Fungerar med vagnen igen :)

Tänkte också bara säga att Ella har blivit så himla duktig nu när det gäller vagnen. Hon somnar där i och sover hela tiden vi är ute. Jag har hängt en leksak som spelar lite musik som jag nu sätter på varje gång jag lägger henne där i, så det kanske gör att hon slappnar av också.




Kommentarer
Maja

bra det funkar med vagnen nu! sa ju att det skulle vända :) det var som med Siri, hon är en ängel varje gång nu.. annat var det i början då hon typ skrek sig till sömns i vagnen..så det totalvände över en natt nästan. så kan det va :) men det blir ju mycket roligare och ut och gå då eller hur? idag var det ju så underbart väder, och igår också.. gick två långrundor på 2 timmar var :D



Ja hon sover alltid hos oss, (har en ganska stor dubbelsäng så hon har en egen plats i mitten :) gott om plats! fast mitt på dagen sover hon själv så jag får tid och pyssla lite här hemma :)



Men eftersom jag inte ser det som nåt problem att hon sover med oss så är jag heller inte orolig för att hon inte vill ligga i egen säng nu eller sen. Det får ta den tid det tar.. jag har ingen som helst brådska, det är hon som bestämmer :) Det är inte så viktigt för mig. Viktigast är ATT man får sova, och inte HUR :) vi sover båda djupt i princip hela nätterna för att hon är lugn och nöjd bredvid mig och sålänge jag ammar nattetid passar det mig utmärkt, vaknar upp utvilad :) det finns inget "rätt" sätt anser jag på hur barn ska sova utan det viktigaste är att man får sömn, sen gör man det på det sätt som passar en bäst.



Sen är hon ju fortfarande liten som sagt, klart är hon 10 år och inte kan sova själv kanske det är lite jobbigt hehe :) men hon är 3 månader, klart hon vill ha närhet och trygghet.. världen är fortfarande främmande och stor när man är så liten. Jag vill heller inte sova själv, helst vill man ju ha nån bredvid sig.. vi är väl flockdjur :) men hon är van vid att sova själv också, men dock mest på dagen.

tyvärr anses det ofta "fint" att ha barn i egna sängar, medans i många kulturer ses det som självklart att samsova och vara nära hela tiden. Det betyder inte att de inte kan vara självständiga eller vara ensamma längre fram sen.. :)



Ja vi köpte ett gym till Siri när hon var ungefär 1 månad.. det var lite tidigt för då var hon för liten för att förstå det roliga med det :) nu ligger hon där och pratar och jollrar och roar sig själv i ca en halvtimme åt gången... så vid 2 månader ungefär, eller lite därefter är lagom för gym tycker jag.. då är de stora nog att kunna roa sig på egen hand. Kolla om du hittar nåt begagnat på blocket eller liknande för de är så himla dyra! vi köpte vår som julklapp till Siri men det funkar ju lika bra med begagnat. Men det är verkligen ett bra köp för man får lite fri tid att göra annat på, vi lägger henne ofta där när vi ska äta middag tex :)



Kram Kram



2010-03-04 @ 17:49:57 | http://majapirayan.blogg.se/
Maria

Gud vad skönt att det fungerar! Måste vara en lättnad - är ju så himla skönt att få gå ut lite på dagarna! Maja sover som bäst i vagnen, hon kan sova flera timmar i den när vi kommit hem från promenad. Har ni någon föräldragrupp eller hur var det med det?

2010-03-04 @ 18:08:08 | http://familjemys.blogg.se/
Maria

Än så länge fungerar hon bra med alla faktiskt - om hon är mätt och inte trött dvs! Men jag har märkt att om hon är grinig så vill jag gärna ta över direkt - annars blir jag superstressad! Vet att jag kanske borde släppa lite men jag vet ju hur det ska tröstas..



Vi ska ha barnvakt för första gången imorgon. Min mamma och min mormor ska komma hit och ta Maja några timmar när vi ska på Hairspray med Johans föräldrar! Är sjuuukt nervös, men helt övertygad om att det går bra! Har ni lämnat bort ännu?

2010-03-05 @ 09:02:54 | http://familjemys.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback