka till en annan större butik där dem tack och lov hade den.

Åker vidare efter matdags för Ella. Åker in på en badplats som var super mysig. Enda var att det var Fullproppat. Folk låg som packade sillar och detta var inte en stor badplats. Utan det var inne i skogen med gräsplättar.
Fick vända med all packning igen till bilen. Svettig som man blev satte vi oss i bilen igen och åkte iväg. Vart skall vi åka nu då, tänkte vi. Vi hade inte ens fått ett litet doppa fötterna dopp ens. Vad händer härnäst? Ella sitter och bajsar och det blir att stanna och byta. När vi skall ta upp skötväskan flyger all välling ut och över alla kläder och i bilen. Blev bara varmare och varmare. Fanns ingen papperskorg heller som vi kunde slänga blöjan. Så in i bilen, spann fast oss och jag sa direkt "Nej älskling, nu åker vi hem". Åker hem, beställer två sallader och sätter oss på altanen och njuter av att vi är hemma. Otursdag?


Ella fick iallafall bada och det blev hon glad för. Hon blir så himla svettig i nacken och i håret så hon fick en riktig avsvalkning.



Äntligen gumman.

Nu har Ella äntligen vänt sig från rygg till mage och tillbaka igen. Hon var tidig med att vända sig tvärtom men så har man väntat då armen alltid varit i vägen för henne när hon skall till mage men nu idag helt plötsligt var hon på mage. Så nu ligger hon och rullar och har sig, så nu blir det Ännu mer koll. Och då hon sitter så tar hon sig snabbt till mage eller rygg.

Jag gick upp och satte mig här då jag ville skriva innan vi skall ha myskväll, dricka någon öl och äta god mat. Ella ligger på sin filt hos oss på baksidan och Martin sitter vid sin bärbara och tittar lite trav emellanåt och jag skall läsa Klick. 

Vi har haft finbesök idag av Ingemar och Jane. Hade med sig två dopklänningar som vi fick och skulle prova på Ella och sååå fina båda två så har inte riktigt bestämt oss vilken vi skall ta. Men så vi har två stycken som vi fick och blir det en pojke vi får med andra barnet så kunde hon bara ändra med rosetterna och rosorna till blått istället.

Vi satt ute och fikade och pratade och hade jätte mysigt och Ella satt så snällt hos Jane eller så var hon i sin gåstol.







Åh. Det händer så mycket här hela tiden så man knappt hinner tänka. Man har det så bra och man går runt och har pirr i magen hela tiden. Världens bästa familj och ett så fint hem och komma till. Man trivs som fisken i vattnen.

Du gör oss stolt varje dag, varje minut och varje sekund. För evigt gumman!






Ha en underbar fredag.



Klänningarna är uppe

Nu har jag hängt upp klänningarna jag köpte idag. Ella har en walk in closet, så lite avundsjuk är man nog. Men har iallafall fått galgar och kunna hänga upp klänningarna istället för att kasta in dem i en trång garderob.




Nu ligger Ella och sover i vagnen då jag nyss är hemkommen från en liten promenad, och blev även sugen på gottis så var väl lite därför som jag gick ut också, ehm.

Så nu hade jag tänkt att sätta mig i soffan och kolla på något dåligt på tv som vanligt. Vad är det dem visar egentligen, jo gamla avsnitt av Ullared klockan 21:00 på en tisdag? färjan? Men det är väl för att folk kanske inte riktigt sitter inne vid tv:n lika ofta nu på sommaren.

Tycker att Ella har blivit lite små gnällig nu dem senaste dagarna. Hon vill inte sitta när man håller i henne för då kravlar hon sig så hon blir som en lång mask och stå är väl sisådär. Ligga på mage, njae det är väl också sådär? Händerna Konstant i munnen och haft lite feber. Kan vara tänder tro? Hon sover dock hela nätterna så det är ingenting oroligt på den fronten. Men man vet aldrig, annars är det väl bara en vanligt liten fas hon går igenom antar jag.

Ella väger förresten 8525 gram och är 66 cm lång. Stora flickan! ♥



Gäller att se upp

När Ella är i farten med sin gåstol då går det inte att stoppa henne. Hon tar sig snabbt fram och vips är hon bakom väggen och på andra sidan. Hon körde dock på mammas fot, ajaj, gjorde riktigt ont.

Idag har vi varit på center syd och handlat lite nya kläder till Ellas garderob, mamma fick också några saker.
Köpte 4 klänningar och några tröjor till Ella på både Lindex och Polarn och pyret. Tyckte inte att name it hade så fina saker på rea. Var mest till dem större barnen som där fanns. Men det har väl säkerligen sålt slut.

Nu har Ella nästan 74 i strl, men i vissa kläder blir det 68 fortfarande. Beror helt på vart dem kommer ifrån. Men så allt jag köpte idag blev i strl 74 så hon kan växa lite till. Hon kommer vara så fin i sommar med sina små sommarklänningar. 

Imorgon kommer några bekanta ned från Göteborg med två stycken dopklänningar som vi skall prova på Ella för att se vilken som passar bäst. Så himla gulliga då dem ville ge det till oss som doppresent och att dem även kommer ned så vi får prova dem. Skall även bli kul att få visa dem hur vi bor och även visa upp lillstumpan då dem bara sett henne på bild än sålänge.
Dopet börjar nu närma sig med stormsteg, då det är redan nästa helg. Men maten är beställd, prästen skall ringa i nästa vecka och alla gästerna har tackat ja. Så det kommer bli så kul att alla släktningar och familj kan samlas på ett och samma ställe. Tyvärr bara morfar som inte kunde komma.


 



Trötthet från Ellas sida.

Sitter och tittar igenom olika sidor som har väggdekorationer, för jag blir så sugen då jag ser andra har det i sina rum och det ser så hemtrevligt ut. Vill ha i Ellas rum och dit hittade jag en text där det stod "det bästa vi gjort" och det kan ju inte säga mycket mer än vad där står.
Hittade även text som skulle passa perfekt in i vår hall men skall sitta och leta runt lite till, kan ju finnas reor och alla hemsidor har ju sina priser.

Ella har sovit väldigt mycket idag. Varit uppe en stund för att sedan somna om i vagnen för det mesta. Var iväg till BVC för vägning och mätning och det såg väldigt bra ut, hon hade dock stannat upp lite grann vad gäller vikten men det blir ju så nu när dem rör på sig mycket och Ella äter inte lika mycket längre, hon vill hellre upptäcka världen, ja när hon är vaken vill säga.

Nu ligger hon och sover så gott i sin säng där hon somnade alldeles själv. Mamma och pappa har lärt sig nu vad Ellas kroppsspråk säger. Nu var det trötthet och det märker man på att hon blir tyst. Knäpptyst ett tag och sedan bums i sängen och sedan sover hon.

Nu skall jag ned till mannen min och ha lite ensamtid. Ha en underbar kväll kära läsare.

Påväg till BVC





Godmorgon, godmorgon.

Var uppe vid halv åtta med lillepluttan och Martin skulle iväg och jobba. Hann ha henne uppe en liten stund efter att hon ätit sedan så somnade hon en stund till. Så hon sover fortfarande så jag passar på att skriva lite här.

Svårt att avgöra vad det blir för väder idag då är både molnigt och soligt vartefter, dock väldigt blåsigt. Vaknade av att det blåste rejält och tror det var då som vinden blåste ned både vår kruka med blommor och vår ljusboll som vi har i trädgården. Även vår dörr till sovrummet blåste igen så var tvungna att lägga någonting emellan så vi kan höra om Ella vill något speciellt :) Vi tycker det är så skönt att sova med öppet fönster då man får in en helt annan luft och sover mycket bättre.

Hon vaknade dock i natt och var lite ledsen men somnade om i mammas famn och sov igenom hela natten. Det är så himla mysigt att man kan få henne att bli lugn igen och höra att hon så smångingom börjar andas tyngre och tillslut somnar. Var mer så när hon var mindre, att hon somnade hos dig. Nu är hon stora flickan och kan somna själv för det mesta. Så därför är sånna tillfällen ännu mer speciella nu.

Idag skall jag iväg med Ella till BVC för den vanliga kontrollen, alltså vägning och mätning. Känns skönt att få gå ca 1 gång i månaden för att se att allting ser bra ut.

Hade först tänkt att gå ned till Center Syd egentligen då det är en massa rea på name it och tror det även var polarn och pyret så man kunde få köpa lite kläder till Ella. Känns som att hon har växt mycket på sistone och också då såklart växt ur sina kläder, så kläderna blir ju bara färre och färre.  
Men Martin skulle få paket levererat hem vid lunchtid och någon måste ju vara här för att skriva på så får nog vara hemma idag, och skall ju även till kontrollen kvart över ett så tar det imorgon istället.  




Mys med Ellatrollet.




Mot skogen

Följde med Martin bort till sandskogen så han fick springa och jag kunde gå i min egna takt.
Men innan det satt jag och Ella framför spegeln och sjöng och hade oss, man känner att det är väldigt viktigt med att hålla musiken vid liv även om man inte går på babycaféerna nu på sommaren. Och hon tyckte att det var kul att sitta framför spegeln så hon kunde se mamma samtidigt.



När vi var i skogen och nästan hade gått den rundan klart så såg jag ett rådjur som inte alls var långt ifrån oss. Så himla fin, men man blev ju ändå lite små skakig då den var så nära.



Ella älskar att titta efter bilar och bussar när vi är ute och går och hon verkligen följer dem när dem åker förbi.




När vi sedan kom hem fick Ella ligga lite på magen så jag kunde göra mat medans Martin var och duschade. Nästa sekund jag skulle titta till lillan så var hon nästan av filten på ett helt annat håll än vad jag lagt henne. Så hon tar sig fram på ett eller annat sätt, och utan att krypa. Så försiktig får man vara med andra ord för rätt var det är är hon där hon Absolut inte skall vara.



Hemmafru idag.

Idag var en städar dag kände jag när jag gick upp i morse. Okej, kanske inte Direkt när jag gick upp. Men det blev en sån dag iallafall.

Har satt upp Ellas längdtavla på väggen som vi köpte när vi var på Toy´s R us, så nu kan vi snart mäta henne själva, får bara vänta tills hon går förbi 70 strecket först.

Jag har tillochmed fångat en spindel och släppt ut den, alldeles själv. Jag är inte ett fan av just småkryp och bara att jag visste att jag hade fångat den där uppe under ett glas fick jag rysningar över hela kroppen. Men tillslut tog jag mod till mig och släppte ut den efter lite push talk av mannen min, haha.

Som jag skrev igår badade Ella när vi kom hem men glömde lägga ut bilder på det. Tycker det har gått så fort det här med att Ella kan sitta helt själv och hon har bara blivit stadigare och stadigare så nu kunde hon sitta i badet ännu längre utan att ramla bakåt. Så duktig vår lilla Ella ♥





Varit i Vikhög

Åkte iväg till Vikhögbad idag med Ella. Aldrig varit där innan så visste inte vad jag hade att se fram emot. Men detta var ett guldställe, speciellt för oss som har barn. Man är väl inte sådär jätte glad för sand då barn skall vara Överallt och Ha allting, så man kan ju bada förstå hur det skulle se ut i slutet av dagen. Sand, sand och sand. Men blev så glad när jag såg att det vad gräs man låg på precis intill en brygga. Det fanns flera olika vikar in kan man väl säga, så det var inte alls mycket folk där vi låg heller. Fanns även lite skugga under några buskar så man kunde ha vagnen under.

Så jag plockade upp parasollet och la Ella där under och mig själv också för den delen. Så vi satt och lekte och hade oss. Hade även tagit med mig mat och dricka till Ella. Perfekt att ha en termos som man har uppvärmt vatten i så är det en helt perfekt temperatur tills man skall göra lite mjölk. Har ingen stor lust att ta med mig alla hennes burkmat och sitta och behöva mata henne med det när det är så smidigt på det andra sättet.

Efter ett tag så fick jag ett samtal av älskling. Då var han visst i närheten och hade gjort alla sina besök för dagen och kunde komma och vara med oss. Hade faktiskt tagit med mig ett par shorts till honom om ifall, då vi pratat lite om det innan. Så vi kunde gå ned med Ella till vattnen och bada lite med henne. Dock är det ju så himla långgrunt så man kunde stå och ha vattnen till smalbenen vid slutet av bryggan. Så Ella fick sprattla med benen lite och doppa fötterna.

Efter det åkte vi hem och Ella fick ta sig ett riktigt bad i sin swimingpool.









Finaste familjen.




Sin alldeles egna pool

Nu har vi varit och handlat en pool till Ella. Hittade en på Toy´s r us med palmer så det bildar ett litet tak. Så perfekt nu när solen är framme och den skyddar lite grann iallafall, men har henne ändå i skuggan.

Så vi fick på henne hennes baddräkt och satte henne i poolen, och åh som hon började plaska direkt. Hon kunde sitta hur länge som helst och skvätte vattet överrallt. Så himla kul och skönt att hon tycker om vatten, precis som sin mamma och pappa.

Så nu har vi en perfekt liten pool till Ella som vi kan ta med upp till landet när Martin har semester. Skall bli så himla skönt, att få komma bort lite och rå om varandra i hela 3 veckor.








Vår alldeles egna lilla skatt! ♥




Ella skall ha Allt.

Ella ska verkligen ha Allt som kommer i hennes väg. Ligger på skötbordet och finns där någonting, tex som wipes eller en plastblomma som står i fönstret, ja då är Ella där och pillar. Fjärrkontrollen är den bästa leksaken nu, så fort hon ser den skall hon ha den, spelar ingen roll om den ligger en meter ifrån. Pappa däremot blir inte jätte glad, haha. Tillslut blir det väl att hon trycker på en knapp och så vips fungerar inte tv:n :)

Hon är även glad för sin gåstol. Hon kan verkligen ta sig runt hela rummet. Hon kan vara på en plats och efter bara några sekunder så är hon på andra sidan rummet. Våra lameller har hon fått sikte på nu, och det såg mamma och sprang fram direkt, ja då blir det ett himla liv från hennes sida.

Det roligaste är nog när både jag och Martin skjutsar runt henne i gå stolen och hon springer med benen som aldrig förr och skrattar.

Idag var vi iväg och lämnade tillbaka Ellas sulky tyvärr. Den började gnissla och ha sig nu bara efter någon vecka. Så först när vi var där så oljade dem hjulen lite och tyckte att ljudet försvann. Men så när jag och Martin var på Toys´r us så började det igen, så tyvärr blev det att lämna tillbaka. Så nu har vi bara vår vanliga vagn igen, men den fungerar väldigt bra ändå.

Vi köpte en pool till Ella, en sån med palmer som tak. Jätte söt, så vi skall prova den imorgon och se vad hon tycker. Hon älskar ju och bada så det skall nog inte vara några problem.

Imorgon skall det ju bli upp mot 30 grader varmt så då blir det väl att sola och ha det gott.

Har försökt med att ge Ella nappen men förgäves. Men igår så hade hon den faktiskt i munnen ett bra tag, men efter någon minut var den borta igen. Hon verkligen spottar ut den så den flyger tvärs över rummet. Men hon är ju så söööt men nappen :)


'




Bjärred, långa bryggan.

Som skrivet igår så var jag och Martin på vårt efterlängtade restaurangbesök bara vi två. Ellas farmor kom strax efter halv fyra och vi tog bussen som gick kvart över fem då vi skulle vara där vid sex.

Lite ostadigt väder var där, så vi bestämde oss för att sitta inne. Var så fint då man såg bron och enda till köpenhamn. Vi beställde först in deras förrätt som bestod utav kräftcocktail med vitlöksbröd som var gudomligt god. Så god att man inte ville att det skulle ta slut. Till det beställde vi in dagens drink, som var mer likt mousserande vin. Vi hade därefter beställt räkor då man kunde välja mellan räkor och musslor. Dem hade ett litet buffé bord med både nybakat bröd, smör med havssalt och även någon god sallad till det. Ett halvt kilo räkor fick vi var och det räckte perfekt. Efterrätt var vi också tvungna att ta, så det blev chokladkaka med hallon och Martin tog tiramisu med glass.










Påminde om när vi var ute och flängde jämt. Vi var överrallt innan vi fick Ella. Så detta var behövligt men såklart saknade man Ella och undrade hur det gick här hemma. Så vi ringde en extra gång för att kunna slappna av riktigt ordentligt, haha.

Bussen tillbaka gick vid kvart i nio så det blev en perfekt utflykt och det hade gått jätte bra här hemma, så detta får vi göra flera gånger. Vet ju nu att det är okej att lämna Ella, då man varit lite nojig innan.

Nu ikväll skall vi nog iväg till Bjärred igen då det är 10 år sedan bron mellan malmö och köpenhamn byggdes. Så dem skall ha fyrverkerier från båda sidorna, så vi tänkte att det borde vara ett perfekt ställe att stå på.
Ella är fortfarande vaken, så hon somnar säkert i vagnen och kan säkerligen sova natten sen när vi kommer hem. Måste ju bara få säga att man har ju en änglalik bebis på Alla sätt. Men det är helt otroligt att man får sova en Hel natt. Som för två nätter sedan så vaknade hon kvart i nio, och morse vaknade hon kavrt över åtta.

Så tack stumpan. Mamma orkar Ännu mer lek och stoj :)