Bättre med hostan iallafall.

Ella är lämnad på dagis och jag ska snart göra mig redo för en intervju. Är så nervös men det kommer säkert gå bra, dock så länge sedan man gick igenom det där.

Mamma kommer ned ikväll och stannar några dagar, ska bli så mysigt. Äntligen får man träffas igen, och Ella får se din mormor, gu vad glad hon kommer att bli.

Det är tyvärr någonting man tänker på varje dag, att man inte har sin mamma i närheten. Det är det jag saknar mest här nere, att hon skulle kunna komma förbi och bara ta en kaffe eller bara leka lite med Ella innan hon ska sova. Jag hoppas innerligt att min dröm slår igenom någongång i framtiden, att hon tar sitt pick och pack och flyttar ner.

Lilla loppan börjar bli lite bättre med hostan iallafall. Hade gått som en dans på dagis igår med, bara det att hon sov bara 50 min på Hela dagen igår då hon blev väckt av några hostiga barn på vilan. Så hon deckade vid 1800 igår kväll, vaknade en gång vid 2200 och fick ny blöja och lite hostmedicin, sedan sov hon sig igenom hela natten fram till halv sju. Så inget klagande från vår sida inte.

Hon har fått upp två tänder till där nere nu, och dem två bredvid framtänderna är ena ute på, så den andra håller nog på att spricka igenom när som helst, om den inte redan har gjort det. Hon vill ju absolut inte att man ska in med fingrarna och känna, det klarar hon så bra själv. Tandborstningen har varit lite från och till nu hela tiden, en period gick det jätte bra, sedan blev det sämre, men nu så är det nog tillbaka till det vanliga igen. Bara det att hon älskar att räcka ut tungan när man ska borsta så det blir extra rent i hennes mun :) 

Gofisen nybadad och redo för sängen. Hon vet att när fingrarna blivit som russin är det dags att gå upp.






Roligare än så här blev det tyvärr inte.

Nu har halsonten kommit tillbaka igen. Har varit och vänt två gånger redan, så nu tycker jag att det räcker. Dock tittar man ut genom fönstret och ser att det snöar, ja, då vill man ändå bara dra täcket över huvudet och försvinna för en stund.

Så jag tänkte göra det nu för en sekund, roligare än så här blev det tyvärr inte.




Något utöver det vanliga.


Dessa olika bodysar är så perfekta att ha både under hoodtröjor och klänningar, så det fick bli en av varje när vi var och shoppade lite till Ella.


Klänningen här ovan är ju bara för söt, och den ser vi nog på Ella i vår. Byxorna är också en favorit. Är dock inte så glad för en massa mönster och dylikt på byxor, men dessa var ändå något utöver det vanliga.




Långkalingar och tjocka tröjor.

Nu är man på benen igen, har ju känt mig lite små krasslig med halsont. Ella blev dålig natten mot igår och var jätte risig i magen. Antingen var det någon smäll av magsjuka, eller så var det bara någon mat hon fått på dagis som var sisådär. Hon har dock fått havregrynsgröt både på dagis och här hemma till frukost nu några dagar, och fibrer kan ju verkligen sätta igång magen.

Vi hade tänkt försöka få i oss lite luft idag när solen ändå är framme, så man får lite syre. Har även hunnit vila nu på fördmidagen alla tre då vi gick upp redan vid halv sju när chefen vaknade.

Annars då? Har ett väldigt intressant jobb på gång får jag säga. Ska träffa kunden på tisdag och hoppas verkligen att jag får det.

Nu ropar dem där nere, så får göra mig klar med både långkalingar och tjocka tröjor, för ut ska vi. Får bli lite rensning av både pant, glasflaskor och en himla massa blöjor som ska till sopporna direkt.

Ha en solig eftermiddag. 

 




Hur allting blir senare tar man då.

Det var nästan som att Ella inte ville gå hem när jag kom för att hämta henne. Men hon sprang mot mig iallafall och jag fick en kram.

Hon hade sovit en timma på vilan och ätit en portion med mat. Var ingen riktig favorit mat hos barnen, kall skinka med ris? Lät inte speciellt gott.

Hade gått lika bra denna dag också, och man blir ju så stolt varje gång man kommer dit för att hämta hem henne. Får alltid höra hur duktig hon är och hur bra det går, och det är det man strävar efter när ens barn börjar på dagis. Man vill ju att allt ska flyta på och att dem ska ha det så roligt det bara går.

Tycker så synd om den lilla killen som är ungefär i Ellas ålder som bara gråter hela dagarna. Han blev inskolad en vecka innan Ella och varje dag har han gråtti konstant. Så hemskt, och det är så synd, för dagis vill man ju att det ska vara något positivt för barnet, och inga ledsna miner. Så därför är man extra glad att det går så bra som det gör, än sålänge, och det är ju ändå det som spelar roll, hur allting blir senare tar man då, huvudsaken är att allt går bra Nu.

Nu på eftermiddagen har jag ägnat mig åt att vara med Ella, dock är jag inte helt kry känner jag, utan väldigt trött och slö och det är så trist. För när man går och hämtar henne vill man ju kunna leka och stoja så mycker det bara går. Ella sover även bara en gång om dagen nu, och det är på dagis, så det blir extra många timmar här hemma med en pigg Ella.

Vi tog ett bad tillsammans och sedan somnade hon vid sju. Så det blev en liten avslappning (?) för mig på spikmattan, vindruvor och en chokladansiktsmask framför halv åtta hos mig. Dock inte allt på en och samma gång, haha.

Hoppas ni alla haft en underbar dag och sov så gott.

(För stunden ligger Ella och hostar rätt mycket i hennes rum, förkylningen är nog inte Helt borta än)

Haha snacka om härlig frilla.




Denna bjuder jag på!!




Halsen tar kål på mig.

Ella är lämnad på dagis och här sitter jag, snorig och dann. Halsen tar kål på mig, iallafall på kvällarna och nätterna, då är det som värst. 

Vi har nästan vårt egna apotek här hemma för vår medcinskåp är verkligen fullt med allt du kan tänka dig. Dock ingenting mot halsen såklart, så får åka ned på center syd när dem öppnar och köpa hem allt dem har. För nu ska Mrs Martina bli frisk.

Natten var väl helt okej, jag hade dock svårt att somna, och när jag precis somnat, vaknar loppan och vill upp. Vid ett fick hon i sig lite välling, men somnar snällt om och vaknar vid sju. Den gyllene tiden, i och med att Ella somnar redan vid kvart över sex-halv sju så är det inte mer än rätt att hon vaknar just den tiden.

Ellas dag på dagis igår hade gått precis lika bra som dessförinnan. Hon hade ätit lite frukost, lekt en massa, varit ute och lunkat runt, dock ramlat lite och fick ett litet riv sår på näsan. Sedan blev det mat och vila, sov även denna gång en och en halv timma. Förstår inte hur dem lyckas? Dem lägger sig ned allihopa i ett nedsläckt rum med madrasser där Heléne, en av fröknarna, ligger bredvid Ella och ett annat barn, och det är likadant med dem andra. Så hon har bara kunnat lägga Ella på sin madrass med snutten och efter att hon tittat runt lite så somnar hon (?). 

När man själv lägger sig med Ella i vår säng te.x ska det inte sovas, nej då ska det klättras. Så det är nog någonting man aldrig riktigt kommer att förstå, hur enkelt det kan gå till, men skönt är det.

Glömde ju säga att på alla hjärtans dag hade dem fått göra varsitt kort med handavtryck som liknar ett hjärta, så fick ta hem det samma dag. Ellas första men absolut inte sista verk från dagis.



Så här glad är man när man ska till dagis, lilla rufs.




Ville bara gnälla av mig lite.

Jag saknar mina kära.

Ska snart gå och hämta hem lillstumpan, som jag har saknat henne. Tyvärr kan jag inte hämta hem Martin, hade jag kunnat hade jag dock gjort det.

Det är så fruktansvärt tomt här hemma, och desto jobbigare är det när man är sjuk, för då orkar man knappt gå utanför dörren, ska man väl egentligen inte göra heller. Mina små hjärtan behövs hemma nu!

Ville bara få gnälla av mig lite.





Längtar tills jag får hämta.

Igår var vi på dagis igen, och Ella har blivit frisk, lite snorig bara, men allt annat är borta. Jag lämnade henne vid halv nio och kom och hämtade henne igen vid kvart i två. Då hade hon varit ute och lekt, inne och lekt, ätit mat, sovit i hela en och en halv timma. Så när jag kom för att hämta henne hade hon precis slagit upp sina små blå. Först förstod hon inte att det var jag som stod där, men direkt när hon såg det fick jag världens finaste leende och två armar som ville kramas.

Satt och tänkte på loppan hela dagen igår och undrade hur det gick, men dem ringer om det skulle vara någonting och det hade dem inte gjort. Och sedan när man får höra att hon tillochmed vilat med dem andra barnen, kunde man inte bli mer än stolt. Bara hon har sin snutte hos sig, så brukar det inte vara några problem, men är den inte där, ja, då säger hon till.

Idag lämnade jag Ella ungefär samma tid och hon var lite ledsen när jag skulle gå men så fort dem ställde sig i fönstret och skulel vinka var tårarna borta, så jag hoppas verkligen att det går bra nu. Hon skulle få i sig lite frukost, och nu antar jag att hon springer runt och leker.

Själv har jag dragit över mig någon förkylning, vaknade av en hemsk halsont. Så nu är det min tur tyvärr att vara lite sjuk, och som alla gånger, slår det aldrig fel när Martin är borta. Men jag ska försöka att vila nu så gott det går.

Längtar tills jag får hämta hem henne igen. Lilla gofisen. 




Dem har ju blivit så otroligt stora allihopa.

1 års firande för Matilda igår. Ella hade super roligt och fick leka med alla sina kompisar som hon inte träffat på jätte länge, så vi var inte därifrån förrens vid halv fyra tiden. Hon fick en en del med lilla my i present, för hon är faktiskt väldigt lik henne vissa stunder, lilla sötnosen.

Det bjöds på glass, bullar, godis.. Ja allt du kan tänka dig. Och så fort där är onyttigheter tar det inte lång stund tills jag är framme och nallar, haha. Jag vet inte vad som har hänt den senaste tiden, jag är sugen på allt som har med socker att göra. Har inte alls varit så innan, så måste verkligen skärpa till mig. Inte långt kvar tills vi åker till Turkiet, och då ska jag banne mig trivas. Senast idag bakade jag både kladdkakemuffins Och kanelbullar, suck. 

Men tillbaka till kalaset från igår, var verkligen super trevligt som alltid och Ellas första kalas som hon äntligen kom iväg på. Hon var ju sjuk på hennes allra första hon skulle på.

Dem har ju blivit så otroligt stora allihopa, som för bara några månader sedan låg och spralla på rygg eller mage. Nu har dem flesta börjat gå och har verkligen fått egna personligheter. Det är super kul att man håller kontakten och att dem får en massa kompisar som dem kan hänga med när dem blir äldre. Springa på en massa kalas, gå på discon tillsammans och många utav dem kommer säkert gå på samma skola.

Det sattes sedan på musik, allt från krokodilen i bilen, till någon konstig version av imse vimse spindel. Och där det finns musik, ja där hittar ni Ella dansandes. Man sitter bara och skrattar för hon är ju så söt när hon visar sina moves.

Födelsedagsbarnet; Det finaste man har sätter man på bordet.


Dem små blå.




Coola kompisar hittar man inte varstans.



"Jag tar hand om denna tills Matilda kommer"


Dotter och mamma.




Ellas topp och kjol är båda från Hm. Älskar den tröjan, tror även den fanns i orange? 



Clara, Nikki och Matilda.



Lånar en lilla my stol och vilar benen lite.


Nikki i sin fina klänning.


Måste ju prova och banka lite.


Här kör vi uppochned. Söta Clara med mamma, Clara blir faktiskt hela 1 år idag, på kärlekens dag.


Nej, nu kör vi lite dans.









Står och väntar på bättre musik från Dj'n.



Nu ligger 2/3 och sover.

Planet igår lyfte när det skulle och jag fick hem ett stycke älskling i välbehåll. Idag har vi varit ute och gått lite i det underbara vårvädret, Ella har blivit mycket bättre nu och febern är helt borta.

Vi var och tittade på ett radhus som var till salu här i närheten, dock bara utvändigt då vi väntar på besked om visning.

När vi kom hem satte jag igång med att baka, var så sugen på muffins men så fanns det inte på konditoriet här. Blev kladdkakemuffins med lite marabouchoklad i, blev faktiskt riktigt goda, så det blir väl att äta sig mätt på dem innan middagen, brukar bli så.

Jag har precis varit iväg med Ella till center syd för att handla lite fler skor till henne, hon har bara ett par som passar och dem glömde ju jag såklart på dagis. Blev två par fodrade kängor och ett par gummistövlar i en storlek större, då det blir mer mot vårkanten hon kan använda dem. Hon har ju så små underbara fötter, strl 19, fick dem t.o.m mätt, så det känns lite enklare att veta exakt vilken storlek man ska kolla efter.

Blev även inhandlat lite nya kläder till Ella också, strl 80 är hennes storlek nu, fastän att det är lite för stort fortfarande, skiftar dock lite på vilken affär man är inne i.

Nu ligger 2/3 och sover, en ute och en i soffan, ja, ni kan ju gissa vem som sover var. Ikväll blir det melodifestivalen och super god mat, färsk pasta med räkor och chili creme fraiche.    

Hoppas ni alla har en underbar lördags eftermiddag och får en super kväll.



Kom igen nu pappa, snabbare kan du.




Så här roligt har man när man är med Martin. :)




Finn fem fel!;)


Ella Kan kladda själv.





Mamma, pappa titta titta, jag kan själv.




Glad att jag bor här nere ;)

Då är det snart dags för mig och Ella att hoppa in i bilen och hämta upp vår älskade på Sturup. Hoppas nu bara på att allt går som det ska, då han iallafall för en kvart sedan inte nämnde någonting om förseningar.

Har ju verkligen varit kaos uppåt i landet, och det är så svårt att förstå när man sitter här nere och njuter av bar mark. Pratade med en tjejkompis uppe i Sthlm innan idag och hon sa att det ungefär är lika mycket snö som det var för någon månad sedan, om inte mer. Så man är rätt så glad att man bor här nere ;)

Annars har jag och Ella mest tagit det lugnt idag, haft ont i huvudet, Ella snorar fortfarande men febern har nästan försvunnit som tur är. Men vi trotsade oss själva lite på eftermiddagen och åkte och handlade lite tills ikväll och jag kunde även hämta ut min mobil som jag lämnat in för lagning. Var väl försig ingen lagning, mer programvaran som skulle uppgraderas. Dock tycker jag att den är på ett ungefär lika seg som innan fastän jag fått en Helt ny, hm?

Nu, är det dags att förbereda oss, är ju inte bara mig själv jag måste klä på så man får börja i tid. Ha en underbar fredag mina vänner.

Klätterapan är i farten.







Gråa, regniga mörkret.

Man är helt slut, pga av vädret eller bara att man inte fått sova så mycket? Ja, trött är man iallafall. Ella ligger och sover nu igen, hon har dock sovit tre gånger redan idag, så det är jätte bra, så hon verkligen sover bort det onda.
Febern har lagt sig lite iallafall, inte alls lika varm, men den finns ändå där. Maten har hon dock varit väldigt bra med hela dagen, och fått i sig mycket vätska.

Bara jag som sitter och är sugen på onyttigheter hela tiden. Det har verkligen pågått ett tag nu, allt jag vill ha är godis, kakor och allt annat nyttigt. Vad ska man göra?

Nu sitter jag och tittar ut i det gråa, regniga mörkret och bara längtar tills imorgon natt, då älsklingen kommer hem igen. Varit mycket för honom hela denna vecka. Han har kommit hem efter att ha stått på mässor flera, flera timmar utan att få sitta en enda gång. Och då har han ändå kört upp till Göteborg och sedan hem igen på kvällen.

Denna kväll blir det dock bara jag och Ella då han är i Jönköping och ska vara i Örebro på morgonen imorgon.
Längtar verkligen tills denna mässa är klart, är även nästa vecka, så man kan få lite tid och bara njuta innan jag börjar mitt allvar igen.

I Ellas rum har jag ju framkallat lite bilder och satt i ram, Så fin med hennes små kompisar.
Togs på Ellas 1-års kalas. Tänkt vad lite foton kan göra mycket, lyser upp ett helt rum.





Jag brukar ställa mig i hennes rum och bara titta mig runt, tycker att det blev precis som jag ville ha det, hoppas bara Ella trivs i det också.



Baciller som snurrar runt.

Då blev man hemma med en sjuk liten Ella. Hon blev så trött igår kväll så hon somnade redan vid halv sju, men tänkte inte så mycket på det och det hade väl att göra med att det är så mycket som går i huvudet för henne nu i och med dagis och massa nya intryck på en och samma gång. 

Hon vaknade flera gånger fram till klockan tolv på natten, så jag och Martin var inne hos henne var och varannan timme. Jag fick gå ner med henne tillslut då hon kändes rykande het och var jätte snorig. Snarkade något fruktansvärt när hon sov. Termometern visade 39,5 så det blev att ge henne alvedon, få i henne vatten, ny blöja och sedan i säng igen.

Hon somnade rätt så fort varje gång hon vaknat till, men hon vaknade lika snabbt igen så vi bestämde oss för att ta in sängen i vårt sovrum, och jag sa åt Martin att lägga sig på soffan om han skulle få någon sömn överhuvudtaget. Han skulle upp vid sex och köra tre timmar, så var inte mer än rätt.

Jag däremot fick väl sova någon timma i sträck för att sedan gunga henne, men så vid kvart över sex ville hon inte sova mer och då var det bara att hålla god min och gå upp. Gäsp.

Vi kunde dock sova lite vid åtta tiden i någon timma och nu så har vi precis ätit lite och hon äter ändå relativt bra och det känns väldigt skönt. Så vi hoppas nu att hon är bättre tills imorgon. Det är ju det här som är så typiskt med dagis i början, så mycket olika baciller som går runt och det har varit jätte många ungar som varit sjuka från och till på bara dessa tre dagar vi varit där.

Nu ska jag försöka få Ella i säng så jag också kan vila lite, känner mig inte riktigt som människa för tillfället, och det är ju som alltid, när Martin inte är hemma eller när han ska iväg kommer alltid sjukdomarna här hemma. Slår verkligen aldrig fel.

Pappa vi saknar dig.





Du är världsbäst.

Man är ju så en så stolt mamma. Vi kom till dagiset vid kvart över åtta så Ella fick vara med och äta frukost med dem andra. Så det blev lite gröt med äppelmos och en macka. Allt slank ner och tog inte lång stund innan hon ville ner och leka.

Idag fick jag gå iväg i några timmar och inget gråt över huvudtaget när jag skulle gå. Helene, fröken, bar in henne till lekrummet och jag smet ut efetr att jag sagt hej då.

Jag gick en liten promenad, en liten solning på solariumet hann jag också med, lite fika i soffan och sedan en dusch. Efter det var det dags att klä på sig igen för att hämta loppan.

Hade en sån mysig känsla i kroppen när jag var på väg för att hämta henne, pirr i magen, och jag ville bara ta upp henne i famnen och pussa på henne. Man saknar ju henne något fruktansvärt, men dessa timmar för mig själv behövdes verkligen. Och man fick nya tag.

Det första jag såg när jag kom in genom dörren var Ella, hon höll på att leka för fullt och blev jätte glad när jag kom. Dock hade hon inte tid att komma och kramas för det var ju så mycket annat roligt att göra för tillfället. Men lika glad var jag för det, för då ser man hur bra hon har det.

Dem hade sjungit, varit ute på gården och lekt, och sedan hade hon blivit så trött att hon gick runt med snutten vart hon är var, men sedan när det var dags för mat så försvann tröttheten och hon åt upp alltihopa. Blev pasta och korv soppa, var mer som en gryta dock, och bättre var väl det, och en macka bredvid.

Efter maten var det fit for fight igen. Blöjbytet hade också gått super och inget gnäll över huvudtaget, men det har dock aldrig varit några problem alls, så det var jag inte ens orolig över.

Så när vi gick hem, hann jag bara lägga henne i vagnen, med sin snutte så sov hon, och hon sover än. Har till och med varit och handlat lite grann och tagit en promenad till.

Så imorgon blir det en ännu längre dag utan sin lilla dotter, lämnar vid nio tiden och tänkte komma och hämta henne vid två, om inget annat skulle hända. Så det kommer nog bli super.


Du är världsbäst.



Högsta torn vinner.

Ja, idag har vi haft andra inskolningdagen och det har ju gått som på räls. Både igår och idag var vi där från kl 09:00-11:00, var även ute en liten stund på gården idag. Fröknarna gillas verkligen jätte mycket både från Ellas och min sida och jag känner verkligen att detta kommer att gå vägen.

Det är ju verkligen den första känslan som säger allt, och det har verkligen kännts rätt från första stund. Imorgon ska vi traska iväg vid 08:00-08:30 och vara kvar till 12:00, så det blir första gången Ella äter där. Tydligen ska jag gå iväg vid samlingen, den är väl ungefär kvart i tio, och sedan ska jag komma tillbaka igen när det är läggedags för dem andra barnen.

Torsdagen-fredagen blir det som att jag skulle lämna Ella som att det var en jobbedag fast att jag ska vara tillgänglig hela tiden, så det blir både frukost, lunch, och vila som står på schemat då. 

Jag och Ella skulle egentligen ha träffat Jessica och Nikki för en liten lekdag på skattkammarön efteråt, men jag vågade inte riktigt ut med bilen när det blåste, och just vid den tiden vi hade tänkt åka var det då det blåste som mest. Så vi avbokade daten och tar det en annan dag istället. Får väl i såfall bli en helg, då Ella nu mera går på dagis och leker där!

Istället fick vi besök av underbara faster/gudmor. Blev lite fikande och mycket lek. Satt och byggde torn med Ellas klossar, dock blev dem inte så höga för hon bara älskar att komma och välta ned alltihopa. Vem gör inte det, förstöra? :) 

Martin och jag skulle se vem som kunde bygga det högsta igår, ja Ella kom ju och ville förstöra mitt hela tiden, så ja, det blev Martin som byggde högst. Revanch ikvälll? ;) 

Nu sitter jag och Ella och väntar på pappsen och sedan blir det läggedags.

Ha en underbar kväll.









All cred till er får jag säga.

Dagen har då varit helt perfekt, ja, förutom att pappi inte är hemma såklart. Ella och jag åkte först och lämnade in bilen, och medans den blev fixad så väntade vi i deras väntsal. Helt ny firma i malmö, och verkligen super fina lokaler.

Ella busade som vanligt, och jag med. Hon är så underbar, hon skrattar åt allt, och hon får en att bli så lugn, men ändå tokig. Ibland blir det mycket nej, nej, nej och aj, aj. Men när det inte är det så skrattar vi hela dagarna, hon är en riktigt rolig prick.

Som idag när jag satt i telefon med försäkringskassan behövde jag bara titta på henne så skratta hon (okej, kanske ser roligt ut då) men hon jag pratade med skrattade för att Ella skrattade och så varje gång jag vände mig mot hennes håll skratta hon helt hysterisk. Gullungen i vårt liv, du är älskad ska du veta.

Efter besöket med bilen, som gick jätte bra förresten, super bra service, så åkte vi till Nova, ett köpcenter i Lund. Där började vi besöket med blöjbyte och sedan mat. Blev en mozarella macka för mig och stroganoff för lillan. Hon fick den serverad i ett stort fat, som på restaurang. Kändes riktigt kul att gå där med ett stort serveringsfat i handen. Var en mamma och hennes dotter som satt bredvid oss som var super trevliga, träffade dem överrallt och Ella blev helt förljust.. Kändes som att vi träffade dem överrallt, och hon busade med hennes dotter inne på Lindex. Hon gick och bar på en gosekrokodil som hon säkerligen ville ha.

Ella och jag lekte även tittut och gu vad vi skrattade. Hennes skratt går verkligen rakt in i hjärtat, och stannar där.

Det blev köpt en hel del, och det var bra saker. Kläder till Ella, och för en gångs skull inte till mig. Jag köpte en himla massa tröjor, byxor, strumpbyxor och en massa annat till dagis. Man vill ju verkligen handla allt till Ella, men plånboken säger väl sisådär med det ibland. Finns ju så underbara saker, synd att det inte finns i lite större storlekar.

Ska lägga upp allt vi inhandla, imorgon, för nu hade jag tänkt att gå in och lägga mig. Precis sagt godnatt till Martin i telefon och imorgon ses vi äntligen igen. Så himla trist att vara själv, att vara van vid att ha honom vid min sida, blir detta ännu jobbigare. Förstår inte att ni orkar, ni som har era män borta 5 dagar i veckan. All cred till er får jag säga.


En gammal bild, men ett nytt minne som räcker hela livet. Älskar dig Ella!!




Vad kan vara bra att ha?

En tidig morgon för mitt hjärta, han har nämligen åkt till flygplatsen nu för att åka till Stockholm. Möte på jobb, och imorgon ska han stå på mässa, så han kommer hem imorgon kväll. Så idag har jag och Ella en heldag och kväll tillsammans, och det första vi ska göra är att lämna in bilen, roligt va. Näe, börjar bli lagom trött på vår Volvo nu, känns som att den lämnas in rätt ofta nu för tiden.Sså vi börjar se över det hela och kanske byta in den till en annan.

Efter Det roliga ska vi åka och inhandla lite nya kläder till Ella inför dagis. Vad kan vara bra att ha?

Jag har köpt regnkläder och en himla massa vantar, och hon har även sin overall. Vad mer? Det är nu på måndag som dagis börjar, så vill ju vara rätt så förberedd.

Natten då, hon vaknade två gånger, så en gång mindre iallafall, glad för det lilla. Först vid tolv då Martin gick upp, sedan vid två då jag var uppe med henne och fick även ge henne välling, sedan somnade hon om själv eller lite gnäll. Vaknade sedan vid halv åtta. Nu ligger hon i sin säng och snurrar runt och försöker somna, har dragit ut sängen vid dörren så hon ser mig och det brukar fungera. Martin har gjort det ett par gånger och helt plötsligt har hon somnat. (Som hon precis har gjort nu) 


Froosh; Goji. Ella älskar den lika mycket som vi gör.



Mer tips uppskattas.

Ella har så svårt att somna, och vaknar även på nätterna. Så svårt att veta vad man ska göra tillslut, hon har ju inte haft några problem innan utan har verkligen kunnat somna utav sig själv med sin snuttefilt.

Nu blir hon Helt hysterisk när man går ut genom dörren, men vi försöker att inte gå in direkt utan vänta några minuter och sedan gå in igen om hon inte hinner somna innan det.

Hon vaknar även ca tre gånger på natten nu och är jätte ledsen, antagligen en massa drömmar som går runt i huvudet. Och såhär har det väl hållt på nu i någon månad. Tillslut när det inte går att gunga henne till sömn längre blir man ju så illa tvungen att ge henne mat.

Man läser ju så mycket på internet om vad man ska göra och inte göra, så det är såna saker man får ta på magkänsla istället och göra lite som man själv tycker passar oss, annars blir man ju knäpp av allt som står. Dock börjar det bli rätt så jobbigt och man vill knappt gå och lägga sig för det är precis då hon vaknar första gången.

Idag har vi haft Ellas dagisfröken på besök, brukar göra hembesök hos dem som vill och det tyckte vi var jätte trevligt, så hon fick se va Ella tycker är roligt här hemma och hur hon har det.

Nu är Martin iväg på en middag/jobb dejt och jag ska snart sätta på Ella pyjamas och förbereda välling.

Vet att jag skrev om det för några inlägg sedan ang nattning, men mer tips uppskattas. Någon smart metod eller annat så skriv gärna.

Ha en fortsatt trevlig kväll.



Coola byxorna och jackan vi fick av tjejerna.





En fin början, ett bra avslut.

Nu har det gått några dagar sen jag skrev sist, men här har det varit full rulle varje dag.

Jag har nämligen haft två tjejkompisar nere på besök, Johanna och Madeleine. Dem kom i torsdags eftermiddag och åkte hem söndags kväll, och det har varit såå trevligt. Första besöket för dem båda två här nere i malmö, så vi har hunnit med en himla massa.

I torsdags fick Ella en massa paket då det blev ett litet firande för Ellas 1-års kalas, sedan blev det lite husesyn, lite kaffe och en himla massa snack om allt mellan himmel och jord, ett glas cava slank även ned. Sedan stod jag och Martin för taccos som passade sig perfekt och Ella fick såklart sitta med vid bordet och äta med oss.

På kvällen bestämde vi oss för att åka till ullared på fredagen, en riktig spontanresa som blev himla lyckad. Jag hade varit inne på jobb och pratat med min chef för att sedan hämta upp dem här hemma och vi kom iväg redan vid tio tiden. Med en roadtrip med bara tjejerna blev det nästan en tre timmar lång shopping. Hittade en himla massa,det mesta till Ella för min del. Hittade regnkläder och en underbar saccosäck med barbapappa som Ella bara älskar. Hon springer med riktig fart och kastar sig på den, sötunge.

Sedan hem snabbt, duscha och byta om, för på kvällen blev det tjejmiddag med god mat, spel och lite dans inne i malmö stad. På morgonen därpå var man lagom pigg (?), hade bestämt att vi skulle åka till Köpenhamn och så blev det såklart.

Tre tjejer som sprang runt och letade restaurang i ungefär 1,5 timme, hittade ett steakhouse som tyvärr inte var någon höjdare. Köttet var bodigt rött och smaklöst, pommes som knappt var klara och en sås som smakade vatten ungefär. Ja, så nöjd var man därefter. Men undrar ändå varför man aldrig säger till? Så man får väl skylla sig själv i slutändan ändå.

Åkte hem och tog en himla lugn kväll, med pizza och en tidig sänggång.

I söndags tog jag med mig tjejerna och åkte på en lite guidning runt malmö, och första stoppet blev såklart torling torso och v-hamnen. Åt en super god pasta till lunch och sedan blev det lite kaffe på Espresso House med en ca halvtimmes väntetid, men, men vad gjorde det? Vi lärde oss en läxa från Köpenhamn. var inne på Jensens och skulle äta, men var kö och orkade därför inte vänta, utan i stället blev det att yra runt.

En liten promenad i västra hamnen och därefter åkte vi förbi Zlatans hus, ribban och ut till utsiktsplatsen. Underbara bilder fick vi därifrån, och och och Martin funderar starkt på att förstora minst en utav dem. Johanna fick en underbar bild på bron. Solnedgång, fick verkligen med alla detaljer. 

Därefter blev det att åka ut till Sturup och lämna mina tjejer och säga hej då för denna gång. En underbar helg som bestod av mycket skratt och mycket minnen.

Martin var en ängel som hade hand om Ella medans jag fick komma bort lite och tänka på annat. Och Ella hade så mys och en riktigt behövlig tid med sin pappa. ♥

Bilderna är tagna av Johanna.

Gullungen får öppna sina paket.


Nu blev det mörker.



Girls on a train.


På den fantastiska restaurangen, ännu ovetandes om hur maten skulle "smaka".


Lite mys och bus med lille innan sluttampen.


Haha, tror att bollen var där under fotöljen.


Hon klär i allt, tillochmed en mohawk.


Dotter och mamma.


Vårt underverk!



Pussar blir det många av här hemma.



Johanna och jag, flummig style.


Tooorso alla gånger.


Lunchtime! Ett, två, tre.. poose! ♥



Det efterlängtade kaffet i min hand. (Dock mycket kaffe för en liten blåsa, haha)


Denna bild är den ena som fick upp ögonen för en lite extra. Väldigt vacker.



Njuter av solnedgången.


Denna bild är tagen av Johanna och är helt jäkla fantastisk. Den ska upp på väggen snabbt, snabbt. (Det fina är att Martins pappa har varit med och byggt en utav pelarna, så det blir som ett fint minne samtidigt)

En fin början, ett bra avslut.